kotlet mielony - 4506 przepisów (strona:248/301)

Szybki i pyszny filet z kurczaka z patelni 100

Czasem mam problem z tym, co zrobić na obiad. A bo to kotlet, a bo to duszone mięsko… Dzisiaj coś, co zrobicie dosłownie w kilkanaście minut. Filet z kurczaka z patelni z dodatkiem szynki, pomidora i sera. Soczysty, pyszny, szybki do zrobienia i aromatyczny. W dodatku nie musimy bawić się w panierki, babrać w jajku i bułce. Tutaj wystarczą(...)patelni Szybkie i aromatyczne danie obiadowe z kurczaka Składniki 1 podwójny filet z kurczaka 1 pomidor szynka w plastrach ser żółty w plastrach (dałam goudę) sól, pieprz, czosnek mielony, zioła prowansalskie, czosnek niedzwiedzi z czarnuszką i suszonymi pomidorami 2 łyżki masła olej do smażenia Wykonanie Filet z kurczaka czyścimy i dzielnimy na kotleciki. Mięso delikatnie rozbijamy ręką, przyprawiamy

Mieszam w Garnku
Szybki i pyszny filet z kurczaka z patelni 165

Czasem mam problem z tym, co zrobić na obiad. A bo to kotlet, a bo to duszone mięsko… Dzisiaj coś, co zrobicie dosłownie w kilkanaście minut. Filet z kurczaka z patelni z dodatkiem szynki, pomidora i sera. Soczysty, pyszny, szybki do zrobienia i aromatyczny. W dodatku nie musimy bawić się w panierki, babrać w jajku i bułce. Tutaj wystarczą(...)patelni Szybkie i aromatyczne danie obiadowe z kurczaka Składniki 1 podwójny filet z kurczaka 1 pomidor szynka w plastrach ser żółty w plastrach (dałam goudę) sól, pieprz, czosnek mielony, zioła prowansalskie, czosnek niedzwiedzi z czarnuszką i suszonymi pomidorami 2 łyżki masła olej do smażenia Wykonanie Filet z kurczaka czyścimy i dzielnimy na kotleciki. Mięso delikatnie rozbijamy ręką, przyprawiamy

Mieszam w Garnku
"Smak łowi Makłowicz przez cztery pory roku" - recenzja 150

który ostatnio nawet doczekał się uporządkowania;) W sezonie grillowym, jeszcze zanim powstał mój blog, wypróbowałam przepis na serbską pljeskawicę - jest to łatwy, ale ciekawy sposób na przygotowanie grillowanego mięsa mielonego z żółtym serem. I było całkiem smacznie, więc pewnie w przyszłym roku jeszcze to powtórzę.  Źródło zdjęcia: www.signs.pl Niektóre z tych przepisów odnalazłam w książce "Smak łowi Makłowicz(...)dostępnych składników. Ja na początek zaznaczyłam do wypróbowania: - królika w sosie musztardowym - tartę pomarańczową - prawdziwki marynowane z miodem (będę musiała z tym trochę poczekać!) - żytni chleb litewski na maślance - kotlety wieprzowe w sosie z sera camembert Efekty wkrótce pojawią się na blogu :) Akcja Tesco nie atakuje nas z każdej strony, a myślę, że warto zwrócić na nią uwagę, zgarnąć

Kraina Tysiąca Smaków
Kluski ziemniaczane smażone – kuchnia podkarpacka 155

baza wielu dań w podkarpackiej kuchni. Zazwyczaj dodaje się do nich jakiś drugi składnik, na przykład twaróg, albo surowe starte ziemniaki i gotuje się z nich kluski lub smaży kotlety. Kluski ziemniaczane często bywają nadziewane mięsem lub białym serem, ale na co dzień przygotowuje się zwykle ich najprostszą wersję, bez nadzienia, za to z okrasą z cebuli, słoniny lub boczku(...)pieprz 1 l oleju do smażenia Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Po odcedzeniu ziemniaki odparowujemy i przecieramy przez sito lub mielimy. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kosteczkę. Podsmażamy ją na maśle i przestudzoną dodajemy do ziemniaków razem z żółtkami, śmietaną i mąką. Masę doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy dokładnie

Trzeci talerz
Dyniowe burgery 78

świeżych drożdży 10 g miodu 20 g stopionego masła 8 g soli 1 łyżka sezamu do posypania bułek 1 jajo + łyżka mleka do smarowania bułek HAMBURGERY WOŁOWE 1 kg mielonej wołowiny 2 łyżeczki musztardy dijon 1 łyżka sosu teryaki 1 cebula około 100 ml wody (może być gazowana) sól, pieprz olej do smażenia DODATKI 12 plastrów żółtego sera(...)minut. HAMBURGER WOŁOWY Mięso mieszamy z drobno posiekaną cebulą, musztardą, sosem teryaki, wodą, pieprzem oraz odrobiną soli. Masę dokładnie wyrabiamy  i formujemy z niej okrągłe, płaskie kotlety. Możemy całość odstawić na godzinę, aby się lekko “przegryzło”, ale nie jest to konieczne. Smak dobrej wołowiny zawsze się obroni, nawet bez tych wszystkich dodatków! Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju

Tajemnice Smaku
Jaglane klopsiki z oliwkami 190

O ile dawniej nie przepadałam za oliwkami, o tyle obecnie mogłabym jeść je nieustannie. W swoim niezaspokojonym apetycie na oliwki postanowiłam uczynić z nich wnętrze wegańskich

Even Better Food
Kanapka ze stekiem, jarmużem i karmelizowaną cebulą – The Last of Us 2 95

ząbek cebula biała – 1 szt. cukier – 1 łyżeczka natka pietruszki suszona – 1/2 łyżeczki olej rzepakowy – 1 łyżka masło – 1 łyżeczka pieprz świeżo mielony bagietka rustykalna – 1 szt. SOS majonez – 2 łyżki chili w płatkach – 1/2 łyżeczki suszone pomidory – 2 szt. PRZYGOTOWANIE 1. SOS (2 min) Do miseczki dodaj majonez, płatki(...)suszoną natką pietruszki. Stek umieść na rozgrzanej patelni i smaż na średnio-mocnym ogniu, mięso od razu po położeniu na powierzchni patelni powinno porządnie skwierczeć. Po 1 min odwróć kotlet, lekko posól z wierzchu i smaż ok. 2 min. Podsmaż jego boki po kilka sekund, trzymając kawałek szczypcami. Odwróć ponownie, lekko posól drugą stronę i smaż przez kolejną 1 minutę

Nerds Kitchen
Domowy Hamburger jak z McDonald's 180

ciepłego (nie gorącego) mleka 120 ml wody 55 g masła 620 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki soli jajko   odrobina mleka (do posmarowania bułeczek) Burgery: 500 g mielonej wołowiny cebula 2 ząbki czosnku łyżka musztardy łyżeczka sosu Worcester (ewentualnie Maggi) łyżeczka zimnej wody 2 małe jajka sól, pieprz przyprawy: słodka papryka, gorczyca olej (do smażenia) Dodatkowo(...)czosnkiem. Dodajemy pozostałe składniki na hamburgery, wrzucamy po szczypcie przypraw i wyrabiamy masę mięsną do dokładnego połączenia składników. Z masy mięsnej formujemy kule, które następnie spłaszczamy tworząc płaskie "kotlety". Smażymy je na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor (w trakcie smażenia mięso dość znacznie się "skurczy"). Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, ogórki w plasterki. Bułeczk i przekrawamy

Słodka Strona
Hamburger bardzo domowy 128

rozmarynu, tymianku, ziół prowansalskich,łyżka musztardy (najlepsza sarepska),100 ml. zimnej wody.Mięso zmielić. (Nie uznaję gotowego kupionego mielonego.)Dodać przyprawy, sól i wodę. (Woda czyni mielone mięso bardziej soczystym.) Całość dobrze wyrobić i odstawić do lodówki, żeby się przegryzło.Bułki do hamburgera:70 dkg. mąki,3 dkg drożdży,niecała szklanka mleka,niecała szklanka wody(...)patelni na minimalnej ilości tłuszczu. Jeśli mamy patelnię z nieprzywierająca powłoką, wtedy można bez tłuszczu. Ciepłe bułeczki przekroić, posmarować obie części majonezem. Na dolnej ułożyć kotlet i dodatki:-plaster żółtego sera, -cieniutkie plasterki cebuli, -grubsze plastry pomidora......i polać keczupem. Przykryć górną częścią bułki i...można zajadać.To jest moja, skromna wersja

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jaglane klopsiki z oliwkami 74

O ile dawniej nie przepadałam za oliwkami, o tyle obecnie mogłabym jeść je nieustannie. W swoim niezaspokojonym apetycie na oliwki postanowiłam uczynić z nich wnętrze wegańskich

Even Better Food
Burger wołowy III 158

planujecie grillowanie, burgery z grilla są, moim zdaniem, najlepsze. Warto je zrobić. Polecam!składniki (10 burgerów) 1 kg wołowiny (użyłam łopatki)4 łyżki ostrej musztardy z Dijon3 cebule2 jajkaświeżo mielony czarny pieprzsólpapryczka chili - opcjonalnie (ja dodałam zielony marynowany pieprz)masło klarowane do smażenia lub olejdo podania10 bułek hamburgerowych (np z tego przepisu)musztardapomidorogórek małosolny20 cienkich plastrów wędzonego(...)się zacznie topić . Jeżeli smażymy na patelni której można używać w piekarniku, burgerów nie ma potrzeby przekładać na blaszkę.Spodnią połowę bułki posmarować musztardą, położyć liść sałaty, plasterek boczku, kotlet wołowy, boczek,  plaster pomidora, ogórek i cebulę. Przykryć wierzchem bułki. Można spiąć drewnianym patyczkiem do szaszłyków, podawać z dowolnym sosem majonezowym, jogurtowym lub keczupem. Smacznego

Stare Gary
Gołąbki bez zawijania 523

się odechciewa. Dlatego ukrycie kapusty w środku pysznego kotlecika polanego sosem pomidorowym- to jest coś dla mnie   Składniki: 1/4 główki średniej kapusty 1 woreczek ryżu 500 g mięsa mielonego (może być z łopatki, lub z szynki) 2 łyżki bułki tartej do farszu + bułka tarta do obtoczenia kotlecików 2 łyżki kaszy manny 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu(...)powyższych składników (gotowany przez 10 minut). Wstawiamy gołąbki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Podajemy same lub z ziemniakami. Pyszne. Dzieci sądzą, że to zwykłe, pyszne kotlety, i kapusty nikt nie dostrzega   Artykuł Gołąbki bez zawijania pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Klopsiki wieprzowo-wołowe marynowane 327

Klopsiki lubi chyba każdy, a w takiej postaci to jest naprawdę rewelacja. Pyszna przekąska zarówno na domowe przyjęcia i imprezy, jak i na kolacje. Soczyste mięso

Krylowa Kuchnia
Wyniki konkursu 161

średniej cebuli 3 łyżki sosu czosnkowego FOLWARK 3 łyżki mąki ziemniaczanej omlety szpinakowe: 100 g rozmrożonego odciśniętego szpinaku 1 zmiażdzony ząbek czosnku 1 jajko szczypta soli Burgery: 25 dkg mielonego mięsa z indyka kilka ziarenek rozgniecionego czerwonego pieprzu łyżka czerwonej czubricy pół średniej startej na tarce cebuli 1 zmiażdżony ząbek czosnku 1 jajko dodatkowo: pomidor musztarda, sos madziaròw FOLWARK(...)dużego pora * pół puszki ananasa * 10 łyżek sosu Folwark ("Dressing 1000 wysp") * 5 łyżek soku z ananasa Sposób przygotowania: Piersi przekrawamy wzdłuż na pół tak, żeby powstały 4 cienkie kotlety. Rozbijamy je lekko tłuczkiem do mięsa. Obsypujemy przyprawą do drobiu. Por kroimy w półtalarki, ananas kroimy w kostkę. Do sosu dodajemy sok z ananasa. Na dnie naczynia żaroodpornego wykładamy połowę

Moje domowe kucharzenie
Mielone z kapustą i kaszą jaglaną prażoną 270

wyszły w smaku, musicie zrobić i przekonać się sami :)  Mi osobiście posmakowały, a kapusta jak i kasza nie była zbyt wyczuwalna.  Składniki: Na 14 sztuk: 500g mięsa mielonego z szynki wp. 350g poszatkowanej kapusty białej 100g kaszy jaglanej prażonej (1 woreczek) 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka margaryny np. Palma(...)czas sos i mieszając doprowadzamy do wrzenia. Możemy doprawić do smaku przyprawami.   4. Kilka łyżek sosu rozprowadzamy na spód naczynia żaroodpornego. Układamy na nim ciasno obok siebie kotlety i ponownie zalewamy sosem do 2/3 ich wysokości. Zapiekamy w rozgrzanym do 180st C piekarniku ok 45 minut. Gotowe posypujemy natką pietruszki.  Kotlety można przygotować sobie dzień wcześniej

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania