kokosowy - 4500 przepisów (strona:161/300)

PLACKI DYNIOWE, BEZGLUTENOWE 304

były smakowite.Składniki:- 200g puree* z dyni (o rzadkiej konsystencji)- 2 łyżki jogurtu naturalnego- 2 jajka- ok.1 szklanki (250ml) mąki ryżowej (zależne od rodzaju dyni)- 2 łyżki stopionego oleju kokosowego- 1 łyżka syropu klonowego lub miodu, lub syropu z agawy, lub ksylitolu- 1/3 szklanki mielonych migdałów- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia- szczypta soli* Puree z dyni:Dynię umyć(...)blendera). W zamkniętym słoiku można taki mus przechowywać w lodówce do kilku dni. Można go również zamrozić.W jednej misce wymieszać mus z dyni z jajkami, jogurtem naturalnym, olejem kokosowym i miodem lub syropem.W drugiej misce mieszamy dokładnie wszystkie suche składniki (mąkę, migdały, proszek do pieczenia i sól).Do miski z dynią wsypujemy składniki suche i mieszamy łyżką do połączenia

Smaczne Zdrowe
TORCIK OWOCOWY Z MASĄ BUDYNIOWĄ 144

dzielimy na 3 części, po 1 części wykładamy na placek biszkoptu, przykrywamy drugim, kolejna porcja masy itdOzdabianie:Boki i wierzch torta smarujemy serkiem mascarpone dość cienko. Boki obsypujemy wiórkami kokosowymi, przyczepiamy kolorowe perełki. Na wierzch układamy rząd pokrojonych w plastry kiwi,następnie truskawek i tak na zmianę do środka. Na środku kładziemy 3 całe truskawki, obkładamy plastrami cytryny

Z Majeczką w kuchni
MANNA KOSTKA 269

mleka1 szklanka cukru1 margaryna1.5 szklanki kaszy mannejopakowanie cukru waniliowego4 łyzki wiórków kokosowych5 łyżek rodzynekWykonanie:Mleko, cukry, pokrojona margarynę gotujemy, dodajemy kaszę , kiedy zacznie gęstnieć, dodajemy rodzynki i wiórki kokosowe. Dobrze mieszamy. Duża blachę wykładamy herbatnikami, wylewamy na nie gorącą masę, przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Odstawiamy do wystudzenia. Kroimy w kawałki wielkości herbatnika

Z Majeczką w kuchni
MANNA ROZKOSZ 148

Kaszka....wspomnienia  z dzieciństwa.... ta jednak o niebo lepsza...pełna pysznych bakaliiSkładniki:2 szklanki mleka1 szklanka kaszy mannej 1/4 kostki masła4 łyzki cukru4 łyzki wiórków kokosowych Bakalland5 dag kandyzowanej skórki pomarańczy Bakalland5 dag rodzynek BakallandWykonanie:Mleko wlewamy do garnka,dodajemy pokrojone w kosteczkę masło,cukier.Gdy masło się rozpuści dodajemy kasze manną ,rodzynki,wiórki kokosowe i skórki pomarańczy.Mieszamy

Z Majeczką w kuchni
BAJECZNY PIERNIK 3534

godz do lodówki żeby masa stężała.Gotowe wystudzone ciasto przekrajamy na połowę. Przekładamy wystudzoną masa. Przykrywamy. wierzch:Śmietanę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ubitą smarujemy wierzch ciasta. Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni. Posypujemy po wierzchu ciasta

Z Majeczką w kuchni
Kasza jest dobra na wszystko. Bezmięsny poniedziałek #3 272

kaszką.Wierzch zwieńczyłam spienionym mlekiem.Z dodatkiem posypki czekoladowej.LunchKuskusianka, podejście drugie. Pierwsza nie spotkała się z aprobatą Stwórcy. Grymasił. Ale mógł. Bo za sucha była.Ta wyszła boska. Słodko kokosowa. Cierpko żurawinowa. Gorzko czekoladowa.Owsianka jest cool. Ale mała odmiana nie zaszkodzi.kuskusmleko kokosowegarść suszonego kokosagarść suszonej żurawinygorzka czekolada2 łyżeczki mioduszczypta soliodrobina wrzątkuKuskus zalałam mlekiem w proporcji 1:2. Posoliłam. Dodałam suszone kawałki

bastalena
Roti Paun - maślane bułeczki z Malezji 253

samym masłem, z odrobiną dżemu (próbowałem z dżemem z dyni), a nawet same, podane do kawy na śniadanie, lub jako przepyszny deser. Bułeczki nadziewane są masłem lub dżemem kokosowym. Z braku dżemu kokosowego można nadziewać je każdym innym rodzajem dżemu.Najfajniejsze jest odrywanie bułeczki jednej od drugiej - każdy sobie sam odrywa wybraną bułeczkę na jeden, dwa kęsy.Aby zachować okrągłą

Grahamka, weka i kajzerka
Krem z dyni i gruszki z gorgonzolą i grzankami 215

dynią i całość dusimy kilka chwil. Doprawiamy solą, pieprzem, imbirem, kuminem oraz chili i mieszamy. Wlewamy bulion i gotujemy zupę kilkanaście minut. Po tym czasie do zupy dodajemy mleko kokosowe i blenderujemy całość na gładki krem. Jeszcze raz doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z ognia, ewentualnie doprawiamy jeszcze szczyptą soli. Patelnię rozgrzewamy i wrzucamy na nią pokrojone w kostkę kromki

