kotlety z serem - 2646 przepisów (strona:28/177)

Kotlety w muszelkach 100

Kotlety w muszelkach Czy jedliście już takie kotlety? Jak nie to warto, bo są pyszne. Muszelki makaronowe faszerowane mięsem z kurczaka z dodatkiem papryki oraz sera w panierce, takimi kotletami możemy zaskoczyć gości. 17 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        1 papryka czerwona(...)żółty ser, wbijamy jedno jajko, wsypujemy sól, przyprawę do kurczaka oraz mąki i dokładnie mieszamy. 3.    Gotowym farszem napełniamy muszelki i każde dwie muszelki razem łączymy. 4.    Panierujemy w mące pszennej, w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej. 5.    Smażymy na głębokim rozgrzanym oleju z każdej strony. 6.    Kotlety gotowe

Kulinarna Chwila
Domowy burger na wypasie :) 224

Składniki na kotlety: ok 0,5 kg zmielonej wołowiny 1 jajko Cebua 1-2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki ketchupu 1-2 łyżeczki wody Sól i pieprz Dodatkowo: 4 jajka sadzone Kilka plasterków bekonu podsmażonego na chrupko J Pomidor Ser żółty Sałata, rukola Cebula Musztarda/ ketchup/ sos do burgerów Bułki do hamburgerów Wykonanie: Cebulkę drobno(...)kotletów w trakcie przekręcania, ponieważ łatwo o to, żeby się rozpadły. Bułkę przekroić na pół i  podgrzać chwilę w piekarniku, posmarować ketchupem i musztardą, nałożyć sałatę,cebulę, kotleta, pomidora, rukolę, ser żółty, jajko sadzone, bekon, rukolę oraz sos do burgerów. Oczywiście kolejność nie musi być taka jak napisałam, możecie również usunąć składniki których nie lubicie i dodać inne

The Sweet Damsel
Pieczony schab z grzybami i kozim serem 78

smaku...wyborne. Uwielbiamy grzyby i, jak co roku, mnóstwo ich zbieramy. Suszymy, słoikujemy i mrozimy. Tutaj w połączeniu ze schabem (można użyć też karkówki) i kozim serem tworzą trio idealne.   Składniki 4 kotlety schabowe (o grubości 15 mm) przyprawa do mięs 200 g mrożonych grzybów (podgrzybki) 1 duża cebula 1 łyżka masła majonez ketchup twardy ser kozi   Przygotowanie(...)przyprawą do mięs. Układamy na blaszce. Grzyby (rozmrożone-najlepiej przełożyć do rondelka i odparować) smażymy na maśle z cebulą. Przekładamy na kotlety. Następnie na każdy dodajemy majonez ( ok. ½ łyżki) i ketchup (również ½ łyżki). Na wierzch układamy plastry sera koziego i zapiekamy 35 min w temperaturze 180°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

R'n'G Kitchen
American Burger 256

hamburgerów użyłem: 500 gram mielonego mięsa wołowego, 2 średnich cebul, 1 sporej papryczki chili, 2 ząbków czosnku, 1 jajka, 2 pomidorów, kilkunastu listków bazylii (można zastąpić rukolą lub sałątą), sera żółtego w plastrach, majonezu, ketchupu, musztardy, oliwy, białego octu winnego, sosu sojowego, kminu rzymskiego, pieprzu kajeńskiego, tymianku, czarnego pieprzu ziarnistego, soli, cukru, bułek do hamburgerów. Kluczem do przygotowania dobrego hamburgera(...)który nie jest potrzebny.  Kiedy mięso się usmażyło wyjąłem podgrzane i lekko chrupiące bułki z pieca. Na każdej dolnej części bułki ułożyłem usmażony na grillu kotlet. Na kotlecie ułożyłem plasterek sera. Nie przykrywałem wierzchem bułki, który pozostawiłem obok na tej samej blasze i całość ponownie włożyłem do piekarnika na około 4 minuty - do rozpuszczenia się sera.  Drugą cebulę

Wyprawy kulinarne
Kotlety „ruskie” 171

niczego. Ale nie byłabym sobą gdybym tak odpuściła. Dlatego zrobiłam farsz jeszcze raz i postanowiłam usmażyć z niego kotlety. Wyszły palce lizać. Polecam. Składniki na kotlety: 6 średnich ziemniaków 200 gram sera białego półtłustego (u mnie klinek) średnia cebula dwa ząbki czosnku olej do smażenia sól, pieprz, przyprawy jakie kto lubi do ruskich jajko bułka tarta Wykonanie: 1. Ziemniaki ugotować(...)pognieść. Ser pognieść. 2. Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć. Wszystko razem wymieszać, wcisnąć czosnek, doprawić. 3.Uformować kotlety jak mielone. Zanurzyć w rozbełtanym jajku i bułce tartej. 4. Smażyć po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Można podać ze śmietaną lub sosem pieczarkowym. Poniżej przepis na sos. Składniki: 250 gr pieczarek mała cebulka ząbek czosnku świeża lub suszona

Mama z miasta
Kotlety z czerwonej kapusty 34

Przepis na najlepsze kotlety z czerwonej kapusty i ziemniaków. Proste w przygotowaniu, smaczne i bardzo pożywne bezmięsne danie, które zrobisz zarówno na patelni jak i w piekarniku! Idealna mieszanka odpowiednich przypraw sprawia, że kotlety są cudownie doprawione, a czerwona kapusta nadaje im pięknego koloru oraz chrupkości, której trudno się oprzeć! To proste danie zawieraj mieszankę ugotowanych ziemniaków, tartej kapusty oraz(...)domu. Jeśli więc nigdy nie jadłeś kotletów z czerwoną kapustą, nie przegap tego przepisu! Koniecznie musisz ich spróbować! Warto zaznaczyć, że wegetariańskie kotlety z czerwoną kapustą , to dobry sposób na wykarmienie dużej ilości osób przy wykorzystaniu bardzo ekonomicznych składników. Podobnie jak nasze wcześniejsze kotlety z kalafiora oraz kotlety ziemniaczane z serem są bez dodatku mięsa, więc z powodzeniem mogą stanowić

Kuchnia Na Wypasie
Kotlety drobiowe z serem 634

sera w kostce sól, pieprz 1/2 łyżeczki ostrej papryki łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki bazylii ząbek czosnku 7 łyżek mąki pszennej cebula olej rzepakowy do smażenia Od dziś kotlety drobiowe z serem, będą jednym z moich ulubionych dań drobiowych :). Są po prostu przepyszne, i to zarówno na zimno jak i na ciepło. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane - a efekt wyśmienity

Świat Domowej Kuchni
,,De volaille z serem i szynką” 287

Kotlet de volaille to pyszne danie z piersi kurczaka, które przyrządziłam w mojej kuchni dzięki życzliwości marki Przyjemne gotowanie http://przyjemnegotowanie.pl. Mięso tak przyrządzone wychodzi soczyste, mięciutkie i aromatyczne, a skórka chrupiąca. Bardzo polecam wypróbowanie tego przysmaku, jeśli ktoś jeszcze nie robił. Roladki można serwować dowolnie z ziemniakami lub ryżem. Klasyczny i najprostszy de volaille to przede wszystkim mięso(...)łyżka masła Sposób wykonania: Pół kostki masła mieszamy z posiekaną pietruszką. Mięso rozcinamy na większe płaty, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Na tak przygotowane kotlety układamy plaster sera, następnie plaster szynki i smarujemy masłem z pietruszką. Zawijamy ciasno w roladkę, zawijając brzegi, by masło w czasie pieczenia nie wypłynęło. Dla pewności spinamy wykałaczkami. tak przygotowane devolaye

Podróż w kulinaria
Nadziewane kotlety schabowe (nadziane schaby). 188

ustach.... Składniki na nadziane schaby 4 kotlety schabowe 4 spore pieczarki 2 cebule 1 łyżka siekanej natki pietruszki 4 plastry żółtego sera 1 duże jajko bułka tarta olej sól pieprz pieprz czosnkowy      Kotlety cieniutko rozbijamy, uważając by nie przerwać struktury mięsa. Rozbite kotlety opruszamy solą i odstawiamy. Obieramy cebule i drobniutko siekamy. Pieczarki obieramy, trzemy na tarce(...)Dodajemy natkę pietruszki, ewentualnie doprawiamy solą, pieprzem i odstawiamy by masa troszeczkę przestygła. Masę dzielimy na cztery równe porcje. Na desce układamy kotleta, na nim porcję farszu (zostawiamy około centymetrowy rant bez farszu), na nim plaster sera, składamy na pół (ma wyglądać jak pieróg) i dociskamy brzegi, by się skleiły. Tak postępujemy z każdym kotletem. Do głębokiego talerza wbijamy jajko

Rozpustne gotowanie
Roladki ze schabu z serem i pieczarkami 173

Przy tym przepisie brak mi słów, to po prostu trzeba zrobić i posmakować. Składniki: kotlety schabowe pieczarki cebula majeranek oregano ser masło sól pieprz bułka tarta 2 jajka 3 łyżki mleka olej Wykonanie: Pieczarki udusić na maśle z cebulą, majerankiem i oregano następnie odcedzić z nich wodę. Pieczarki przyprawić solą i pieprzem. Kotlety rozbić tak aby były jak największe, osolić(...)popieprzyć. Zrobić panierkę, do jednego talerza wsypać bułkę tartą do drugiego jajka, mleko które należy roztrzepać. Na brzeg kotleta nakładać pieczarki i po pasku sera, całość zawinąć i spiąć wykałaczkami. Roladkę należy umaczać w jajku, później obtoczyć w bułce następnie znów w jajku i drugi raz w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Gotowe roladki włożyć do naczynia

Pychotkaaa
Schab z pieczarkami pod beszamelową pierzynką 209

pieczarek oliwa z oliwek 250 ml mleka 20 g mąki pszennej 20 g masła 80 g tartego sera np. Emmentalera lub Raddamera 1 żółtko 2 łyżki sera Grana Padano Przygotowanie: kotlety myjemy, suszymy. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Przygotowujemy sos beszamelowy- masło rozpuszczamy w rondelku, stopniowo dosypujemy mąkę, ciągle mieszając dolewamy mleko. Gotujemy do momentu zgęstnienia, nie zapominając o mieszaniu(...)dosypujemy starty na drobnych oczkach ser, wbijamy żółtko. Solimy. mięso oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Na patelni rozgrzewamy oliwę i równomiernie z obu stron podsmażamy schab. Zdejmujemy kotlety. Następnie na tej samej patelni podsmażamy pieczarki z odrobiną soli Tak przygotowane składniki przekładamy do żaroodpornej formy- schab, na niego pieczarki i zalewamy beszamelem. Posypujemy Gran Padano wstawiamy do piekarnika

Luźna Kuchnia
Kotleciki a’la pizza 269

Kotleciki a’la pizza Lekko pikantne, kruche, delikatne i wspaniale rumiane kotlety drobiowe z serem i pieczarkami. Pyszne danie, które z pewnością zasmakuje całej rodzinie.     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 łyżka majonezu 2 jajka 10dkg startego żółtego sera (użyłam gouda) 2 łyżki mąki ziemniaczanej ok 10dkg pieczarek pół cebuli 1 papryczka chilli (można pominąć

Blog z Apetytem
Przepis na domowe hamburgery 131

mnóstwo warzyw. W naszym przypadku były to: pomidory czerwona papryka ogórki ogórki konserwowe sałata (najlepiej karbowana) lub kapusta pekińska szczypiorek Dodatkowo przydadzą się także prażona cebulka oraz topiony ser w plasterkach Kotlety do burgerów robię podobnie jak kotlety mielone z tą różnicą że na kg mięsa dodaję 3 duże łyżki musztardy. Tak więc mieszam ze sobą dokładnie: mięso, podsmażoną lekko

Arbuziaki
Domowy Burger! 117

łopatki wołowej sól pieprz cebula paczka sałat (rukola, sałata itd). pomidor ser żółty 2 lub 4 bułki (w zależności od wielkości) olej keczup Instrukcja przyrządzenia/przygotowania Włączamy piekarnik aby się nagrzewał. Mięso mielone doprawiamy pieprzem i ew dodatkowo przyprawami, które lubimy po czym ugniatamy tak jak na kotlety mielone. Ważne nie wolno solić mięsa przed smażeniem. Formujemy z uzyskanej masy(...)grillowej lub grilla elektrycznego. Usmażone kotlety solimy. Wyciągamy gorące bułki i już wedle uznania składamy burgera w jedną całość. Ja zwykle na spód daję sałatę lub rukolę, później kotlet, plaster żółtego sera oraz na wierzch pomidor i cebulka. Całość polewam keczupem lub sosem do burgerów (dostępne np w biedronce). Czas przygotowania: 15 min Czas gotowania: 15 min Łącznie

Blog kulinarny S9.PL
Roladki z kurczaka zawijane w szynce parmeńskiej 147

ulubionych dań mojej mamy. Dumna byłam, że wpisała się ona na stałe w jej menu na wszelkie imprezy. Zapraszam... Stopień trudności 7/10 - ja robie roladki małe z połowy wyciętego kotleta z piersi, są wtedy zgrabne i doskonale czuć farsz,dlatego trzeba je dość ciasno rolować i doszczelniać mąką. Można sobie pomóc wykałaczką i spiąć roladkę choć ja jej nigdy(...)kawałki ale takie mają być.  Jedną stronę kotlecików opruszamy odrobiną soli i pieprzu drugą natomiast smarujemy marynatą - dość grubo. Każdy kotlet kładziemy na plaster szynki parmeńskiej na kotlet pasek zóltego sera, 0,5cm-1cm. serka topionego i kawałek czerwonej cebuli, zwijamy całość w zgrabną roladkę. Roladki panierujemy najpierw w mące co pozwoli na uszczelnienie środka( mocno ściskamy i lepimy

Kubki smaku

Proponowane wyszukiwania