kotlet mielony - 4506 przepisów (strona:99/301)

Kotlety mięsno -ryżowe 236

kotlety robiłam jakiś czas temu...do sałatki ugotowałam dwie saszetki ryżu , a dodałam jedną..a z drugiej trza było coś innego zrobić..tak więc były kotleciki mięsne z dodatkiem ryżu..70 dkg mielonego mięsa1 cebulabułka tarta2 jaja1 saszetka ryżu Piątnica sól,pieprz, wegetaolejRyż gotować[ ja "gotowałam "w cudzie kuchennym], dodać do mięsa mielonego.Doda(...)jajka, pokrojoną cebule i przyprawy. Dokładnie wyrobić masę.Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju

Moje domowe kucharzenie
Mielone paprykowe 103

Kolorowe mielone, z dodatkiem mielonej papryki czerwonej oraz natki pietruszki. Niesamowicie wilgotne. W smaku da się odczuć smak papryki, jest to więc opcja idealna

Smaki Na Talerzu
Kotleciki z ryżem i warzywami 186

Pieczone w piekarniku kotleciki z mięsa mielonego warzyw i ryżu. Do ich przygotowania wykorzystamy nadmiar ugotowanego ryżu oraz kawałki warzyw które zalegają nam w lodówce

Andzia Pichci
Kotlety z kaszy jęczmiennej 220

Kotlety z kaszy jęczmiennej...Złociste i chrupiące na zewnątrz.O deliktanymi i miękkim wnętrzu.Z dodatkiem podsmażonej cebuli.Pycha!Składniki:200 g kaszy jęczmiennej;1 duże jajo

Gospodyni Miejska
Kotlety mielone według przepisu mojej Mamy 171

soli  szczypta weget y   3/4 łyżeczki pieprzu  3 łyżki wod y   bułka tarta smalec do smażenia Mielone przełożyć do miski, dodać odciśnięty z wody chleb i pozostałe składniki. Wymieszać, zwilżyć ręce i formować kotlety, następnie obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym smalcu na rumiano. Smacznego

Gotuj z Agnes
Kotlety wysepki 147

Kotlety wysepki Pyszne kotlety z piekarnika, obiad jak marzenie. Kotlety tak zasmakowały mojej rodzinie, że przestałam przyrządzać kotlety w tradycyjny sposób- teraz posługuje się wyłącznie tym przepisem. 6 porcji 40 minut czas przygotowania Składnik na kotlety: ·        ½ kg mięsa mielonego wieprzowego ·        1 cebula(...)Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebule, wbijamy jajko, wsypujemy przyprawę Gyros, sól oraz bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. Robimy duże okrągłe kotlety, rozpłaszczamy żeby powstały nam placki grubości dwóch centymetrów i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w rozgrzanym piekarniku

Kulinarna Chwila
Orzechowe kotlety schabowe 140

lubi klasycznego schabowego? Pewnie takich osób jest mało. Dzisiaj prezentuję schabowego zmodyfikowanego - nie z bułką tartą ale z mielonymi orzechami włoskimi. Mojej rodzinie bardzo smakowały. Składniki: Kotlety schabowe Mąka Mielone orzechy włoskie ( można je samemu zmielić ) Sól, pieprz jajka Olej Wykonanie: Kotlety schabowe rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące i w roztrzepanych jajkach

Smaki Ewy
Kotlety z selera z żółtym serem 274

znalazło się tam coś dla wegetarian. I tak – mimo że od zawsze mięsożerna – zostałam wierną fanką kotletów z selera. Do wyboru z potraw nie zawierających w sobie mielonego (spaghetti, kotlety, pulpety) lub kurczaka (pierś w panierce, pierś bez panierki) były jeszcze „naleśniki ze serem” na słodko – za każdym razem umierałam trochę w środku widząc to „ze serem” nabazgrane ręcznie

Karo in the Kitchen
Kotlety mielone Babuni 140

Smaki dzieciństwa, to coś, co łączy ludzi. Każdy ma inny smak i to jest fajne! Pamiętamy kotlety, które smażyła Babcia…pełne aromatu <3 Dzisiaj postanowiliśmy zrobić tak, jak Ona <3 Składniki 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 mała cebula 4 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej 1 jajko 50 ml mleka 1 łyżka ekologicznej przyprawy

R'n'G Kitchen
Kotlety Artemidy 147

Kotlety Artemidy Genialne połączenie składników, które tworzy danie doskonałe. Koniecznie musisz spróbować przepisu. Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety z mięsem mielonym, nie tylko smakują wyjątkowo, ale również wyglądają oryginalnie. Spróbuj i przekonaj się. 6 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki: ·        ½ kg mięsa mielonego wieprzowego ·        Cebula(...)łyżeczki cukru Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, sól, wlewamy śmietanę i wrabiamy masę mięsną. 2.    Następnie robi płaskie duże kotlety, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut

Kulinarna Chwila
Kotlety mielone - przepis podstawowy 177

średnia cebula 3 ząbki czosnku 1 czerstwa kajzerka około szklanki mleka (do namoczenia kajzerki) 2 jajka bułka tarta do optoczenia kotletów sól, pieprz olej roślinny do smażenia Sposób wykonania: Mięso myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy. Kajzerkę zalewamy mlekiem i odstawiamy aby namiękła. Cebulę kroimy w drobną kostkę.  Czosnek przeciskamy przez praskę. W misce łączymy mięso ze wszystkimi

Qchnia po prostu
Zrazy mielone z niespodzianką. 359

więc nareszcie mogę eksperymentować na większą skalę. Zrazy mielone to tradycyjne polskie mięsko, ale dlaczego go trochę nie wzbogacić? Przygotowałam mielone z niespodzianką. SKŁADNIKI: 0,80dag.łopatki mielonej kawałek pora 1/2 papryki czerwonej, żółtej kulka młodej mozzarelli lub ser żółty 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 2 jajka bułka tarta ulubione przyprawy-u mnie:roztarty w palcach(...)cebulę i czosnek, jajka, 2-3 łyżki bułki tartej, dokładnie wyrabiamy, ewentualnie doprawiamy do smaku, obie papryki, mozzarellę, kawałek pora  kroimy w drobną kosteczkę,   formujemy płaski kotlet z mielonego mięsa,  na środek kładziemy warzywa i ser(u mnie żółty dziś),   formujemy podłużny kotlet,obtaczamy w bułce tartej, smażymy na maśle klarowanym na bardzo małym ogniu

Kuchnia Beaty
Kotlety mięsne z dodatkiem żurawiny 201

mięsa mielonego  1 cebula 1 jajko 1-2 łyżki śmietany kwaśnej 1-2 łyżki suszonej żurawiny Helio 1 czerstwa bułka bulion do namoczenia bułki sól, pieprz, wegeta, majeranek Bułkę namoczyć w bulionie, następnie odcisnąć. Żurawinę namoczyć, osączyć i pokroić.Do mięsa dodać pokrojoną cebulę i żurawiny, odciśniętą bułkę , jaja i przyprawy.Dokładnie wymieszać i formować kotlety. Smażyć

Moje domowe kucharzenie
Kotlety z kaszy jaglanej 119

Siekamy natkę pietruszki. 4.   W misce mieszkany ze sobą wszystkie składniki. 5.   Na patelni rozgrzewamy olej. 6.   Formujemy owalne, płaskie kotlety (jak mielone) i smażymy do zarumienienia z dwóch stron. Wskazówka: Jeśli podczas przewracania na patelni, kotlety się rozsypują - prawdopodobnie są za mało ścięte i trzeba je jeszcze chwilę posmażyć przed przewróceniem. Dlatego

Prosto z Kotła