Dzisiaj chciałyśmy poczęstować Was czymś pachnącym latem i idealnie nadającym się na nasz poniedziałkowy fit... Pyszny koktajl owocowy z sezonowych owoców w połączeniu z maślanką i nutą miodu to bardzo fajne i przede wszystkim smaczne połączenie. Przygotowuję takie koktajle na upalne dni kiedy schłodzony idealnie nadaje się(...)ksylitolu PRZYGOTOWANIE : Truskawki myjemy, szypułkujemy, przekładamy do blendera lub malaksera. Czereśnie płuczemy, drylujemy i przekładamy do truskawek. Owoce blendujemy do uzyskania gęstego owocowego koktajlu. Dodajemy łyżeczkę miodu akacjowego (lub ksylitolu) oraz zalewamy zimna maślanka. Całość blendujemy do połączenia składników. Podajemy schłodzony
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiszklanki, jeżyny 1,5 szklanki, borówki 2 szklanki do dzbanka miksera wlacć zimną maślankę z worka, nam lepiej smakuje od maślanek kartonowych wsypać opłukane maliny, jeżyny, borówki na najwyższych obrotach zmiksować z 1 minutę taki koktajl smakuje nam zamiast śniadania lub kolacji, jest syty i zdrowy...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięUlubione smaki. Dziś szklaneczka zamiast kawy, na dobre rozpoczęcie dnia! Składniki: garstka malin 1 banan maślanka Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Maślanką regulujemy gęstość koktajlu. Jeśli lubicie możecie dosłodzić napój cukrem, ja wolę bez :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka GotujeNajzdrowiej jest robić koktajle z jogurtem naturalnym lub kefirem, ale mi akurat przyszedł smak na dodatek niesezonowych owoców. Mrożonki są drogie, więc kupiłam maślankę truskawkową, dodałam inne owoce i powstał pyszny koktajl z nutą truskawkową ;-) SKŁADNIKI 1 litr maślanki truskawkowej 2 pomarańcze 3 kiwi 1 banan WYKONANIE Owoce obrać i wrzucić do blendera. Jeżeli pomarańcza ma pestki, to koniecznie
Passions hobbies lifePyszny koktajl truskawkowo-bananowy z dodatkiem maślanki . Idealny na upalne dni , doskonale gasi pragnienie. Składniki: 0,5 kilograma truskawek 3 banany 0,5 litra maślanki 2-3 łyżki cukru Sposób przygotowania: Truskawki oczyszczamy z szypułek , myjemy , umieszczamy w dzbanku miksującym lub blenderze . Banany obieramy ze skóry , kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do truskawek . Wlewamy maślankę i wsypujemy . Wszystko razem
Bajeczna Kuchniagorące dni owocowy koktajl jest pozycją wręcz obowiązkową. :-) Próbowałam mnóstwo wariantów smakowych, lecz najczęściej pozostaję przy tej opcji, czyli truskawkach zmiksowanych z maślanką. Wzbogaciłam(...)nasiona konopii, które są najzdrowszymi spośród wszystkich ziaren. Mają mnóstwo wartości odżywczych, obowiązkowo powinniśmy wpleść je do naszego codziennego menu. Są miękkie, więc do koktajlu pasują doskonale. 250g truskawek 200ml maślanki 2 łyżki ekologicznych nasion konopii od Symbio 1. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. 2. Wszystkie składniki przekładamy do blendera, miksujemy. 3. Gotowy koktajl dekorujemy truskawką i posypujemy szczyptą nasion
Szefowa kuchniPrzygotowanie go jest przecież szybkie i proste a dodać można niemal wszystkie owoce czy warzywa, w zależności od tego co ma się akurat pod ręką. Najbardziej lubię koktajle na bazie jogurtu, maślanki lub kefiru i nigdy ich nie dosładzam, bo owoce same w sobie są już dla mnie wystarczająco słodkie. Tak było i dzisiaj :) Kilka składników, chwila miksowania i koktajl
Ze smakiem i z pasjąWitajcie!Lubicie koktajle owocowe?Ja bardzo i dość często staram się je przygotowywać. Czy to na maślance, jak ten, czy na mleku, jogurcie naturalnym. Nie przepadam za "kupnymi" jogurtami owocowymi, które są nafaszerowane chemią, sztucznymi barwnikami itd. Po co kupować gotowe, skoro samemu można zrobić własny? Mamy obecnie takie bogactwo owoców, że zdecydowanie jest w czym wybierać :-).Zapraszam
Pora coś zjeśćprzełożyć do blendera i gotowe. Inspiracje jeżynowe: Kasza manna na mleku z jeżynowym musem Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance Sorbet jeżynowy z białym winem Mus z mrożonych jeżyn Składniki: mrożone jeżyny cukier woda Przygotowanie: Do blendera wrzucamy jeżyny, dodajemy cukier i wlewamy wodę. Miksujemy na gładką, aksamitną
Moja smaczna kuchniaprzygotować wspólnie kolację. Podany w estetycznych słoiczkach wygląda magicznie i apetycznie. Inne, jeżynowe przepisy: Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance Sorbet jeżynowy z białym winem Kaszka manna na mleku z musem jeżynowym Składniki: 4 łyżki kaszy manna błyskawicznej 500 ml mleka 250 g jeżyn świeżych lub mrożonych
Moja smaczna kuchniacukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Koktajl bananowy z kiwi Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Koktajl z jeżyn na maślance Semifreddo jagodowo-truskawkowe Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy Sorbet truskawkowy
Moja smaczna kuchniaczasach mało kto ma czas na przygotowywanie i jedzenie normalnych i zdrowych posiłków.Doskonałą alternatywą dla pączka lub równie niezdrowej,kalorycznej przekąski będzie mój ulubiony słodki koktajl. Składniki: 250 ml maślanki naturalnej 6 śliwek węgierek 1 łyżeczka brązowego cukru Sposób przygotowania: Śliwki myjemy, wyciągamy z nich pestki i miksujemy.Dodajemy cukier i podgotowujemy ok.5 minut. Zimną maślankę wlewamy do szklanki.Nast
Wielki apetytPyszny koktajl z bananów i maślanki, który można zrobić o każdej porze roku. Składniki: 3 duże banany 500 ml maślanki lub kefiru łyżka cukru pudru - ewentualnie Banany pokroić na plastry i wrzucić do blendera, zostawiając kilka plastrów do dekoracji. Wlać maślankę lub kefir oraz ewentualnie cukier i całość dokładnie zmiksować. Można schłodzić przed podaniem
wyzwania kuchennecharakteru. Jeśli wolicie koktajle o rzadszej konsystencji polecamy ten na zielonej herbacie . Zielony koktajl z błonnikiem jabłkowym i imbirem SKŁADNIKI: 1/2 słodkiej pomarańczy 1/2 awokado 1/2 banana 2 garście świeżego szpinaku 1 łyżeczka startego świeżego imbiru 1 łyżka błonnika jabłkowego 300 ml jogurtu naturalnego lub maślanki PRZYGOTOWANIE: Szpinak myjemy, osuszamy(...)usuwamy ogonki. Pomarańczę, banana i awokado obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Świeży imbir obieramy i ścieramy na drobnej tarce. Wszystkie składniki miksujemy ze sobą. Jeśli koktajl jest zbyt gęsty dolewamy więcej maślanki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki