koperkowa - 1496 przepisów (strona:84/100)

Lobster z glazurowaną papryczką chilli 215

wyobraźnia i smak . Kurczę kocham to !!!! Składniki: 1 osoba 1 Lobster świeży 0.5 kg kostki lodu , tyle by zakryć homara po ugotowaniu 1 papryczka chilli 3 łyżki masła czosnkowo-koperkowego sok z limonki 1 łyżeczka miodu 1 cebula dymka drobno pokrojona w kostkę 1 łyżka świeżego koperku Wbrew wszystkiemu, musimy uśmiercić zwierzątko. Jak widzę przepisy na blogach że wrzucają

Viola cooks with passion
25 przekąsek i 4 sosy na zimno, na andrzejki 246

Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem -  Kliknij po przepis. 25. Ryba w zalewie octowej -  Kliknij po przepis.  26. Sos tatarski -  Kliknij po przepis.  27. Sos koperkowy -  Kliknij po przepis.  28. Ostry sos -  Kliknij po przepis. 29. Sos majonezowo czosnkowy -  Kliknij po przepis. Jeszcze mam dla Was playlistę z 43 pomysłami na smaczne

W kuchni u Moniki
Pieczone gołąbki z mięsem 173

przed podaniem opieczone. Podałam je dla klasyki z sosem pomidorowym. Muszę przyznać, że rzadko gości u nas inny sos do tego dania. Następnym razem pokuszę się by przygotować np koperkowy gdyż również świetnie będzie pasował. A  jaki farsz jest dzisiaj? Nie mogłam oprzeć się i zrobiłam standardowo ryż, mięso i cebula, a całość przyprawiona dość pikantnie świeżo mielonym czarnym

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ślimaki ziemniaczane 254

Wyciskamy ślimaki ziemniaczane na rozgrzany olej. Kiedy zaczną się rumienić przewracamy na drugą stronę. Po chwili wykładamy na ręczniki papierowe. Podajemy na ciepło z dodatkiem sosu np. czosnkowego lub koperkowego . Smacznego

Kolizje Smaków
Pasta z awokado 142

oregano, czosnkiem i chia Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pesto z pieczonej dyni Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Pasta z awokado Składniki: 1/2 małego, dojrzałego awokado 1 łyżeczka posiekanej natki z pietruszki kilka kropel olej z orzechów włoskich kilka kropel soku z cytryny 1 szczypta ostrej

Moja smaczna kuchnia
Gołąbki z kaszą orkiszową, indykiem i suszonymi grzybami 270

Podkręcone, lekkie gołąbki. Zdrowa kasza orkiszowa, delikatne mięso indyka. Smak podbija odrobina wędzonki i zmielone, suszone grzyby. Całość spaja sos – rozkosznie pomidorowy, mocno koperkowy, wyrazisty. Nie do opisania – do spróbowania! Naszykujcie sobie głębokie naczynie do zapiekania z pokrywką — szklane żaroodporne, gęsiarkę lub garnek rzymski, miskę, małą patelnię i duży garnek z pokrywką, taki, żeby zmieściła się w nim cała główka

Karo in the Kitchen
LEKKA SAŁATKA Z JAJKIEM 160

SKŁADNIKI: 1/2 ogórka 5-6 pomidorków koktajlowych 5 rzodkiewek 1 jajko SOS KOPERKOWY: 2 łyżki suszonego lub świeżego kopru 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki pieprzu i sól 3 łyżki wody 2 łyżki oliwy   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:    Jajko gotuję, studzę, obieram ze skorupki, a następnie dzielę na cztery. Połówkę ogórka obieram i kroję w plastry. Pomidorki myję

Gotowanie Patki
Sos koperkowy. 134

jutro może być tylko lepiej :) Maciek poratował mnie w kwestii sprzętu. Trochę naokoło, ale jednak odzyskałam połączenie z wirtualnym światem. Śpieszę więc z opisaniem kolejnego sosu, tym razem koperkowego. Jest bardzo prosty w przygotowaniu. Biały pieprz, którego używa się do przyprawiania jasnych sosów i ryb, doskonale się tu spisał. Razem z cytryną idealnie podkreślił smak łososia

zadanie-gotowanie
Leszcz w occie 194

utknie nam w przełyku. Możemy też leszcza zmielić na kotlety ale ja dziś proponuje w occie. 7 szt leszcza ( średnich ) Marynata : 2,5 l wody 600 ml octu 6 % koperkowego  klik 6 ziaren ziela angielskiego 4 szt liścia laurowego 1 łyżka gorczycy 2 szt cebuli sól do smaku 1 łyżeczka ziarnistego czarnego pieprzu 1 łyżka cukru Leszcze sprawić czyli

Ewa w kuchni
Polędwiczki indycze z masłem koperkowym, podane z kurkami 138

chwili sos zaczął gęstnieć. Zdjęłam z gazu. Piekarnik włączyłam na 180 °C.   Polędwiczki nacięłam ukośnie na całek powierzchni z góry. W każdą szczelinę włożyłam po kawałku zimnego masła koperkowego. Polędwiczki przełożyłam do naczynia żaroodpornego, przykryłam i wstawiłam na piekarnika na około 25 minut. Cała potrawa już gotowa. Mięso wyłożyłam na półmisek a kurki rozłożyłam obok mięsa. Jeśli nie macie

Kuchnia u Krysi
Korniszony z 6% octem 101

słoiczek) ziarenka pieprzu 14 szt gorczyca 31/2 łyżeczki ( po pół na słoiczek)  Zalewa: 4 szklanki wody 2 szklanki octu 6% czosnkowy i koperkowy 6 łyżek cukru czubata łyżka soli Krok 1 Słoiki wyparzam i wycieram do sucha i wkładam po kolei ziele,listek,chrzan,czosnek,pieprz,gorczycę,koperek i marchewkę pokrojoną w słupki. Krok 2 Umyte ogóreczki

Różowa kuchnia
Ogórkowa 180

zupy ogórkowej właśnie w takiej wersji. Ku mojemu zaskoczeniu tak lubiane przeze mnie danie nie okazało się ani mdłe, ani zbyt mało kwaśne. Dzięki soku z cytryny i świeżemu koperkowi zupa ta jest bardzo aromatyczna i wyrazista. Polecam. Jest naprawdę przepyszna. Składniki: podwójna pierś z kurczaka pęczek włoszczyzny 4 ziela angielskie 5 liście laurowe ok. 8 ogórków gruntowych 1 duża

Pobite gary Barbary
LEKKA SAŁATKA Z MAKARONEM PESSO 118

fasolki z puszki pomidorki koktajlowe 2 jajka na twardo 2 łyżki młodego groszku z puszki liście sałaty, botwinki lub roszponki sól, pieprz do smaku dowolny sos winegret lub jogurtowo- koperkowy                                                          PRZYGOTOWANIE

Kulinarne Fantazje Marioli
Placki z cukinii i kalarepki 182

łyżce masy i rozpłaszczać łyżką  formując  niezbyt grube placuszki. Smażyć z obu stron na ciemnozłoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z ulubionym sosem, u mnie sos koperkowy na bazie jogurtu. Polecam też: Placki cukiniowo-ziemniaczane Placuszki drobiowo-cukiniowe

Monia miesza i gotuje
Aromatyczne kotlety mielone 231

mnie. :) Kotlety mielone to moim zdaniem jedno z najbardziej wszechstronnych polskich dań. Można podać je z ziemniakami i mizerią, pysznymi buraczkami, a następnego dnia zrobić do nich sos pieczarkowy, koperkowy lub pomidorowy i cieszyć się pysznym daniem, które nie będzie "odgrzewanym kotletem". Robi się je naprawdę szybko i równie szybko znikają z talerza - są mięciutkie, soczyste i bardzo aromatyczne

Cooking Monster