CIASTO: szpinak mrożony - 35 dag cukier - 20 dag jajka - 4 szt olej - 1 szkl mąka pszenna - 1 szkl mąka krupczatka - 1 szkl proszek do pieczenia
Camilla w kuchniciasto: 250 gram maku, 8 jajek, 230 gram cukru, 80 g mielonych migdałów w skórce, skórka cytrynowa, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki rumu, sól, krem
królestwo garówmojprzepisna.pl | Najprostszy tort śmietankowy z truskawkami Tort gotowy w 15 min O ile wcześniej upieczecie biszkopty. Na szczęście upieczony biszkopt pięknie się mrozi, więc jak goście pukają do drzwi to myk, myk wyciągacie biszkopt z zamrażarki, ubijacie śmietanę, wrzucacie parę truskawek i gotowe! A goście oczy w słup. Czasem warto trzymać zapasowy kubeczek śmietany kremówki i opakowanie serka mascarpone Składniki(...)dołu, wyłożyć 1/2 kremu. Wyłożyć trzeci blat, wyłożyć resztę śmietany, wyrównać. Na śmietanie układać truskawki rozcięciami do góry i szerszą częścią do dołu, na środek ułożyć kilka listków świeżej mięty. Gotowe! Prawda, że proste i szybkie. Kroić nożem z piłką. Przechowywać w lodówce pod kloszem, spożyć do 3 dni od przełożenia. Smacznego! Najprostszy tort śmietankowy z truskawkami Najprostszy tort śmietankowy
moj przepis nasmaku orzeźwiającej kawy, delikatny w smaku krem na bazie śmietany i serków homogenizowanych. Ciasto wbrew pozorom nie jest skomplikowane, wymaga tylko trochę „delikatności „ w przygotowaniu, mam na myśli ciasto kakaowe ale jak z nim postępować jest dokładnie opisane w przepisie. Uwielbiam piec warstwowe ciasta, jest wysokie a smakuje jak kawowy tort z najlepszej cukierni...napiszę wprost jest cudowne
Wanilia i Kardamondobra, moja rodzina orzekła że lepsza niż tort. Szybko się ją robi, ale dobrze jest biszkopt przygotować dzień wcześniej. Konfitura porzeczkowa nadaje jej fajnego smaku lekko kwaskowego.Ciasto z akcentem alkoholu. biszkopt kakaowy: 6 jaj wielkość M 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 140 g mąki tortowej 3 łyżki kakao krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 300 ml śmietany
wesoła kuchniaweekend zajadaliśmy się pysznym tortem bezowo-kawowym. Tort robi się dosłownie w 5 min, jeśli oczywiście pójdziecie na łatwiznę i kupicie gotowe blaty bezowe, które są bardzo dobre :) Możecie oczywiście sami upiec krążki bezowe z ubitych białek z cukrem pudrem. Do tej pory zawsze robiłam taki torcik bezowy, ale ten z kremem kawowym również jest pyszny. Składniki: 3 krążki bezowe
Aga w kuchnijednak okazało się, że ona nie lubi tortów i nie będzie go jadła, ale wnętrze zostało zaakceptowane i okrzyknięte wielkim dziecięcym łoooooooo! :) Myślę jednak, że wśród dzieciaków zdecydowaną większość stanowią te, które lubią ciasta i torciki, a w szczególności te, które zachwycają kolorami tęczy, są słodkie, miękkie i przełożone pysznym śmietankowym kremem i owocami. Owoców możecie użyć według upodobań, najlepiej
Kuchnia w Słońcu Skąpanawizualnie przypomina tort. Składniki: świeża marchewka 2 szklanki 2 szklanki mąki pszennej Szymanowskiej tortowej typ 450 szklanka ksylitolu 1 szklanka oleju rzepakowego Olej Polski 4 jajka mała łyżeczka proszku do pieczenia mała łyżeczka cukru waniliowego cynamon 1 łyżeczka Dodatkowo: żurawina 3 garście orzeszki ziemne 300 g Krem: 500 g serka mascarpone
Różowa kuchniamodyfikując. To najlepszy tort bezowy na świecie. Od teraz część naszych wypieków będzie prezentowana na porcelanie, szkle firmy villa Italia . Składniki: Beza: 7 białek 300 g cukru 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka soku z cytryny 8 sztuk daktyli pokrojonych na małe kawałki kilka drobno posiekanych orzechów Krem: 250 g mascarpone
Lili w kuchniznam osoby, która nie lubiłaby crème brûlée, czyli zapiekanej masy jajeczno-śmietanowej, która po schłodzeniu staje się aksamitnym kremem. Nie ukrywam, że ja lubię też kruchy karmel z podpalanego cukru i zapach, który unosi się w mieszkaniu jeszcze chwilę po zjedzeniu deseru. Dziś serwuję najbardziej klasyczny przepis, ale z czasem pewnie pojawi się ich więcej ;) Uwielbiam crème brûlée i jadam(...)Składniki (na 8 niskich kokilek lub 4 wysokie): 400 g (duży kubek) gęstej śmietany 18% laska wanilii 6 żółtek (białka można wykorzystać do wykonania ciasta na bazie białek, np. tortu Pavlovej ) 1/3 szklanki cukru po dwie łyżeczki cukru na kokilkę Przygotować naczynie żaroodporne lub głęboką blachę, w której zmieszczą się kokilki. Do rondelka przełożyć śmietanę. Dodać do niej ziarenka
Weekendy w domu i ogrodzieJako, że mój mężczyzna obchodził ostatnio urodziny, uparłam się na własnoręczne przygotowanie tortu. Przygotowałam się więc psychicznie, że spędzę pół dnia w kuchni. Miało być cudownie. I było :) Ciasto wyszło idealnie wilgotne, a smaki łączyły się w smakowitą całość. Nie był ani za słodki, ani mdły, po prostu boski. Proponuję ciasto przygotować dzień wcześniej, gdyż jest to deser raczej pracochłonny(...)konfiturą, nałożyć połowę kremu. Następnie położyć drugi blat i powtórzyć czynności. Położyć trzeci blat. Rozpuścić żelatynę w 50 ml wody, ubić 350 ml śmietanki z cukrem pudrem. Dosypać do miski 2-3 łyżki wiórek i delikatnie pomieszać. Likier połączyć z żelatyną i dodać do śmietany, ubijając na średnich obrotach. Gotową masą pokryć boki i wierzch tortu. Pozostałymi wiórkami obficie posypać
W poszukiwaniu inspiracjiTort BananowyDziś wstawiam tego przepysznego torcika bananowego specjalnie dla Justyny Kowalczyk. Dziś pokazała, że jest naprawdę fenomenalna. Mimo ogromnej kontuzji, wygrała! Gratuluję i ogromnie się cieszę z jej osiągu ;) Składniki: (na tortownicę) Biszkopt:- 8 jaj - szklanka mąki tortowej- szklanka cukru - 3/4 szklanki kakao -pół szklanki mąki ziemniaczanej- cukier waniliowy - 3 łyżki oliwy - 4 wagoniki gorzkiej(...)biszkoptu. Krem dzielimy na dwie części i jedną z nich wykładamy na biszkopt. Następnie układamy pokrojonego banana w każde wolne miejsce. Przykrywamy drugą warstwą biszkoptu, nasączamy i robimy to samo co wcześniej. 4.Bita śmietana:Do miski wlewamy śmietanę 36%. Dodajemy cukier i miksujemy przez 3-4 minuty do uzyskania bitej śmietany. Śmietana musi być schłodzona! 5.Górę tortu i boki
Gotuj Z Muzykąmasę, dodawać serek po łyżce, dokładnie zmiksować do uzyskania zwartej masy, dodać cukier puder i ekstrakt z wanilii, zmiksować. Przestudzone ciasto przełożyć grubą warstwą kremu, boki i wierzch wysmarować kremem. Ja dodatkowo posypałam wierzch okruchami ciasta. Przechowywać w lodówce. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/tort-red-velvet/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('a6b15bcf6d69da6c62e52769f6ab986c').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Tort Red Velvet na oleju rzepakowym appeared first
dom-agi.plSernikobrownie czyli połączenie kremowego sernika z czekoladowym brownie. Spód to mocno czekoladowe i gliniaste brownie, natomiast górna warstwa to kremowa masa serowa o smaku kawowym przygotowana
Kuchnia MagdaLeny