koperkowa - 1496 przepisów (strona:88/100)

Tortilla z kurczakiem i warzywami konserwowymi 194

kilka plasterków ogórków korniszonych pokrojonych w plastry lub kanapkowych (u mnie kanapkowe)przyprawa do drobiu1/4 główki kapusty pekińskiejoliwadressing do sałatek lub dowolny sos do sałatek (u mnie ziołowo-koperkowy)1 ząbek czosnkuSposób przygotowania:1. Mięso myjemy, suszymy, kroimy w paski. Posypujemy przyprawą do drobiu i obsmażamy na patelni.2. Kapustę pekińską kroimy w paski, polewamy ją gotowym sosem lub dressingiem, dodajemy

Kuchnia domowa Ani
Surówka z czerwonej kiszonej kapusty II 197

trochę inna, ale równie smaczna. Lubię kwaśną kapustę, ta była dla mnie trochę za mało kwaśna ( kupowałam na kiermaszu) , musiałam ją więc nieco podostrzyć. A efekt był smakowity, mocno koperkowy,  więc polecam. składniki 2 porcjeok 250 g kapusty czerwonej kiszonej1 nieduża czerwona cebula 2- 3 łyżki posiekanego koperku łyżka posiekanej natki pietruszki1 łyżka kaparów1 duży ząbek

Stare Gary
Burgery serowe z botwinką 200

botwinkę ostudzić, pokroić i dodać do masy.Na rozgrzanej patelni układać burgery i smażyć z dwóch stron do zarumienienia.Podać z ulubioną surówką.Świetnie pasuje do burgerów również sos jogurtowo-koperkowy lub czosnkowy z tego przepsiu.Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM MIELONYM I KASZĄ JAGLANĄ 287

posypać jeszcze dodatkowo platkami chilli i słodką papryką. Zapiecz cukinie przez około 25 - 30 minut. Możesz je podawać z ulubionym dipem, najlepiej sprawdzi się tu dip czosnkowy lub koperkowy na bazie jogutru naturalnego. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Stripsy Rybne 186

należy dociskać do mięsa.Stripsy smażymy w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Podajemy z dowolnymi sosami. Polecam czosnkowy i koperkowy i słodki sos chili.Moje posty

Słodka Strona
Gołąbki 171

jest niczym dziwnym. Ja nawet pokusiłam się kiedyś i zawijałam w pekińską :) Wyszły takie malutkie, na jeden kęs :)Zwieńczeniem gołąbka jest sos. Tutaj też możemy zaszaleć i podać pomidorowy, koperkowy, śmietanowy (lub zwyczajną dobrą, gęstą śmietanę), grzybowy, mięsny (z pieczonego mięsa) i tak dalej... Gołąbki dają pole do popisu naszej kreatywności :)Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami takim moim najprostszym

Codzienna kuchnia niecodzienna
Mięso mielone zawijane w cieście 211

piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. C  a kiedy rosół zacznie wrzeć, zmniejszamy temperaturę do 160 st. C i gotujemy przez 30 minut.W tym czasie przygotowujemy sos koperkowy, czyli do rondelka wlewamy  szklankę rosołui 1/4 szklanki słodkiej śmietanki i doprowadzamy do wrzenia. Do pozostałej 1/4 szklanki słodkiej śmietanki dodajemy kopiastą łyżkę mąki,mieszamy i dolewamy do rondelka

Maminek kulinarny
Sałatka z kalafiorem i kurczakiem 515

otworzę ją dopiero 6 grudnia :)Dzisiaj postanowiłam wykorzystać to co znalazłam w lodówce i wykombinowałam pyszną sałatkę kalafiorową :)~ Sałatka kalafiorowa z gotowaną piersią kurczaka i jajkiem + sos koperkowy ~Składniki:kalafior100g gotowanej piersi z kurczakajajkokilka listków sałatySos:100ml maślankikoperekprzyprawy: sól, pieprz, kurkumaKalafior gotujemy al'dente w lekko osolonej wodzie. Pierś z kurczaka gotujemy tak jak tutaj. Jajko gotujemy

Kuchenny Skrawek Nieba
20 najlepszych przepisów z serami! 548

oliwek z białych trufliSałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherrySer pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat i pomidorkami cherry z dodatkiem malinowego dressinguSerek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką, rzodkiewką i ogórkiem zielonym idealny z chrupkim pieczywemSpaghetti ze szpinakiem i grana padanoŚwiderki z salami,cukinią i grana padanoTarta z cukinią, brokułami i sezamemZielone babeczki z pecorinoBrokułowe pesto

Moja smaczna kuchnia
Na grzyby przepisy z borowikami 208

smacznym prostym sosem. Składniki. Placuszki sezamowe 50 g sezamu białego 10 g maku 20g masła 5 g cukru 1 łyżka soku z cytryny 10 g miodu lipowego Sos cebulowo - koperkowy. 100 ml śmietany 18% 1 cebulka mała 1 łyżka koperku Sól, pieprz. Wykonanie. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Rozłożyć na papierze do pieczenia małe kopczyki. Piec w temp.180 stop. z nawiewem

Kulinarny karnet Christophera
Flądra w gniazdku 174

wlać po 2 łyżki i wstawić do nagrzanego  do 190 oC piekarnika. Zapiekać 10 - 12 minut. Podałem z sosem mojo, ale dobry też jest sos czosnkowy czy jogurtowo-koperkowy

Kulinarny karnet Christophera
Szponder w sosie chrzanowym 186

rosół lub mocny wywar na jakąś zupę wśród mięs na których go gotowano był szponder wołowy. Potem robiono z niego pierogi, paszteciki, krokiety , lub podawano w sosie ( chrzanowy, musztardowy, koperkowy itd. ). Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Wiosenne wrapy (wersja light) 166

ulubionych rodzajów sałat liście szpinaku cebula papryka groszek pomidor ogórek seler naciowy brzoskwinia szynka szwardzwaldzka Sos:  Można użyć dowolnego sosu, który lubimy. Najlepiej pasują takie sosy jak czosnkowy, koperkowy czy tzatziki.  Przepis na sosy znajdziesz tutaj! Wszystkie składniki wrapów mieszamy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na trochę (około 20 minut) by „odpoczęło”. Warzywa myjemy i kroimy

Kolizje Smaków
Tortilla z łososiem 148

wartości odżywcze! :) Składniki: 4 gotowe placki do tortilli lub zrobione własnoręcznie według tego przepisu 150g wędzonego łososia groszek mix sałat (np. ze szpinakiem) zielony ogórek inne ulubione warzywa sos koperkowy lub sos czosnkowy Tortille smażymy lub odgrzewamy. Smarujemy placek sosem i układamy na środku sałatę, gorszek, warzywa i łososia. Zawijamy placek: najpierw na 1/3 długości od dołu zaginamy do góry

Kolizje Smaków
Pstrąg na parze 227

misce od parownika. Jako dodatek możemy w kolejnej misce dodać oczyszczone młode ziemniaczki. Ustawiamy parownik na 20-25 minut i czekamy. W między czasie możemy przygotować sos czosnkowy lub koperkowy jako dodatek do ryby.  Po tym jak parownik da znam znać, że minął czas wykładamy jedzenie na talerz. Ryby wraz z dodatkami podajemy od razu po przygotowaniu

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania