Tort urodzinowy - co roku inny pomysł i inny nowy przepis, zawsze jednak z wykorzystaniem sezonowych owoców. Tym razem puszyste blaty czekoladowe przełożone dwukolorowym kremem, a wykończony został jeżynową glazurą. Zatopione w kremie świeże owoce jeżyn i malin dodają winnego, owocowego smaku. Torcik jest mały, nie za słodki i prosty do wykonania. Uwielbiam w torcie różne tekstury dlatego na spodzie układam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!potrafiłam. I jak zwykle zaczynam od zdjęć – tak, wiem, nie zawsze dobrze jest jeść oczami, ale w tym wypadku zdecydowanie to się sprawdziło. Ale po kolei: piękna czekoladowa rolada przekładana kremem, czyżby bita śmietana? wchodzę w to! a tu niespodzianka, Adam (na codzień kucharz) na swoim blogu pokazuje tylko dania roślinne. Nie mogłam wyjść z podziwu przeglądając kolejne desery
Ciastkozercyzapewne czołem w barwach tęczy w najbliższych dniach. Młody nadrabia chyba i za siebie i za starszego brata:) Nie mniej jednak na zakończenie weekendu zapraszam Was na cudownie czekoladową tartę z kremem krówkowym i serem. Wiem, że mój blog ma kilku stałych czytelników, dlatego przy tej okazji chcę Was również zaprosić na CANDY W MAGICZNEJ KUCHNI, które rozpocznie się
Magiczna kuchnia DariiCiasto Bounty Składniki: Biszkopt: 4 jajka, 1 szklanka mąki, 1 szklanka cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 0,75 ml mleka, 20 dag wiórek kokosowych, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 20 g masła. Polewa czekoladowa: 100 g masła, 3 łyżki gorącej wody, 3 łyżki cukru pudru, 3 łyżki kakao. Do nasączenia: 1/2 szklanki(...)Polewa czekoladowa: W garnuszku podgrzewamy wodę z cukrem i dodajemy masło. Kiedy masło się rozpuści dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Biszkopt nasączamy herbatą, następnie nakładamy krem i dekorujemy polewą czekoladową. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny przed podaniem. Smacznego
paapilotkaajednak wiele! Słodka karpatka, która mama piekła w piekarniku gazowym, a ja z bratem wyczekiwałam wpatrując się przez szybę w rosnące na cieście góry. Eklerki z nieziemsko słodkim kremem i polewą czekoladową, po które jechaliśmy w sobotę z bratem do sklepu mojej mamy. Zupa pomidorowa z lanym ciastem gotowana na kości, którą później obgryzałam ( ja czekałam zawsze na tę kość
Ostra na SłodkoPyszne czekoladowe babeczki z karmelową niespodzianką w środku, a na wierzchu delikatny, śmietankowy krem. Przepis nie tylko odznacza sie pysznością, ale jest również szybki i nieskomplikowany . Babeczki wychodzą naprawdę smaczne i ładnie wyrośnięte. Smacznego! SKŁADNIKI NA BABECZKI CZEKOLADOWE (12 sztuk ) : 200 g. mąki pszennej 3 łyżki kakao 2 jajka 150 ml. mleka 100 g. brązowego cukru cukier waniliowy(...)razu- przechowujcie je w lodówce ( ze względu na śmietanowy krem) i wyjmijcie ok. pół godziny przed planowanym spożyciem . Życzę Wam miłego pieczenia i Smacznego!!! Artykuł Czekoladowe babeczki z zatopioną karmelową czekoladką i kremem śmietankowym pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyPrzepyszne, chrupiące, kruche, delikatne, wyraźnie maślane, nie dominuje w nich jednak posmak masła z orzechów. Całość dopełniają groszki czekoladowe. Znalazłam w lodówce krem z nerkowców - szukałam musztardy. Przeleżał zapomniany od grudnia. A dziś - na czerwono wpisana w kalendarz kuchenny, zaplanowana kawa z teściami, preludium do zbliżającego się święta dziadków. Prezent od wnuczki spakowany, ciasteczka eksperymentalne stały się(...)masła orzechowego ) 1 jajko L spora szczypta soli 1 pełna szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia groszki lub płatki czekoladowe - tak 1/2 szklanki Wykonanie: Miękkie masło, masło z orzechów i cukier ucieramy mikserem na gładki krem, przez około 2 - 3 minuty. Wbijamy jajko i miksujemy kolejna minutę. Odkładamy mikser, przesiewamy na raz mąkę z proszkiem do pieczenia
Kronika PiekarnikaPrzychodzę do Was z zestawieniem najlepszych przepisów na Wielkanoc! 1. BABKA WIELKANOCNA Z POMARAŃCZAMI I CZEKOLADĄ! PUSZYSTA I ŁATWA DO ZROBIENIA! 2. KRUCHE BABECZKI Z KREMEM BUDYNIOWYM 3. Czekoladowo - śliwkowa babka wielkanocna 4. cytrynowy sernik z mascarpone 5. Wielkanocny mazurek z migdałami 6. drożdżowa chałka z pomarańczą 7. Rogaliki o smaku lemon curd 8. pasta z tuńczykiem do kanapek
SMYKWKUCHNIMonte Snack to delikatny, wilgotny ciemny biszkopt, wypełniony mlecznym kremem oraz czekoladowo-orzechowym nadzieniem, który umieszczony jest po środku kanapki. Biszkopt jest zwarty, nie klei się do rąk co często zdarza się w tego typu produktach. Kanapka jest naprawdę smaczna, delikatna, po prostu rozpływa się w ust ach. Połączenie czekolady, orzechów oraz mlecznego kremu daje
magiczna kuchnia Kasicałkowitego wystudzenia *** *** Przygotowujemy krem. W misie miksera umieszczamy serek mascarpone, śmietankę oraz cukier puder i wszystko razem miksujemy do momentu uzyskania gęstego kremu – nie za długo aby krem się nie zważył *** *** Ciasto odwijamy i nasączamy mlekiem *** *** Dwie łyżki kremu odkładamy na później do przyozdobienia wierzchu rolady. Pozostały krem rozsmarowujemy na cieście *** *** Na kremie śmietankowym keksami wykładamy masę kajmakową (dwie(...)zacznie wrzeć wyłączamy palnik i dodajemy połamaną na kawałki czekoladę, mieszamy aż powstanie jednolita polewa czekoladowa. Dwie łyżki płynnej czekolady odkładamy na później *** *** Do czekolady dodajemy drobno pokrojone orzeszki, mieszamy *** *** Tak powstałą polewą czekoladowo orzechową smarujemy roladę *** *** Pozostałą masę kajmakową i krem śmietankowy mieszamy razem i tak powstałym kremem przyozdabiamy z wierzchu roladę. Dwa batoniki snickers kroimy w plasterki
Blog z Apetytemprzekładaniec. Idealny dla miłośników wafelków prince polo i kawy. Chrupiący biszkopt z wafelkami i orzechami, przełożony kawową masą i przykryty delikatnym biszkoptem czekoladowym, po prostu niebo w gębie. Biszkopt czekoladowy: 4 jajka 4 łyżki cukru 1 łyzka kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki mąki tortowej 1 łyżka oleju szczypta soli Białka ubijamy(...)kawy oraz alkohol (jeśli ciasto będą jadły dzieci można go pominąć). Krem wykładamy na warstwę z wafelkami, pozostawiając 3-4 łyżki. Przykrywamy biszkoptem, który nasączamy kawą. Rozsmarowujemy resztę kremu, polewamy polewą czekoladową lub posypujemy posypką. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 2 godziny. Smacznego
Cynamonowe szczęścieNiedawno kupiłam nową księżeczkę kucharską ("Muffins" - seria Essen&Genießen wydawnictwa Happy Books, znów za 1 €!), tym razem z przepisami na muffinki i tam znalazłam właśnie te, czekoladowo-miętowe. W oryginalnym przepisie krem miętowy zrobiony był ze śmietanki, ja zastąpiłam ją serkiem mascarpone i dodałam od siebie sok z limonki. Czekoladowe ciasto muffinek stanowi świetne tło dla łagodnie miętowego
Kuchnia Prezydentowejponcz do nasączenia: 1 ½ szklanki wody 6 łyżek soku z cytryny Składniki na mus czekoladowy: 170 g czekolady ciemnej 280 ml śmietanki 30% Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijam i dodaję na 3 raty do przestudzonej czekolady. Dokładnie, ale delikatnie mieszam. Składniki na krem Oreo: 500 ml śmietanki 30% 250 ml mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny(...)cukier puder i żelatynę i delikatnie miksuję do połączenia się składników. Ciasteczka Oreo kruszę i dodaję do kremu, delikatnie mieszam. Teraz mogę przystąpić do złożenia tortu. 1 blat białego biszkoptu nasączam, wykładam połowę kremu Oreo, przykrywam biszkoptem kakaowym, nasączam, wykładam mus czekoladowy, przykrywam białym blatem, nasączam, wykładam krem Oreo, przykrywam ostatnim białym blatem, który również nasączam. Tort wstawiam do lodówki
Słodki sentyment