kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:87/338)

ROLADKI SCHABOWE ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA + FILMIK 115

Roladki schabowe, nadziewane szpinakiem,są smaczne i łatwe w przygotowaniu. Polecam przygotować je na obiad, smaczne są na ciepło i zimno. SKŁADNIKI : 1 kg schabu sól, pieprz 2 jajka mąka do panierowania tymianek do smaku 3 duże cebule 250 ml śmietany 30% 250 ml wody 1 łyżka mąki 100 g żółtego, tartego sera(...)odrobinie masła, dodajemy szpinak, pieprz sól do smaku. Wszystko podsmażamy aż płyny odparują. Studzimy, następnie dodajemy pokruszoną fetę i mieszamy, farsz gotowy. Na każdy kotlet kładziemy po łyżce farszu i zwijamy. Panierujemy w rozmąconym jajku i mące. Roladki smażymy na na oleju, na złoto z każdej strony. Cebulę kroimy w talarki, doprawiamy solą i tymiankiem, podpiekamy na patelni

Kulinarne Fantazje Marioli
Kotlety ziemniaczano ryżowe 207

obiadu resztki ziemniaków i ryżu. Przeważnie robiłam kotlety - albo ziemniaczane, albo ryżowe. Tym razem, dla odmiany – kotlety ziemniaczano ryżowe.     Składniki: - 750g ugotowanych i potłuczonych ziemniaków - 300g (1 torebka) ugotowanego ryżu - 6 szalotek - 350g boczku (wędzony, parzony) - 2 jajka - 3 łyżki skrobi kukurydzianej - kilka gałązek szczypiorku - sól morska (do smaku) - pieprz grubo mielony - 1,5 łyżeczki oregano(...)przestudzenia. Ziemniaki rozgniatamy, dodajemy ryż, posiekany szczypiorek, oregano, sól (z solą ostrożnie, bo boczek jest słony), pieprz, jajka, skrobię kukurydzianą – mieszamy. Następnie dodajemy przesmażony boczek – ponownie mieszamy. Formujemy okrągłe kotleciki, panierujemy w mące, smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z obu stron. Kotlety dosmażamy przez chwilę pod przykryciem. Gotowe odsączyć na papierowym ręczniku. Kotlety ziemniaczano ryżowe możemy podać jako zamiennik

mojewypiekiinietylko
Placek Ziemniaczany po Węgiersku 279

sobie zamarzył na sobotni obiad właśnie placek po węgiersku... Składniki na 1 porcję: 5 średniej wielkości ziemniaków 3 łyżki mąki 1 jajko ząbek czosnku sól, pieprz olej rzepakowy do smażenia 1 kotlet z karkówki około 1 cm grubości 1/2 papryka czerwona 1/2 papryczki chilli 5 małych pieczarek przyprawa do marynowania mięsa 50 ml czerwonego wina olej rzepakowy do marynaty jogurt(...)drobnych oczkach, dodajemy przyprawy, mąkę i jajko. Mieszamy i na rozgrzanej patelni smażymy z dodatkiem oleju rzepakowego na małym ogniu aż góra placka nie będzie surowa. Patelnie przykrywamy pokrywką mniejszą od patelni tak aby zasłoniła ona nam sam placek, łatwiej będzie nam go przełożyć na talerz.  Mięso rozbijamy tłuczkiem na cienki kotlet kroimy w paseczki i w małej miseczce

NaKońcuJęzyka
Kokosowe piersi z kurczaka 137

mąki ( używam od Młynu Kopytowa ) olej kokosowy nierafinowany ( używam od Olejowego Raju ) pieprz, papryka słodka Piersi z kurczaka oczyszczam, dzielę na porcje i rozbijam tłuczkiem. Kotlety doprawiam pieprzem i papryką słodką. W miseczce roztrzepuję jajko, dodaję wiórki kokosowe, mleko oraz mąkę - mieszam na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewam 4 łyżki oleju kokosowego, piersi z kurczaka namaczam w panierce

Gotowanie i blogowanie
Piersi z kurczaka w cieście 173

zielonej pietruszki łyżka wegety pieprz masło Generalnie dokładnych miar nie mam w tym przepisie bo robię to na oko ;) Pierś myjemy i kroimy w małe kotlety, przekładamy do miski, posypujemy wegetą i pieprzem, dodajemy jajko (jeśli mamy dużo piersi to dwa jajka), posypujemy mąką i posiekaną natką pietruszki (ja daje jej bardzo dużo), dodajemy też wody lub mleka i mieszamy

Pelusiowa Kuchnia
Kotlety schabowe marynowane w sosie czosnkowym 147

soczyste i aromatyczne. Do tego ziemniaki z wody, z koperkiem i przesmaczna surówka z cebuli i kiszonego ogórka. Składniki 2 kotlety schabowe różowa sól himalajska pieprz czarny mielony 4 łyżki sosu czosnkowego np. Folwark 4 łyżki mąki 1 jajko 50 ml mleka 4 łyżki bułki tartej 1 łyżka białego sezamu 1 łyżka czarnego sezamu 100 g smalcu Przygotowanie Kotlety rozbijamy

R'n'G Kitchen
Kotlety pożarskie 250

rodzaju mięsa i… maśle. Kotlety przyrządza się się z mięsa drobiowego." Kotlety są miękkie, soczyste i delikatne. Doskonale sprawdzą się na obiad dla dziecka, ale i nie tylko. 400-500g mięsa mielonego drobiowego (użyłam z indyka) 1 cebula 1 sucha bułka namoczona w mleku 1 jajko 1/2-1 łyżka masła 1-2 łyżki posiekanego koperku przyprawy wg smaku Dodatkowo: mąka(...)Dodać podsmażoną cebulę, koperek, ubite na sztywno białko i doprawić do smaku. (W razie potrzeby dodać odrobinę bułki tartej.) Z masy formować płaskie, okrągłe kotlety. Każdego z nich obtoczyć w mące i panierować kolejno w jajku (roztrzepanym) oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano (na średnim ogniu

Di gotuje
Przepis: Kotlety mielone 175

jajka 2 marchewki sól i pieprz do smaku 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich mąka sojowa lub ziarno sezamu do obtoczenia kotletów Przygotowanie: Cebulkę kroimy w drobną kostkę, marchewki ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy mięso, jajka, zioła prowansalskie, sól i pieprz do smaku i wyrabiamy wszystko razem. Z powstałej masy lepimy kotleciki, obtaczamy w mące sojowej lub i smażymy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Kotlety z indyka z pieczarkami 188

Składniki: 1 kg mięsa z udźca indyka 150 g pieczarek 1 cebula 1 jajko 1 czerstwa kajzerka mleko do namoczenia kajzerki (około 1/2 szklanki) 3 ząbki czosnku 1 łyżka tymianku sól, pieprz czarny bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia Sposób wykonania: Umyte i osuszone mięso mielimy. Kajzerkę zalewamy mlekiem i moczymy około 15 minut aby namiękła. Cebulę(...)zmiażdżony czosnek oraz tymianek. Gdy cebula będzie szklista a woda z pieczarek odparuje odstawiamy do wystygnięcia. Do mięsa dodajemy jajko, odciśniętą z mleka kajzerkę oraz cebulę z pieczarkami. Doprawiamy solą i pieprzem a następnie dokładnie wyrabiamy ręką jednolitą masę. Kotlety formujemy zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi a następnie obtaczamy je w bułce tartej. Kładziemy je na rozgrzany olej i smażymy

Qchnia po prostu
Złocisty i chrupiący kotlet z piersi kurczaka 387

biały pieprz i odrobina imbiru  płatki kukurydziane  olej Mięso z piersi kurczaka myję i przekrawam wzdłuż , z 2 filetów mam 4 kotlety i 2 „polędwiczki” W misce łączę  z pomocą rózgi,  jajko , wodę i przyprawy , wkładam do niej filety, mieszam i odstawiam na co najmniej godzinę do lodówki. Po tym czasie filety obtaczam w płatkach

Takie tam pichcenie
Kotlety mielone 213

Kotlety mielone po raz kolejny..tym razem z dodatkiem ketchupu. 50 dkg mięsa mielonego  1 jajko cebula(...)czerstwa bułka 1-2 łyżki ketchupu sól, pieprz wegeta, majeranek Bułkę namoczyć np.w wodzie lub mleku, a następnie odcisnąć.Mięso wymieszać z jajkiem, dodać pokrojoną cebulę, odciśniętą bułkę. Dodać ketchup i przyprawy.Dokładnie wymieszać, uformować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju

Moje domowe kucharzenie
Schabowe z ananasem i żurawiną 165

takie moje ulubione, standardowe dodatki do schabowszczaka :) Składniki :5 kotletów schabowych5 plasterków ananasa z puszki5 łyżeczek żurawiny5 plasterków sera żółtegoPrzygotowanie:Kotlety usmażyć tak jak zawsze (rozbić, posypać solą, pieprzem lub vegetą, maczać w jajku i na koniec w bułce tartej). Usmażone odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.Kotlety układamy w blaszcze, na każdego kładziemy plasterek ananasa, w środek

charlotte gotuje
Rybne mielone filety z dorsza z majerankiem 197

różnymi dipami :), a jak wiadomo ryba ma dobroczynny wpływ na nasz organizm, więc warto często po nie sięgać :). Składniki na ok 10 -12 kotletów: 1 kg świeżej ryby, u mnie dorsz, ale każda będzie dobra 2 jajka 1 czerstwa bułka pół szklanki mleka 2 łyżeczki majeranku sól pieprz bułka tarta  1. Jeśli kupujemy rybę w całości należy wyciąć(...)niej filety. Dokładnie oczyścić z ości. Bułkę namoczyć w mleku.2. Przygotowaną rybę wkładamy do blendera, dodajemy odciśniętą bułkę z mleka, jajka, majeranek oraz sól i pieprz. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Formujemy z nich kotlety i obtaczamy w bułce tartej.3. Smażymy.  Podajemy ze śmietaną, sosem czosnkowym, jogurtem naturalnym, lub ulubionym dipem

Apetyczna babeczka
Dietetyczne kotlety schabowe - pieczone / bez smażenia / bez oleju 907

Wyszło naprawdę super!:) Bardzo udana dietetyczna wersja kotleta schabowego. Najlepiej kupić w sklepie mięsnym kotlety już roztłuczone w maszynie (ważne by nie rozbijać ich zbyt cienko, wtedy będą suche i twarde), w domu ciężko uzyskać taki efekt. 4 grube plastry schabu 150ml jogurtu naturalnego 1 jajko 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej(...)papryki 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 i 1/2 szklanki płatków kukurydzianych 1. Schab rozbijamy za pomocą tłuczka. 2. W misce mieszamy ze sobą jogurt, jajko, musztardę i przyprawy. Do tak powstałej marynaty przekładamy kotlety, mieszamy, odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 30 minut. 3. Płatki kukurydziane przekładamy do foliowego worka i kruszymy za pomocą wałka. Kotlety obtaczamy w płatkach

Szefowa kuchni
MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA, SCHABOWY Z KOŚCIĄ I MŁODE ZIEMNIAKI 202

zawsze z kością, dla mnie taki jest najlepszy i dzięki niej ma najwięcej smaku i aromatycznych soków, dlatego warto wybrać się do miejscowego rzeźnika, żeby kupić solidny kawałek mięsa. Kotlety powinny mieć ciemniejszą barwę i grubość około 2-2,5 cm, a po rozbiciu około 5-7 mm, wtedy nie wysuszą się zbytnio podczas smażenia i zachowają swoją soczystość(...)zaczynając od kości i kierując się na zewnątrz, na grubość około 5-7 mm . Następnie oprósz je solą oraz pieprzem i panieruj najpierw w jajku rozbełtanym z wodą, a następnie w bułce tartej.  Smaż kotlety na rozgrzanym oleju ( około 2-3 mm warstwy oleju na patelni) na średnim ogniu, na złocisty kolor z obu stron - po około 4 minuty

Słodko-Słony Świat Ilony

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję