Syrop cukrowy – jak go zrobić? Poznaj nasz bardzo prosty przepis na simple syrup! Często zadajecie pytanie, jak go zrobić, zwłaszcza przy przepisach z drinkami, do
Kulinarne PrzebojeMój urlop powoli dobiega końca. Tak naprawdę przydałby mi się jeszcze tydzień, bo dopiero teraz puszcza mnie zmęczenie. Siedzę więc i odpoczywam, oczywiście z książką w
W mojej kuchniBorówki to bogactwo witaminy C, zawierają także witaminy A, z grupy B oraz PP, a także minerały: selen, cynk i miedź. Warto je jeść często, ale
LatosiowydomSKŁADNIKI (2 porcje) : około 150 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 1/2 pomarańcza 1 banan 1 szklanka wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wszystkie składniki miksujemy przy użyciu blendera :) Smacznego
wege i kropkaSKŁADNIKI (2 porcje) : garść świeżych liści szpinaku 1 jabłko 1 banan 1 szklanka wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wszystkie składniki miksujemy przy użyciu blendera :) Smacznego! ***
wege i kropkaPrzygotowanie: – 1000 ml wody mineralnej – 3 cytryny lub limonki – 2 łyżeczka miodu – 1,5 kg arbuza ze skórką – kilka
I LOVE LIFEAlternatywą dla osób które nie tolerują laktozy są mleka roślinne, które swoją drogą nie należą do najtańszych. Dlatego zachęcam Cię do przygotowania domowego mleka kokosowego, które
KukuleczkiNie ma nic lepszego na upały jak lemoniada. Jeśli znudziła Wam się tradycyjna na bazie cytryny to dzisiaj mam dla Was przepis na lemoniadę różaną. składniki
noteskulinarnyfigaZimna, orzeźwiająca lemoniada z arbuzem - idealny napój na upalne letnie dni! Składniki: arbuz około 1,5 kg, półtorej cytryny, około 700ml zimnej wody, 100 ml ciepłej
Lena GotujeWracają do nas upały. Spędzam je głównie w pracy, bo przecież kończy się rekrutacja do szkół średnich. Do tego jest to czas konkursów wszelakich, egzaminów na
W mojej kuchniDziś kawa mrożona się kłania, w takie dni i wakacyjny klimat wpisuje się w sam raz! Od kawy i optymistów jestem uzależniona;-) dzień bez kawy ogromnie
Zasmakuj KuchniPyszne i zdrowe, domowe lody bananowe z malinowym dżemem z nasionami chia i tymiankiem cytrynowym bez dodatku białego cukru. Dżem przygotowujemy bez gotowania czy miksowania. Dojrzałe
Moja DelicjaLemoniada arbuzowo- melonowa to pyszne połączenie słodkich owoców, z dodatkiem lodu taka lemoniada znika szybko. Bardzo smaczna, słodka i orzeźwiającą. Przygotowałam ją w Thermomasterze II firmy
Kulinarne Fantazje MarioliZa arbuzami nigdy nie przepadałam, ale w tym roku mi się zmieniło i co jakiś czas kupuję kawałek. Zdarzyło się Wam kiedyś kupić arbuza, spróbować
Weekendy w domu i ogrodzieDziś mam dla Was, pyszny i prosty shake bananowy. Fajnie sprawdzi się, na drugie śniadanie, lub podwieczorek. Jest to, też dobry sposób na wykorzystanie, dojrzałych bananów
Agusiowe smakołyki