kolacja - 33757 przepisów (strona:918/2251)

Karp po żydowsku na Boże Narodzenie 127

obejrzycie, a już święta będą. Czyli dobrze wiemy co będzie. Najpierw kolędy w centrach handlowych, potem kolędy w radio, potem szał zakupów, aż wreszcie nadejdą Święta. W wigilię uroczysta kolacja z rodziną, dzieci pójdą się bawić prezentami, dorośli w zadumie będą rozmawiać „o starych Polakach”, później pasterka. Następnego dnia uroczyste śniadanie, potem być może jeszcze obiad w gronie rodziny

Marder&Marder Manufacture
BURACZKI NADZIEWANE DIETETYCZNĄ SAŁATKĄ Z KURCZAKA I MAKARONU 150

Dzisiaj przepis na pyszną i lekką sałatkę, podaną w buraczku. Bardzo efektowna i lekka. Polecam ją zajadać po treningu, można ją zabrać do pracy, zjeść na kolację lub podać na przyjęcie. Moim gościom bardzo smakowała

Kulinarne Fantazje Marioli
Kanapka z Omlecikiem 141

Oczywiście kanapki możecie podać z dowolnym wypełnieniem. Z ulubionymi warzywami i sosami. Taka kanapka doskonale nadaje się również do zabrania na drogę, do pracy lub do szkoły albo na kolację. Bardzo dobrze smakuje z żółtym serem jak i twarożkiem. Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami w komentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów na kanapki to kliknijcie

rabarbarowo
Czy stół w kuchni jest potrzebny? 283

Źródło: www.maxmeble.com Koniec końców, uważam, że stół jest bardzo ważnym elementem w domu. Jaki by nie był zapewnia nam możliwość spokojnego porozmawiania, oraz omówienia spraw codziennych przy obiedzie lub kolacji. Myślę, że wzmacnia więź nie tylko pomiędzy partnerami, ale też pomiędzy rodzicami i dziećmi. Nie wiem jak u was, ale gdy byłam mała i mieszkałam u babci, każdy kto wchodził

Relaxtime
Pasztet z selera i batatów z nutą imbiru idealny na Święta i...nie tylko! 137

nogami. Do dzieła zatem pasztet jest rewelacyjny, będzie Wam trudno opanować się i ukroić go zupełnie schłodzonego! Pasztet podałam w towarzystwie grillowanej cukinii i bułeczki pszennej. Idealne śniadanie lub kolacja. Osoby z WZJG śmiało mogą włączyć takie danie do swojego jadłospisu. Wszystkie przepisy zostały przetestowane przez mamę i przede wszystkim, jeśli pojawiają się ze wzmianką o WZJG- to znaczy

Z Kuchni Do Kuchni
Torcik kapuściany 153

sparzać, smażyć i piec. Gotowy torcik bardzo ładnie się kroi, ma zwartą, ale delikatną konsystencję, pachnie przyprawami i smakuje kapuściano. Można go podawać na obiad, kolację, eleganckie przyjęcie lub wigilię. Jako dodatek idealnie pasuje do niego sos pomidorowy. Składniki: – 1/2 kapusty białej, ok. 1,5 kg – 8 liści kapusty włoskiej

To co kocham
Kompot z suszu 190

Kompot z suszu to nie tylko tradycyjny wigilijny napój. Po sycącej kolacji wspomoże trawienie i wspaniale ugasi pragnienie. Niesamowicie pachnie i smakuje. Warto przygotować go nie tylko w święta.  Składniki: 100 g suszonych jabłek 100 g suszonych gruszek 100 g suszonych śliwek 2 łyżki miodu 5 goździków laska kory cynamonu 1 pomarańcza sok z cytryny Przygotowanie: Suszone owoce wkładamy

Smakowity Blog Kulinarny
Łazanki z kapustą i grzybami 155

Łazanki  z kapustą i grzybami, to danie bez którego nie wyobrażam sobie wigilijnej kolacji. Towarzyszy mi od zawsze, i od kiedy pamiętam znajdowała się na naszym stole wśród innych dwunastu tradycyjnych dań na Wigilię. Była dla mnie cudowną alternatywą dla różnego rodzaju śledzi, których jako dziecko nie lubiłam. Samą kapustę z grzybami można przygotować parę dni wcześniej

Kulinarne przygody Gatity
Uszka z grzybami do wigilijnego barszczu 673

Moją ulubioną potrawą wigilijną jest barszcz z uszkami wypełnionymi farszem z suszonych leśnych grzybów. Takim uszkom naprawdę trudno się oprzeć. U nas część z nich znika jeszcze przed wigilijną kolacją:) Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej typ 500 200 ml wrzącej wody szczypta soli 30 g masła Farsz: 50 g suszonych borowików 2 cebule 2 łyżki oleju + łyżka masła

Smakowity Blog Kulinarny
Ryba w śmietanowym sosie pomidorowo - bazyliowym podana na puree z selera 137

rodziny i mam ulubione dania rybne. Dlatego tak rzadko pokazuję nowości.  Dzisiaj zrobiłam coś specjalnego. Jest to danie, które nadaje się na codzienny obiad, jak również na elegancką kolację Składniki: filety ryby mrożonej lub świeżej użyłam filety z dorsza sok z połowy cytryny sól pieprz cytrynowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki masła skalowanego 2 łyżki oleju Składniki sosu

Kuchnia u Krysi
Ryż z duszonymi jabłkami z cynamonem i goździkami (danie w 10-15 minut) 161

cynamonowy ryż z odrobiną słodkiej śmietanki. „Ryż z duszonymi jabłkami z cynamonem i goździkami” to szybkie danie, które można podać na obiad, a także na śniadanie lub kolację. Sprawdzi się świetnie na codzień i od święta. Np. w okresie Bożego Narodzenia możemy podać na śniadanie. The post Ryż z duszonymi jabłkami z cynamonem i goździkami (danie

Moja Delicja
portobello zapiekane z camembertem 207

pokorą: głupia ja!  Portobello są cudowne - już wybieram się po kolejną porcję i zastanawiam się w jaki sposób tym razem je przygotuję. Będą idealne jako przystawka, przekąska czy kolacja. I to nic jeżeli nie przepadacie za pieczarkami. Ja też nie przepadam :) Składniki: - 6 - 7 grzybów portobello - kilka gałązek natki pietruszki - 1 camembert - łyżka masła - łyżka oliwy z oliwek marynata

Cook&Love
Sałatka z kapusty pekińskiej, awokado i oliwek 180

Dziś mam do zaoferowania pyszną sałatkę. Jest aromatyczna, smakowita, pasuje do obiadu i nie tylko. Zajadajcie na śniadanie i kolację i bądźcie zdrowi bo taka ona jest. Oliwki dodałam zielone ale można i czarne. Sałatka z kapusty pekińskiej, awokado i oliwek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Naleśniki z farszem pieczarkowo- szpinakowym 188

mnie dzisiaj naszło na naleśniki z farszem pieczarkowo - szpinakowym. Rano dziecko jadło je z dżemem truskawkowym i zostały mi 4 sztuki suchych naleśników. Postanowiłam więc przygotować ten farsz i kolacja na ciepło gotowa. Składniki na ciasto naleśnikowe: 1/2 litra mleka 1 jajko mąka pszenna (ponad szklankę) szczypta soli olej Farsz 10 średniej wielkości pieczarek 1 szklanka mrożonego szpinaku 1 mała

tojestpyszne.blogspot.com
Wigilijny barszcz 451

Narodzenia. Odświętnie zastawiony stół, przy którym gromadzi się cała rodzina to świąteczna tradycja w wielu domach. W zależności od regionu i tradycji rodzinnych, wigilijne menu jest różne, ale zwykle kolację wigilijną rozpoczynamy od zjedzenia zupy. Najczęściej jest to barszcz czerwony podawany z uszkami z farszem z leśnych grzybów. Barszcz to zupa popularna od wieków w krajach Europy Centralnej i Wschodniej

Smakowity Blog Kulinarny