Co jest najlepsze na upał? Właśnie takie smoothie cytrusowe! Orzeźwiające, o wyrazistym smaku i oczywiście lodowate! Dodatkowym plusem jest to, że to smoothie jest sycące i
Blondynka Gotujejesienią i zimą, kiedy powinniśmy szczególnie dbać o to co jemy, bo nic tak dobrze nie wpływa na odporność i dobre samopoczucie jak prawidłowe, urozmaicone odżywianie. Co więcej, świeże koktajle mogą stać się naszymi sprzymierzeńcami w walce z przeziębieniem, wystarczy tylko zadbać o owoce i warzywa bogate w witaminę C oraz wzbogacać je naturalnymi składnikami przeciwwirusowymi takimi jak rozgrzewający imbir(...)jednolitą, aksamitną konsystencję. Jeżeli smoothie jest zbyt gęste można dodać wodę i ponownie wymieszać. 4) Na koniec dodać nasiona chia, dokładnie wymieszać łyżką i przelać do szklanek. Artykuł Aksamitne owocowe smoothie z imbirem pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.meDziś mam dla Was kolejny, fantastyczny przepis z wykorzystaniem mąki kokosowej, w której ostatnio totalnie się zakochałam! CIEKAWOSTKA! Ma bajecznie kokosowy, słodki smak i aromat. Nie
Ostra na SłodkoPodczas naszej diety z dr Dąbrowską ciągle szukałam nowych smaków i kulinarnych pomysłów. Dosyć często ratowaliśmy się różnego rodzaju zupami, przygotowanymi na bazie wegańskiego wywaru
Kulinarne przygody GatityDziś zapraszam Was na pyszne wegańskie pomidorowe placuszki z kalafiorem. Są przygotowane zgodnie z zasadami diety dr Ewy Dąbrowskiej, co oznacza, że nie zwierają ani grama
Kulinarne przygody GatityW prostocie siła! I tak jest w przypadku dzisiejszego przepisu. Kilka składników, chwila przygotowania i na naszym talerzu ląduje pyszna i zdrowa surówka. A poza
Kulinarne przygody GatityDziś na blogu mała wariacja na temat klasycznej wegańskiej kalafiornicy . Muszę przyznać, że kalafior pod taką postacią bardzo mi posmakował. Natomiast jak Wam się on
Kulinarne przygody GatityJakiś czas temu odkryłam, że pieczone frytki można też robić z innych warzyw, nie tylko z ziemniaków, i na dodatek te frytki są bardzo
Kulinarne przygody GatityCo roku z utęsknieniem czekam na maj, kiedy to na straganach i na targach pojawiają się piękne główki młodej zielonej kapusty. Dokupuję do niej dorodny
Kulinarne przygody Gatityoniemieliśmy. Tyle rodzajów czekolady do picia w życiu nie widzieliśmy! Gorzka, deserowa lub mleczna w różnych wariantach do wyboru. Prócz tego, orzeźwiające białe czekolady na zimno z owocowymi smakami, liczne desery na bazie wedlowskiej czekolady, praliny czekoladowe, ciasta oraz aromatyczne kawy i herbaty. Ilość pozycji w karcie aż przytłaczała, a zdecydować się na cokolwiek naprawdę było trudno. Zresztą, całe(...)czekolada z wyraźnym posmakiem bananów i mirabelki, co tłumiło smak czekolady. Co mnie zdziwiło, była niesamowicie orzeźwiająca, niezbyt słodka. Bardziej mleczna, aniżeli czekoladowa. Spieniona i chłodna, bardzo smaczna, jak koktajl mleczny. Niestety, niezbyt intensywny smak białej czekolady. Gdyby nie to, że wiedziałam co znajduje się w napoju, pomyślałabym, że to zwykły mleczny koktajl. Reasumując: Naprawdę urocze miejsce, pyszne i słodkie
W kuchni Karmel-itkiKarnawał już za nami..., teraz przyszła pora na lekką wstrzemięźliwość, aby pozbyć się nadmiaru kilogramów, który nie wiadomo skąd nagle się nam pojawił na wadze 😀. A
Kulinarne przygody GatitySezon na truskawki w pełni! Ja wykorzystuję go na tak zwanego maksa i dodaję te pyszne owoce prawie do wszystkiego 😍. Niestety świeże polskie truskawki
Kulinarne przygody GatityZ oknami coraz cieplej, więc z chęcią przerzucamy się na lżejsze i mniej przetworzone potrawy. Na naszych stołach coraz częściej goszczą sałatki, a znikają duszone
Kulinarne przygody Gatitypomidorowe, ogórkowe, buraczane i ziołowe. Słodsze sorbety jemy na deser i nie liczymy kalorii, bo zawierają ich dużo mniej niż lody i torty. Sorbety to dobrze zamrożone kryształki soków owocowych, warzywnych, mogą być z dodatkiem alkoholu .Marco Polo przywiózł z Chin prototyp współczesnej maszynki do lodów. Za pomocą maszynki do lodów lub typowych sorbetiarek deser robi się sam .Jeżeli(...)truskawek świeżych lub mrożonych 400ml wody mineralnej. 6 łyżek cukru 3 łyżki soku z cytryny Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucamy do blendera, dobrze też sprawdza się mikser do koktajli i miksujemy. Przecedzamy przez sitko. Wlewamy do naczynia metalowego lub z tworzywa szt., przykrywamy, aby nie pochłaniały jakichś zapachów i do zamrażarki. Przez pierwszą godzinę mieszamy co 15 min. Potem możemy
Kulinarny karnet ChristopheraDzięki diecie dr Dąbrowskiej odkrywamy przeróżne nowe dania na naszych talerzach. I okazuje się, że te nowe połączenia są bardzo smaczne. Tym razem przygotowałam ryż z
Kulinarne przygody Gatity