Witajcie, czasami wystarczy tylko kilka prostych składników by wyczarować coś pysznego. Tak na przykład tworzą się sałatki, które idealnie sprawdzą się na kolację czy dodatek do śniadania lub potraw z grilla. Moja dzisiejsza propozycja to sałatka, którą często jadłam będąc studentką - jej smak przypomina mi lata studenckie;) Składniki ilość podanych składników zależy od tego ile chcemy zrobić sałatki - brokuł - makaron
Health-Fit-Lifecałkiem dobrej cenie. Postanowiłam zrobić je trochę w innej wersji, a przede wszystkim zdrowszej. Tym razem bez sosu i innych dodatków. Tylko odrobina oliwy i przyprawy. Idealnie na lekką kolację lub obiad. Składniki: ok 10 szparagów 1 batat 1 papryka łyżka oliwy przyprawy do smaku - zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra Przygotowanie: batata obrać pokroić w mniejsze kawałki
Gotowanie z pasjąjedynie lekko przyzłocone). Usmażone naleśniki studzimy. Kilka z nich przekładamy na deskę do krojenia i kroimy na cienkie, niezbyt długie paseczki. Pozostałe naleśniki można odłożyć i zjeść np na kolację. Świetnie smakują z powidłami śliwkowymi. Do garnka o grubym dnie wlewamy pomidory wraz z zalewą. Dodajemy umyte liście bazylii i całość miksujemy za pomocą blendera. Stawiamy na palniku
Smaki Na Talerzucałkiem dobrej cenie. Postanowiłam zrobić je trochę w innej wersji, a przede wszystkim zdrowszej. Tym razem bez sosu i innych dodatków. Tylko odrobina oliwy i przyprawy. Idealnie na lekką kolację lub obiad. Składniki: ok 10 szparagów 1 batat 1 papryka łyżka oliwy przyprawy do smaku - zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra Przygotowanie: batata obrać pokroić w mniejsze kawałki
Gotowanie z pasjąrazem zmodyfikowana pod redukcję wersja rollsów. Znakomity pomysł na śniadanie czy kolację.W zależności od składu samych naleśników jak i wypełnienia możecie komponować dowolne makro pod swoje zapotrzebowanie. U mnie są to 2 całe jajka, chuda wędlina i jarmuż a całość polana olejem MCT Dobropolski , który jest stale obecny w moim menu a na redukcji bardzo pomocny ponieważ daje solidny
Ola la LCHFBardzo smaczna sałatka z tuńczykiem, którą można zjeść na ciepło lub zimno. Parę składników, a coś zdrowego i sycącego będziemy mieć na kolację lub na lunch do pracy. 1 brokuł 1 jajko 1 pomidor 100 g twarogu wędzonego 1 puszka (185 g) tuńczyka Princess w oleju DRESSING: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny szczypta cukru pieprz
https:KKuchniaMniamZapraszam na smaczną tartę. Zrobiłam ją na gotowym cieście francuskim. Polecam na ciepłą kolację. Składniki: 275 g ciasta francuskiego biała część pora 3 parówki z szynki 100 g sera żółtego 1/4 małej czerwonej papryki 100 ml mleka 2 jajka 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i ziół prowansalskich forma na tartę o śred, 26 cm Przygotowanie: Wyjmujemy ciasto francuskie z opakowania
słodkie i nie tylko historie kulinarneProsta i smaczna przekąska imprezowa... polecam również na kolacje lub jako lunch box do pracy :) Składniki: * 4 placki tortilli * serek śmietankowy u mnie ziołowy 150 g * łyżka majonezu * kilka plasterków szynki * kilka plasterków sera ok 150 g * ok 10 liści sałaty * pół papryki czerwonej * pół ogórka gruntowego Serek śmietankowy mieszamy z majonezem. każdy placek tortilli smarujemy powstałym sosem
Kulinarne przygodywciąż słonecznie i ciepło. Czuję się wypoczęta po tym weekendzie, choć głowę mam zaprzątaną myślami…Ale o tym poźniej. O ważnych sprawach nie rozmawiam ana pusty żołądek. Na kolację przygotowałam spaghetti z tuńczykiem i szpinakiem, czyli spaghetti florentine. Tak nazywają Włosi makaron ze szpinakiem . Niech więc będzie spaghetti florentine z tuńczykiem. Jest to delikatny w smaku makaron z duża
codojedzeniakapustą i chorizo Misa obfitości z pęczakiem i szparagami Niezła historia z groszkiem Za zielonym groszkiem przepadał Ludwik XIV i w ogóle cała siedemnastowieczna Francja. „Są damy, które po kolacji… zabierały ze sobą groszek, żeby zjeść go w łóżku, nawet za cenę niestrawności. To moda, to szaleństwo” – pisała madamme de Maintenon, jedna z pań niezwykle licznego dworu Króla
Niedzielny kucharzwiem, jak Wy, ale ja w sezonie szparagi mógłbym jadać 3 razy dziennie na śniadanie, obiad i kolację. W wersji śniadaniowej zwykle serwuję je z jajkami, najczęściej sadzonymi lub w koszulce, albo właśnie w formie omletu. To takie proste i pyszne danie! Jednak żeby nie było nudno, to w dzisiejszym przepisie proponuję Wam do frittaty podać obłędny argentyński sos chimichurri
Food Squaredomowo. Można dodać zamiast fety (wersja wege) smażonego kurczaka czy wędzoną rybę - świetnie pasowałby wędzony dorsz czy choćby poczciwa makrela. Idealna na obiad, na lunch do pracy czy kolację ze znajomymi. Do zjedzenia na ciepło i zimno. SAŁATKA ZE SMAŻONYCH ZIEMNIAKÓW (dla 4 osób) 4 średniej wielkości ugotowane ziemniaki (lub 8 mniejszych) 1 szklanka zielonego groszku 1 mała czerwona
W kuchni Karmel-itkicannelloni nadziewany mięsem mielonym, papryką, cukinią i pomidorami, zapiekany z sosem beszamelowym i parmezanem. Pycha! Połączenie doskonałe, szczególnie dla miłośników włoskich smaków . To idealny pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Makaronowe rurki można faszerować różnego rodzaju mięsami, serami lub warzywami. Pomysłów jest mnóstwo! Polecam Składniki: około 21 rurek cannelloni 500 g mięsa mielonego z indyka 1 duża czerwona papryka
Oryginalny smakWitam serdecznie Dzisiaj chciałabym zaproponować przepis na pyszną sałatkę makaronową z serem feta, sałatka idealnie nadaje się do podania na obiad w upalne dni lub na kolację. Sałatka jest bardzo pyszna, więc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: 500 g makaronu spaghetti 250 g pomidorków koktajlowych 1 ogórek sałatkowy 1 papryka czerwona 1 cebula czerwona 1 kostka sera
Uwaga Babcia Gotuje