kolacja - 33757 przepisów (strona:921/2251)

Tortilla na szybko 114

Zapraszam na bardzo smaczne a zarazem szybkie w przygotowaniu jedzonko , doskonale nadaje się na szybki obiad , bądź kolację , zapraszam do wypróbowania przepisu . Składniki  ( dla 3 osób )  1 paczka Tortilli  2 cebula  200 dag schabu wieprzowego  2 łyżeczki papryki słodkiej  1 łyżeczka pieprzu ziołowego  1 łyżeczka czosnku granulowanego  szczypta gałki muszkatołowej

Mój Smak
Tarta z pieczarkami, brokułami i papryką 207

Tarta z pieczarkami i dużą ilością warzyw jest smaczna i sycąca. Zielony kolor brokułów dobrze kontrastuje z czerwienią pomidora i papryki. Taka tarta, to dobry pomysł na obiad lub kolację. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Tortilla z ostrym kurczakiem i kurkami 144

Szybki obiad czyli tortilla na ostro. Placek tortilli, pyszne dodatki i mamy super smaczne jedzonko. Dla wielbicieli takich dań na obiad i kolację jak znalazł. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Wieniec drożdżowy z makiem 136

ciasto drożdżowe została wpleciona domowa masa makowa pełna bakalii, pachnąca migdałami i pomarańczą, tworząc finezyjny wieniec pokryty cieniutką warstwą śnieżnego lukru. Przygotujcie koniecznie! To będzie hit podczas Waszej wigilijnej kolacji! * SKŁADNIKI Ciasto drożdżowe: 600 g mąki pszennej 75 g cukru 20 g świeżych drożdży (lub 10 g suszonych) 2 całe jajka 100 g rozpuszczonego masła 300 ml ciepłego mleka Lukier

Food Square
Zakwas buraczany na świąteczny barszcz (bez soli) 190

Święta już tuż tuż, więc pora przygotować zakwas buraczany na barszcz. No cóż nie wyobrażam sobie wigilijnej kolacji bez pysznego, rozgrzewającego barszczu. Dziś podzielę się z Wami przepisem na zakwas buraczany (bez soli). Przygotowanie jest proste. Potem już tylko trzeba spokojnie czekać, przelać do butelek i w święta przygotować na nim pyszny barszcz dla swoich bliskich Oczywiście

Słodkie okruszki
Drożdżówki z białym serem. 169

Miały być "Wypiekane na śniadanie" a wypiekłam dopiero na podwieczorek.  Niestety jutrzejszego śniadania nie doczekają - były tak pyszne, że do kolacji zjedliśmy wszystkie. Poniżej przepis skopiowany z   " Wypiekanie na śniadanie" Kolorem czerwonym zaznaczyłam zmiany, które wprowadziłam do przepisu Drożdżówki z białym serem. na rozczyn: 125 ml mleka 25 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru (dałam 2 łyżki

Gotuj Sam!
Kiszone pomidory. Przystawka w Łemkowskiej Karczmie w Krynicy 205

Poniżej kilka fotek z Kaarczmy Łemkowskiej. Miejsce bardzo klimatyczne. MG przed karczmą  Pomidory kiszone podano nam z krajanką twarogową posypaną ziołami. A piwo do przekąski smakowało wybornie! Na kolację zjedliśmy pierogi równie pyszne. Półmisek różnych pierogów z ziemniakami, kapustą i mięsem. Niestety zdjęcie wyszło tak ciemne, że nie warto je wklejać. W sumie pierogi jak pierogi - ważny smak

Gotuj Sam!
Gniazdka makaronowe z jarmużem 155

serowych,  Mogłabym tak pisać i pisać o zaletach makaronu, ale zapewne czekacie na przepis. Zacznę od przękaski z makaronem w roli głównej. Można podać ją na branch lub kolację. Będzie daniem wegetariańskim, jednak mięsożercy mogą pod jajem przemycić pokrojoną w paseczki  szynkę, kurczaka z rożna czy plasterki łososia wędzonego lub innej rybki. Możecie wykorzystać do niej makaron pozostały

Gotuj Sam!
Zakręcone serniczki pełnoziarniste 132

osobowości, 1000 pomysłów jedna Lubella   to konkurs dzięki któremu miałam okazję pokazać świetny makaron w trzech odsłonach.  I tak można jeść i jeść..... ...a zapomniałam - na kolację będzie niespodzianka! Fritatta z makaronem Lubella czyli Fritella  (fajnie to wymyśliłam?) Fritella z fenkułem i pomidorkami koktajlowymi. Ale o tym w następnym poście

Gotuj Sam!
Zakręcona Fritella z fenkułem i pomidorkami 135

Obiecałam kolację z resztek makaronu i oto ona. Błyskawiczna, zdrowa i smaczna Fritella! Co chcieć więcej? ... aa możecie  użyć innych chrupiacych warzyw (selera naciowego, kalarepki, groszku ... itp)  ale i możecie zjeść ją na śniadanie. Zakręcona Fritella  z fenkułem i pomidorkami  (1 porcja) 1 szklanka ugotowanego makaronu (świderki, kolanka, muszelki itp) 1 niewielki fenkuł (koper włoski

Gotuj Sam!
BEZGLUTENOWE CRÊPES SUZETTE- PŁONĄCE NALEŚNIKI Z SYROPEM POMARAŃCZOWYM 176

naleśniki w klasycznym, francuskim wydaniu mogłabym jeść codziennie :) najlepiej na śniadanie, ale na obiad i kolację też bym nie pogardziła :) Pierwszy raz jadłam je w malutkiej naleśnikarni na Manhattanie, matko z córką jaka ja byłam szczęśliwa kiedy znalazłam ten bezglutenowy przybytek, zamówiłam porcję, ale po jednym kęsie już wołałam kelnera żeby zamówić następną. Ta, wiem, że nie można się objadać

Kuchnia bezglutenowa Loli
"Zdrowe słodkości" na każdą porę dnia - Katarzyna Maciejko - Zielińska 111

cukru. Dzięki tym informacją od razu możemy sprawdzić, co czym zamienić, żeby odchudzić nasze słodkości.  Książka podzielona jest na rozdziały: śniadania drugie śniadania obiad podwieczorek  przekąski kolacja Przy każdym przepisie znajdziemy informację o tym ile czasu zajmie nam przygotowanie potrawy, czy przepis jest łatwy, średni, czy trudny, ile porcji wyjdzie z podanych składników, czy w przepisie znajdziemy, gluten

kruche babeczki
PIEROŻKI RYŻOWE Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 154

słodko-ostro-kwaśnym sosie. Podae z odrobiną kiełków lucerny nabierają iście restauracyjnego charakteru i zachwycają nie tylko podniebienia, ale i oczy! Smakują genialnie! Są świetnym pomysłem na imprezę albo kolację we dwoje. Konieczni spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 6 szt ) * papier ryżowy – 6 szt * filet z kurczaka – ok. 250 g * papryka czerwona – 1 szt * pędy bambusa

Ostra na Słodko
Sałatka z kukurydzy, z papryką, zielonym ogórkiem i czarnuszką 119

Sałatka to danie uniwersalne. Z powodzeniem może zastąpić tradycyjną kolację czy deser, dobrze smakuje także na śniadanie. Z warzyw gotowanych i surowych można zrobić również pyszny i zdrowy obiad. Sałatki chętnie przygotowuję, nie tylko na wyjątkowe okazje. Każda pora roku to bogactwo warzyw i owoców, równie kolorowych, soczystych i smacznych. W okresie jesienno-zimowym najbardziej smakują mi sałatki z chrupiącymi

Moja smaczna kuchnia
ŚWIĄTECZNY WIENIEC CAPRESE 153

wykonaniu, a zarazem niezwykle efektowna, jadalna ozdoba świątecznego stołu... Wieniec Caprese, na wzór słynnej sałatki, zrobicie dosłownie w 5 - 10 minut, a długo będzie cieszył oczy na świątecznej kolacji :)  Wystarczy poukładać według uznania pokrojone na pół oraz w plasterki pomidorki koktajlowe na przemian z kuleczkami mozzarelli i ziarenkami granatu. Całość ozdobić listkami bazylii i skropić oliwą z oliwek, doprawić

Słodko-Słony Świat Ilony