Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pora na kolejne szaleństwa w kuchni. Bardzo bezmięsne danie, o bardzo apetycznym wyglądzie, z nieziemsko wdzięcznymi boczniakami. Jakiś czas
R'n'G KitchenJak wiecie uwielbiam szpinak i wykorzystuję go w swojej kuchni bardzo często. Dodaję go do makaronów, mięs, a także wykorzystuję jako farsz do naleśników i krokietów
Ostra na SłodkoSmażone ,chrupiące , placki z cukinii W upalne dni , człowiek już sam nie wie co ma zjeść , ale wie ,że zjeść musi . Dobrym przepisem na takie niesprzyjające
Ogrodnik w podróżyprzygotowane potrawy? Dzięki szybkiemu nagrzewaniu się i optymalnemu utrzymaniu temperatury, potrawy grillują się szybko. Chudy indyczy hamburger po usmażeniu w środku był niesamowicie soczysty i smaczny. Tak jak karkówkowe kotlety na palec. Podobnie zachowywały się brzoskwinie, choć tu przedłużyłam troszkę czas grillowania, przy czym odpowiednio zmniejszyłam moc płomienia. Jak potrawa zachowuje się podczas grillowania, czy dno patelni ma tendencję(...)sami ocenić na zdjęciach. Ja jestem zdumiona! Na tej samej patelni, po chwili uprażylam płatki migdałów. Jak patelnia sprawdza się w użytkowaniu? Czy trzeba ochodzic się jak z jajkiem, a może można się na niej wyżyć? Patelnia świetnie sprawdza się w użyciu. Po dwóch tygodniach intensywnego używania, prezentuje się jak nowa. Pamiętajmy, aby po umyciu i wysuszeniu przetrzeć
Mia Cucina SofietaWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was propozycję na pyszny, sycący obiad, a mianowicie przepis na medaliony ze zmielonego udźca indyczego. Inspirację znalazłam na
Rozpustne gotowanieSmażony ser należy do takich dań które jem stosunkowo rzadko, ale za nimi tęsknię dość często. Podczas moich wyjazdów na Słowację i do Czech poznałam kotlety serowe, przygotowywane z sera żółtego, które uwielbiam. Tych w Polsce raczej się nie zjem, ale camembert z żurawiną spotykam częściej w restauracjach. Swego czasu jadałam go także w Ikei (wiecie czy nadal można(...)sałatka makaronowa z serami – oscypek pieczony w boczku PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 1 porcja Składniki: – 1 ser camembert – 2 łyżki mąki pszennej – 1 jajko – 3 łyżki bułki tartej – olej lub oliwa do smażenia – żurawina do podania, ewentualnie sałaty PRZYGOTOWANIE: Jajko, mąkę i bułkę tartą włóżcie do 3 osobnych naczyń, najlepiej głębszych talerzy
nietylkopasta.plwiększym ogniu praktycznie do wyparowania całego wina. Odstawiamy do przestygnięcia. Jak cebulka z porem się chłodzi zabieramy się za mięso. Doprawiamy je wszystkimi sypkimi składnikami i dodajemy koncentrat, musztardę, jajko i dokładnie wyrabiamy mięso żeby równomiernie rozprowadzić przyprawy. Na koniec dodajemy przestudzoną cebulkę i wszystko dokładnie mieszamy (jak dla mnie mięso dobrze wymieszane i napowietrzone jest o wiele smaczniejsze(...)dochodziło równomiernie do szynki. Tak przygotowane mielone wkładamy na patelnie z rozgrzanym olejem i smażymy po 4-5 min z każdej strony. Czas zależy od wielkości i grubości naszych kotletów. Na samym końcu posypujemy parmezanem lub innym serem. Podajemy np z brokułami z serem bałkańskim z tego przepisu
Piekielna Kuchnia PatiZrobić coś smacznego z niczego ! To wyzwanie J Otwierając lodówkę wpadły mi na myśl takie właśnie placki warzywne z mięsną wkładką, wyszły smaczne, chrupiące a dzięki
Wanilia i KardamonCześć :D Ostatnio natknęłam się na gryczaki. Kupiłam kilka na spróbowanie mając w pamięci smak piroga biłgorajskiego. Kiedyś będąc w tamtych okolicach skosztowałam tego przysmaku
Pieprzyć z FantazjąSzpinak+ łosoś+ ziemniak = pyszne kotleciki. Smacznego! Składniki 30 dag szpinaku 30 dag wędzonego łososia 1 cebula, 1 jajo, 1kg ziemniaków Sól, pieprz, 2 ząbki czosnku Galka
Tradycyjna KuchniaUwielbiam wymyślać różnego rodzaju przystawki na przyjęcia. Ostatnio znowu miałam do tego okazję. Jedne z tych rzeczy, które mogłabym jeść bez przerwy to panierowane kotlety z kurczaka i mozzarella. A jakby to połączyć? W głowie zrodził się pewien pomysł, który swoją premierę miał na imprezie urodzinowej mojego narzeczonego. Po przygotowaniu wszystkich koreczków aż złapałam się za głowę - wyszły ich niesamowite(...)mozzarelli w zalewie kilka łyżek zielonego i czerwonego pesto 1/2 czerwonej papryki garść liści świeżej bazylii 1 łyżka soli ziołowej 1 łyżka sosu sojowego 1/2 łyżeczki mielonego chili 2 jajka bułka tarta do panierowania olej do smażenia wykałaczki Przygotowanie: 1. Kurczaka oczyszczamy i kroimy w kostkę wielkości ok. 3x3 cm. 2. W misce mieszamy ze sobą
Prosto z KotłaPlacki ziemniaczane to taki przysmak, który najczęściej kojarzy nam się z dzieciństwem. Ja lubię je solo , z gulaszem albo z sosem pieczarkowym. Od znajomych wiem, że
Ostra na SłodkoCZULENT to tradycyjna potrawa kuchni żydowskiej. To bardzo wolno gotowany (duszony) gulasz, przyrządzany z koszernego mięsa, z fasolą,ciecierzycą, ziemniakami,cebulą, kaszą jęczmienną lub
potrawyregionalneJeśli zastanawiacie się jaką patelnię kupić, może mój dzisiejszy wpis trochę Wam w tym pomoże. Test jajka. Przez ostatnie trzy tygodnie niemal codziennie w mojej kuchni poddawałam patelnię testom Na pierwszy ogień poszły potrawy z jajek - po pierwsze dlatego, że bardzo lubimy i często jadamy, a po drugie - uznałam, że to najbardziej miarodajny test patelni. Komu kiedykolwiek przywarła(...)tytanowa poradziła sobie znakomicie! Efekt zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Smażone na niej, praktycznie bez tłuszczu, jajka sadzone nie przywarły do dna, a po przechyleniu patelni przesuwały się po jej powierzchni. D o powierzchni patelni nic się nie przykleiło, patelnia pozostała praktycznie czysta, a jajko było naprawdę smaczne! Podobnie jajecznica czy omlet - smażyły się szybko i bez najmniejszych problemów
babka w formieciastka z kaszy manny z wiórkami kokosowymi Składniki szklanka wiórków kokosowych (85 g) ½ szklanki kaszy manny (90 g) ¼ szklanki cukru lub ksylitolu * (50 g) ⅓ kostki masła ** (67 g) jajko * jeżeli lubicie bardziej słodkie ciastka, dajcie ⅓ szklanki cukru lub ksylitolu (67 g) ** masło powinno być miękkie lub roztopione w mikrofali lub kąpieli wodnej. Można zastąpić olejem kokosowym , wówczas uzyskamy wersję(...)przygotowania: 10 minut Czas pieczenia: 18 minut Ilość : 16 sztuk Przygotowanie Wszystkie składniki łączymy razem ręcznie lub w robocie kuchennym ( wiórki kokosowe , kaszę mannę , cukier / ksylitol , masło i jajko ). Następnie łyżeczką nabieramy porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego , lepimy kulkę którą dość mocno spłaszczamy. Później ciastka umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w niewielkich odstępach (ciastka nie rosną). Pieczemy
WegePrzepisOstatnio dostałam kartonik różnych puszek z warzywami gotowanymi na parze, nie chciałam robić kolejnej sałatki z kukurydzą , albo chilli corn carne , postanowiłam, że tym razem na
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię