koperkowa - 1496 przepisów (strona:88/100)

Najlepsze śniadanko 120

Uwielbiam takie kolorowe, pachnące śniadanka. Chrupiące sałaty, pachnące truskawki i pyszny koperkowy smak.... nigdy nie mogę się doczekać, kiedy skończy się zima i będę mogła nacieszyć swój brzuszek. Składniki: bułka sos wiosenny z koperkiem (Winiary) świeże truskawki ser pleśniowy różne rodzaje sałat Sposób przygotowania: Bułkę przekrawamy na pół, smarujemy dość grubą warstwą sosu. Na wierzchu układamy listki umytej i wysuszonej

Wielki apetyt
Pulpety w sosie koperkowym 146

wrzącej wody wkładamy stopniowo uformowane pulpety, pozwalamy pogotować się im kilka minut ( nie dłużej niż 5 min ) Zestawiamy z ognia ( pulpety można wyjąć na miseczkę ) i przygotowujemy sos koperkowy Na patelnię kładziemy ze 2-3 łyżki masła klarowanego, po rozpuszczeniu dokładamy mąkę i energicznie mieszamy, wsypujemy drobno pokrojony koperek- mieszamy do połączenia składników Przygotowany sos przekładamy do garnuszka w którym

Proste Potrawy
Kotlety z młodą kapustą i kaszą manną w sosie koperkowym 150

Smaczne delikatne kotlety z mięsa wieprzowo-wołowego z młodą kapustą i kaszą manną. Sos koperkowy idealnie pasuje do tego wiosennego dania. Z podanych proporcji można przygotować około 14 kotlecików. Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 1/2 niewielkiej główki młodej kapusty 1/2 szklanki kaszy manny 1 cebula 2 jajka 2 łyżki bułki tartej + kilka łyżek do panierowania 2 płaskie łyżki

Trzeci talerz
Pikantny sos koperkowo-rzeżuchowy 242

Przyjęło się , że sos koperkowy sos to sama łagodność. Nic bardziej błędnego. Już kilka razy udowodniłam, że wystarczy minimalny dodatek jakiejś przyprawy lub połączenie z innym składnikiem i już mam całkiem nowy sos ( tak robiłam dodając skórkę cytrynową, chrzan, winogrona, ser). A ,że po Wielkanocy rośnie sobie jeszcze sporo rzeżuchy to czas ją wykorzystać. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
pstrąg smażony 225

mąka do obtoczenia oliwa do smażenia  sól Pstrąga dzielimy na porcje i solimy , smażymy z każdej strony na oliwie na złoty kolor  uprzednio obtaczając w mące . BISZKOPT KOPERKOWY 1 jajko 1 łyżka drobno posiekanego kopru 1 łyżka mąki pszennej sól i pieprz do smaku Oddzielamy żółtko od białka. Białko ubijamy na sztywno ze szczypta soli następnie dodajemy żółtko

na gazie
Sałatka z sezamową piersią kurczaka 306

Sałatka z sezamową piersią kurczaka Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 pomidor pół opakowania mix sałatek 1/4 długiego ogórka 3-4 rzodkiewki pół saszetki sosu sałatkowego, np. koperkowego olej sól, pieprz przyprawa do kurczaka sezam 1. Pierś umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze paseczki. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Przygotowane kawałki mięsa obtoczyć w sezamie

Ugotować
Sałatka na szybko 197

Składniki na 2 porcje: 1/2 opakowania mix sałatek 1 pomidor kilka sztuk rzodkiewek 1/2 puszki odcedzonej kukurydzy sos do sałatek, np. koperkowy   1. Rzodkiewki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki  i drobno pokroić.   2. Do miski dodać sałatę, odcedzoną kukurydzę, rzodkiewki i pomidora.   3. Do przygotowanych warzyw dodać sos sałatkowy

Ugotować
Bigos wegański 2.0, podsumowanie roku 2014 148

Przepis dodaję do akcji:     Najpopularniejsze posty minionego roku: 1. Danie z czerwonej soczewicy 2. Zupa ze świeżych ogórków 3. Smarowidło do chleba z czerwonej fasoli 4. Sos koperkowy 5. Zupa-krem z bobu 6. Pieczone pieczarki 7. Zasmażane buraczki Polish Bigos 2.0, most popular posts of 2014 It's obligatory  in the winter  to make bigos

Qlinarnie i Qlinarnie
Zimowy obiad wegański IV, Magiczne Smaki 190

zdjęciu: kasza gryczana, zasmażane buraczki , sos koperkowy (zamiast masła olej, a wodę zamieniłam na mleko roślinne), gotowany jarmuż posypany prażonymi orzechami włoskimi (pycha!) i pulpety soczewicowe. Przepis na nie poniżej – wychodzi około 15 sztuk. Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1,5 szklanki ugotowanej czerwonej soczewicy ok. 15 pieczarek olej 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki zmielonego siemienia

Qlinarnie i Qlinarnie
Sałatka z tuńczykiem 144

odcedzonego z zalewy tuńczyka. Jogurt mieszamy z gotową mieszanką przypraw do sałatek i powstaje sos. Całość polewamy sosem. Smacznego Do sałatki z tuńczykiem idealnie pasuje też sos czosnkowo-koperkowy  przepis tutaj

IMPRESJA SMAKU
56 przepisów czyli Karnawał z Moją smaczną kuchnią! 263

rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z soczewicy i cukinii Semifreddo jagodowo-truskawkowe Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat  Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Sorbet truskawkowy Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty Surówka

Moja smaczna kuchnia
Łosoś pieczony w folii 312

nagrzewamy do 180 stopni. Łososia pieczemy ok. 40 minut w dowolnym naczyniu żaroodpornym. Ja często podaję rybę z brokułami tradycyjnie ugotowanymi w osolonej wodzie, do których robię szybki sos koperkowy (jogurt naturalny, koperek, sól, pieprz), ale możecie do niej przygotować wszystko, na co macie ochotę. Smacznego

Sagneska - gotowanie i lifestyle
Placki z zielonego groszku 134

Zielone placuszki z groszku to fajny pomysł zarówno na śniadanie, obiad, jak i kolację. Dobrze komponują się z sosem czosnkowym, koperkowy lub po prostu posypane koperkiem :)~  Placki z zielonego groszku  ~Składniki:puszka zielonego groszkujajkołyżeczka mąki pełnoziarnistejsól, pieprz, czosnekWszystkie składniki dokładnie miksujemy. Małe porcje przekładamy łyżeczką na lekko natłuszczoną, rozgrzaną patelnię i formujemy placuszki. Smażymy po kilka minut

Kuchenny Skrawek Nieba
Jak smacznie pożegnać 2014 rok? Specjalne dla Was 55 najlepszych przepisów na Sylwestra i Karnawał! 1461

pomidorków ze szczypiorkiemSałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkamiSałatka z soczewicy i cukiniiSemifreddo jagodowo-truskawkoweSer pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat Serek Capri czosnkowo-koperkowy z paprykąSorbet truskawkowySpaghetti ze szpinakiem i grana padanoSurówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiemSurówka z kiszonej kapusty z koperkiemSurówka z kiszonej kapustySurówka z z kiszonej kapusty z czerwoną cebuląTarta

Moja smaczna kuchnia
Tortilla z kurczakiem i warzywami konserwowymi 176

kilka plasterków ogórków korniszonych pokrojonych w plastry lub kanapkowych (u mnie kanapkowe)przyprawa do drobiu1/4 główki kapusty pekińskiejoliwadressing do sałatek lub dowolny sos do sałatek (u mnie ziołowo-koperkowy)1 ząbek czosnkuSposób przygotowania:1. Mięso myjemy, suszymy, kroimy w paski. Posypujemy przyprawą do drobiu i obsmażamy na patelni.2. Kapustę pekińską kroimy w paski, polewamy ją gotowym sosem lub dressingiem, dodajemy

Kuchnia domowa Ani