krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:223/352)

Tort bezowo-kawowy 335

Tort bezowo-kawowy, to trzy pyszne blaty z chrupkiej na zewnątrz, a miękkiej i ciągnącej w środku bezy, przełożone delikatnym kremem kawowym (na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone)! Pychota! Poniżej znajdziecie przepis sporządzony w formie krok po kroku + zdjęcia, aby jak najbardziej ułatwić Wam zrobienie takiej pychotki w Waszej własnej kuchni. Bezowo-kawowy tort nie […] Artykuł Tort bezowo

Domowe Torty
Rolada z kremem . 207

piekarniku. Pieczemy 20 minut w 170 stopniach .Zaraz po upieczeniu zwijamy ją ,jeszcze gorącą w rulon ,razem z papierem. Odkładamy na 0,5 godziny. Krem: 100 ml śmietany kremówki 5 łyżek sera mascarpone 100 g białej czekolady,rozpuścić ,przestudzić Śmietanę ubijamy na sztywną pianę,ale nie za długo . Dodajemy po łyżce serek mascarpone i ubijamy do połączenia się masy

Ladylaura.
Torcik porzeczkowy 136

wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) Piec w 170 stopniach około 30 minut do suchego patyczka. Wystudzić. Krem porzeczkowy 1 szklanka czerwonych porzeczek (użyłam mrożone) 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny (lub 1 listek i 1/2 żelatyny ) 250 g mascarpone 300 ml śmietany kremówki -schłodzonej Żelatynę zalać 1 łyżką wody i odstawić aby napęczniała.  W garnuszku zagotować(...)podgrzać żelatynę ( nie gotować) zamieszać do całkowitego rozpuszczenia i połączyć z syropem porzeczkowym.  Schłodzić ale nie doprowadzić do stężenia. W misce zmiksować mascarpone ze śmietaną, miksując dolewać schłodzony syrop porzeczkowy. Miksować do uzyskania stabilnego kremu. Krem maślany do posmarowania tortu 1 i 1/2  szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka 400 g miękkiego masła sok z cytryny Wsypać cukier

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Deser brzoskwiniowy 156

dekoracji Umyj brzoskwinie, osusz i z każdej wykrój po 3 cząstki do dekoracji. Resztę po wyjęciu pestek pokrój w kostkę. Do brzoskwiń dodaj serek mascarpone i zmiksuj blenderem na gładką masę. Nałóż krem do pucharków, ułóż cząstki brzoskwini. Udekoruj listkami mięty i posyp startą czekoladą

Gotuj Sam!
Krajanka wuzetka 251

limonki wymieszaj z likierem i skrop nim dolny blat ciasta. Wymieszaj dżem z rumem i rozprowadź równomiernie na powierzchni dolnego blatu. Zmiksuj śmietankę z mascarpone. Dodaj likier i wymieszaj. Rozprowadź grubą warstwę kremu na dolnym blacie ciasta. Przykryj górnym blatem i posmaruj cienką warstwą kremu. Posyp startą czekoladą. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Schłodzone ciasto pokrój na małe kwadraty

codojedzenia
Cytrynowy krem 126

ubite przelać, przetrzeć przez sito aby masa zrobiła się gładka bez grudek. Idealny krem do ciast, ciasteczek, bezowego toru pavlowa. Ja często korzystam z tego kremu jako dodatek do masy ze śmietany z mascarpone. Bardzo cytrusowy i orzeźwiający smak

W garach u Gosi
Ciasto ze słonecznikiem 4696

słoneczki przemieszać kilka razy,aby był sypki. masa słonecznikowa: Po wyjęciu słonecznika z piekarnika studzimy go dokładnie. Kajmak miksujemy z 100 g masła i serkiem mascarpone. Masę mieszamy z dokładnie wystudzonym uprażonym słonecznikiem. Kremem przekładamy blaty biszkoptowe. Wierzch polewamy plewą czekoladową wg.poniższych wskazówek polewa: Zagotowujemy masło,cukier,kakao i śmietanę

