krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:219/352)

Tort motyl 188

szklanki cukru 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 250 ml kremówki 2 łyżki cukru 1 śmietan fix Krem kajmakowy: 300 ml kremówki 250 g serka mascarpone 1 puszka kajmaku Poncz: 1 szklanka gorącej wody lub herbaty 2 łyżki cukru sok z połowy cytryny Dekoracja: 500 ml kremówki 3 łyżki cukru(...)piec około 25-30 minut w 180 stopniach - tak do suchego patyczka. Masa śmietanowa: Kremówkę ubić razem z cukrem i śmietan fixem. Masa kajmakowa: Wszystkie składniki zmiksować na jednolity krem. Poncz: W wodzie lub herbacie rozpuścić cukier. Przestudzić i dodać sok z cytryny. Dekoracja: Kremówkę ubić z cukrem i śmietan fixem na krem. Składanie tortu: Każdy z biszkoptów przeciąć

Ewusiowe Smaki
Wąsate babeczki 161

szkladnki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki gorzkiego kakao 1 jajko 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanka mleka 1/4 szklanki śmietany kremówki   Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 opakowanie bitej śmietany w proszku   +czekolada do rozpuszczenia, patyczki do szaszłyków, foliowa koszulka, woreczek strunowy   Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej(...)dodatkową porcję czekolady. Całość odkładamy do zastygnięcia. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy razem ze śmietaną w proszku, dodajemy masarpone i miksujemy na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowy krem przekładamy do worka z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskamy na babeczki. Babeczki dekorujemy zastygniętymi czekoladowymi wąsami. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Deser kawowy z liczi 170

Liczi jest zwane inaczej chińska śliwką. Pod skorupka znajduje się słodki przezroczystoperłowy miąższ. Postanowiłam przygotować go z kawowym kremem. Składniki kremu (porcja na 4 deserówki wielkości literatek): 250 gram serka mascarpone 4 łyżki jogurtu naturalnego (może być typu greckiego) 2 łyżki cukru pudru wywar z kawy (łyżeczka kawy rozpuszczalnej zaparzona w 20 ml wody) Dodatkowo: pokruszone ciasteczka owsiane orzechy włoskie

tojestpyszne.blogspot.com
Podwójnie czekoladowe babeczki na oleju (wilgotne i puszyste) 130

trzcinowego jasnego  szczypta soli  2 jajka (L) 80 ml oleju roślinnego  100 ml maślanki  2 łyżki ekstraktu kawowego  Na krem :  200 g śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone  100 g gorzkiej czekolady  4 łyżki ciemnego kakao przesianego 2 łyżeczki cukru pudru (można pominąć) Wykonanie :  1. Mąkę dokładnie przesiać wraz(...)papilotkami. Napełniać jedynie do połowy wysokości. Pieczemy babeczki w 175 st C przez 18-22 minut. Studzimy po upieczeniu.  5. Śmietankę mocno schłodzoną wraz serkiem ubijamy na puszysty krem, uważając by go nie przebić. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i studzimy (czekolada ma być wciąż płynna). Łączymy czekoladę z kremem następnie przesiewamy kakao i cukier puder. Wszystko miksujemy bardzo

vaniliowoczekoladowa
Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami 98

serka mascarpone, śmietany kremówki i borówek. Blaszka o wym. 25cm x 25cm. Składniki Spód ciasta: Ciasteczka owsiane z orzechami 420g Masło 125g Krem: Śmietana kremówka 30% 660ml Ż The post Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pyszne ciasto marchewkowe 183

Ciasto marchewkowe jest puszyste, wilgotne i ma bardzo pyszny smak. Wiele osób uważa, że przygotowania ciasta z marchewki jest niemożliwe, a wręcz ciasto takie będzie niejadalne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort kosz kwiatów 153

wylewamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, samo dno i pieczemy około 18-20 minut w temperaturze 175 stopni bądź do suchego patyczka.  Krem orzechowo-kawowy: 500 ml śmietany kremówki 36% 2 opakowania serka mascarpone każdy po 250 gram 4 kieliszki wódki orzechówki 200 gram posiekanych orzechów włoskich 6 łyżek kawy cappuccino orzechowej 6 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki

Krakowskie smaki Ani
Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami 519

serka mascarpone, śmietany kremówki i borówek. Blaszka o wym. 25cm x 25cm. Składniki Spód ciasta: Ciasteczka owsiane z orzechami 420g Masło 125g Krem: Śmietana kremówka 30% 660ml Żelatyna 30g (4 łyżki) Woda gorąca, 120ml Mascarpone 750g Cukier 250g Mus borówkowy: Borówka amerykańska 500g Cukier puder 2 […] The post Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tort urodzinowy - bistro mama ma 7 lat! 201

piekarnika, opuszczamy je w formie na podłogę  z wysokości ok. 30 cm.  Odstawiamy do ostygnięcia.  Po ostygnięciu kroimy na 3 blaty. Krem: Składniki: 400 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone 3 białe czekolady ok. 400 g świeżych truskawek Przygotowanie: Czekoladę topimy w kąpieli wodnej lub na niskiej mocy w mikrofalówce. Trzeba uważać, żeby czekolady nie przegrzać(...)dodajemy do niej mascarpone i roztopioną czekoladę.  Miksujemy do połączenia.  1/3 masy odkładamy do dekoracji boków i wierzchu tortu. . Do nasączenia tortu: ok. 3 /4 szklanki napar z herbaty miętowej lub woda z sokiem z cytryny Wykonanie tortu: Jeden blat biszkoptu kładziemy na paterze. Nasączamy go naparem z mięty lub wodą z cytryną. Smarujemy kremem, układamy cząstki truskawek

bistro mama
Tort bezowy z kremem budyniowym i truskawkami wg Aleex 244

drobnego cukru do wypieków • 1 łyżeczka soku z cytryny • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem migdałowo - waniliowy: • 300 ml mleka • 1 laska wanilii • 3 duże żółtka • 50 g cukru • 20 g mąki pszennej • 20 g skrobi ziemniaczanej • 20 ml likieru amaretto • 125 g serka mascarpone, w temperaturze pokojowej Dodatkowo: • 500 g truskawek • podpieczone migdały w płatkach lub słupkach (opcjonalnie) Sposób przygotowania(...)około 1 minuty, mieszając, aż budyń zgęstnieje. Zdjąć z palnika. 15. Gotowy budyń przykryć folią spożywczą w taki sposób, by dotykała powierzchni kremu, odstawić do wystudzenia (podczas studzenia nie wolno mieszać!). 16. W naczyniu umieścić serek mascarpone i amaretto. Delikatnie rozetrzeć. 17. Partiami dodawać wystudzony budyń (temperatura budyniu i mascarpone powinna być taka sama - pokojowa), cały czas miksując, tylko

W mojej kuchni
Czekoladowy tort z wiśniami 264

czekolady. Kremówkę ubijamy mikserem z cukrem pudrem, ilość zależny od upodobań. Ja nie dodaje za dużo cukru, gdyż nie lubię mocno słodkich kremów. Odkładamy 5 łyżek kremówki do masy czekoladowej. Następnie dodajemy do śmietany mascarpone, ubijamy parę sekund i dodajemy do przestudzonej czekolady. 100 g pozostałej czekolady roztapiamy z masłem w kąpieli wodnej, dodajemy do niej odłożoną wcześniej kremówkę(...)dolny biszkopt. Przykrywamy środkowym krążkiem biszkoptu, na który wykładamy cześć masy czekoladowa z serka mascarpone. Przykrywamy górnym biszkoptem. Pozostałą masą dekorujemy górę i boki tortu.. Wykańczamy dekoracje posypując boki wiórkami czekolady, a na górze robimy dekoracje za pomocą szprycy wyciskając wzory z kremu, układamy wiśnie, a środek posypujemy wiórkami czekolady. Tort przechowujemy w lodówce

Przysmaki Karolki
Zielono mi, szmaragdowo,-ciasto 3 kolory 128

proszku do pieczenia     szczypta soli     2 łyżeczki kakao   1/4 łyżeczki barwnika zielonego   SKŁADNIKI NA KREM:     250 g sera białego, mielonego     250 g serka mascarpone     180 g masła, miękkiego(...)Masło, ser biały, mascarpone, przesiany cukier puder przekładamy do garnuszka i na niewielkim ogniu podgrzewamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy rozpuszczony w mleku proszek budyniowy i cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na niewielkim ogniu do zgęstnienia masy. Pod koniec łączymy z wanilią oraz sokiem z cytryny. Na kakaowy blat ułożony w tortownicy wylewamy 1/2 kremu, następnie przykrywamy zielonym blatem

w mojej kuchni
Babka kawowa z kremem makowym 167

foremki i wstawiamy do piekarnika na 80 minut (lub do suchego patyczka). Temperatura pieczenia to 170 stopni.  Gdy babka ostygnie, wykonujemy krem. Składniki na krem: 150 ml śmietany kremówki (schłodzona) 150 g serka mascarpone (schłodzona) łyżka posiekanych drobno płatków migdałowych 2 łyżki białego maku cukier puder według uznania skórka otarta z pomarańczy Wykonanie: Mak gotujemy przez 15 minut

Poezja Smaków - blog kulinarny
Tort jesienny kosz z frużeliną z winogron 68

Frużelina 300 g ciemnych winogron + kilka małych gałązek na wierzch tortu 1 łyżeczka żelatyny w proszku 2- 3 łyżki cukru, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, woda Krem 500 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru Masa do tynkowania, zdobienia 200 g masła 82% tłuszczu 320 g mleka skondensowanego słodzonego Dodatkowo jesienne kwiatki, listki, do ozdoby Piekarnik rozgrzewamy(...)koniec dodać serek i dokładnie razem zmiksować. Dno tortownicy wyłożyć ponownie papierem do pieczenia. Ułożyć pierwszy blat tortu, nasączyć wodą z cytryną. Posmarować przestudzoną frużeliną i nałożyć 1/2 porcji kremu śmietanowego. Przykryć drugim blatem i czynność powtórzyć. Całość przykryć trzecim nasączonym blatem, docisnąć. Wstawić do lodówki na min 2, 3 h. Masło utrzeć mikserem na puszystą masę, następnie ubijając dalej

gotuj ze mną
Tort Tiramisu 157

wszystkie składniki. Dno tortownicy (26) wyłożyć papierem, przelać gotowe ciasto. Piec 35-45 min w 170 stopniach, po upieczeniu z wysokości kolan spuścić na podłogę. KREM: 10 żółtek 10 łyżek cukru 1000 g mascarpone Żółtka przekładam do miski, dodaję cukier i ucieram mikserem na najwyższych obrotach przez 8-10 minut, aż zamienią się puszysty kogiel-mogiel o barwie prawie białej

Pelusiowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania