Słoneczne, orzeźwiające cytrynowe tagliatelle z parmezanem, idealne oświetlenie na taki ponury dzień jak dziś. Tagliatelle z parmezanem serowe, nieco kwaśne, lekko słone, wychodzi lekkie i świeże
globuskulinarnyPyszne i łatwe do przygotowania placuszki gryczane ze śliwkami. Proste wegetariańskie danie na zdrowe śniadanie lub podwieczorek, nie tylko dla dzieci. Bezglutenowy pyszny posiłek z mąki
Kuchcik gotuje5 / 5 ( 2 votes ) Makaron z aksamitnym, aromatycznym sosem i kurczakiem Makaron, ta potrawa tak weszła w nasze życie, że stała się poniedziałkową tradycją. Mój starszy
Ogrodnik w podróży100 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 400 g mąki orkiszowej jasnej 1 łyżeczka soli 40 g oleju 40 g świeżych drożdży, pokruszonych szklanka ciepłej wody 1-2
KucharzycaBułeczki z parówką to prosty i sycący posiłek smaczny zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealnie zaspokoją głód naszych milusińskich w domu ale sprawdzą się
Do Garów!Tylko 3 proste składniki, kilka minut i nasza ekspresowa sałatka huzarska gotowa. Sałatka jest niezwykle soczysta i bardzo aromatyczna. Ten zapach, to z pewnością zasługa swojskiej
Kuchnia Na WypasieGrzyby z patelni Najprostsze z możliwych i jedno z najpyszniejszych dań z grzybów leśnych. Uwielbiam takie grzybki do świeżego chleba albo do grzanek, do mięs, do
Dorota SmakujeUwielbiam takie dni, kiedy mogę zając się tylko i wyłącznie tym co lubię najbardziej, dlatego dziś mam dla was jeszcze jeden pyszny przepis! Chrupiące kolorowe warzywa
globuskulinarny5 / 5 ( 9 votes ) Pieczony karczek, prosta wędlina z piekarnika Pyszny, prosty, pieczony karczek to idealna wędlina na kanapki. Świetnie też spisze się na ciepło jako
Ogrodnik w podróży1 duża lub 2 mniejsze porcje: 4-5 dojrzałych fig, świeżych 1 duża pomarańcza 1/2 limonki 2 łyżki cukru 100 g sera feta Rozgrzewamy patelnię. Dodajmy
Kucharzyca5 / 5 ( 32 votes ) Cukinia w panierce z kefirem, mega chrupka Cukinia gości u nas na stole całe lato. To podstawowe warzywo w moim ogródku, które
Ogrodnik w podróżyNie jestem typem mięsożercy, dlatego wszelkiego rodzaju kotlety, kotleciki i burgery w wersji wegetariańskiej uwielbiam. Nawet jeśli przepadacie za mięsnymi kotletami z soczystej wołowiny, to zachęcam
Analiza SmakuKiedy brak mi pomysłu na obiad najchętniej sięgam po makaron. Uwielbiam go mieszać z różnymi składnikami. Dziś prosto i kolorowo. Spaghetti, kurczak i cukinia w roli
Kuchnia z widokiem na ogródOnigiri, kulki ryżowe jest jedną z najstarszych tradycji w kuchni japońskiej. Nowa interpretacja, znana jako Onigirazu, zmienia wizerunek wielowiekowej przekąski i przyciąga coraz większą uwagę w
RafalCook