Składniki: Ciasto: 600 g mąki pszennej (+ mąka do oprószenia blatu) 150 ml wody 200 g jogurtu naturalnego 20 g świeżych drożdży 2 łyżki oliwy z
Qchnia po prostuKebabowe wyspy Smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na każdą uroczystość. Ten smak zaskoczy każdego bez wyjątku. sałatka, która dzięki śmiałej kombinacji smaków, może być
Kulinarna ChwilaChleb podpieczony na grillu to typowy dodatek, którym lubimy zagryzać różne letnie potrawy. Wielbiciele takiego pieczywa mogą pójść o krok dalej i zamiast grillować gotowe kromki
Kolorowy PrzepisownikKremowy twarożek z pomidorami. Pyszny, kremowy twarożek z pomidorami i szczypiorkiem. Twarożek kanapkowy z dodatkiem mielonej papryki i chrzanu. Doskonały serek na
Moja Książka KucharskaPyszna świeża sałatka podkręcona kabanosem z chilli. Składniki: 1/2 opakowania rukoli 1 ser sałatkowy typu feta 2-4 kabanosy z dodatkiem chilli spora garść pomidorków
Kuchnia domowa AniOd bardzo dawna czułam, że jajko i awokado to całkiem dobry duet. Nie mówiąc o moim googlowaniu, które bardzo często tylko utwierdzało mnie w tym przekonaniu
KardamonovyŁaciate naleśniki – idealne dla dzieci Moje dzieci uwielbiają naleśniki. Tradycyjne, naleśniki budyniowe, naleśniki bez jajek. Każde są pyszne. Dziś polecam wam łaciate naleśniki. Kilka podstawowych
Słodkie okruszkiGotowana kukurydza Gotowana kukurydza w kolbach przepis Najlepsza, super słodka i soczysta kukurydza gotowana w kolbach posmarowana masłem czosnkowym. Najprostszy i najszybszy
Moja Książka KucharskaPieczone pałki kurczaka w ziołach. Prosty przepis ze zdjęciami krok po kroku na pyszny obiad. Czas przygotowania: 2 godziny Ilość porcji: 2-3 osób Trudność
karolgotujeKto nie lubi naleśników? Osobiście nie znam takiej osoby :) To danie bardzo uniwersalne. Możemy je faszerować tym na co mamy ochotę np. farszem szpinakowym lub
Kulinarne przemysleniaChociaż to jeszcze nie jesień, ale bociany już odleciały 😌 , a jej zapach unosi się w powietrzu 😏 Ale za to stragany uginają się
Kulinarne przemysleniaPlacuszki z dodatkiem budyniu – prosty przepis Moje dzieci kochają wszelkie placki, placuszki, naleśniki i gofry. Jak to dzieci Ale i ja je uwielbiam. Dlatego tak
Słodkie okruszkiKawior po żydowsku to nic innego jak pasztet lub pasta z kurzych wątróbek. Pierwszy raz spotkałam się z tym specjałem w pewnej restauracji z żydowskim menu
Kulinarne przemysleniaSkładniki: 8 szt. średnich ziemniaków 250 g surowego wędzonego boczku 200 g sera gouda 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki oleju sól, pieprz Sposób wykonania
Qchnia po prostuPrzed Wami kolejny przepis na domowe bułeczki. Tym razem można powiedzieć, że nieco egzotyczne, bo z dodatkiem soku z ananasa. Porcja jest solidna, bo z przepisu
Smaki Na Talerzu