Mango Papaja
Orkiszowo-gryczane naleśniki z dżemem truskawkowym 146

czas udać się na szkołę do kogoś kto nauczy mnie robić dobre przetwory! Składniki:100 gram mąki orkiszowej typ 200060 gram mąki gryczanej 2 jajaszklanka mleka szczypta soliłyżka stewiiwodaolej kokosowy do smażeniadżem/powidła/biały ser/ świeże owoce do podaniaW misce mieszamy mąkę gryczaną z mąką orkiszową, mleko, jaja, stewię i szczyptę soli, tworząc przy tym dość rzadkie ciasto(...)naleśniki. Jeśli będzie zbyt gęste dodajemy kilka łyżek wody (najlepiej gazowanej, co spulchni ciasto). Rozgrzewamy patelnię oraz olej kokosowy i smażymy na niej naleśniki (niech będą cienkie). Z podanego przepisu powinniśmy otrzymać 7 dużych naleśników. Ja moje naleśniki podałam z pyszną konfiturą truskawkową. Jednak jeśli pominiecie stewię w przepisie z powodzeniem możecie podać naleśniki z farszem wytrawnym

Mango Papaja
Ciasto styropian 1533

Dodatkowo:Dżem porzeczkowy lub inny najlepiej kwaskowatyWykonanie:pianę Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać cukier, cały czas miksując. Następnie dodać proszek budyniowy , mąkę ziemniaczaną,  wiórki kokosowe oraz śmietanę. Podpieczone ciasto posmarować dżemem , masę śmietanową wymieszać  i delikatnie wylać na ciasto.Wierzch  posypać startym na grubych oczkach kakaowym ciastem z zamrażarki.Całość piec jeszcze  przez około

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik na zielono BEZGLUTENOWY 167

amarantusa ekspandowanego2 łyżki bezglutenowych otrębów owsianych1 żółtkołyżeczka wody1,5 łyżki białka z przygotowanych 6 białek do masy serowej z jaj kurzych L (najlepiej z wolnego wybiegu)Przygotowanie:Zmielić wiórki kokosowe, aż powstanie gęsta masa. Do przygotowanego żółtka dodać łyżeczkę wody i rozmieszać razem. Do miseczki dodać wszystkie przygotowane składniki i dokładni wymieszać. Pozostawić masę do lekkiego spęcznienia na około

Eat Shrimps
Azjatycki bulion drobiowy - baza do potraw azjatyckich 279

oczywiście używać klasycznego, dobrze nam znanego bulionu, który również nada daniom aromatu, odbiega on jednak smakiem od tego "właściwego".Na bulionie azjatyckim możemy przygotować wiele dań, na przykład: zupę kokosową z pieczarkami, kurczakiem i kiełkami, zupę kokosową z boczniakami, kurczakiem i grzybkami straw, a także krem z jarmużu i moje ulubione danie - zielone curry z kurczakiem.Sk

Tajskie smaki
PASZTET Z KASZY JAGLANEJ Z PIECZARKAMI 379

przemycam do naszego menu dania, o których nam się wcześniej nawet nie śniło, są to wszelkiego rodzaju hummusy, szczególnie polecam dyniowy,  cudowny smalec z fasoli , z oleju kokosowego czy teraz pasztety bezmięsne. O ile do samej kaszy jaglanej nikt nas przekonywać nie musi bo ją wprost uwielbiamy, to taki pasztet był już nie lada wyzwaniem. Ale podjęłam(...)pęczek natki pietruszki- 1 puszka białej fasoli-  ok.60g mąki ziemniaczanej- sól i pieprz do smaku- olej lub oliwa do podsmażenia pieczarek i cebuli z czosnkiem (dałam olej kokosowy bezzapachowy)Pieczarki umyć, pokroić na małe kawałki i podsmażyć na oleju lub oliwie, doprawić solą i pieprzem.Na patelni podsmażyć także cebulę pokrojoną w kostkę, pod koniec smażenia dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku

Smaczne Zdrowe
Biszkoptowe ciasteczka 119

Dodatkowo :czekolada (gotowa lub rozpuszczona w kąpieli wodnej)dżem(według mnie najlepiej sprawdza się porzeczkowy, z innymi nie za bardzo mi podchodziły), dowolny krem lub nutella - co chcemy :)wiórki kokosowe Przygotowanie :Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać obie mąki, proszek do pieczenia i cukier. Wkładamy do piekarnikanagrzanego do 180st. C i pieczemy 20-25 min.Po wystudzeniu wycinamy(...)kieliszkiem kółka.Jedno kółko smarujemy np. dżemem i dociskamy drugie, aby się dobrze skleiły.Takie ciasteczko obtaczamy w rozpuszczonej czekoladzie i obsypujemy wiórkami kokosowymi lub orzechamiSmacznego

charlotte gotuje
Bajaderki 141

dżemu truskawkowego lub wiśniowego (użyłam truskawkowego)100 ml mleka100 g masła100 g cukru4 czubate łyżeczki kakaokilka kropli aromatu rumowego (nie miałam akurat w domu więc dodałam migdałowy)wiórki kokosowe do obtoczeniaPrzygotowanie :Herbatniki pokruszyć. Ja robię tak, że wrzucam je do reklamówki i gniotę dokładnie wałkiem.Rodzynki sparzyć i pokroić. Orzechy posiekać.Masło, cukier, mleko, kakao rozpuścić. Dodać resztę składników (oprócz

charlotte gotuje

Proponowane wyszukiwania