kotlety mielone - 4970 przepisów (strona:234/332)

Kolety z kaszy jaglanej 336

Doskonałe kotlety są dietetyczne. Warto podać na postny piątek  z sosem np. pomidorowym lub z którąś z naszych surówek. Składniki: pół szklanki surowej kaszy jaglanej  6 jajek ugotowanych na twardo  1 jajko  1 średnia cebula  5-6 średniej wielkości pieczarek pół czerwonej papryki  pół pęczka kolendry 2 łyżki płatków owsianych 1 duży ząbek czosnku(...)gram masła sól, czarny pieprz.  papryka mielona ostra tarta bułka  oliwa Wykonanie: Kaszę prażymy na suchej, gorącej patelni, następnie opłukujemy dobrze wrzątkiem na sicie by pozbawić kaszę ewentualnej goryczki. W ten sposób przygotowaną kaszę przekładamy do garnka zalewamy 1,5 szklanki wrzącej wody, lekko osolić, gotować ok. 20 minut, aż będzie miękka. Po ugotowaniu kiedy cały płyn

kgwjanczewo
Piersi z kurczaka pod pierzynką szpinakową 337

łyżeczka sosu sojowego słodka papryka mielona 2 łyżki jogurtu greckiego papryka mielona ostra bazylia oregano sól, pieprz oliwa z oliwek 6 pomidorów suszonych 4 plastry szynki włoskiej lub innej dojrzewającej Przygotowanie:   Pierś z kurczaka oczyszczamy, myjemy i rozbijamy delikatnie tłuczkiem na kotlety. Przyprawiamy solą, pieprzem, paprykami, sosem sojowym, jogurtem i ziołami. Odstawiamy do lodówki. Liście szpinaku

Mania Gotowania
Kapusta z pieczarkami , prosta przystawka 140

schabowego Proste potrawy są naprawdę nie doceniane a szkoda bo takie właśnie są zawsze najlepsze Składniki : 1/2 małej główki kapusty 10 pieczarek 2 małe cebule 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego kminku 2 łyżki masła 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól , pieprz lub drobniutko siekane chilli do smaku Kapustę szatkujemy drobno , sparzamy w misce , wrząca wodą przez około 5 minut , odcedzamy , odstawiamy(...)pokrywką i dusimy na małym ogniu , co jakiś czas mieszając , aż kapusta zrobi się miękka i gotowa Serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami lub solo . Świetna jako towarzystwo dla kotleta schabowego Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kapusta z pieczarkami , prosta przystawka pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Klopsiki w warzywnym sosie. 207

fenkuły, cebule, cukinie, kilka pomidorów, gałązki tymianku oraz kilka listków oregano i stworzyłam z nich niesamowicie smaczne danie. Polecam!!! Składniki na klopsiki w warzywnym sosie KLOPSIKI: 500 g mięsa mielonego 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka przyprawy do mięs 0,5 łyżeczki majeranku pieprz sól 1 mała bułka mleko do namoczenia mleka bułka tarta olej do smażenia(...)mięs, majeranek, sól, pieprz i dobrze wyrabiamy masę. Z masy formujemy niewielkie klopsiki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju z dwóch stron na rumiano. Usmażone kotlety odkładamy na talerz, na tej samej patelni smażymy fenkuł, gdy trochę zmięknie dodajemy cebulę i smażymy, aż się zeszkli, a następnie dodajemy cukinię i jeszcze chwilkę smażymy (około 2 minuty), dodajemy

Rozpustne gotowanie
Sałatka z kuskusem i szynką 93

naprawdę i jedni i drudzy mają rację. Kuskus ( z arab. kaskasa  - tłuc , rozbijać) ma cechy i makaronu i kaszy. Kiedyś to był odpad  gdy w żarnach mielono pszenicę. Odsiewano mąkę, a drobną kaszkę wykorzystywano w kuchni do przygotowywania szybkich potraw. Dziś kuskus to wyrób z mąki i wody, aby był ładny i miarowy jest odsiewany przez odpowiednie sita(...)Pomysł na kuskus Kuskus to nie tylko sałatki, to także doskonały dodatek do dań obiadowych. Kuskus świetnie zastąpi ziemniaki w daniach głównych. Kuskus z sosem, ze skwarkami, kuskus z kotletem. Można także podawać kaszkę kuskus jako dodatek do zup mięsnych, jarzynowych i mlecznych

Dieta moja pasja
Surówka z kapusty pekińskiej 119

łyżka oliwy z oliwek (15 ml) – 1 łyżka octu balsamicznego (15ml) – 2 łyżeczki musztardy (użyłam sarepskiej) (10 ml) – 1 łyżeczka cukru (5g) – 1/5 łyżeczki pieprzu mielonego   Ze składników na sos przygotuj sos, dokładnie wymieszaj. Marchewkę i jabłko obieramy ze skórki. Ścieramy na tarce na dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka i kapustę pekińską szatkujemy(...)misce i zalewamy sosem. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki do przegryzienia. Surówka smakuje dobrze zarówno w dniu przygotowania jak i na następny dzień. Jest idealnym dodatkiem do kotleta jak i do ryby. Smacznego!   Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej pochodzi z serwisu Cook Yourself

CookYourself
Surówka z kapusty pekińskiej 179

łyżka oliwy z oliwek (15 ml) – 1 łyżka octu balsamicznego (15ml) – 2 łyżeczki musztardy (użyłam sarepskiej) (10 ml) – 1 łyżeczka cukru (5g) – 1/5 łyżeczki pieprzu mielonego   Ze składników na sos przygotuj sos, dokładnie wymieszaj. Marchewkę i jabłko obieramy ze skórki. Ścieramy na tarce na dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka i kapustę pekińską szatkujemy(...)misce i zalewamy sosem. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki do przegryzienia. Surówka smakuje dobrze zarówno w dniu przygotowania jak i na następny dzień. Jest idealnym dodatkiem do kotleta jak i do ryby. Smacznego!   Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej pochodzi z serwisu Cook Yourself

CookYourself
Meksykańskie nuggetsy 201

mielonych. 250 g Mielonego mięsa z kurczaka lub indyka 1 Średni batat 1 Mała czerwona cebula Natka kolendry 2 Ząbki czosnku 1 łyżeczka Suszonego oregano 2 łyżeczki Mielonego kuminu 1 łyżeczka Suszonego Jalapeno 1 łyżeczka Wędzonej papryki 2 łyżki Oliwy z oliwek 2 łyżki Mąki kokosowej 20 ml Soku z limonki Sól i pieprz (do smaku) Piekarnik(...)Batata obierz i starkuj używając tarki, malaksera lub szatkownicy. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę, posiekaj natkę kolendry. Wymieszaj wszystkie składniki w misce. Uformuj kotlety wielkości piłki golfowej, następnie lekko je rozpłaszcz i wyłóż na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piecz przez ok. 25-30 minut przewracając je raz w trakcie pieczenia. Podawaj np. z meksykańskimi salsami

Oslov.
Kotlety babuni 1024

Połączenie wieprzowiny z wołowiną,  daje nam odpowiednią konsystencję na wykonanie smacznych  mielonych.  Składniki: 25 dag mielonej wieprzowiny 250 dag mielonej wołowiny biała część pora 15 dag pieczarek 1 jajko 2 ząbki czosnku 2 łyżki grysiku sól i pieprz do smaku gałka muszkatołowa do smaku bułka tarta do panierki olej do smażenia Wykonanie: Pora umyć(...)razem z oczyszczonymi pieczarkami drobno posiekać. Połączyć z mięsem, grysikiem, przyprawami do smaku, jajkiem, zmiażdżonym czosnkiem i dwoma łyżkami ciepłej wody. Dokładnie wymieszać, formować podłużne kotlety, panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju złociście z obu stron. Podawać z ziemniakami lub ryżem z dodatkiem surówki z kapusty pekińskiej

Tradycyjna Kuchnia
Zrazy po meksykańsku. 185

smakiem. Potrawa fajna, bo może być przygotowana wcześniej- odgrzewanie jej nie przeszkadza. Zdjęcie może nie najlepsze, ale na ten czas nie mam innego. SKŁADNIKI: 1kg. mięsa mielonego (ja używa szynki wieprzowej i mielę, myślę że drób też może być) 2 łyżeczki papryki ostrej 1 pęczek posiekanej pietruszki sól, pieprz 3 małe papryki czerwone czerstwa bułka 1 jajko(...)opcjonalnie "sos meksykański-Pudliszki"(można zrobić samemu) WYKONANIE: Mięso, paprykę (proszek), sól, pieprz -mieszamy cebulę, 1 paprykę krótko dusimy na tłuszczu, aby zmiękły-dodajemy do mięsa formujemy owalne  kotlety i smażymy pozostałą paprykę, cebulę kroimy w cienkie paski- dusimy dodajemy gotowy sos, bądź robimy własny wkładamy zrazy i dusimy około 15-20min. pod przykryciem, mieszając

Kuchnia Beaty
Karkówka 201

odpowiednio się poddusi. Składniki: 1 kg karkówki 3-4 cebule 3 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, majeranek, rozmaryn Mięso myjemy i kroimy na kotlety. Na rozgrzanej patelni obsmażamy kotlety z każdej strony po kilka minut. Karkówka jest na tyle tłusta, że nie potrzeba dodawać oleju. W trakcie duszenia dolewamy tylko zimnej wody tak aby mięso się nie przypaliło. Mięso dusimy(...)godziny. Po godzinie dodajemy poszatkowane cebule i czosnek oraz przyprawy. Sos z mięsa będzie pod koniec duszenia w miarę gesty ale zawsze możemy dodać jeszcze mielonej papryki lub gałki muszkatołowej

prawdziwe jedzenie
Falafel i "Srebro" 183

pita. Ja poszłam na łatwiznę i do masy dodałam jajka, by masa lepiej się kleiła.   Składniki : 200 g ciecierzycy 3 ząbki czosnku 1/4 łyżeczki cynamonu 1 czubata łyżeczka mielonej kozieradki (lub utartego w moździerzu kuminu - ja go nie lubię, dlatego użyłam kozieradki) łyżeczka nasion kolendry 1/4 łyżeczki sody 9 liści pietruszki 2 jajka sól pieprz czarny olej(...)trochę większe niż kasztany w łupinach. Smażyć z różnych stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odłożyć na ręcznik papierowy dla odsączenia z nadmiaru tłuszczu. ----- Podobne: Boczniaki w zatarowej panierce Kotlety jaglano-ziemniaczane z kapustą Kluski śląskie Najlepsze falafele jadłam do tej pory w Berlinie. Takich wegetariańskich fast foodów brakuje mi w Warszawie. Te, które spotykam odpychają mnie zapachem starego oleju

Weekendy w domu i ogrodzie
Kotleciki siekane z pieczarkami, kukurydzą i mozzarellą 116

niewielkie filety z piersi kurczaka pół puszki słodkiej kukurydzy (najlepiej Bonduelle) 10 kapeluszy pieczarek 150 g żółtej mozzarelli drobno startej 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej sól i mielony pieprz olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Filety z piersi kurczaka pokrój w drobną kostkę (około 0,5 cm x 0,5 cm), im drobniejsza tym mięso(...)dodatkiem pieczarek, s\u0142odkiej kukurydzy i tartej mozzarelli. Przepyszny pomys\u0142 na mi\u0119so z kurczaka.","keywords":["Jajka","kukurydza","mozzarella","pieczarki","pier\u015b z kurczaka","kotlety siekane","kotleciki siekane z kurczaka","kotlety siekane z kurczaka z kukurydz\u0105"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2021-06-18T09:52:03+01:00","prepTime":"PT10M","cookTime":"PT20M","totalTime":"PT30M

ProstePesto.pl
Fryderyki z niespodzianką 138

Fryderyki z niespodzianką Mięso mielone a w nim sami zobaczcie. Składniki: ·        1 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej ·        Papryka czerwona ·        Mała cukinia ·        2 ogórki konserwowe ·        Cebula(...)miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, majerankiem. 2.   Cebulę obieramy drobno kroimy i dodajemy do mięsa, wsypujemy bułkę tartą oraz szczyptę papryki, wyrabiamy. 3.   Z mięso robimy kotlety, rozpłaszczamy. 4.   Warzywa obieramy i drobno kroimy ( paprykę, ogórki i cukinie) 5.   Układamy na środku mięsa i zawijamy. 6.   Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju

Kulinarna Chwila
Hreczniaki - bezmięsne kotleciki 596

wykonaniu, pożywne, bezmięsne kotleciki wywodzące się z regionalnej kuchni Kresów Wschodnich, przygotowane na bazie kaszy gryczanej zwanej hreczką, białego sera i pachnących ziół to świetna alternatywa dla klasycznych kotletów. Składniki: 300g kaszy gryczanej 250g białego, półtłustego sera 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 małe jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki bułki tartej 1 pęczek natki z pietruszki 1 łyżeczka(...)tymianku sól pieprz 1 łyżka masła olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia kotlecików Wykonanie: 1. Kaszę gryczaną ugotować według instrukcji na opakowaniu. 2. Biały ser zmielić maszynką do mielenia. 3. Cebulę, czosnek drobno posiekać i zeszklić na maśle. 4. Ugotowaną kaszę, biały ser, zeszkloną cebulę z czosnkiem przełożyć do miski, dodać jajka, mąkę, bułkę tartą, posiekaną natkę z pietruszki

Szalona Kuchnia Eweliny