kotlet de - 1000 przepisów (strona:51/67)

Roladki schabowe w sosie szczawiowym 174

wody 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki mąki pszennej olej do smażenia Schab pokroić w plastry i oprószyć z obu stron solą z pieprzem. Następnie roztłuc tłuczkiem jak na kotlety schabowe. W każdy plaster mięsa zawinąć 2-3 liście szpinaku. Do garnka wlać wodę, dodać listki laurowe oraz angielskie ziele i zagotować. Roladki obsmażyć na oleju aby mięso zmieniło kolor

Monia miesza i gotuje
"Smak łowi Makłowicz przez cztery pory roku" - recenzja 150

dostępnych składników. Ja na początek zaznaczyłam do wypróbowania:- królika w sosie musztardowym- tartę pomarańczową- prawdziwki marynowane z miodem (będę musiała z tym trochę poczekać!)- żytni chleb litewski na maślance- kotlety wieprzowe w sosie z sera camembertEfekty wkrótce pojawią się na blogu :) Akcja Tesco nie atakuje nas z każdej strony, a myślę, że warto zwrócić na nią uwagę, zgarnąć te ulotki

Kraina Tysiąca Smaków
Karkówka z grilla marynowana z tymiankiem 167

Moje zauroczenie tymiankiem nie przemija - do sosu, do kotleta do grilla... tymianek, tymianek, tymianek. Świeży, suszony, jaki akurat jest pod ręką - choć trzeba przyznać, że świeży ma jeszcze bardziej niesamowity aromat. Karkówka w delikatnej marynacie z czosnkiem, odrobiną pieprzu cayenne (lub ostrej papryki) i tymiankiem. Jeśli wolicie bardziej pikantną pieprzu dodajcie więcej. Będzie smakować najlepiej, jeśli zamarynujemy mięso dzień

Kraina Tysiąca Smaków
Brak tytułu 192

Moja propozycja obiadu na dziś... KOTLETY z KARTOFLI Jeśli zostały wam ugotowane ziemniaki z dnia poprzedniego, można z nich stworzyć obiad na drugi dzień :) Taka odmiana od kopytek. Jak to zrobić ? Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać jajko, sól i mąkę.  Mąkę dodawać stopniowo, zgniatając ciasto. Ciasto ma być lepkie, rzadsze niż na kopytka. Z ciasta formować kotleciki, maczać

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 207

Znalazłam fajny przepis w miesięczniku Smaki Życia - tym z Biedronki. Warto tu wykorzystać ziemniaczki z dnia poprzedniego. Będzie jeszcze szybciej :)     Kulki mięsno-ziemniaczane z sosem serowym Na kotlety: 1 cebula 500 g ziemniaków 150 g mięsa mielonego 2 jajka 3/4 szkl. bułki tartej pietruszka nać - najlepiej świeża, ale ja użyłam suszoną z torebki 3 łyżki oleju - do smażenia

kolorowotorcikowo
Ryżowe kotleciki 207

kostkę, wrzucamy na patelnię, posypujemy papryką i smażymy.3. Do ryżu dodajemy cebule, pieczarki, 2 jajka i 2-3 łyżki bułki tartej. Dokładnie mieszamy i doprawiamy.4. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.Smacznego

Pasja Smaku
Kotleciki wegetariańskie 205

Dzisiaj przedstawiam Wam przepis wypróbowany już kilka razy. Za każdym razem kotleciki tak samo dobrze smakują i szybko znikają z talerza. Tym razem dodatkiem do kotletów w celu urozmaicenia jest sos tzatziki.Składniki:woreczek ryżugarść kaszy jaglanejgarść soczewicy30 dag pieczarekcebula2 jajka3 marchewkiszklanka bułki tartejprzyprawy: papryka, curry, pieprzolejWykonanie:1. Soczewicę moczymy ok. godziny. Odcedzamy.2. Marchewki obieramy, ścieramy na tarce o dużych

Pasja Smaku
Kotleciki sojowe 139

Uwielbiam wszelkie kotlety w wersji wegetariańskiej. Dlatego chętnie sprawdzam różne nowe przepisy. Ostatnio trafiłam na kotleciki sojowe i postanowiłam, że będą idealne na obiad.Przepis z "Przyślij przepis" 7/2011 (z moimi zmianami)Składniki:- woreczek soi- czerstwa bułka- cebula- 2 jajka- natka pietruszki- sól- pieprz- bułka tartaWykonanie:1. Soję zalewamy w garnku wodą i moczymy przez 4-5 godzin. Następnie gotujemy

Pasja Smaku
Kolorowe ryżowe kotleciki 163

formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.Rada: Podczas formowania kotlecików warto moczyć ręce w wodzie, inaczej ryż klei się i nie pozwala na dobre formowanie kotletów. Oczywiście każdy pewnie o tym wie, ale może znajdą się jeszcze tacy

Pasja Smaku
Pomysł na... papirus 137

widać pergamin jest w całości pokryty przyprawami i ziołami Składniki: 1 filet z kurczaka "Pomysł na... papirus" z ziołami prowansalskimi Wykonanie: Filet podzielić na kawałki, lekko rozbić (na kotlety o grubości 1,5-2 cm), ułożyć w kawałkach pergaminu i smażyć bez dodatku tłuszczu na rozgrzanej patelni po 5 minut z każdej strony. Kawałki filetu wyciągnąć z pergaminu i wyłożyć

Pasja Smaku
Wrapy z filetem z kurczaka smażonym w pergaminie 194

pomidorków koktajlowych 1 filet z kurczaka „Pomysł na...papirus” – z ziołami prowansalskimi (Winiary) musztarda majonez kanapkowy (Winiary) mała czerwona papryka Wykonanie: Filet podzielić na kawałki, lekko rozbić (na kotlety o grubości 1,5-2 cm), ułożyć w kawałkach pergaminu i smażyć bez dodatku tłuszczu na rozgrzanej patelni po 5 minut z każdej strony. Kawałki filetu wyciągnąć z pergaminu i pokroić

Pasja Smaku
Roladki z indyka ze szpinakiem 140

zmienić przepis i tym sposobem wyszedł mi ciekawy, lekki obiad. Składniki: 4 "kotletowe porcje" z piersi indyczej opakowanie mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku łyżka śmietany sól, pieprz olej Wykonanie:Kotlety rozbić, doprawić solą i pieprzem. Szpinak rozmrażać na patelni na małym ogniu z niewielką ilością oleju. Po rozmrożeniu szpinak doprawić do smaku czosnkiem i pieprzem. Pod koniec podgrzewania dodać śmietanę

Pasja Smaku
Roladki faszerowane serem camembert i suszonymi pomidorami 130

trochę urozmaicić. Pomyślałam, że dobrym dodatkiem będzie ser cammembert.  Składniki: filet z kurczaka ser camembert kilka suszonych pomidorów  sól, pieprz zioła prowansalskie Wykonanie: Filet podzielić na "kotlety", lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.   Camembert pokroić w większą kostkę, suszone pomidory w paski, układać na piersi kurczaka i zrolować. Roladki spiąć wykałaczkami, ułożyć w naczyniu

Pasja Smaku
Mielone z kalafiorem i kapustą pekińską 181

jajkiem, dodać do niego namoczoną i następnie odciśniętą bułkę i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Dodać kalafior i kapustę, wymieszać i doprawić do smaku. Z mięsno-warzywnej masy formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor

Pasja Smaku
Kęski drobiowe w szynce szwarcwaldzkiej 123

Szybkie do zrobienia kęski drobiowe mogą być pomysłem na obiad. U mnie powstały właśnie na niedzielny obiad, ponieważ nie miałam ochoty na zwykłe kotlety, a także nie miałam czasu na zabawę w faszerowane i zapiekane filety.  Składniki: 1 pierś z kurczaka opakowanie szynki szwarcwaldzkiej w plastrach 1 cebula 1/2 czerwonej papryki sól, pieprz zioła prowansalskie chili Wykonanie: Pierś

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania