krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:194/534)

LETNI TORCIK CYTRYNOWO - KAKAOWY 169

margaryny maślany smak 1/2 litra mleka 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru kryształ sok wyciśnięty z 1 cytryny 1 olejek spirytusowy cytrynowy (4,5g) Krem kakaowy: 2 opakowania budyniu czekoladowego 250 g masła maślany smak 1/2 litra mleka 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru kryształ 2 łyżeczki ciemnego kakao Przygotowanie: Nasączenie - w 800 ml gorącej wodzie rozpuszczamy kawę(...)cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Następnie dodać 250 g serka mascarpone. Dobrze wymieszać. na koniec dodać sok wyciśnięty z cytryny i olejek spirytusowy cytrynowy. Wymieszać. Krem kakaowy -   ugotować budyń czekoladowy w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać 1/2 szklankę cukier, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto czekoladowe z wiśniami 74

Robiąc przegląd zamrażarki znalazłam woreczek mrożonych, wiśni. Tym razem zdecydowałam się na upieczenie czekoladowego ciasta z delikatnym, puszystym kremem wiśniowym. Dodatkowo polewa czekoladowa świetnie podkręca smak wiśni. Muszę przyznać, że w takiej wersji wyjątkowo mi smakowały. W sezonie ciasto robimy ze świeżych wiśni, a teraz z mrożonych. Ciasto smakuje idealnie o każdej porze roku. Zapraszam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto(...)czekoladowe z wiśniami Składniki Składniki na ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao 5 jajek ¾ szklanki cukru + 0,5 szklanki ¾ szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 0,5 szklanki wody szczypta soli Składniki na krem wiśniowy: 700 g wiśni (świeżych lub mrożonych) 500 ml śmietanki 30% lub 36% mocno schłodzonej 5 łyżek drobnego cukru

To co lubię - gotuję i polecam
Przekładaniec jabłkowo-orzechowy 672

krokami Wielkanoc. Oczywiście stanie na wysokości zadania również podczas rodzinnych przyjęć czy też jako popołudniowy deser w trakcie leniwego weekendu. Dwa kruche ciasta przełożone masą jabłkową i kremem orzechowym wzbogacone o czekoladową polewę i lukier, który spełnia funkcję dekoracyjną ciasta. Chyba nie muszę namawiać do spróbowania? :) Składniki:  (na kwadratową blaszkę 24x24 cm) Ciasto kruche: 200 g zimnego masła(...)orzechy, zmiksować. Składanie ciasta: W blaszce umieścić pierwszy kruchy blat ciasta. Na niego wyłożyć masę jabłkową, przykryć II blatem kruchego ciasta. Ciasto wysmarować kremem orzechowym, na kremie poukładać herbatniki- ciasno obok siebie. Polewa czekoladowa: Masło stopić w garnuszku wraz z mlekiem. Do ciepłej mieszanki wsypać posiekaną czekoladę, mieszać, aż się rozpuści i powstanie aksamitna czekoladowa polewa. Ostudzoną polewą wylać

Nastoletnie Wypiekanie
Babeczki czekoladowe z kremem truskawkowym 153

Zapraszam Was na pyszne czekoladowe babeczki z delikatnym truskawkowym kremem i z ukrytą w środku niespodzianką w postaci(...)truskawkowego musu :). Samo ciasto babeczkowe jest banalnie proste w wykonaniu - przygotowujemy je jak ciasto na muffiny, czyli mieszamy składniki suche ze składnikami mokrymi. Jest też dość intensywnie czekoladowe, więc delikatny truskawkowy krem pasuje tu idealnie. W środku każdej babeczki znajduje się łyżeczka musu truskawkowego, który umieszczamy w upieczonych już babeczkach po wcześniejszym wydrążeniu w nich otworków. Bardzo polecam

Opowieści z piekarnika
SŁONECZNIKOWIEC (CIASTO ZE SŁONECZNIKIEM) 2855

chociaż jednym kawałkiem można nasycić się na baaaardzo długo, to ciężko się od niego oderwać. Uwielbiam ten karmelizowany słonecznik, który cudownie chrupie w przepysznym maślano-kajmakowym kremie ułożonym między dwoma czekoladowymi, puszystymi biszkoptami. Kieliszeczek wódki dodany do kremu fajnie podkręca jego smak :D Wierzch to prosty krem kakaowy na bazie śmietany kremówki i pozostała część słodkiego słonecznika. Choć zaprezentowałam słonecznikowca(...)kieliszek wódki SKŁADNIKI NA KAKAOWY KREM ŚMIETANKOWY: 500 g śmietany kremówki 36% (bardzo zimnej, najlepiej schłodzonej przez noc w lodówce) 1 płaska łyżka ciemnego kakao 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 3 łyżkamch gorącej wody DO NASĄCZENIA: 1 szklanka świeżo zaparzonej kawy mielonej lub rozpuszczalnej (użyłam 2/3 szklanki) WYKONANIE: BISZKOPT CZEKOLADOWY: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni

Słodko-Słony Świat Ilony
Muffinki czekoladowo -piernikowe z kremem i konfiturą z jeżyn 123

Czekoladowe babeczki z nutą piernikową z delikatnym kremem ze śmietanki i sera mascarpone, polane konfiturą z jeżyn i borówek, to propozycja na wspaniały słodkie deser! Muffinki podane na talerzu Kamila- BOGUCICE Składniki: Babeczki: 5 jajek 2 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru +1/2 szklanki 4 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka przyprawy do piernika

Wanilia i Kardamon
Tarta czekoladowa z porzeczkami i kremem z mascarpone oraz białej czekolady 157

porzeczkami właśnie. Intensywnie czekoladowy spód, połączony z delikatnie słodkim kremem i kwaśnymi porzeczkami wydaje się być kwintesencją lata. Z pewnością tarta jest także przyjemnie orzeźwiająca ;) TARTA CZEKOLADOWA Z PORZECZKAMI I KREMEM Z MASCARPONE ORAZ BIAŁEJ CZEKOLADY Składniki na ciasto: -160 gram mąki - 40 gram kakao - 130 gram masła - 1 żółtko - 50 gram cukru pudru Przygotowanie ciasta: Składniki zagniatamy. Wyrobione ciasto

Życie zamknięte w smaku
Pyszny piernik sułtański z powidłami i kremem bakaliowym 106

kremem orzechowym, powidłami i polewą Pyszny, aromatyczny piernik przekładany kremem i powidłami Danie Dessert Kuchnia Polish Keyword boże narodzenie, ciasto z kremem, piernik, polewa Składniki Ciasto 500 g mąki pszennej 200 g masła 3 szt żółtka 4 łyżki mleka 1 łyżeczka sody 0,5 szkl. miodu (dałam gryczany) 1 szkl. cukru 2 łyżki przyprawy do piernika Krem(...)dnia ciasto dzielimy na dwie części rozwałkowujemy na grubość 2 mm i pieczemy ok 25 min w 180 stopniach Placki przekrawamy na pół. Przekładamy kolejno krem, powidła, krem. Na ostatni placek dajemy polewę czekoladową. Ozdabiamy według uznania Krem Kaszę gotujemy w mleku z cukrem. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ubijamy, dodajemy po łyżce kaszy. Na sam koniec dosypujemy orzechy lub dodajemy

Mieszam w Garnku
Tort czekoladowo- czekoladowy ;) 255

gęstej śmietany 36% 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1.5 tabliczki czekolady gorzkiej 2 tabliczki czekolady mlecznej 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 5 opakowań dużych czekoladowych kuleczek- 1 opakowanie 160g ( ja użyłam Milka Lila Stars Snax Rispee). Wykonanie: Krem przygotowujemy dzień wcześniej, ponieważ trzeba go chłodzić w lodówce przez minimum 12 godzin! Śmietanę wlewamy do garnuszka i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy(...)Następnie ponownie schłodzić przez 12 godzin i po upływie tego czasu spróbować znowu ubić. Powstałą masą przekładamy ciasto ciemne i jasne.  Wierzch tortu i boki również smarujemy kremem i przyklejamy czekoladowe kuleczki. Wstawiamy do lodówki, żeby się schłodził. Tak wygląda po udekorowaniu :) Przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki

Czerwona Porzeczka
ROLADA CZEKOLADOWO - KAWOWA 111

Pyszna rolada czekoladowo - kawowa z kremem migdałowym. Idealna do niedzielnej kawki, na przyjęcia i dla czekoladorzerców. Polecam.                                                                  Składniki ciasta : 4 duże jajka 4 łyżki naparu z mocnej(...)Krem :  2 budynie waniliowe bez cukru 3 łyżki cukru 3 pełne szklanki mleka 1 łyżka z czubkiem mąki pszennej 1 mały olejek migdałowy 2 łyżki cukru pudru do masy 200 g margaryny lub masła 100 g ciemnej czekolady  czekoladowe trufle do ozdoby

Kulinarne Fantazje Marioli
Tort Red Velvet 74

kulinarnych, jak dla mnie! Amerykańskie ciasta nieprzypadły mi do gustu, ale to, jest wyborne ! Bardzo różni się od dobrze nam znanych lekkich biszkoptowych tortów . Mocno czekoladowe ciasto, dość ciężkie, wilgotne, z cudownie lekkim kremem z serka mascarpone. Może być bardziej Red, niż ten mój na zdjęciach (miałam tylko 20 ml barwnika) więc nie jest super czerwony, ale jeśli dodacie(...)formie o średnicy 23 cm i wyrósł pond nią, więc musiałam przeciąć go na 4 blaty. Upieczone w większej tortownicy, wystarczy podzielić na trzy części. Jeśli lubicie ciasta czekoladowe z delikatnymi kremami, to właśnie ciasto dla Was !!! Polecam gorąco. Print Tort Red Velvet .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Course Deser Cuisine American Keyword kakao, mascarpone

SprawdzonaKuchnia.pl
Czekoladowy brzoskwiniowiec 85

gości (chociaż jestem pewna, że niejedna rodzina poradziłaby sobie z blaszką takiego ciasta, bez dodatkowej pomocy z zewnątrz ;)). Dwa biszkoptowe, czekoladowe blaty, przełożne brzoskwiniami i pysznym, śmietankowo-brzoskwiniowym kremem, oblane polewą czekoladową. W elemencie ozdoby bita śmietana oraz czekolada w postaci eleganckich zdobień, które wyjątkowo łatwo sami wykonacie- a efekt końcowy będzie bardzo profesjonalny Poniżej przepis – sporządzony krok po kroku(...)zrobi zacieków na kremie. Całość będzie wyglądała bardziej profesjonalnie i estetycznie!). Biszkopt nasączamy. POLEWA: Wszystkie składniki polewy umieszczamy w garnuszku, podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając, aż do rozpuszczenia i połączenia się wszystkich elementów w jedną całość. Wylewamy polewę na ciasto. Ciasto wstawiamy do lodówki przynajmniej na 3 godz.! Czekając aż ciasto stężeje, możemy przygotować… CZEKOLADOWE ZDOBIENIA: Z rozpuszczonej

Domowe Torty
Orzechowy jabłecznik z kremem 266

biszkopcie. Taki biszkopt z dodatkiem zmielonych orzechów jest bardziej wilgotny i nie wymaga nasączenia. No i wspaniale komponuje się z pysznym, jabłkowym nadzieniem. Wierzch ciasta stanowi delikatny budyniowy krem i polewa czekoladowa. Rozpusta w czystej postaci ;). Jeśli macie ochotę na takie jesienne ciasto, bardzo polecam ten przepis :). Biszkopt orzechowy: 150 g zmielonych orzechów laskowych lub włoskich 110 g mąki pszennej(...)puszysty krem. Złożenie ciasta: Na pierwszy blat biszkoptowy wyłożyć tężejące nadzienie jabłkowe, wyrównać. Przykryć drugim blatem ciasta, lekko docisnąć. Na biszkopt wyłożyć cały krem budyniowo - maślany, wyrównać. Wstawić do lodówki na około 2 godziny. Polewa czekoladowa: Masło roztopić w garnuszku. Dodać posiekaną czekoladę i odstawić na chwilę, następnie wymieszać do otrzymania gładkiej, jednolitej polewy. Przestudzić. Na schłodzone ciasto wylać polewę

Opowieści z piekarnika
PRZYJĘCIE URODZINOWE W STYLU PANDA DLA DZIEWCZYNKI - INSPIRACJA 181

przygotowałam: - tort Pandacorn - miniserniczki oreo Panda - maślane ciasteczka Panda z lukrem - panna cottę waniliową Panda na spodzie brownie - makaroniki Panda z mascarpone - sushi Panda - cake popsy Panda - czekoladowe babeczki Panda ze śmietankowym kremem  Dodatkowo podałam popcorn, cukierki, żelki, pianki, pizzę (którą Dzieci musiały samodzielnie upiec z przygotowanych wcześniej przeze mnie składników), sałatkę owocową i napoje owocowe. Całość utrzymałam(...)mordki nie wyglądają uroczo? 😃 Przepyszne mini - serniczki oreo Panda... Ciasteczkowy spód, kremowa masa serowa z kawałeczkami ciasteczek oreo i dekoracja z masy cukrowej oraz pudrowych, gotowych oczek. Czekoladowe babeczki Panda ze śmietankowym kremem z mascarpone i śmietany kremówki, posypane grubym cukrem do dekoracji ciast i ciasteczek... Delikatna, waniliowa panna cotta Panda na wilgotnym, mocno czekoladowym spodzie brownie... Była pyszna, tylko

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto z rogalikami 7 days 122

ciasto okazało się strzałem w dziesiątkę. Na pozór nie jest bardzo słodkie! Kakaowy biszkopt, krem śmietankowy i czekoladowe rogaliki idealnie do siebie pasują! Słodycz przełamuje dżem porzeczkowy. Ciasto jest rewelacyjne i zaskakujące w smaku! Biszkopt: 4 jajka (L) 3/4 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżka ciemnego kakao (z czubkiem) 0,5 łyżeczki proszku(...)kremu śmietankowego. Następnie w równych odstępach układamy rogaliki. Rozsmarowujemy resztę kremu. Drugi blat biszkoptu smarujemy dżemem od strony gdzie będzie stykał się z kremem. Delikatnie dociskamy całość w foremce. Wierzch oblewamy przygotowaną w kąpieli wodnej polewą czekoladową (na garnku w wrzątkiem ustawiamy talerz lub miskę ze składnikami na polewę, mieszamy do momentu połączenia i rozpuszczenia się czekolady). Wierzch obsypujemy wiórkami

VioletoweKucharzenie