kotlety - 13055 przepisów (strona:506/871)

Kalafior z piekarnika 177

Proponowany przez nas kalafior może być wykorzystany do obiadu np. z kotletem mielonym, schabowym lub kurczakiem. Można też podać go jedynie z sosem czosnkowym i też smakuje rewelacyjnie.     Składniki: -kalafior -2 łyżki płynnego masła -przyprawy harissa, do mięs l ub inne ulubione -sól Kalafiora kroimy. Układamy na blaszce z papierem do pieczenia. Delikatnie i tylko z jednej strony

Maminek kulinarny
Wiosenne roladki z kurczaka w rabarbarze 121

ząbek czosnku 1/2 łyżeczki suszonego tymianku sól i pieprz do smaku 3-4 młode cebulki dymki (białe części) Sposób przyrządzenia: 1. Piersi z kurczaka podziel na płaty (3-4 kotlety z każdej piersi). 2. Delikatnie rozbij mięso i dopraw solą i pieprzem z każdej strony. 3. Serek śmietankowy wymieszaj z suszonym tymiankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. 4. Każdy płat

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Zjadłem mięsnego burgera bez mięsa! 114

Musiałem więc sprawdzić jak smakują. O co chodzi z bezmięsnymi burgerami o smaku mięsa? W 2018 roku w amerykańskich mediach głośno było o start-upie, którego twórca sprzedawał „mięsopodobne” kotlety na burgery. Ich przełom polegał na tym, że choć były roślinne, to smak miał przypominać mięso. Naukowe podejście sprawiło, że udało się stworzyć produkt zawierający żelazoporfirynę roślinną. To właśnie

Fleksitarianizm.pl
Siekane kotleciki z kurczaka 84

czas na główkowanie, wertowanie książek kucharskich i stron internetowych w poszukiwaniu czegoś nowego, co zachwyci domowników. Czasem okazuje się, że szukać nie należy daleko, bo wystarczy taki zwykły kotlet z piersi kurczaka (czyli tzw. “oszukany schabowy”) odrobinę zmodyfikować i podać w innej formie. Czy to nie cudowne? Ty nie musisz stawać uszach i wymyślać wykwintnych i niecodziennych potraw

Analiza Smaku
Jabłka w panierce z herbatników 92

Następnie panierować jak np. kotlety  😉 Piec w nagrzanym piekarniku ok.20 minut w 160 stopniach

Andzia Pichci
Placuszki z indyka z warzywami 162

smażone na patelni wyjdą równie smaczne. Można również zamienić mięso z indyka na pierś z kurczaka. Do przygotowania tych placuszków świetnie sprawdzą się tzw. skrawki odcięte po przygotowaniu np. kotletów. 250 gram fileta z piersi indyka 150 gram  świeżej papryki (użyłam czerwonej i żółtej) 100 gram pieczarek 1 jajko M 1 łyżka kwaśnej śmietany lub jogurtu 1 łyżka mąki

Andzia Pichci
Roladki z kurczaka w sosie potrawkowym 111

mąki pszennej sól cukier Por myjemy i kroimy na drobne półplasterki, następnie przesmażamy na maśle przyprawiamy solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej, odstawiamy. Mięso delikatnie rozbijamy tłuczkiem jak na kotlety, brzegi nieco cieniej, przyprawić solą i pieprzem Na środku każdego plastra mięsa układamy przesmażony por. Boki zakładamy do środka i zwijamy w roladkę.  Tak przygotowane roladki możemy ugotować

Andzia Pichci
Schab po bałkańsku z ajvarem 208

Schab najczęściej podajemy w formie kotletów czy roladek,dziś polecam aromatyczny wyrazisty w smaku schab z ajvarem.  To danie sprawdzi się na obiad , kolację czy na różnego rodzaju uroczystości , można podawać z ryżem, kluseczkami czy bagietką czosnkową. 500 g schabu 200 g pieczarek 1 średnia cebula 1 papryka czerwona 3 ogórki konserwowe lub kiszone  puszka pomidorów w puszce

Andzia Pichci
Schab z sosem cebulowym 136

łyżeczka octu balsamicznego , ciemnego sól , pieprz do smaku 1 łyżka mąki pszennej , rozrobiona z wodą do zagęszczenia sosu masło do duszenia cebuli , około 1 łyżki Schab delikatnie rozbijamy na kotlety , uważając żeby nie były zbyt cienkie . Każdy kawałek solimy , pieprzymy do smaku i nacieramy olejem oraz suszonym majerankiem . Odstawiamy przynajmniej na godzinę do lodówki . W międzyczasie warto przygotować sos cebulowy

Ogrodnik w podróży
Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem 107

koperkiem. Jeśli przygotowuję tę wersję kapusty to podaję ją z ziemniakami najczęściej lub pajdą chleba rezygnując już z dodatkowego mięsa w daniu. Wersja kapusty młodej bez kiełbasy występuje obok kotleta mielonego, schabowego lub piersi kurczaka pieczonej, z młodymi ziemniakami i koprem oczywiście! Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem SKŁADNIKI: 2 główki młodej kapusty 3 cebule 1 pętko kiełbasy dobrej jakości

Zasmakuj Kuchni
Surówka z młodej kapusty, marchewki i kukurydzy 291

upodobań smakowych. Smacznego! Surówka z młodej kapusty i marchewki, z dodatkiem kukurydzy idealnie pasuje jako lekka surówka na grilla. Warto również serwować ją jako dodatek do obiadu, zwłaszcza do kotletów schabowych, czy smażonych ryb. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Surówka z młodej kapusty, marchewki i kukurydzy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania