kilka pomysłów na pyszny obiad: chrupiące udka kurczaka z tłuczonymi ziemniakami, koperkiem i surówką colesław>>> pieczona kaczka z kluskami śląskimi i surówką colesław>>> pulpeciki z indyka w sosie koperkowym i surówką colesław>>> gulasz po węgiersku z kaszą i surówką colesław>>> kotlety schabowe z frytkami i surówką colesław
Moja Książka KucharskaSKŁADNIKI: 1 duży filet z kurczaka (kroimy na około 6 plastrów) 6 pieczarek marynowanych firmy ORZECH sól pieprz papryka słodka oregano 2 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej 2 jajka olej do smażenia WYKONANIE: 1. Fileta ubić na kotlety. 2. Każdego kotleta posypać solą, pieprzem, oregano, papryką. 3. Na końcu położyć pieczarka, po czym zwinąć na roladkę. 4. Jajka rozbić
Dziś Ja gotujesię z daniem na bazie krewetek. Nie musimy się go obawiać. Smakiem przypomina kurczaka. Wyróżniamy krewetki koktajlowe , królewskie i tygrysie. Pamiętaj przygotowując krewetki, by pozbyć się ich jelit, w przeciwnym razie potrawa będzie miała gorzki i cierpki smak. Ponadto możemy się pochorować. Wołowina z krewetkami 4 kotlety wołowe, 20 szt. krewetek, oliwę z oliwek, sól, paprykę w proszku, 2 cebule
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!propozycja na fileta z kurczaka to smaczny i zdrowy obiadek. SKŁADNIKI Filet z kurczaka 1 ząbek czosnku sól pieprz 1/2 łyżeczki soku z cytryny czarny sezam 1 jajko olej kokosowy Jeżeli mamy grubego, dużego fileta to możemy go przekroić na pół i z jednego będą dwa kotlety. Do miseczki wsypać sól, pieprz, sok z cytryny a czosnek przecisnąć przez praskę
harrisaZamiast tradycyjnego kotleta w bułce tartej polecam kotlecki z dodatkiem sera, papryki i natki pietruszki. Bardzo smaczne i sycące a do tego łatwe w przygotowaniu. Można podać z dowolnymi dodatkami. składniki: 600 g piersi z kurczaka 1 mała czerwona papryka 100 g żółtego sera 3 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki zioła włoskie 1 łyżka mąki pszennej olej do smażenia
Monia miesza i gotujesurówki. Talerz "Agawa Gold" od Porcelany Bogucice . 2 duże filety z kurczaka kawałek papryki czerwonej kawałek papryki jasnej 1/2 kulki mozzarelli 12 cieniutkich plasterków boczku sól pieprz papryka słodka czosnek granulowany rozmaryn 2 łyżki oleju Filety umyć, osuszyć, pozbawić błonek. Pokroić wzdłuż na 4 kotlety, lekko rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą, pieprzem, papryką i czosnkiem granulowanym. Na każdym płacie układać
Smakołyki AsiSkładniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * przyprawa do drobiu * pół dużego pora * pół puszki ananasa * 5 łyżek ketchupu * 5 łyżek majonezu * 5 łyżek soku z ananasa Sposób przygotowania: Piersi przekrawamy wzdłuż na pół tak, żeby powstały 4 cienkie kotlety. Rozbijamy je lekko tłuczkiem do mięsa. Obsypujemy przyprawą do drobiu. Por kroimy w półtalarki, ananas kroimy w kostkę. Ketchup mieszamy
Pobite gary Barbarysend', 'pageview'); ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA Z SEREM Składniki: - 1 podwójna pierś z kurczaka - kilka plastrów sera - mąka - bułka tarta - 2 jajka - zioła prowansalskie - sól Przygotowanie: Pierś rozcinamy na grubości, dzieląc ją na kotelety. Lekko rozbijamy, przez folię. Doprawiamy solą i ziołami prowansalskimi. Układamy na każdym kotlecie ser i zwijamy. Wkładamy do mąki, jajka i bułki. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu
Życie zamknięte w smakusosem pomidorowym Via Gusto Lekkie kotlety ryżowe z sosem pomidorowym Drukuj Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki 100 g ryżu (400 g po ugotowaniu) 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1/2 marchewki 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego + 3 łyżki gorącej wody 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka mieszanki przypraw do mięsa (np. do kurczaka) 1/2 łyżeczki chrzanu 2 łyżki mąki(...)dodaj do niego drobno posiekaną cebulę, startą na małych oczkach tarki marchewkę, kleik z siemienia lnianego, sól, przyprawę, chrzan oraz mąkę z ciecierzycy. Wszystkie składniki wymieszaj i uformuj kotlety. Obtocz je w bułce tartej i obsmaż z obydwu stron. Obsmażone kotlety włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza, piecz 25 minut. Aby przygotować sos, zblendowane pomidory wymieszaj z papryką
Via GustoFantastyczne kotlety bardzo soczyste i niezwykle smaczne. Doskonale smakują zarówno na ciepło jak i na zimno pokrojone w plastry. Świetnie się sprawdzi jako danie obiadowe podane z ulubionymi dodatkami. Szczerze polecam. Składniki 2 filety z kurczaka 200 g białego sera 1 mała czerwona papryka pokrojona w kostkę 2-3 ząbki czosnku drobno posiekane 1/2 pęczka … Czytaj dalej Nadziewane filety
gotuj ze mnąprzesada. Koniecznie wypróbujcie i sami oceńcie. Polecam. Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka Garść świeżych liści bazylii Garść liści natki pietruszki 3 ząbki czosnku 1 łyżka almette śmietankowe 1 łyżeczka zielonej czubrycy Sól Pieprz Odrobina oleju Bulion/ woda Wykonanie: Filety kroimy na połowę aby otrzymać 4 kotlety. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i podsmażamy filety
Smaki Ewynajlepiej z lodówki) zemleć przez maszynkę do mięsa razem z filetem z kurczaka, przełożyć do miski, wbić jajka, dodać posiekaną cebulę dymkę ze szczypiorkiem , oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem, dokładnie masę wyrobić lub wymieszać łyżką, tak jak na kotlety mielone. Podzielić masę na około 7 równych porcji , uformować w dłoniach niewielkie placki
Wanilia i KardamonSKŁADNIKI (na 4 porcje -1 porcja 260 kcal) 1 duża podwójna pierś kurczaka (400 g) 1/2 świeżego ananasa 1 mała czerwona cebula mieszanka sałat z roszponką duża garść rukoli 2 łyżki oliwy przyprawa do gyrosa cynamon PRZYGOTOWANIE Piersi myjemy, wycinamy błonki i kroimy wzdłuż na cieńsze kotlety. Doprawiamy obficie przyprawą do gyrosa i skrapiamy połową oliwy. Odstawiamy na pół
Moje Kuchenne Rewelacjeosób- 1 porcja - 278 kcal) 2 większe pojedyncze piersi z kurczaka (600 g) 8 suszonych pomidorów 1 kulka mozzarelli (125 g) kilka listków bazylii sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka oliwa z oliwek - 1 łyżeczka PRZYGOTOWANIE Każdą pierś przekrawamy w poprzek na 2 cieńsze kotlety. Lekko rozbijamy, doprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i mieloną słodką papryką. Na każdym kotlecie
Moje Kuchenne Rewelacjeoprószenia olej do smażenia woda 1/4 szkl. Farsz: filety z piersi kurczaka 3 szt. pieczarki 2 szt. papryka słodka mielona 1 łyżka vegeta lub kucharek 1 łyżka pieprz 1/3 łyżeczki cebula 1 szt. olej 2 łyżki sól 1 szczypta METODA: Schab rozbijamy tłuczkiem jak na kotlety schabowe tyle, że cieniej. Farsz: Filety zmielić w maszynce, cebulę i pieczarki
Kuchnia Paulettes