mnie. :) Kotlety mielone to moim zdaniem jedno z najbardziej wszechstronnych polskich dań. Można podać je z ziemniakami i mizerią, pysznymi buraczkami, a następnego dnia zrobić do nich sos pieczarkowy, koperkowy lub pomidorowy i cieszyć się pysznym daniem, które nie będzie "odgrzewanym kotletem". Robi się je naprawdę szybko i równie szybko znikają z talerza - są mięciutkie, soczyste i bardzo aromatyczne
Cooking MonsterSmakowite i aromatyczne dzięki przyprawom i świeżemu koperkowi. Podaję je z młodymi ziemniakami (trzeba korzystać póki są), sałatką colesław, ogórkami kiszonymi lub z buraczkami. Pulpeciki są delikatne, dlatego warto podawać je z jakimś ostrzejszym, bardziej wyrazistym akcentem, np. z wcześniej wspomnianą sałatką colesław, ogórkami kiszonymi, z sałatką szwedzką. Składniki: 500 g mięsa wieprzowego mielonego 1 większa cebula
Zasmakuj KuchniBardzo aromatyczne dzięki koperkowi. Z dodatkiem mleka i chrzanu. Chrzan jest wyczuwalny i dodaje niesamowitego smaku do tego dania. Chrzanowe, czyli zdrowe - chrzan w niektórych krajach jest uznawany za lek. Możecie też zrobić kolorowe puree;) Jak? Do ugniecionych ziemniaków oprócz mleka dodajcie zmiksowany zielony groszek - będzie zielone, lub buraka - będzie bordowe, kukurydzę - będzie żółte, marchewki - będzie pomarańczowe. Jest to fajna
Zasmakuj Kuchnioliwki pomidory suszone - kroimy w paski oliwa z suszonych pomidorów sól, pieprz, czosnek - przeciskamy przez praskę (możecie do sałatki zamiast oliwy z pomidorów dodać sos włoski, cezar, koperkowy) Wszystkie składniki wymieszać. Gotowe! Przepis, wykonanie i zdjęcia
Kuchnia smakówmiękkości marchewki (u mnie z rosołu) 2 jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki bułki tartej 1 bułka namoczona w wodzie i odciśnięta sól, pieprz do smaku Sos koperkowy: 1 litr wody 1 malutka łyżeczka masła 1 pęczek koperku 1 łyżka mąki sól do smaku Sposób przygotowania: 1. Mięso drobiowe łączymy z jajkami, mąką, bułką tartą, posiekaną drobniutko ugotowaną
Kuchnia w czekoladziefiletu z łososia 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oleju sól, pieprz Sos 20 dag śmietany 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanego koperku sól Sos koperkowy Wymieszaj śmietanę ze zmiażdżonym czosnkiem, dodaj koperek przypraw do smaku. Wstaw do lodówki. Przygotowanie ryby Rybę umyj, osusz, podziel na porcje. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą
Kukuleczkiporcje) 2 duże pęczki szczawiu 8-10 młodych ziemniaczków 500g białych szparagów 4 jajka Pęczek koperku Płatki słodkiej papryki 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki wody Sos sałatkowy koperkowy Sposób przygotowania: Szparagi myjemy i dokładnie obieramy. Gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru aż będą półmiękkie. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Szczaw myjemy
Pyry na Gazkostkę – ani za drobną, ani za dużą. W garnku rozpuszczamy i podgrzewamy klarowane masło. Cebulę obieramy i niekoniecznie najdrobniej kroimy, wrzucamy ją na masło i zaczynamy szklić. Koperkowi odcinamy grube łodyżki – kroimy je drobno i dorzucamy do szklącej się cebuli – nic się nie marnuje! Resztę kopru bardzo drobno siekamy, odkładamy do miseczki na później. Do cebuli i łodyżek
Karo in the Kitchenkoperkowy podawany na gorąco jest niezastąpionym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs, ale ja bardzo lubię go również jako dodatek do kotletów warzywnych, albo ryżu z warzywami. Składniki: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 500 ml zimnego bulionu (może być z kostki) 1 pęczek posiekanego koperku 150 ml śmietany (18%) szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka
Trzeci talerzPierwsze ŚNIADANIE : ***************************** - Muesli z Jogurtem i Kanapka z Serem - 6 dzień diety - Kanapki z Jajem i WĘDLINĄ- 7 dzień diety Drugie Śniadanie : ***************************** - Koperkowy koktajl - 6 dzień diety - Kanapka z Serem Topionym - 7 dzień diety Obiad : *********************** - Pstrąg z Grilla z Ziemniakami - 6 dzień diety - Kotlet panierowany z Piersi Kurczaka - 7 dzień diety Podwieczorek : *************************** - Pierniczki z mlekiem - 6 dzień
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPolecam, smakuje rewelacyjnie :) 300 g pstrąga łososiowego przyprawa do ryb w młynku do smaku łyżka soku z limonki świeżo zmielony pieprz do smaku 2 łyżki oleju do smażenia Sos koperkowy: 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki posiekanego koperku odrobina soli i pieprzu do smaku Rybę umyć i osuszyć. Pokroić na ok 4-5 pasków, usunąć ości. Skropić
Smakołyki Asirzymskiej, 2 jajka, 1 pomidor, 150 g sera feta, 2 łyżki łuskanego słonecznika, kawałek zielonej papryki, Na grzanki: 2 łyżki masła, 2 kromki chleba, 1 łyżeczka bazylii suszonej Sos koperkowy: 3 łyżki oliwy z oliwek, 3 łyżki wody, 1 łyżka posiekanego koperku, sól, pieprz WYKONANIE Roszponkę układamy na półmisku, sałatę rzymską rwiemy na kawałki. Jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu
słodki bratekchrzanowy jest równie pyszny jak sos koperkowy . Też przygotowuje go na dwa sposoby- na ciepło i na zimno. Oba sosy przygotowuje w wersji łagodnej więc nie daje bardzo dużo chrzanu ale oczywiście jak ktoś lubi bardziej ostry smak może tego chrzanu dać więcej. SOS CHRZANOWY NA ZIMNO składniki: 200 g jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2-3 łyżki tartego chrzanu
Monia miesza i gotujegoszczą na naszym stole ze względu na łatwość przygotowania i różnorodność. Poniższy przepis to swojego rodzaju przedsmak zbliżającej się wiosny – kolorowe kąski soczystych warzyw w towarzystwie kremowego, delikatnego sosu koperkowego i chrupiących migdałów. Lekka i prosta propozycja na obiad. Składniki: 1 brokuł (500 g) 10-12 sztuk pomidorków koktajlowych 2 łyżki płatków migdałowych 1 ząbek czosnku ½ szklanki mleka kokosowego
Roślinna - blog wegańskiproporcje innych składników i sosu przeznaczone są dla jednej osoby. Składniki: - gotowana pierś z kurczaka - dwie garście sałaty roszponki - ok. 8-10 pomidorków koktajlowych - garść orzechów włoskich Sos musztardowo - koperkowy: - 1 łyżeczka ostrej musztardy - pół łyżeczki sosu sojowego - 1 gałązka świeżego koperku - 1 łyżeczka oliwy z oliwek / oleju tłoczonego na zimno - sól, pieprz - woda Jeśli mamy w domu ugotowane mięso
Kulinarne zapędy Kokosa