Chrupiące grzanki z pikantną musztardą, słodko-słonym serem i soczystymi pieczarkami, podmsmażanymi z sokiem z cytryny. Na śniadanie, kolację lub imprezową przegryzkę :) 4 kromki wiejskiego chleba łyżeczka masła klarowanego 4 łyżeczki musztardy dijon (może być mniej pikantna np. sarepska) 4 plasterki sera mimolette 200 g mini pieczarek łyżka soku z cytryny łyżeczka masła klarowanego szczypta soli i pieprzu pietruszka karbowana
Mienta blogTarta w wydaniu wytrawnym to zawsze wdzięczne i lubiane danie na obiad, lunch czy kolację. Jeśli chcesz podać ją gościom, dzień wcześniej spokojnie przygotuj ciasto i podpiecz oraz przygotuj farsz, a na drugi dzień całą tartę upiecz w piekarniku. Ciasto tej tarty jest tak dobre, że wykorzystuję ten przepis stosując też inne, wytrawne farsze. Jednak to tę tartę polecam szczególnie
Calzonella.comrękach cały czas. Dlatego kiełbaskę zjedliśmy, a moim postanowieniem było, że w przyszłym roku, o ile nie zapomnę, to przygotuję nam wcześniej takie "śniadanie", zrobię zdjęcia i zjemy... na kolację 😜 Oczywiście tak też było ;) Chociaż upiekłam ją odpowiednio wcześnie, to na śniadanie było i tak za późno, a na obiad był już inny plan. Ale nic się nie zmarnowało. Fakt
Kuchnia w czekoladziePyszna pasta z twarogiem i wędzoną makrelą jest naszą ulubioną opcją na śniadanie lub kolacje. Jeśli lubicie ryby to ta pasta przypadnie wam do gustu. Nie sądziłam że ryba i twaróg mogą być tak pyszne w połączeniu ze sobą. Polecam wam zrobić sobie taką fit pastę na kanapki. Składniki: 1 makrela wędzona ok. 200 g 250 g twarogu półtłustego
Dominacja smakuBardzo szybki obiad, kolacja czy też lunch. Burrito powstało z połączenia kuchni meksykańskiej i południowej USA. Z czerwoną fasolą i kukurydzą jest bardzo sycące. Na tortille możecie położyć też ryż. Składniki: 4x tortilla pszenna z siemieniem lnianym 250 g mięsa mielonego z indyka 400 g pomidorów krojonych w puszce 200 g fasoli czerwonej w puszce 200 g kukurydzy w puszce
Dominacja smakumożecie doczekać się wiosny? A może by tak przedsmak wiosny na talerzu! Zapraszam Was na pyszną sałatkę, która jest błyskawiczna w przygotowaniu. Doskonale sprawdzi się zarówno na pyszną kolację jak i na imprezowym stole. Dzięki uprzejmości Firmy Ole , Helio oraz Stovit po raz kolejny dostałam przesyłkę z pysznymi produktami, które pozwoliły przygotować tą wiosenną sałatkę. Składniki: 1 mix sałat
Podróż w kulinariaWspaniała sałatka pełna smaku. Kolorowa, pożywna. Idealna dla gości, dokonała na kolację, lunch do pracy. Składniki: brokuły czerwona papryka rzodkiewka grillowany kurczak kolorowy (warzywny) makaron majonez Kielecki lekki (-30% tłuszczu, -30% cukru). Produkt niebawem trafi do sprzedaży. Więcej informacji znajdziecie na https://www.wspspolem.com.pl Brokuły gotujemy w osolonej wodzie. Makaron warzywny gotujemy w oddzielnym garnku także w osolonej wodzie. Czerwoną paprykę
MojaQchnia.plSmaczna surówka z kapusty, dobra na każdą okazję...obiad, kolacja, do pracy... -- Skład: ~1 kg kapusty, 1 duża marchewka, 1 łyżka cukru, 1 kieliszek octu, 1/3 szkl.oleju, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu lub wg uznania...sprawdzić smakowo. Opcjonalnie można dołożyć 1 dużą cebulę, ja zrobiłem wg życzenia bez. Kapustę szatkujemy. Marchewkę ucieramy na grubych oczkach. Dodajemy
chleba naszegoOmlet z tuńczykiem – pyszna propozycja na śniadanie z jajkami i tuńczykiem w roli głównej. Więcej dań z tuńczykiem znajdziecie tutaj: Tuńczyk – przepisy . Omlet z
Kulinarne Przebojeprzygotowanie przystawek to najszybszym daniem będzie sałatka z pora i groszku. Do przygotowania tej przystawki potrzebujecie praktycznie tylko 4 składników. Sałatka idealnie nadaje się również na szybką i smaczną kolację albo na urozmaicenie śniadania. Zobaczcie jak łatwo ją przygotować :) Składniki 1 por puszka groszku konserwowego 150g sera żółtego 4 jajka 2-3 łyżki majonezu sól pieprz Sałatka z pora
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Witam serdecznie Tym razem propozycja na smaczną i zdrową sałatkę z brokułem i twarogiem. Taka sałatka nadaje się do wzięcia do pracy, możemy ją również podać na przykład, na kolację. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: 1 brokuł 4 jajka ugotowane na twardo około 200 g twarogu dobrze odciśniętego 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego pęczek szczypiorku pęczek
Uwaga Babcia GotujeJajka faszerowane łososiem wędzonym, to jedne z naszych ulubionych. Często goszczą w formie kolacji czy popołudniowej przekąski. Proste, kilkuskładnikowe wypełnienie świetnie pasuje do przystawki na zimno, nie tylko na świątecznym stole. Składniki (5 porcji) -5 jaj -100 g łososia wędzonego -kilka gałązek szczypioru -1 czubata łyżka majonezu -sól, pieprz Przygotowanie Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Przekroić na połówki
Zielona Kuchniajajka nakładamy po łyżce lekkiego Majonezu Kieleckiego. Na samym wierzchu układamy po 1 garści kiełków brokuła. Jajka posypujemy 1 łyżeczką czarnuszką. Pozostała czarnuszką posypujemy sałatkę. Podajemy na śniadanie lub kolację
Moja smaczna kuchniaFantastyczna sprawa dla zabieganych osób. Taką sałatkę można przygotować wieczorem a następnego dnia zabrać do pracy. Doskonała na drugie śniadanie jak również szybką kolację. Żeby sałatka była fit rezygnujemy z majonezu a na jego miejsce dodajemy oliwę z oliwek lub olej. Składniki 1 puszka tuńczyka (dowolnego) 1 mała puszka groszku konserwowego Bonduelle kawałek kapusty pekińskiej 1 mała czerwona cebula
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatymelonem, szynką i rukolą to szybka i smaczna sałatka. To moja propozycja na lekką i elegancką przekąskę, która pięknie będzie się prezentować na talerzu, będzie idealna na uroczystą kolację. Niedługo Dzień Kobiet, więc może podacie Panowie taką sałatkę swoim dziewczynom, żonom, czy kochankom. Sałatka bardzo dobrze smakuje, a na uznanie zasługuje fakt, że przygotowuje się ją błyskawicznie, więc każdy sobie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię