kotlety mielone - 4970 przepisów (strona:58/332)

KOTLETY MIELONE Z INDYKA 80

Dziś zapraszam Was na pyszne kotlety mielone z indyka, które są dobre zarówno na ciepło jak i na zimno. Aromatyczne, soczyste, delikatne i pachnące czosnkiem. U mnie w domu zazwyczaj przygotowuję je na obiad na ciepło, a kiedy coś zostanie to na zimno kładziemy je po prostu przekrojone na pół na kanapki. Takie kotlety z indyka(...)tradycyjne z mięsa wieprzowego. Polecam je także i Wam ;) Składniki: * 500 g mięsa mielonego z indyka * 2 ząbki czosnku * 1 całe jajko * 3 łyżki bułki tartej+ bułka tarta potrzebna do panierki * sól i pieprz czarny mielony do smaku * olej do smażenia Wykonanie: Mięso mielone przełożyć do miski, wbić całe jajko, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypać

Zrób to smacznie
HRECZANYKI - DANIE KUCHNI PODKARPACKIEJ 211

Hreczanyki to danie pochodzące z Podkarpacia.Nazwa wywodzi się od hreczki,czyli po ukraińsku gryki. Są to kotlety mielone z kaszą gryczaną i czosnkiem. Przepis na to danie znalazłam w ostatniej książce s Anastazji 'Kuchnia tradycyjna siostry Anastazji'. Jeśli uwielbiacie kaszę gryczaną jak my to musicie takie kotlety zrobić,gdyż nie tylko są bardzo smaczne ale i zdrowe. Składniki

Niespełnione zdolności kulinarne
Kotlety mielone z fetą 175

Uwielbiam mięso mielone bo  można z niego  wyczarować przeróżne pyszności. Dziś naszło  mnie na kotlety mielone takie szybkie i proste.   A żeby nie były takie zwyczajne  nafaszerowałam je serem feta.  Całość podałam z ryżem i   sałatką z białej  kapusty z burakami . Składniki: 600 g mięsa mielonego(...)bułkę, jajko. Doprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić masę. Zwilżonymi rękami odrywamy kawałek mięsa, robimy kulkę i spłaszczamy. Na każdy nakładamy kawałek fety i sklejamy formując kotlety. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu aż ładnie się zrumienią. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Kotlety mielone z kalafiorem 125

Kotlety mielone z dodatkiem kalafiora to smaczna i delikatniejsza odmiana od tradycyjnej wersji. Świetnie sprawdzą się jako danie obiadowe w towarzystwie ugotowanych ziemniaków i domowej surówki :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kalafior 500 gram mięsa mielonego 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko sól i pieprz do smaku bułka tarta olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)Przygotowanie: Jest to dość duża porcja kotletów, w razie potrzemy można zmniejszyć proporcje składników kalafior dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo , ostudzony kalafior przekładamy do miksera blendujemy/miksujemy wraz z czosnkiem i cebulą na jednolitą masę, do miski przekładamy mięso, zblendowanego kalafiora, dodajemy jajko, sól, pieprz, ulubione przyprawy do mięsa, całość mieszamy i wyrabiamy na kotlety, gdyby masa

Blog kulinarny S9.PL
soczyste,pulchne smażone mielone kotlety z papryką... 57

Bułki moczyć w wodzie, gdy zmiękną odcisnąć z wody i do miski włożyć, dodać mieloną łopatkę, pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę, jajka, tartą bułkę, kucharka, pieprz mielony, czosnek z praski wyciśnięty, natkę pietruszki i wszystko dokładnie wyrobić ręką na kleistą masę. Formować kotlety z 2 cm grubości, kłaść na gorący olej i delikatnie spłaszczyć, smażyć na rumiano(...)każdej strony, usmażone odłożyć na talerz i smażyć nową porcję. Do usmażonych dodać pozostałe mielone kotlety i pod przykryciem na mniejszym ogniu z 10 minut, kotlety są gotowe, podać na ciepło na obiad lub na zimno do pieczywa na kolację - kotlety są bardzo soczyste, pulchne, papryka nadaje im chrupkości, idealne na ciepło i na zimno do pieczywa...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
kotlety mielone z papryką czerwoną 288

lubi kotletów mielonych. Dwa domy i niby to samo, a smakuje inaczej. Dodatkowo w jednym są płaskie i duże, a w drugim mniejsze a grube :lol: Nawet nie wiecie ile mi zajęło zrobienie takich "naszych", które będą odpowiadały tym dwóm domowym jak u mamy. Jednak czasami człowiek chciałby spróbować czegoś nowego. I tak powstały wariacje na temat mielonego

Gotowanie z pasją
kotlety mielone z papryką czerwoną 149

lubi kotletów mielonych. Dwa domy i niby to samo, a smakuje inaczej. Dodatkowo w jednym są płaskie i duże, a w drugim mniejsze a grube :lol: Nawet nie wiecie ile mi zajęło zrobienie takich "naszych", które będą odpowiadały tym dwóm domowym jak u mamy. Jednak czasami człowiek chciałby spróbować czegoś nowego. I tak powstały wariacje na temat mielonego

Gotowanie z pasją
Mielone z kapuście 151

Mielone z kapuście Bardzo lubię kapustę za pewne większość z Was również, proponuje wykorzystać kotlety mielone i zatopić je w kapuście. Składniki: ·        ½ kg mięsa mielonego ·        3 jajka ·        1 Cebula ·        1 marchew(...)Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką. 2.    Cebulę obieramy drobno kroimy i łączymy z mięsem. 3.    Następnie dodajemy obraną i starta na tarce o dużych oczach marchew, wsypujemy majeranek oraz 2 łyżki bułki tartej i dokładanie wyrabiamy. 4.    Robimy okrągłe kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju

Kulinarna Chwila
Kuleczki w młodej kapuście 101

Kuleczki w młodej kapuście Rodzina będzie się zajadała, kotlety mielone to z pozoru zwykłe danie, które przygotowujemy stojąc przy rozgrzanej patelni, ale komu się chce w upalne dni. Mam sposób, który nie tylko zaoszczędzi twój cenny czas, ale równie pomoże ci zadbać o zdrową dietę. 10 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki na kuleczki(...)łyżka mąki pszennej   Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy przyprawę Gyros, , bułkę tartą, sól, wlewamy śmietanę i wrabiamy masę mięsną. 2.    Następnie robi małe wielkości orzecha włoskiego kotlety, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut

Kulinarna Chwila
Paluchy drobiowo-ryżowe z serem 149

kurczaka, przełożyć do miski, wbić jajka, dodać posiekaną cebulę dymkę ze szczypiorkiem , oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem, dokładnie masę wyrobić lub wymieszać łyżką, tak jak na kotlety mielone. Podzielić masę na około 7 równych porcji , uformować w dłoniach niewielkie placki na środku każdego umieścić po plastrze zrolowanego sera żółtego

Wanilia i Kardamon
smaczne kotlety mielone... 160

pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, dodać bułkę namoczoną w wodzie i odciśniętą z wody, dodać tartej bułki i wszystko ręką dobrze wyrobić na kleistą masę formować zwilżoną dłonią kotlety mielone 2 cm grubości, kłaść na gorący olej na patelni smażyć rumiane kotlety z obu stron, następnie przykryć pokrywką i na małym ogniu dusić z 10 minut, następnie

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety mielone z pieczarkami zapiekane w sosie pomidorowym 312

Pyszna odskocznia od tradycyjnych mielonych. Kotlety z pieczarkami pieczone w pysznym sosie pomidorowym i posypane żółtym serem. Składniki: 400 g mięsa mielonego 400 g pieczarek kajzerka mleko cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sos: puszka pomidorów łyżka oliwy 2 ząbki czosnku bazylia, oregano (najlepiej świeże) 1/4 szklanki wody sól, pieprz 250 g sera żółtego Przygotowanie Czerstwą kajzerkę maczamy(...)cebulę drobno siekamy i oba składniki podsmażamy na patelni. Mięso mielone, bułkę, pieczarki z cebulą, przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy ze sobą. Masę przyprawiamy i ewentualnie jeśli jest zbyt luźna dodajemy bułkę tartą. Masę formujemy w kotleciki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym. Wszystkie składniki na sos (prócz sera żółtego

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety mielone z suszonymi pomidorami 140

Dodawać do mielonych można prawie wszystko. Dzisiaj na obiad będzie wersja z suszonymi pomidorami i żółtym serem. Dzięki tym dodatkom, mielone są miękkie, dobrze doprawione i smaczne. Polecam spróbować! Składniki : * pół kg mięsa mielonego z łopatki * mała szalotka * kilka pieczarek * 3 suszone pomidory odsączone z oliwy  * łyżka startego żółtego sera * bułka namoczona w mleku * jajko(...)mięsa razem z posiekanymi pomidorami oraz odciśniętą bułką. Można dodać czosnek, ale już tutaj dominuje takie połączenie smaku że nie dodawałam. Wymieszać z przyprawami, jajkiem i serem. Uformować kotlety, panierować w bułce tartej, smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniakami, sosem pieczarkowym i konserwową papryką

Magiczne Życie Marty
Kotlety mielone z jajkiem 130

Bardzo lubię w kotletach mielonych to, że w zależności od dodatku możemy uzyskać zupełnie inną odsłonę tradycyjnych mielonych. Dziś do mielonego mięsa z indyka dodałam ugotowane na twardo jajka. Niby proste, a wyszło inaczej niż zwykle i co najważniejsze, smacznie. 0,5 kg mielonego mięsa z kurczaka lub indyka 1 czerstwa kajzerka ok 250 ml mleka(...)Podsmażamy na złoto na rozgrzanym maśle. Mięso mielone umieszczamy w misce. Dodajemy namoczoną i dobrze odciśniętą z mleka kajzerkę, przestudzoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez, pokrojone w kostkę jajka oraz przyprawy. Wyrabiamy. Formujemy średniej wielkości kotleciki. Obtaczamy każdy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Usmażone kotlety możemy jeszcze podgrzać w piekarniku przez około

Smaki Na Talerzu
Roladki z serem mozzarella 108

wchłonie cały płyn. W misce mieszam mięso mielone, bułkę, jajko oraz przyprawy. Dzielę masę na cztery równe porcje. Ser w kostce kroję na cztery równe kawałki. Porcję mięsa rozprasowuję na ręce, kładę kawałek żółtego sera i formuję roladkę. Gdy wszystkie roladki są gotowe, na patelni rozgrzewam odrobinę oleju i podsmażam kotlety z obu stron na złoto. Podsmażone układam

Gotowanie i blogowanie

Proponowane wyszukiwania