koktajl - 11259 przepisów (strona:352/751)

Dlaczego warto jeść masło orzechowe? 28

gnocchi z brokułami . Masło orzechowe z orzechów laskowych : Posiada wyraźny, orzechowy smak z lekką słodyczą. Jest pyszne w połączeniu z czekoladą lub jako dodatek do domowych wypieków. Gdy robię koktajl czekoladowy , zawsze je dodaję! Nie ważne, która odmiana masła orzechowego wybierzesz, zawsze warto sprawdzić skład produktu, aby upewnić się, że nie zawiera dodatkowego cukru, soli lub tłuszczów trans. Wybieraj produkty

Blendman
Mango lassi 53

kostki lodu Jak zrobić mango lassi: Mango obieramy i odkrajamy od pestki, kroimy w kawałki. Kawałki mango wrzucamy do blendera, dodajemy jogurt, wodę i kardamon. Wszystko miksujemy na gładki koktajl. Artykuł Mango lassi pochodzi z serwisu Dorota Smakuje życie

Dorota Smakuje
Rola diety w depresji. Czy odżywianie ma znaczenie? 34

sałata, szpinak, brokuły, brukselka i inne zielonolistne warzywa (koniecznie zerknij do postu zbiorczego z różnymi sałatkami), – produkty pełnoziarniste (polecam pełnoziarnisty chlebek bananowy ), – jaja, ser, mleko (wypróbuj mleczny koktajl bananowo-orzechowy ). W diecie powinno się znaleźć jak najwięcej warzyw i owoców bogatych w składniki o potencjale przeciwzapalnym i przeciwutleniającym . Należy pamiętać, że dieta bogata w warzywa i owoce zapewnia

Natka Pietruszki
Surówka z młodej czerwonej kapusty 24

więc surówka pasowała idealnie. Nie mogłabym żyć bez warzyw. Chociaż pisałam Wam kiedyś, że nie potrafiłabym żyć także bez mleka, a jakoś daję radę. No dobra, nie liczę tego koktajlu z rana, ale zabrakło mi mleka roślinnego…   Składniki: 1 główka młodej czerwonej kapusty 2 marchewki 1 pęczek koperku 2 łyżki oliwy extra virgin sok z połowy cytryny szczypta

Kardamonovy
Mleko owsiane 21

dłuższego czasu staram się odstawić krowie mleko, większość z Was już o tym wie (nieudolnie się tym chwalę). Dodatkowo codziennie rano zapijamy się koktajlami i sokami, żeby na chwilę zapchać czymś brzuchy. Zapchać czymś, co się robi szybko i przyjemnie. Jestem leniwa, nie chce mi się wstawać przed pracą i kombinować w kuchni. Odstawiając mleko, musiałam znaleźć jakiś zamiennik

Kardamonovy
Gulasz z indyka i dyni 28

Zgadnijcie co ostatnio dostałam. Tak, dynię. Na szczęście była niewielkich rozmiarów, tak akurat na ten obiad i ze 3 koktajle. I znowu dynia miała smak melona, no mistrz. Muszę się w końcu dowiedzieć co to za gatunek. A o co chodzi z gulaszem? W sumie o nic, jemy ostatnio trochę zdrowiej, więc skończyło się na indyku i tej (nie cholernej

Kardamonovy
Puree z dyni 22

Jest i obiecany przepis. Puree idealnie sprawdzi się przede wszystkim do różnego rodzaju wypieków. Ja chętnie użyłabym go do koktajlu lub racuchów. Wiadomo, najchętniej wrzuciłabym go do czegoś wytrawnego, ale w moim obszernym kajecie jeszcze nic takiego nie zanotowałam. Jeżeli ktoś z Was ma jakiś pomysł, walcie śmiało. Składniki: średniej wielkości dynia (ja użyłam Hokkaido) Dynię myjemy, kroimy na pół

Kardamonovy
Kokosanki 25

przepadam za wiórkami kokosowymi. Nie lubię ich w ciastach, wygrzebuję z makiełek. Mleczko kokosowe uwielbiam. W zupach, daniach głównych, śniadaniach, koktajlach, właściwie we wszystkim. Wiórkom jednak mówię nie. Co mi strzeliło do łba, żeby zrobić kokosanki? Zaczęło się chyba od tego, że będąc ostatnio na zakupach, miałam ochotę na jakieś słodycze. Jak już cokolwiek znalazłam, zaczęłam czytać skład. Wszędzie

Kardamonovy
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 28

śmietaną zabielać zup. Stanęło więc na makaronie. Suszone pomidory klasycznie miałam w domu. Jedyne w sumie w co musiałam się zaopatrzyć to szpinak, który i tak planowałam kupić do koktajli. Jeżeli chodzi o rodzaj sera, dodajcie jaki lubicie, jak ostatnio użyłam naszego polskiego bursztynu. Używam go w sumie na zmianę z parmezanem. Chociaż smak parmezanu ciężko jest zastąpić, taka prawda

Kardamonovy
Pancakes z dynią 30

wody, ale to jednak nie było to. No… i właśnie tak powstał pomysł zrobienia pankejków. Narobiłam purre i trzeba było z nim coś z zrobić. Część wylądowała w koktajlach, część w zwykłych naleśnikach, reszta – jak w tytule. Wyszło super. Ostatnio smażę takie cuda głównie z myślą o Toli, która budzi się i mi o nich truje. Wraca

Kardamonovy
Nocna owsianka z mango 28

miód był zupełnie niepotrzebny. Łał. Nie miałam w planie dziś wciągać owsianki, ale po przedwczorajszym sushi zostało mi mango, więc chciałam je zużyć. Na początku był plan zrobienia koktajlu, ale na tego dziś zupełnie nie mam ochoty. Pomysłów też miałam niewiele. Chociaż teraz oczywiście przypomniał mi się pieczony naleśnik , do którego mango by pasowało idealnie. No nieważne już. Owsianek

Kardamonovy
Pełnoziarniste pierogi z jagoda kamczacką 40

jagodami. Przyznam, że w lesie jeszcze nie byłam, ale za to samozbiory jagody kamczackiej zaliczyłam już trzykrotnie i za każdym razem miałam na nie pomysł. Ugotowałam dżem, zrobiłam koktajl, zamroziłam, zrobiłam pierogi... Właściwie pierogi z jagodą kamczacką w ciągu 2 tygodni lepiłam już kilka razy i ciągle mam niedosyt! Oprócz pierogów jeszcze mam chęć na tartę, więc chyba znowu pojadę

Obiad gotowy
Delikatny mus czekoladowy. 45

poziom cholesterolu. Bogate jest w wapń. Posiada właściwości uspokajające. Duża zawartość żelaza znajdująca się w mleku pomocna jest przy leczeniu anemii. Mleko świetnie nadaje się do kawy, płatków śniadaniowych, koktajli, jako dodatek do wypieków, lodów, naleśników. Witaminy jakie znajdziemy w mleku owsianym to: B1, B2, B3, B6, E. Składniki mineralne to: wapń, potas, żelazo, magnez, cynk, miedź, fosfor. Jogurt grecki

Zdrowy Styl Joanny
Cynamonki z truskawkami na święto lata 36

Mogę jeść truskawki na okrągło, a koktajl ze zmiksowanych truskawek z mlekiem owsianym stał sie dla mnie odkryciem najpyszniejszym tego sezonu, który mogę pić od rana do wieczora :) Ale dziś zapraszam na soczyste cynamonki z tymi wspaniałymi owocami! Upiekłam te bułeczki na letnie przesilenie i święto lata Midsommar, które jest chyba jednym z najhuczniej obchodzonych dni przez szwedów w roku

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Koreczki z truskawkami i serem Brie. 48

Podane z polewą balsamiczną są przepyszne. Różnorodność tekstury i smaku zachwyci każde wymagające podniebienie! Truskawki są bardzo popularny owocem, ze względu na swój smak. Idealnie komponują się w sałatkach, koktajlach, smoothie czy w deserach. Truskawki posiadają właściwości lecznicze i upiększające. Wspomagają odchudzanie, posiadają właściwości moczopędne, dzięki czemu oczyszczają nasz organizm z toksyn. Wpływają pozytywnie na pracę serca. Zalecane

Zdrowy Styl Joanny

Proponowane wyszukiwania