Zasmażana kapusta o apetycznym fioletowo – biskupim odcieniu. Fantastycznie pasuje do różnego rodzaju mięs serwowanych w trakcie obiadu, przepysznie uzupełnia posiłek. Udko kurczaka, pierś kaczki, kotlety mielone – do wszystkiego czerwona kapusta będzie pasowała smakowicie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Czerwona kapusta zasmażana 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Sałatka Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 4 porcje Przygotowanie(...)Gotowanie 30 min. Kalorie 70 kcal Najlepsza zasmażana czerwona kapusta. Do dań z mięsem: pieczonego kurczaka, kaczki lub kotletów schabowych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 1 cebula żółta lub czerwona 200 g boczku parzonego, swojskiego 50 ml oleju rzepakowego 300 ml gorącej wody 3 liście laurowe 3 ziela angielskie sól, cukier, pieprz czarny mielony 1 cytryna
ProstePesto.plbyło zbyt suche. Tym razem na obiad zawitał kurczak grillowany z imbirem, czosnkiem i limonką. Przepis na kurczaka grillowanego z imbirem Filety z kurczaka to nie tylko tradycyjne kotlety z ziemniakami. Staram się eksperymentować w kuchni, żeby podawać je na inne sposoby. Często je smażę, grilluję, piekę i o dziwo – nigdy nie wychodzą suche. Sprawdź składniki i przepis(...)małego kawałka, obranego, startego na tarce o małych oczkach), odrobina oliwy do smażenia, przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka. ZOBACZ INNE PRZEPISY Przygotowanie: Filety z kurczaka pokrój wzdłuż na mniejsze kotlety, tak, aby kawałki nie były zbyt grube. Przygotuj marynatę: połącz olej, sos sojowy, miód, wyciśnij sok z limonki. Przeciśnij ząbki czosnku przez praskę i dodaj do całości. Dodaj też imbir
Rozdomowionaobiad z piekarnika? lub Co na obiad z karkówki? Nasz karczek z piekarnika w plastrach jest z pewnością godną uwagi propozycją. Karkówka z pieczarkami przepis, który zawsze się sprawdza! Kotlety z karkówki pieczone są bardzo aromatyczne, delikatne i soczyste. Ryż, który przed pieczeniem został obficie polany bulionem, jest miękki, a jednocześnie sypki. Przeszedł aromatem mięsa, pieczarek, cebuli oraz warzyw(...)piekarnika na obiad to bardzo lubiany przez nas przepis. Pieczemy ją z ziemniakami, z warzywami i z kapustą. Do tego pyszna świeża surówka i danie dla całej rodziny gotowe. Kotlety z karkówki z piekarnika naprawdę trudno zepsuć. Karczek, to mięso ze sporą ilością tłuszczu i dzięki temu nie wysusza się podczas pieczenia tak jak np. schab. Poza tym jest niesamowicie
Kuchnia Na Wypasieszukam złotego środka, bo nie gotuję tylko dla siebie, w domu mam też zagorzałych mięsożerców, których nie udobrucham byle marchewką czy brukselką. Smażę więc zwykle na dwie patelnie tradycyjne kotlety mielone i jaglane kotlety wege. A jak jest u was? Tradycyjna mięsna kuchnia czy raczej wege wariacje? Składniki: 150 g kaszy jaglanej 1 burak, upieczony w całości 1 cebula(...)Dodajemy przyprawy: kumin, cynamon i paprykę. Smażymy około 5 minut. Na suchej patelni prażymy słoneczniki i sezam. Wszystkie składniki dajemy do miski, mieszamy. Jeśli trzeba dodajemy bułki tartej. Formujemy kotlety, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 25 minut w temp.180 st.C. Można też usmażyć je na patelni
Smakowity Blog Kulinarnyzrobić z mięsa mielonego poza tradycyjnymi kotletami panierowanymi w bułce tartej? 7 pomysłów na dania z mięsem mielonym pozwoli Wam na urozmaicenie codziennych obiadów. Kotlety mielone z czosnkiem i pecorino Kotlety mielone Mielone kotleciki wołowe ze smażonym jarmużem i oliwkami Zupa pomidorowa z makaronem, mięsem mielonym, jarmużem i czerwoną fasolą Chilli con carne Spaghetti z grillowanymi kotlecikami
Moja smaczna kuchniaGołąbki przygotowane jako kotlety mielone z ryżem i kapustą. Jest to szybsza wersja tradycyjnych gołąbków. Składniki: 1 kg mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe) 1 i 1/2 szklanki ryżu (suchego) mała główka kapusty (u mnie szpiczasta) drobno poszatkować Sposób przygotowania: Wszystkie składniki wymieszać, dobrze przyprawić według własnego uznania, lepiej smakują jak są pikantne. Formować kotlety mielone, obtoczyć w mące i usmażyć. Przełożyć(...)zaroodpornego naczynia, przygotować sos pomidorowy, przyprawić i zalać kotlety. Wstawić do piekarnika i piec 1 godzinę w piekarniku w 160°C. Wyszło mi 20 sztuk. Autor przepisu: Izabela Bąba Artykuł Gołąbki bez zawijania pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisymakaronu do zupy? Ja często niestety borykam się z za dużą ilością makaronu, która potem mi zostaje. Radzę sobie na różne sposoby, aby go nie wyrzucić. Tym razem powstały kotlety, które cieszą się w moim domu ogromnym powodzeniem. Składniki: ok 200 g makaronu (cienki jajeczny do rosołu) 1 cebula 6 pieczarek 150 g startego sera mozzarella 3 łyżki(...)pieczarki pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na odrobinie oleju cebulę i pieczarki. Ostudź. W misce wymieszaj: makaron, podsmażoną cebulę, pieczarki, ser, mąkę i jajka. Wszystko wymieszaj i uformuj kotlety. Obtocz kotlety w bułce tartej, zbełtanym jajku i znowu w bułce tartej. Smaż na oleju na złocisty kolor z obu stron. Smacznego! Zaglądajcie na mój
Niezły Młynekmakaronu do zupy? Ja często niestety borykam się z za dużą ilością makaronu, która potem mi zostaje. Radzę sobie na różne sposoby, aby go nie wyrzucić. Tym razem powstały kotlety, które cieszą się w moim domu ogromnym powodzeniem. Składniki: ok 200 g makaronu (cienki jajeczny do rosołu) 1 cebula 6 pieczarek 150 g startego sera mozzarella 3 łyżki(...)pieczarki pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na odrobinie oleju cebulę i pieczarki. Ostudź. W misce wymieszaj: makaron, podsmażoną cebulę, pieczarki, ser, mąkę i jajka. Wszystko wymieszaj i uformuj kotlety. Obtocz kotlety w bułce tartej, zbełtanym jajku i znowu w bułce tartej. Smaż na oleju na złocisty kolor z obu stron. Smacznego! Zaglądajcie na mój
Niezły Młynekszczęście, na zdrowie, na ten Nowy Rok! Oby nie opuszczały nas zdrowie i szczęście! W tym Nowym Roku witam się z Wami pomysłem na kotlety mielone. Zwykłe mielone wzbogacone o dodatek prażonej cebulki. Powiem, że zjadłam ze smakiem chociaż za mielonymi nie przepadam. Składniki: 700 g mięsa mielonego (u mnie łopatka) 1 czerstwa kajzerka +mleko do namoczenia(...)nasiąknie, to wycisnąć z nadmiaru płynu. 2. W misce umieścić mięso, jajko, cebulkę zmiażdżony ząbek czosnku, odciśniętą bułkę, sól, pieprz i majeranek. Wyrobić dokładnie masę najlepiej ręcznie. Formować niewielkie kotlety. Lekko spłaszczać, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na patelni na niewielkim ogniu. Smażymy z obu stron do zrumienienia. Kotlety można też upiec (piekarnik 180 st. przez
Kuchnia domowa Anizawsze podaję czerwony barszcz wigilijny do popicia, w bulionówce. W tym wpisie znajdziecie nasze najlepsze przepisy, które idealnie sprawdzą się jako danie obiadowe na święta. Przepisów na tradycyjny panierowany kotlet schabowy, zrazy wołowe , nie muszę przypominać. Te przepisy na Świąteczny obiad sprawdzą się też na Wielkanoc, gdyż każdy chce, by wielkanocne dania również smakowały gościom i rodzinie. Obiad wielkanocny(...)obiad na Boże Narodzenie powinien być wyjątkowy w smaku! Najlepsze przepisy na świąteczny obiad: Tradycyjna wołowina w sosie własnym . Mięso w sosie pieczeniowym Zrazy faszerowane z mięsa mielonego Kotlety z jagnięciny . Pikantny stek wieprzowy Mięsne gniazdka z pieczarkami Mielone pieczone z boczkiem Pieczeń z dzika z grzybami Sznycel po włosku Najlepsza kaczka na obiad Pierś kaczki z tymiankiem Kalafior
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTego typu kotlety najczęściej robi się z kurczaka, ale jak wiecie staram się go rzadko używać w kuchni. W sklepach mamy piękny zamiennik w postaci indyka, więc spokojnie można go użyć. Do tego postanowiłam dodać własnoręcznie zerwaną botwinę (tak, tak) i trochę ziół. Wyszło super. Składniki: 500 g piersi z indyka pęczek botwinki 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki(...)czosnku mały pęczek koperku mały pęczek natki pietruszki 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1/3 łyżeczki mielonej kolendry 1/4 łyżeczki curry sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 12 kotletów) Piersi z indyka kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej poszatkowaną botwinkę (ja użyłam jedynie łodyg, Wy możecie dorzucić oczywiście jeszcze liście), startą na grubych oczkach
KardamonovyCzyszczenie zamrażalnika przed dostawą „na kwarantannę”. Kotlety siekane z kurczakiem jadłam wielokrotnie i w sumie zawsze mi smakowały (głównie dlatego, że jadaliśmy je z surówkami z kapusty – dla mnie połączenie idealne). Tym razem użyłam indyka, który zajmował tylko miejsce w zamrażalniku. Co do rodzaju mięsa, można oczywiście wykorzystać kurczaka, ale wiecie jak to jest teraz z kurczakiem(...)biała część) pół cukinii pół czerwonej papryki 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 3/4 łyżeczki curry pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 12 kotletów) Piersi z indyka kroimy w małą kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w kostkę paprykę i cukinię, poszatkowany por, jajka, mąkę, przyprawy, wszystko bardzo dokładnie mieszamy i odstawiamy
KardamonovyNawet ja czasem lubię wchłonąć mielonego. Koniecznie z burakami . Kasza gryczana też dobrze wchodzi, ale chyba jednak wolę z ziemniakami. Nie pamiętam skąd pomysł na kotlety mielone z cukinią. Znając życie chciałam zużyć zdychającą cukinię. Wiecie, u nas cukinie idą jak krew z nosa. Na dodatek Tola chyba odziedziczyła niechęć po tacie. No nic. Zawsze pozostaje przemycanie w wieprzowinie. Tego(...)niej mięso, rozdrobniony czosnek, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, paprykę, poszatkowany koperek, sól i świeżo mielony pieprz. Wszystko dokładnie wyrabiamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie formujemy kotlety i smażymy na wolnym ogniu, około 5 minut z każdej strony, do zrumienienia. Artykuł Kotlety mielone z cukinią pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovycukier, sól 1/2 łyżeczki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki Mięso mielone dokładnie w misce ręką wyrobić z bułką odciśniętą z wody, kucharkiem, pieprzem mielonym, jajkiem, tartą bułką, pokrojoną drono cebulą. Kotlety formować zwilżonymi dłońmi na ok. 2 cm grubości, obtaczać w tartej bułce i na gorącym smalcu smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu. Pieczarki obrać, pokroić w kawałki(...)cebulę drobno pokrojoną podsmażyć z cukrem na smalcu na złocisto, dodać pieczarki i smażyć na średnim ogniu do odparowania wody, na koniec dodać soli i pieprzu. Kotlety podać z pieczarkami, tłuczonymi ziemniakami i surówką, u mnie zasmażana młoda kapusta - szybkie danie obiadowe, kotlety mielone zawsze sa smacznym daniem obiadowym na ciepło lub na zimno do pieczywa..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDzień dobry :-) Kotlety u nas są bardzo rzadko, a jak już są to raczej staram się robić w innej panierce, żeby nie było nudno. Tym razem padło na orzechy włoskie. Kotlety wyszły pyszne, każdemu smakowały bardzo. Polecam Wam i miłego poniedziałku wszystkim życzę :-) Składniki: 2 większe filety z kurczaka 100 g orzechów włoskich 4 łyżki startego sera parmezan papryka słodka(...)pieprz, paprykę słodką i bułkę tartą. Mieszamy przekładamy na płaski talerz. 3. Na drugi talerz wybijamy jajka i roztrzepujemy je widelcem. 4. Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy kotlet maczamy najpierw w jajku a potem obtaczamy w panierce. 5. Przekładamy na patelnię i smażymy z obu stron na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego
kruche babeczki