kotlety mielone - 4638 przepisów (strona:13/310)

Soczyste kotlety mielone 48

ząbki czosnku łyżka majeranku 1/2 łyżeczki tymianku łyżeczka mielonego kminku 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego 2 1/2 łyżeczki soli 1 - 2 łyżki bułki tartej lub mąki pszennej Dodatkowo: mąka pszenna pełnoziarnista do obtoczenia kotletów  tłuszcz do smażenia (najlepiej smalec)  Jak zrobić soczyste kotlety mielone? Bułeczkę pokroić i namoczyć w mleku(...)kotlety i obtoczyć je w mące pełnoziarnistej.  Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z tłuszczem do przyrumienienia się kotletów z obu stron. Po usmażeniu najlepiej jeden kotlet sprawdzić, gdyż czas smażenia kotletów zależy od patelni, jakości mięsa i wielkości kotletów. Kotlety mielone najlepiej smakują z buraczkami na ciepło i ziemniakami. Zobacz również: buraczki na ciepło . * szklanka

Gotuj w domu
Kotlety mielone 31

zimno do kanapki ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kotlety mielone Porcje 8 Składniki 0,5 kg łopatki wieprzowej 1 średnia cebula 1 mała sucha bułka pszenna 1 jajko sól pieprz olej do smażenia bułka tarta Instrukcje Mięso mielimy w maszynce (dobrze kiedy jest lekko zmrożone wtedy łatwiej się mieli), jeśli macie pewność, kupując już zmielone mięso, że jest dobre(...)odpowiednio doprawione) i 2-3 łyżki zimnej wody. Formujemy kotlety dowolnej wielkości i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony na niezbyt gorącym oleju, żeby kotlety dobrze usmażyły się w środku i nie były surowe. Smacznego.:) Artykuł Kotlety mielone pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Kotlety mielone pikantne 174

smażonymi ziemniakami i z gęstym dipem na bazie serka homogenizowanego i jogurtu. Kotlet mielony to potrawa wykonana najczęściej ze zmielonej surowej wieprzowiny, z mięsa drobiowego z kurczaka lub indyka, z wołowiny. Ja wykorzystałam tym razem szynkę wieprzową. Nie są to tradycyjne kotlety mielone ze znanego już Wam przepisu, ale pikantne z dodatkiem musztardy z wędzoną papryką, oraz(...)posiekany czosnek, doprawiamy solą, chili i majerankiem, wsypujemy 2 łyżki bułki tartej, dokładnie wyrabiamy masę mięsną. Formujemy owalne kotlety mielone, obtaczamy kotlety w mące kukurydzianej i smażymy na oleju na złoty kolor. Podajemy kotlety mielone ze smażonymi ziemniakami. The post Kotlety mielone pikantne appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety mielone z indyka z cebulą i majonezem 60

Kotlety mielone z indyka z cebulą i majonezem Kotlety mielone ,zawsze mają wzięcie w naszej rodzince . Nie ważne czy są z wieprzowiny , wołowiny , kurczaka , kaczki czy indyka . Wspaniale smakują na gorąco , a jeszcze lepiej na kanapkach na zimno . Chyba większość ludzi nie pogardzi poczciwym , domowym kotletem mielonym . Większość, także potrafi go zrobić i każdy(...)jego sprawą kotlety są soczyste i wspaniałe Wyrabiamy na gładką masę , formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej . Smażymy na rozgrzanym tłuszczu , najlepiej na smalcu z obu stron na złoty kolor . Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i serwujemy na gorąco do obiadu lub na zimno na kanapki Smacznego ! Artykuł Kotlety mielone z indyka z cebulą

Ogrodnik w podróży
SOCZYSTE KOTLETY MIELONE. WIEPRZOWE.NAJLEPSZE 10

mielonych jest odpowiednie mięso. Nigdy nie kupowałam gotowego mięsa mielonego na tzw. tackach. Bardzo długo sama mieliłam mięso, a od wielu lat mamy w tej kwestii taką wygodę, że wskazany kawałek mięsa zmieli nam pani na mięsnym. Zazwyczaj  do mielonych kupuję 2 gatunki mięsa: karkówkę + chudszą od niej szynkę lub łopatkę. Wg mnie mięso na mielone(...)mieć trochę tłuszczu, bo jest on w tym wypadku nośnikiem smaku i stanowi o soczystości naszych kotletów. Oczywiście robię też kotlety z chudego mięsa np. indyczego, ale są to najczęściej pulpety, które gotuję lub duszę w jakimś fajnym warzywnym sosie. Moje smażone kotlety mielone podaję klasycznie: z buraczkami, mizerią, surówką, zasmażaną kiszoną kapustą lub gotowanymi warzywami. Pasuje

Walijskie Pichcenie
Kotlety mielone duszone we własnym sosie. 118

klopsiki, pieczeń rzymska i inne smakołyki z mięsa mielonego są w moim domu zawsze mile widziane :-) Warunek jest jeden- mięso mielę sama. Najlepsza do mielenia jest łopatka, bo ma trochę tłuszczyku, który nadaje kotletom soczystości, byle by nie za dużo, bo ani to zdrowe, ani apetyczne. Składniki na kotlety mielone duszone we własnym sosie(...)zagęszczamy powstały sos mąką rozpuszczoną w 1/3 szklanki wody, zagotowujemy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy przyprawą do mielonego mięsa (lub inną: do mięs, do gulaszu). Wlewamy śmietanę, mieszamy, wyłączamy grzanie i podajemy.     Jeśli chcemy urozmaicić nasze kotlety polecam przepis na kotlety mielone z płatkami ryżowymi w sosie pieczeniowym , są równie pyszne, choć chyba jeszcze bardziej soczyste

Rozpustne gotowanie
Bezglutenowe kotlety mielone z indyka z natką pietruszki 38

indyka z dodatkiem ziół prowansalskich oraz natki pietruszki. Przepis jest niezwykle prosty i dzięki temu, że nie dodajemy w nim żadnej mąki, bułki tartej, czy innych przetworzonych składników, nasze kotlety mielone są pozbawione(...)glutenu. Jeżeli masz w domu maszynkę do mielenia mięsa to gorąco polecam samemu zmielić kawałek indyka, dzięki czemu masz świadomość co tak naprawdę jesz. W ostatnim czasie zioła prowansalskie to jedna z moich ulubionych przypraw (zaraz obok wędzonej papryki). Oprócz nich nie mogło zabraknąć świeżej, drobno posiekanej natki pietruszki. Tak przygotowane kotlety mielone z indyka sprawdzą się też

Programista w kuchni
Bezglutenowe kotlety mielone z indyka z natką pietruszki 96

indyka z dodatkiem ziół prowansalskich oraz natki pietruszki. Przepis jest niezwykle prosty i dzięki temu, że nie dodajemy w nim żadnej mąki, bułki tartej, czy innych przetworzonych składników, nasze kotlety mielone są pozbawione(...)glutenu. Jeżeli masz w domu maszynkę do mielenia mięsa to gorąco polecam samemu zmielić kawałek indyka, dzięki czemu masz świadomość co tak naprawdę jesz. W ostatnim czasie zioła prowansalskie to jedna z moich ulubionych przypraw (zaraz obok wędzonej papryki). Oprócz nich nie mogło zabraknąć świeżej, drobno posiekanej natki pietruszki. Tak przygotowane kotlety mielone z indyka sprawdzą się też

Programista w kuchni
KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI (z indyka) 87

mielone to klasyka polskiej kuchni. Ale nawet najlepsze danie po jakimś czasie się nudzi i szuka się przeróżnych modyfikacji. I taką właśnie modyfikacją tradycyjnych kotletów mielonychkotlety mielone z indyka z pieczarkami. Są bardzo delikatne w smaku i lżejsze od tych tradycyjnych. Ja osobiście wolę kotlety z indyka, bo nie czuję się po nich(...)chude i uznawane za jedno z najzdrowszych mięs, więc takie kotlety to zdrowsza alternatywa dla mielonych wieprzowych czy wołowych. Dodatek pieczarek wzbogaca smak kotletów, dzięki temu są naprawdę rewelacyjne! Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka ok. 300 g pieczarek 1 duża cebula 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1/3 szklanki mleka 2-3 łyżki siemienia lnianego

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety mielone mojej mamy czyli retro obiad 105

pomidorówki. To tu późno po północy przy kolejnej filiżance herbaty odbywają się nasze rozmowy, to tu jest serce domu. W niedzielę mama przygotowuje dla nas pyszny, prosty obiad. Kotlety mielone. Wszyscy je lubimy. Kojarzą mi się z kuchnią babci w zestawie z ziemniaczkami puree i buraczkami. Taki polski zestaw. Nieco retro, ale taki retro, który nie wychodzi(...)stron na złoty kolor. Podajemy prosto z patelni. Najczęściej mielone jemy z puree ziemniaczanym i buraczkami, ale równie pysznie smakują z kiszonym ogórkiem. Smacznego!   Artykuł Kotlety mielone mojej mamy czyli retro obiad pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
KOTLETY MIELONE Z INDYKA 44

Najprostszy pomysł na mięsny obiad? W naszym domu to kotlety mielone. Smakują zawsze i wszystkim, niezależnie od dodatków i pory roku. Preferujemy mięsa białe, stąd nasze kotlety mielone zrobione są z drobiu, a dokładniej z indyka. Są niskokaloryczne, lekkie i delikatne w smaku. Tym razem podaliśmy kotlety mielone z indyka z młodą kapustą(...)MIELONE Z INDYKA (8-10 sztuk) Składniki 500 g mięsa mielonego z indyka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonego majeranku 1 jajko 4-5 łyżek bułki tartej 1/2 pęczka świeżej natki pietruszki sól, pieprz do smaku Jak zrobić? Cebulę obieram i drobno siekam, czosnek obieram i przeciskam przez praskę. Dodaję do mięsa mielonego

W kuchni Karmel-itki
Kotlety Mielone z Jajeczkami Przepiórczymi 111

Jajeczkami Przepiórczymi - Składniki: 500 g mięsa mielonego (wieprzowego lub wieprzowo-wołowego) duża cebula łyżka musztardy jajko  bułka namoczona w mleku 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki bułki tartej przyprawy: kolendra, majeranek, tymianek, gałka muszkatołowa sól  pieprz ponadto: ok. 10-12 jajeczek przepiórczych bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Kotlety Mielone z Jajeczkami Przepiórczymi - Sposób(...)miejsce wciskamy jajeczka przepiórcze i zaklejamy tak, aby całe jajko znalazło się we wnętrzu kotleta.  Każdy kotlecik obtaczamy w bułce, ostrożnie przekładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na złoty kolor (po ok. 5-7 min. z każdej strony).  Kotlety mielone smażymy na niedużym gazie. Gotowe kotleciki mielone z jajkami przepiórczymi podajemy

Słodka Strona
Kotlety z łososia 93

podsmażonymi warzywami, warzywną sałatką lub zrobić z nich burgery. Świetnym dodatkiem do kotletów rybnych jest surówka z kiszonej kapusty lub sałatą rzymską z ugotowanymi al dente różyczkami brokuła, posypanymi prażonym słonecznikiem i pomidorkami koktajlowymi. Można je podawać również z ziemniakami i surówką colesław . Przepis na kotlety mielone z łososia. Składniki: świeży łosoś ok. 500 g 1 jajko posiekana(...)wyrabiamy ręką. Formujemy owalne kotlety i obtaczamy je lekko w mące z obu stron. Smażymy kotlety po ok. przez 2-3 min z każdej strony na patelni z odrobiną oleju rzepakowego. Usmażone kotleciki można przechowywać w lodówce przez około 2 – 3 dni lub je zamrozić, u nas nigdy nie zostaje nic. Jak podawać kotlety mielone z łososia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety mielone wieprzowe 126

zimnej wodzie formujemy owalne kotlety, panierujemy je w bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiano, na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Zmniejszamy temperaturę pod patelnią, przykrywamy pokrywką i dosmażamy kotlety na wolnym ogniu przez ok.15 minut (co jakiś czas obracając je). Odsączone z tłuszczu na papierowych ręcznikach, będą mniej kaloryczne. Kotlety mielone wieprzowe są bardzo popularne w kuchni(...)polskiej. Soczyste, bardzo aromatyczne powinny trafić w gust nawet wybrednym podniebieniom. Kotlety mielone to wielkie pole do popisu – od kształtów, po smaki. Zmieniając przyprawy i dodatki (możemy dodać pieczarki, ser żółty, topiony…) za każdym razem otrzymamy inne, pyszne danie. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Kotlety mielone wieprzowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Kotlety mielone 64

koperkiem i mamy pyszny obiad! Do kotletów mielonych można dodać również ulubione warzywa jak cukinia, brokuły, kukurydza itp. Zamiast bułki tartej na panierkę można wykorzystać np. płatki owsiane, a kotlety, aby były bardziej fit, upiec w piekarniku. Ja jednak preferuję ich podstawową wersję i taką właśnie dzisiaj Wam przedstawię.  Kotlety mielone Składniki: 400 g mielonego(...)przekładamy do miski. Wbijamy jajko. Dodajemy bułkę tartą. Cebulę obieramy i siekamy. Dodajemy do mięsa. Całość doprawiamy do smaku. Masę starannie wyrabiamy. Z mięsa formujemy kotlety, które panierujemy w bułce tartej. Kotlety mielone smażymy na tłuszczu, z każdej strony

Moja smaczna kuchnia