kotlety ser - 500 przepisów (strona:2/34)

Burger po włosku 163

Burgery są ostatnio bardzo popularne, zwłaszcza w burgerowniach, gdzie na talerzu dostajemy ogromną bułę z ogromnym kotletem. :-) Kiedy robię je w domu, staram się również sama piec bułki, ale nie zawsze pozwala na to czas. Burgery to również tak wdzięczny temat, że dzięki kilku prostym składnikom można całkowicie zmienić jego smak. :-) Sympatycy kuchni włoskiej na pewno zwrócą uwagę na moją(...)Mieszamy i formujemy kształt kotleta. Smażymy na rozgrzanym oleju. 2. Bułkę podgrzewamy na patelni lub w mikrofalówce, przekrawamy na pół. Obie części smarujemy koncentratem, Układamy kolejno: sałata, 1 plaster sera, kotlet, 1 plaster sera, suszone pomidory, cebulę. Pomiędzy warstwy układamy bazylię. 3. Całość przekłuwamy patyczkiem od szaszłyka, by burger zachował formę

Szefowa kuchni
Cheesburger z grillowaną cebulką 143

solą i pieprzem i formuję 5 równych kulek, które spłaszczam delikatnie dłonią. Rozgrzewam patelnię grillową z dodatkiem oliwy z oliwek. Smażę kotlety po kilka minut z każdej strony, następnie tuż pod koniec na każdy kotlet kładę plasterek sera (lub po dwa jak ukochany sobie zażyczy). Z boku, na patelni grillowej, smażę cebulę. Bułki grilluję przez 5 minut w piekarniku. Następnie(...)bułki z keczupem. Postępuje tak samo z resztą składników. W zdrowszej wersji rezygnuję z majonezu, kotlety smażę bez dodatku oliwy z oliwek i używam bułki razowej. Dorzucam tylko jeszcze więcej warzyw i ograniczam smażoną cebulkę. Mniejsze zło a równie pyszne!  Podwójny kotlet, poczwórny ser

Mango Papaja
Kotlety z kalafiora z żółtym serem 751

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój).  Uwaga: kotlety są naprawdę pyszne! Należy jednak pamiętać, aby masa była dobrze doprawiona - najlepiej na ostro. (Około 18 sztuk) 1 kalafior około 6 plastrów żółtego sera 2 jajka bułka tarta sól, pieprz naturalny olej Kalafiora ugotować (na półtwardo) w osolonej wodzie. Po ostudzenia rozgnieść dłońmi lub widelcem. Dodać jajka(...)bułkę tartą (tyle, aby masa nie była zbyt luźna, około 4-5 łyżek). Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku. Z ciasta formować kotlety - wkładając do środka kawałek sera. Kotlety obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron - na złoty kolor

Di gotuje
Panierowane kotlety z piersi kurczaka z serem 252

kotlet nabiera innego wymiaru. Ja uwielbiam kotlety panierowane, a moja rodzina wręcz ubóstwia. Uwielbiam je ze względu na swoją prostotę i smak. Wiem, że jeśli nie mam pomysłu ani chęci na długie stanie przy garach, to kotlet zawsze jest mile widziany przez moich najbliższych na stole. Warto spróbować.  Składniki: 4 pojedyncze piersi  z kurczaka 10-15 dag sera(...)Sposób przygotowania: Piersi umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na 2 części, tak aby powstały 2 cieńsze kotlety. Lekko rozbić, osolić, popieprzyć i odstawić na chwilę w chłodne miejsce. Jajka rozbełtać z mlekiem. Kotlety najpierw moczyć w jajku, następnie położyć na wierzch plastry żółtego sera, ponownie zamoczyć w jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano

na moim stole...
Burger z serem pleśniowym 116

Uwielbiam! Składniki : * bułka z sezamem * łyżka majonezu * łyżeczka ketchupu * liść sałaty * 2 plastry sera z niebieską pleśnią  * plaster pomidora * plaster cebuli * kotlet mielony - u mnie wołowy Przygotowanie : Bułkę opiekamy, smarujemy majonezem i ketchupem. Układamy sałatę, kotlet, ser, pomidora oraz cebulę. Podajemy na ciepło

Magiczne Życie Marty
Domowe hamburgery 184

Bułeczki układamy na blaszce, przykrywamy i odstawiamy na 45 minut. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Wyrośnięte bułeczki smarujemy mlekiem, posypujemy sezamem. Pieczemy przez 12 - 15 minut. Dodatkowe składniki: Na kotlety do hamburgerów: 300 - 400 g mięsa mielonego cebula jajko 2 ząbki czosnku szczypta chilli przyprawa do mięsa mielonego pieprz czarny łyżka musztardy łyżka bułki tartej Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni(...)pomidor czerwona cebula/ogórki korniszone ser żółty ketchup majonez Składamy hamburgera: Bułki przekrawamy i na suchej patelni przypiekamy od wewnętrznej strony. Dolną część smarujemy majonezem lub musztardą, kładziemy sałatę, kotleta, ser żółty, cebulę i pomidora lub pokrojonego w cienkie plastry ogórka. Przykrywamy drugą częścią bułki.  Mmm Pycha! Zapraszam do polubienia mojej strony tutaj

NA MOIM TALERZU
Zdrowy fast food czyli hamburger drobiowy 141

cebuli. Do zmielonego mięsa z cebulą dodaję jedno jajko, sól, pieprz, bułkę, formuję kotlety i smażę na rozgrzanej patelni z każdej strony. Mam dwa sposoby robienia hamburgerów: Bułkę kroję na pół, spód i górę smaruję keczupem i majonezem. Na spód kładę sałatę a na nią kotleta, ser topiony, polewam obficie sosem czosnkowym, dwa plastry pomidora, kilka plasterków ogórka i przykrywam(...)pół delikatnie smaruję masłem od wewnętrznej strony spód i górę a następnie smażę na suchej patelni aż masło się rozpuści a bułka będzie chrupiąca. Tu kolejna różnica, gdy smażę kotlety już z drugiej strony kładę plasterek serka żeby się rozpuścił na kotlecie. I składam hamburgera czyli smaruję bułki majonezem i keczupem, kładę sałatę, kotleta z serkiem, polewam czosnkowym, plastry pomidora

Kuchnia Viki
Roladki z piersi kurczaka z serem 132

auto'); ga('send', 'pageview'); ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA Z SEREM Składniki: - 1 podwójna pierś z kurczaka - kilka plastrów sera - mąka - bułka tarta - 2 jajka - zioła prowansalskie - sól Przygotowanie: Pierś rozcinamy na grubości, dzieląc ją na kotelety. Lekko rozbijamy, przez folię. Doprawiamy solą i ziołami prowansalskimi. Układamy na każdym kotlecie ser i zwijamy. Wkładamy do mąki, jajka i bułki. Smażymy

Życie zamknięte w smaku
Kotlety Schabowe z Pieczarkami i Serem (Schab z Pieczarkami i Serem) 713

pieczarkami i serem - to troszkę bardziej urozmaicony ale jednak klasyczny niedzielny obiad większości Polaków. Schab najpierw usmażony, a następnie podduszony w piekarniku powoduje, że mięso jest delikatne, miękkie, soczyste i niemal rozpuszcza się w ustach, a dodatek aromatycznego farszu pieczarkowego i apetycznie ciągnącego się sera sprawia, że jest to wyjątkowo smaczne i ładnie prezentujące się danie.  Kotlet Schabowy - Składniki(...)umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury ok. 160 stopni. Pieczemy ok. 30 minut. Pod koniec pieczenia na każdy kawałek schabu wykładamy farsz oraz starty ser i jeszcze chwilę zapiekamy do momentu stopienia sera. Gotowe kotlety schabowe z pieczarkami podajemy z ziemniakami i dowolnymi surówkami.       Moje posty

Słodka Strona
RedRalfBurger 56

piekarnika na jakieś 20-25 minut, aż bułki będę ładnie, delikatnie spieczone. Na koniec pozwól im przestygnąć. Kotlet Po pierwsze wymieszaj ze sobą mięsa wraz z pastą Gochujang i bardzo dobrze, ale naprawdę bardzo dobrze wymieszaj i ugnieć. Po drugie uformuj kotlety ważące jakieś 180-190 gram. Połóż na deskę lub talerzyk i schowaj do lodówki. Na koniec usmaż(...)cebulę i sos. Teraz po trzecie bułki rozetnij i jeśli chcesz podpiecz je w tosterze lub piekarniku. Na koniec złóż RedRalfBurger. Nałóż sos na połowę bułki, następnie sałatę Radicchio, kotleta, ser, bekon, cebulę, plaster pomidora, ponownie sos i zamknij drugą połową bułki. Jak widzisz musisz zgrać się z czasem, by wszystko było ciepłe 😉 Choć jest trochę roboty, to mimo wszystko

RafalCook
Hamburgery 139

świeże warzywa. Hamburgery Drukuj przepis Składniki4 duże bułki0,5kg łopatki wieprzowej (dobrej jakości mięso, mielone z kawałka)1 jajo troszkę bułki tartejsólpieprz1 pomidor malinowymix sałat (lub dowolna sałata)ser żółty8 plasterków cukiniicebulakiełki (dowolne) Sposób przygotowania Krok 1Mięso mielone włożyć do miski, dodać surowe jajo, przyprawić solą i pieprzem i dodać trochę bułki tartej, aby dało się uformować kształtne kotleciki. Wygnieść(...)staną się chrupkie. Krok 3Cebulkę podsmażyć na patelni. Przyprawić solą i pieprzem. Krok 4Podsmażyć plasterki cukinii. Krok 5Podpieczone bułki wyjmujemy z piekarnika. Układamy na dolnej połówce sałatę, plastry pomidora, kotleta, ser, plasterki cukinii, na to cebulę i kiełki. Podajemy

CoolinarniePL
Kotlety schabowe z cebulą. 113

padł na schabowe, lecz tym razem z prażoną cebulką, do tego pomidory se szczypiorkiem i papryką konserwową, i późny obiad gotowy. Składniki na kotlety schabowe z cebulą 4 kotlety schabowe 2 spore cebule 4 plastry żółtego sera majeranek sól pieprz 2 roztrzepane jajka bułka tarta olej      Cebule obieramy, kroimy w średnią kostkę i rumienimy(...)rozgrzanym oleju, posypujemy sporą szczyptą soli i studzimy. Kotlety rozbijamy, posypujemy majerankiem, solą, pieprzem, panierujemy w jajku i bułce tartej. Na sporej patelni rozgrzewamy olej i układamy kotlety, smażymy aż się ładnie zarumienią i odwracamy na drugą stronę. Teraz na tej usmażonej stronie każdego kotleta układamy 1/4 cebuli i plaster sera, przykrywamy pokrywką i nim się kotlet upiecze ser

Rozpustne gotowanie
Kotlet po hawajsku. 196

selera z ananasem ( przepis na surówkę ). Nic trudnego, a pysznego :)       Składniki: piersi z kurczaka - z jednej pojedynczej piersi wyjdą dwa kotlety, plastry ananasa z puszki - 1 plaster na jednego kotleta, plastry sera żółtego - 1 plaster na jednego kotleta , jajko, bułka tarta, 2 łyżki mleka, sól, pieprz. Przygotowanie: Pojedynczą pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż na pół, posolić(...)popieprzyć. Jajko roztrzepać z mlekiem. Piersi z kurczaka zamoczyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu pod przykryciem. Pod koniec na każdego kotleta położyć po plasterku ananasa i plasterku sera żółtego. Nadal smażyć pod przykryciem - do momentu rozpuszczenia się sera. Smacznego

W kuchni u Moniki
Kotlety serowe z kurczakiem 358

świetna propozycja obiadowa, kotletów z serem i kurczakiem. Kotlety po usmażeniu mają chrupiącą skorupkę a w środku są soczyste i ciągnące. Taka propozycja obiadowa szczególnie spodoba się waszym pociechom. Świetnie łączy się z puree ziemniaczanym albo lekka sałatką. porcja na ok 12 kotletów Składniki: 2 średnie piersi kurczaka 200 g sera gouda startego 2 łyżki mąki 2 jajka 2 łyżki

Niezły Młynek
Roladki z kurczaka z serem pleśniowym 183

500g filetów z piersi kurczaka ser typu brie (lub camembert) Oliwa z oliwek po łyżeczce: rozmarynu, bazylii, oregano pół łyżeczki pieprzu ziołowego i granulowanego czosnku szczypta soli i pieprzu czarnego Przygotowanie: Filety z kurczaka oczyścić, pokroić w plastry i delikatnie rozbić. Przyprawy łączymy z oliwą z oliwek, przygotowując marynatę. Zanurzamy w niej przygotowane ‘kotlety’ (oliwy wcale(...)trzeba wiele, wystarczy ‘obtoczyć’ dobrze w marynacie mięso). Odstawiamy do lodówki na 45-60 minut. Ser kroimy na plasterki. Zamarynowane kotlety wyjmujemy i rozkładamy na płasko. Kładziemy plasterek sera, składamy kotlet, kładziemy kolejny plasterek i składamy. Powtarzamy, póki z każdego kotlecika nie powstanie nam roladka (polecam spiąć roladki wykałaczkami, żeby nam się nie rozleciały na patelni). Roladki obsmażamy na patelni

Gotuj z Rumcajsem

Proponowane wyszukiwania