Jeżeli znudziły się Wam smażone kotlety drobiowe a'la schabowy, to zachęcam do przygotowania piersi z kurczaka w parmezanowej panierce zapiekanych z pomidorami, cebulką i startym żółtym serem. Danie szybkie do przygotowania i bardzo smaczne. Poniższe piersi możecie podawać z młodymi ziemniakami jak i ugotowanym ryżem. Składniki na porcję dla 4 osób: 1 duża, podwójna pierś z kurczaka
UgotowaćKotlety siekane są świetna alternatywą dla zwykłego kotleta drobiowego czy tradycyjnego schabowego. Delikatne, mięciutkie, soczyste w środku, chrupiące na zewnątrz. Pycha, polecam. Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 cebula 10 g parmezanu 2 jajka 2 łyżki mąki 3 łyżki majonezu olej do smażenia czosnek granulowany sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, pokroić w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem oraz
magiczna kuchnia Kasikurczaka i przygotować danie warzywne Składniki 1 filet z kurczaka 1 marchewka 1/4 selera 3/4 szklanki czerwonej soczewicy 1 pęczek koperku 1 jajko sól, pieprz bułka … Czytaj dalej Kotlety drobiowe z soczewicą
czarrna od kuchnikurczaka 1/2 kg por 1/4 szt papryka czerwona 1/2 szt sól i pieprz chleb czerstwy 2 kromki szynka parmeńska 8-10 plasterków jajko 1 szt … Czytaj dalej Kotlety drobiowe w szynce parmeńskiej
czarrna od kuchniWegetariańska propozycja- bardzo smaczna alternatywa kotletów drobiowych. Składniki: 18 dag płatków owsianych 2 jajka 1 cebula biała 2 dag masła sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierki olej do smażenia Wykonanie: Płatki zalać 1 litrem wrzącej wody i ugotować na wolnym ogniu, następnie odcedzić. Cebulę drobno posiekać, przysmażyć na maśle i połączyć z płatkami. Wbić jajka, przyprawić
Tradycyjna Kuchniacebulka czerwona 2 ząbki czosnku 0,5 papryki czerwonej 0,5 kukurydzy z puszki 2 łodygi selera 300 gram mięsa lub wędliny wędzonej ( wykorzystane były kawałki wędlin oraz kotlety drobiowe które zalegały w lodówce :) ) 100 gram tartego sera żółtego 0,5 szklanki bulionu sól, pieprz świeżo zmielony, papryka czerwona mielona słodka, oregano. Wykonanie: Kasz ę wrzucamy do wrzącej wody
kgwjanczewoJeśli znudziły Wam się tradycyjne kotlety drobiowe, to polecam fileta pieczonego w piekarniku. Robię go w różnych wariantach, najczęściej właśnie z porem. Przygotowanie wymaga nieco więcej czasu, dlatego polecam na niedzielę lub rodzinne spotkania. Nam bardzo smakuje. Składniki: podwójny filet z kurczaka 1 duży por 1 duża kulka mozarelli (125 g) 1 łyżka masła sól pieprz 2 łyżki oleju
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazaprzyjaźniona z moją, więc w przeddzień mojego wylotu do Wielkiej Brytanii zrobiliśmy sobie prawdziwą ucztę. Raczyliśmy się różnymi specjałami, między innymi niesamowicie smacznymi pieczonymi ziemniaczkami z sosem czosnkowym i kotletami drobiowymi z pieczarkami i żółtym serem. Pozdrowienia dla Anny, Grzegorza, Izy, Kamili, Łukasza i małej Wiktorii :). Przed wylotem jest zawsze dużo bieganiny, załatwiania ostatnich spraw, więc zdjęcia sernika też
Przepisy AleksandryPrzepis na polędwiczkę z kurczaka w papryce to alternatywa dla tradycyjnych kotletów drobiowych. Danie bez panierki, bez zbędnego balastu kalorycznego za to smaczne i proste w przygotowaniu. Czas przygotowania ok 30 min. Składniki: 1 kg polędwiczek z kurczaka (można użyć piersi z kurczaka pokrojonych na skos) Marynata 4 jajka 5 łyżeczek mąki ziemniaczanej 2 czubate łyżki vegety 1 płaska łyżka
Kulinarna Patilogiałyżeczka złocistej przyprawy do kurczaka 4 łyżki sosu sojowego 4 łyżki oleju lub oliwy Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem, to pyszna wariacja na temat kotletów drobiowych. Dzięki marynacie mięsko jest delikatne i soczyste, a uzupełnione o pieczarki i ser, daje wyśmienitą całość. Naprawdę warto spróbować. Piersi z kurczaka przekroić na pół wzdłuż (żeby były cieńsze). Delikatnie
Świat Domowej Kuchnidusiłam aż były prawie miękkie.Odstawiłam z gazu dodałam szczyptę soli, pieprzu,cukru i kilka kropel octu winnego, delikatnie pomieszałam. Podałam na ciepło. U mnie w wersji obiadowej z kotletem drobiowym i ziemniakami purre. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródPyszne drobiowe kotlety w nie co mniej tradycyjnej formie. Są częstym gościem na moim stole. Smakują na ciepło, jak i na zimno. Dodatek kolorowej papryki sprawia, że oprócz tego, iż są pyszne, są też miłe dla oka :)) A jemy ... także oczami prawda? Składniki: 2 duże piersi z kurczaka 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej natka pietruszki
Walijskie Pichcenie60 dag filetów z kurczaka 2 średnie cebule 2 jajka 1 łyżka maggi 3 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka ostrej papryki 4 łyżki skrobi
Humanistka w kuchniżółtego sera w kostce sól, pieprz 1/2 łyżeczki ostrej papryki łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki bazylii ząbek czosnku 7 łyżek mąki pszennej cebula olej rzepakowy do smażenia Od dziś kotlety drobiowe z serem, będą jednym z moich ulubionych dań drobiowych :). Są po prostu przepyszne, i to zarówno na zimno jak i na ciepło. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane - a efekt
Świat Domowej Kuchni