krem do ciastek - 500 przepisów (strona:6/34)

Sernik na zimno, ku chwale truskawkom! 169

galaretki truskawkowe, słodzone żelatynę cukier i cukier puder 100 g masła Ponieważ do wykonania spodu sernika użyłam ciastek czekoladowych, a niestety znalazłam tylko takie przełożone kremem, to rozpoczęłam od oddzielenia ciastek od śmietankowej masy i dokładnego rozdrobnienia ich w malakserze. W garnuszku, na małym ogniu rozpuściłam masło i gdy leciutko przestygło, dodałam do ciastek. Po wymieszaniu masa

Pichceniomania
Kakaowe babeczki z kremem kawowym 198

foremki na babeczki. Piekę 10 minut w temperaturze 180 stopni. Schłodzoną śmietanę mieszam z kawą. Ubijam na sztywno. Dodaję cukier puder. Krem przekładam do rękawa cukierniczego. Kremem wypełniam wnętrza upieczonych babeczek. Wierzch ciastek posypuję kakaową posypką

Tradycyjna kuchnia Kasi
Zimowe mini torciki 181

lodówki na minimum 30 min, aby stwardniał. Gwiazdki przekładamy kremem. Najlepiej za pomocą szprycy, aby zrobić to równomiernie. Wstawiamy do lodówki na ok. 30 min., aby ciastka stały się stabilne. KREM MAŚLANY: LUKIER PLASTYCZNY:  60 g masła  400 g cukru pudru  200 - 220 g cukru pudru  50 g glukozy  1 łyżka gorącej wody  1 łyżka żelatyny  4-5 łyżek(...)gorącą wodę. Dzięki temu masło nieco się roztopi, a całość stanie się elastyczna. Tak powstały krem  nakładamy na gwiazdki. Staramy się zrobić to jak najdokładniej, dzięki temu lukier będzie się dobrze trzymał. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Krem musi stwardnieć i stworzyć skorupkę. LUKIER: Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie. Dodajemy glukozę i mieszamy

Kuchnia od dwojga
Ciasteczka z kremem mlecznym (à la świąteczne markizy) 216

Sześciolatki zaczynają kumać bazę, jak powiedziałby dziś gimnazjalista. Taki sześciolatek już wie, ze nie każdy Mikołaj jest prawdziwy, bo na przykład pamięta z przedszkola przebranego Pana

bistro mama
Domowe Oreo 322

Oreo czyli najpopularniejsze i najlepiej sprzedające się ciastka w Stanach Zjednoczonych. Kruche, mocno kakaowe okrągłe herbatniki przełożone warstwą słodkiego kremu. Oreo po raz pierwszy pojawiły się w 1912 roku w Nowym Jorku a ich popularność wciąż nie słabnie nie tylko w Ameryce ale również na całym świecie. Choć nie jestem ich zagorzałym fanem i stanowczo bardziej wolę kruche ciastko(...)Ubijać jeszcze chwilę do połączenia się składników. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego okrągłą tylką. Można też po prostu odciąć końcówkę rękawa bez nakładania tylki. Nakładać krem na jedno ciasteczko, przyciskać drugim ciastkiem. Schłodzić. Smacznego

maniapieczenia
ROLADA CIASTECZKOWA Z KREMEM KOKOSOWYM – BEZ PIECZENIA 414

też nie wymaga ona pieczenia.Wypełniona po brzegi fantastycznym kokosowym kremem. Słodka, ale zarazem niesamowicie delikatna … rozpływająca się w ustach … obłędna! Jest fantastycznym pomysłem do kawki. Zachwyci wszystkich wielbicieli słodkości i każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: * herbatniki zwykłe – ok. 100 g * ciastka kruche w czekoladzie – ok. 100 g * pierniczki(...)kakao – 1 łyżka * marmolada np. truskawkowa – 2 łyżki * ciepłe mleko – ok. 0,5 szkl KREM KOKOSOWY: * mascarpone – 200 g * cukier puder – ok.4 łyżki * kokos – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie ciastka bardzo drobno siekamy albo mielimy w malakserze.Dodajemy marmoladę, ciepłe mleko, łyżkę kakao i wiórki kokosowe. Wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy. Wyciągamy na folię

Ostra na Słodko
CIASTO MAXI KING 381

herbatników. Znów krem mleczny i herbatniki. Resztę kajmaku i na niego krem i herbatniki. Można zrobić mniej warstw herbatników- to już zależy od Was. Jeśli chcecie grubiej kremu wystarczą 3 warstwy ciastek. Tak jak pisałam, ja nie zrobiłam polewy. Ale jak chcecie ładnie wykończyć ciasto to czekoladę białą lub ciemną należy roztopić w mleku. Do przestygniętej polewy wsypcie połowę

potrawyregionalne
Masło z nerkowców Primavika 192

był niesamowity! Ale być może ja nie jestem obiektywna bo połączenia słodko-słone zawsze mi bardzo smakują ;) Można go dodawać do lodów, deserów, koktajli, jak również do ciastek, babeczek, ciast i kremów.   Ja z powodzeniem użyłam go przy robieniu Mini serniczków orzechowych , gdzie dodany do masy serowej fajnie podkreślił smak serniczków. Dodałam je także do kremu orzechowego

Kto ugości moich gości?
Tarta śliwkowa z kremem budyniowym, mleczkiem kokosowym i tymiankiem 276

Ś liwki z tymiankiem oraz krem z budyniu i mleczka kokosowego, do tego filiżanka kawy, herbaty lub szklanka mleka... polecam :) Porcje: forma 23 cm Czas przygotowania

SzczyptaSmaQ
Kruche babeczki z kremem i owocami 156

Uwielbiam babeczki.  Dawno, dawno temu robiła je moja Mama. Była w nich masa, galaretki i oczywiście owoce.  Moja wersja jest z masą mascarpone z

Kuchnia w czekoladzie
Blokowe Babeczki z Orzechami, czyli Kruche Babeczki z Nadzieniem Czekoladowym z Orzechami 283

Jeśli coś nie wychodzi po mojej myśli, zawsze staram się korzystać z planu awaryjnego. Wtedy moja fantazja dostaje skrzydeł. Tak też było i w tym przypadku

Blondynka Gotuje
Słodkie maleństwa na jeden kęs 194

krem i lekko kwaskowy dżem cudownie ze sobą współgrały. Ogromna porcja zniknęła błyskawicznie - sama byłam w szoku. Wyciskałam malutkie gwiazdki - wyszło mi ich ponad dziewięćdziesiąt. Posklejane dżemem i kremem ciasteczka były idealne na jeden kęs - i wydaje mi się, że właśnie takie najłatwiej się je. Poza tym mają w sobie taki jakiś specjalny urok...Jeśli więc macie troszkę więcej(...)ubijając. Na końcu dodać galaretkę, miksować, aż nie będzie w masie grudek.Schłodzić w lodówce przez 5-10 minut.Połowę ciasteczek posmarować dżemem - około 1/2 łyżeczki na ciastko. Na to wyłożyć krem, przykryć ciasteczkiem bez nadzienia.Przechowywać w pojemniku, w temperaturze pokojowej.Smacznego!Przede mną całe długie, przyjemne popołudnie. C. w domu, ale planów wyjazdowych na dzisiaj nie ma, więc chyba

Pożeraczka, czyli raz adobrze
kukułka 183

pewno będzie smakowało.  *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia na krem kukułkowy: 500 ml śmietanki kremówki  200 g cukierków kukułek 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki mleka na warstwę czekoladową: 200 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej(...)wrzątkiem i trochę przestudzić. Czekolady połamać i umieścić w misce, zalać gorącą ale nie wrzącą kawą i rozpuścić. Dodać biszkopty i wódkę, odstawić na chwilę aby ciastka wpiły masę czekoladową.  Krem kukułkowy: Mleko zagotować, wrzucić cukierki i odstawić na chwilę. Następnie zmiksować za pomocą blendera lub końcówki do kruszenia lodu. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody. Kremówkę ubić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasteczka cappucino z kremem czekoladowo - orzechowym 188

Jest. Pierwszy śnieg. Za jego sprawą aura nabrała zdecydowanie odmiennego charakteru. Powoli czuć atmosfere zbliżających się świąt (na co wskazuje nawet zmiana szaty graficznej na blogu

My simple kitchen