Bon appetit mon amie
,,Tarta z Malteserów’’ 134

Ciastem wykładamy foremkę. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200ºC na złoty kolor. Wyjmujemy i wystudzamy. W tym czasie schłodzoną śmietanę z cukrem i serkiem mascarpone ubijamy do osiągnięcia dość gęstej, puszystej konsystencji kremu. Ubitą kremówkę delikatnie mieszamy z kakao i wykładamy na upieczone kruche ciasto. Na wierzch wykładamy ciasteczka i chłodzimy minimum 3 godziny w lodówce

Podróż w kulinaria
Babeczki bez pieczenia - prosty sposób 595

ponieważ potem łatwo wyjąć gotowe spody babeczek.Następnie wkładamy do lodówki na 2-3 godziny, aby masło stwardniało. Wyjmujemy z foremek i przygotowujemy z ulubionymi kremami. Ja przygotowałam z bitą śmietaną z serkiem mascarpone. Smacznego

tojestpyszne.blogspot.com
BEZGLUTENOWY TORT CZEKOLADOWY 221

białek 5 żółtek 2/3 szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/3 szklanki gorzkiego kakao 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia krem: 150 ml schłodzonej kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 50 g startej gorzkiej czekolady 2 łyżki soku z cytryny owoce: 2 słoiczki żurawiny do mięs i serów

W kuchni Karmel-itki
Tort bezowy z bitą śmietaną i truskawkami 179

umyłam, osuszyłam pokroiłam na mniejsze kawałki. Śmietanę ubiłam na sztywno, pod koniec ubijania dodałam cukier puder i śmietan fix. Do ubitej masy stopniowo dodałam serek mascarpone i na niewielkich obrotach połączyłam całość w krem.  1/3 kremu odłożyłam do miseczki , do reszty kremu dodałam połowę truskawek, delikatnie wymieszałam łyżką. Na spód bezowy wyłożyłam masę z truskawkami, przykryłam drugim spodem. Wierzch

Darcia w kuchni
Tort z syrenka Arielką. Podwodna kraina. 156

Tort z małą syrenką Arielką dla małej Gabrysi. Warstwy biszkopta przełożone dwoma kremami. Jeden ze samej śmietanki kremówki i serka mascarpone, do drugiego dołożyłam Nutellę, bo jeśli torcik jest dla dziecka to czekolada oczywiście musi być! Żeby nie było za słodko biszkopty smarowałam solidną dawką dżemu jeżynowego (oczywiście własnego wyrobu

Maślane ciasteczko
Z mchu i paproci 143

śmietan fixy lub żelatyna  cukier waniliowy lub cukier puder (3 łyżki)  opcjonalnie serek mascarpone i pestki granatu lub draże mleczne i zielony barwnik spożywczy  Przygotowanie kremu Najzwyczajniej w świecie ubić śmietanę z dodatkiem cukru smakowego lub pudru oraz fixu lub żelatyny dla uzyskania trwalszego efektu. Ja dodaję też trochę zielonego barwnika, by uzyskać pistacjowy kolor kremu. Ciasto

Karczma Honorietty
Tarta malinowa z mascarpone 171

wkrótce inne przepisy  z tym jakże przepysznym owocem. SKŁADNIKI Ciasto: 1,5 szklanki mąki  1/2 kostki masła 2 łyżki cukru 2 jajka Krem: 500 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru. opcjonalnie serek Danio waniliowy Maliny lub inne owoce ok, 1/2 kg. WYKONANIE Z podanych składników na ciasto wyrabiamy spód do tarty

W kuchennym oknie Ewy
Marchewkowe muffiny z jagodami Goji, chałwowym kremem i świeżym granatem 279

około 25 do 30 minut.  Muffinki zaraz pójdą do pieca... Takie piękne i rumiane po upieczeniu!   A na dopełnienie słodkości - krem chałwowy  Czego będziemy potrzebować?  - 250 g serka mascarpone - 200 ml śmietanki mocno kremowej - najlepsza tortowa 36% - 300g chałwy sezamowej o smaku waniliowym Śmietankę ubić z mascarpone.  Dodajemy pokruszona chałwę.  Łączymy mikserem na gładką

Sajkofanka smaku

Proponowane wyszukiwania