krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:204/534)

Z cyklu dla Dzieci: Elmo 211

Niedawno zamówiłam "włochatą" tylkę do szprycy i już od kilku dni nie mogłam się doczekać, kiedy będę mogła ją wykorzystać. Nakładanie kremu tą metodą wymaga wprawy (której mi na razie brakuje), ale Elmo z Ulicy Sezamkowej nie ucierpiał specjalnie na tym, że jest trochę rozczochrany. Zamiast tylki do robienia włosów, można użyć dowolnej innej w kształcie gwiazdki - efekt będzie wtedy(...)wpadnie Wam w ręcę - mini pianek, czekoladowych dropsów, kolorowych cukierków) - całość to jedna z najprostszych babeczkowych dekoracji, która na pewno spodoba się maluchom :) Składniki na babeczki: waniliowe lub czekoladowe Składniki na krem +czerwony barwnik spożywczy, masa cukrowa (lub cukierki) do dekoracji Po upieczeniu babeczki wyciągamy z formy i odstawiamy do ostygnięcia. Ważne, żeby dekorować zupełnie zimne babeczki, żeby nie rozpuścić

Ciastkozercy
Deserki w słoiczku 162

wiśniowe. Składniki na krem budyniowy: 1 kostka masła, 1 szklanka mleka, 1 budyń śmietankowy, 1/2 szklanki cukru, 2 żółtka, 1 płaska łyżka żelatyny. Do dekoracji: opakowanie rurek z kremem, duże guziczki czekoladowe, posypka czekoladowa. Na dno słoiczków wykładamy pokruszony biszkopt. Przepis na niego znajduje się  tutaj. Jedną galaretkę rozpuszczamy w 1½  szklanki wody. Odstawiamy do stężenia, a następnie(...)chłodzimy.  Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy, słodzimy. Gdy jest sztywna, nie przerywając ubijania dodajemy rozpuszczoną, schłodzoną galaretkę. Gdy masa jest jednolita wtedy dodajemy pokrojoną galaretkę i mieszamy już łyżką. Krem wykładamy na biszkopt. Budyń ugotować w 1 szklance mleka i ostudzić. Masło ubić na puszysty krem. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć razem z masłem. Ciągle mieszając, dodawać zimny budyń

Słodki Zakątek
Biszkopt czekoladowy z musem truskawkowym (podany inaczej) 179

Banalnie proste do przygotowania ciasto czekoladowo-biszkoptowe z kremem śmietanowo-truskawkowym polane gorzką czekoladą - niebo w gębie! Przepis dodaje do akcji milion smaków truskawek . Składniki: biszkopt 4 jajka (rozmiar L) 1/2 szklanki cukru ponad 1/2 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 5 łyżek gorzkiego kakao mus truskawkowy 1/2 kg truskawek bez szypułek(...)śmietany 30% sok z połowy cytryny 1/3 szklanki cukru 5 łyżeczek żelatyny do dekoracji polewa czekoladowa Na samym początku przygotować biszkopt. Białka oddzielić od żółtek. Za pomocą miksera - białka ubić na sztywną pianę. Następnie do ubitych białek dodawać stopniowo cukier i żółtka (cały czas miksując). Pod sam koniec dodać przesianą mąkę i kakao. Delikatnie wymieszać. Przygotowane ciasto wylać do formy

Ugotować
Ciasto popapraniec 1707

Ciasto biszkoptowe w trzech smakach, przełożone dżemem wiśniowym, kremem budyniowym oraz karpatkowym, posypane czekoladowymi płatkami. Pyszne i efektowne ciasto na urodziny, imieniny, święta, spotkania rodzinne i ze znajomymi.  Składniki: na ciasto: 6 jajek, 1/4 szklanki oleju, szklanka maki typ 480, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli, 1/2 szklanki, opakowanie cukru wanilinowego, 5 łyżek wiórek(...)nasączamy połową przygotowanej wcześniej cytryny z wodą. Smarujemy 200g dżemu wiśniowego, przekładamy masę budyniową, następnie drugi blat ciasta, który nasączamy pozostały ponczem, smarujemy pozostałym dżemem, wykładamy krem karpatkowy, wyrównujemy i a koniec posypujemy czekoladowymi płatkami. Wkładamy do lodówki na min. 3 godziny - najlepiej na noc, aby ciasto odpowiednio zmiękło, aby "smaki się przegryzły

Lena Gotuje
Cappuccino z ajerkoniakiem 204

Cappuccino z ajerkoniakiem SKŁADNIKI: BISZKOPT jajka-6 szt mąka -1 szkl cukier-1 szkl proszek do pieczenia -1 łyżeczka KREM śmietana kremówka Puratos-2 szkl kawa cappuccino czekoladowe- 5 łyżek PONCZ ajerkoniak -5 łyżek DEKORACJA posypka czekoladowa PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek na sztywno,dodając cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku i mąkę wymieszaną(...)Piec w 180 stop.przez ok.25 minut. KREM  Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wsypać kawę cappuccino,wymiksować. Ostudzony biszkopt nasączyć ajerkoniakiem,wyłożyć krem na ciasto,posypać posypką czekoladową. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook

Kuchnia Danusi
Krem brokułowy z kaszą manną (wegański) 117

dodawać do zup moja mama, wówczas zupa staje się gęsta i sycąca. Jeżeli nie znacie tej wersji to koniecznie spróbujcie! Jeśli lubisz kremy brokułowe zobacz również keto krem brokułowy oraz krem z brokułów ze szpinakiem ! Przepis na krem brokułowy z kaszą manną Składniki świeży lub mrożony brokuł (500 g) 2 l wywaru warzywnego ⅔ szklanki kaszy manny (110 g) sól(...)sierpniu Najnowsze przepisy Krem kalafiorowy z kaszą manną (wegański) Krem brokułowy z kaszą manną (wegański) Tort bezowy z malinami (bez glutenu) 20 pomysłów na keto słodycze! Pudding chia malinowy ze skyrem (keto, bez cukru) Grillowana cukinia (keto, wegańskie) Sos kurkowy na serku śmietankowym (keto, low carb) Beza – przepis na blaty do tortu warstwowego Czekoladowe ciasto bananowe Artykuł Krem brokułowy

WegePrzepis
Cappuccino z ajerkoniakiem 428

domu uwielbiają takie ciasta Cappuccino z ajerkoniakiem   SKŁADNIKI: BISZKOPT jajka-6 szt mąka -1 szkl cukier-1 szkl proszek do pieczenia -1 łyżeczka KREM śmietana kremówka Puratos-2 szkl kawa cappuccino czekoladowe- 5 łyżek PONCZ ajerkoniak -5 łyżek DEKORACJA posypka czekoladowa PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT   Białka oddzielić od żółtek.  Ubić pianę z białek na sztywno, dodając cukier(...)stop. przez ok.25 minut.  KREM  Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno.  Do ubitej śmietany wsypać kawę cappuccino, wymiksować.  Ostudzony biszkopt nasączyć ajerkoniakiem, wyłożyć krem na ciasto ,  posypać posypką czekoladową. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document

Kuchnia Danusi
Kostka śliwkowo - czekoladowa 174

kakao ( 3 łyżki z lekką górką ) 220 g cukru ( 1 szklanka ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 10% 100 gorzkiej czekolady, startej na grubych oczkach tarki Krem śliwkowy: 500 g śliwek, najlepiej węgierek ( waga po wypestkowaniu ), można użyć śliwek mrożonych, których wcześniej nie rozmrażamy 1/4 szklanki wody 3 łyżeczki żelatyny ( 12 g ) 1/4 - 1/2 szklanki cukru ( ilość zależy(...)własnych upodobań smakowych; najlepiej zacząć od mniejszej ilości, ewentualnie później dosładzając do smaku ) 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 500 g serka mascarpone, schłodzonego   Polewa czekoladowo - śliwkowa: 125 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki mleka 3 łyżki kakao 5 łyżek powideł śliwkowych     Nasączenie: 1/2 szklanki likieru śliwkowego lub likieru amaretto ( pasować też

Opowieści z piekarnika
Rolada makowa z kremem budyniowym 176

budyń, wymieszać. Na gotujące się mleko wlać rozrobiony budyń, mieszając zagotować. Budyń ostudzić, utrzeć z masłem na puszysty krem. Czekoladę gorzką zetrzeć na wiórki. Połowę wiórek czekoladowych, wymieszać z masą. Roladę rozwinąć, posmarować kremem budyniowym i ponownie zwinąć w rulon. Roladę posmarować miodem i posypać wiórkami czekoladowymi Odstawić w chłodne miejsce. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Czekoladowe pancakes 117

śniadanie . POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Jednym z moich ulubionych przepisów na szybkie śniadanie jest ekspresowa czekoladowa owsianka z owocami . Ale gdy wiem, że mam nieco więcej czasu, z chęcią przygotowuję te puszyste czekoladowe pancakes. Kakao – pokarm bogów Kakao to proszek o ciemnej, głębokiej, czekoladowej barwie, który powstaje ze zmielonych ziaren kakaowca. O jego właściwościach zdrowotnych wiedzieli już Majowie(...)owoce, ale zimą możecie się ratować (tak jak ja) mrożonymi. Jeśli brak jakichkolwiek owoców pod ręką, można też posmarować czekoladowe pancakes ulubionym dżemem, konfiturą lub powidłami. W wersji na wypasie możecie polać placuszki sosem czekoladowym, albo posmarować je słodkim kremem kokosowym lub orzechowym. Wszystko zależy od Waszej wyobraźni i upodobań. Drukuj Czekoladowe pancakes Obłędnie czekoladowe, puszyste amerykańskie pancakes to idealny

Na-talerzu.pl
Czekoladowe ciastko z kremem śliwkowo-czekoladowym 177

Ciastko z mikrofali? W 5 minut? Puszyste i bardzo czekoladowe? Trzy razy TAK! Jak powstają takie pyszności? Przez przypadek ;) Pewnego ranka zamiast smażyć postanowiłam zapiec ciasto w mikrofali... urosło, zrobiło się puszyste, a po przekrojeniu cudownie pachniało przyprawą korzenną. Chyba nie ma nic lepszego na jesienne poranki niż zapach cynamonu, piernika (świąt?) :) Składniki: 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)składniki wystarczy zmiksować i przelać do miseczki (takiej, która wytrzyma grzanie w mikrofali - odradzam kamionki). Piec ok 3-4 minuty, w zależności od mocy urządzenia. Podawać z  kremem śliwkowo-czekoladowym (powidła + kakao = <3 ). Dodatkowo pokroiłam batonik białkowy o smaku żurawinowym. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
mini ptysie z malinowym nadzieniem 192

Profiterole czyli mini, ptysie to nic innego jak małe słodkie kuleczki z parzonego ciasta nadziane słodkim kremem. Ostatnio robiłam czekoladowe (przepis klik) a dziś skusiłam się na wersję ciut mniej słodką i bardziej wyrazistą w smaku. A to przez to, że w moje ręce trafiło malinowe nadzienie cukiernicze Lauretta . Na co dzień nie używałam nigdy takich produktów ale skusiłam się(...)jest w worek, do którego dołączone są końcówki jak do rękawa cukierniczego więc postanowiłam coś nim nadziać i padło na pyśki. Połączyłam w nich rześkość malin i delikatność budyniowego kremu. Wyszło jak dla mnie wspaniale. Nic dodać, nic ująć. Składniki na około 25 sztuk: na ciasto: 4 jajka 100 g masła 1 szklanka mąki 1 szklanka wody  na krem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto orzechowo - truflowe 2303

Bardzo lubimy ciasta z kremem:) A z takim kremem w szczególności... Delikatny biszkopt przełożony kremem z dodatkiem czekoladowych cukierków trufli oraz chrupiących orzechów włoskich to po prostu idealne połączenie. Ciasto wydaje się dość pracochłonne, jednak wcale nie jest takie trudne w wykonaniu. foremka 25x36cm Biszkopt:   6 jajek,  szklanka mąki tortowej,  szklanka cukru,  2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)przemian żółtka i przesianą mąkę. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec około 30 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na dwie równe części. Krem:  2 szklanki mleka,  2 żółtka,  250g masła,  budyń waniliowy,  300g cukierków trufli w czekoladzie,  250g orzechów włoskich (użyłam Helio ),  1/3 szklanki cukru.  Orzechy

Z miłości do słodkości
Sernik chałwowy 200

masła, roztopionego   Składniki na masę serową: 1000 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego trzykrotnie, schłodzonego 600 ml śmietany kremówki 36% 400 g chałwy waniliowo - czekoladowej 50 ml likieru czekoladowego 3 łyżki cukru pudru 8 łyżeczek żelatyny   120ml wody Proporcje na blachę 24x24cm Herbatniki pokruszyć wałkiem na okruszki. Dodać roztopione masło i wymieszać do otrzymania masy o konsystencji mokrego(...)minut do napęcznienia. Podgrzać w mikrofali do rozpuszczenia. Żelatyna nie może zawrzeć! Pozostawić do przestudzenia. Zimną mieszankę chałwową wyjąć z lodówki, ubić do momentu powstania puszystego kremu. W misce umieścić twaróg, likier czekoladowy, cukier i zmiksować. Dodać ubity krem chałwowy i dokładnie wymieszać. Na sam koniec dodać przestudzoną żelatynę zahartowaną 2 łyżkami masy serowej, po troszeczku, ciągle miksując, inaczej zrobią

Cakes By Kejt
Mazurek z lemon curd i polewą 177

Pyszne, delikatne ciasto na kruchym spodzie z cytrynowym kremem i polewą czekoladową. Przepyszny mazurek, który koniecznie musisz wypróbować w te Święta!  Składniki: 200 gram mąki pszennej  120 gram masła  2 białka 1 łyżka kwaśnej śmietany  szczypta soli  2 łyżki cukru pudru  Lemon curd: sok z 1 cytryny  3 żółtka  80 gram masła(...)gram cukru  skórka z cytryny  Dodatkowo polewa czekoladowa: 2-3 łyżki masła  1 łyżka wody  1 łyżka kakao  1 łyżka cukru  migdały w płatkach  Z mąki pszennej, masła, białek, kwaśnej śmietany, soli i cukru pudru zagniatam jednolite, gładkie ciasto. Ciasto schładzam w lodówce przez 30 minut a następnie wałkuję, umieszczam w formie

Mango Papaja