moje cuda z jabłkami :) Szarlotka - przepis od babci Szarlotka z kremem francuskim zapiekana Mini Apple Pie - mini szarlotki:) Placek wykwintny z jabłkami Ciasto ucierane z owocami i kruszonką Jabłka w cieście z sosem karmelowo kokosowym Tarta biszkoptowa z chleba razowego i orzechów z karmelizowanymi jabłkami Muffinki cynamonowe z jabłkami i posypką orzechową
coolinarnyserniki na blogu: Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini serniczki cytrynowo czekoladowe Sernik z marakują Sernik tęczowy Sernik „Zebra” Sernik malinowy Chatka Puchatka Wydrukuj przepis The post Sernik gotowany appeared
mojewypiekiinietylkoblogu, nie tylko pieczone: Chatka z ptasim mleczkiem Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini serniczki cytrynowo czekoladowe Sernik z marakują Sernik tęczowy Sernik „Zebra” Sernik malinowy Chatka Puchatka W wydarzeniu Ciasto na niedzielę – Sernik , wraz
mojewypiekiinietylkotruskawekJajka dobrze ubić, partiami dodawać cukier. Mleko wymieszać z olejem, mąkę przesiać z proszkiem, wymieszać z budyniem i wiórkami kokosowymi. Do ubitych jajek na zmianę dodawać składniki płynne i suche, miksując na najniższych obrotach miksera. Foremki na mini babeczki posmarować masłem i wysypać mąką. Przelać masę do foremek.Piec w 170 st. C. 30-35 minut.Przestudzi
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWersja wytrawna? - proszę bardzo, dodajcie tartą cebulkę, pieczarki i dowolną kiełbaskę, zrezygnujcie z cukru a otrzymacie placuszki - mini omlety. Można? Można!:) Smacznego:) Składniki: 3 szklanki mąki pszennej (3 szklanki 250 ml od herbaty) 400 ml mleczka kokosowego 2 łyżeczki miodu lipowego 2 opakowania cukru wanilinowego 1 opakowanie proszku do pieczenia suszona żurawina - do woli woda - szklanka, półtorej, musicie
Zasmakuj Kuchnimieszam. Następnie smażę na złoto-brązowy kolor na rozgrzanej patelni z olejem lub z masłem (ja akurat smażę na oleju kokosowym-REWELACJA) jednego dużego placka żebym mogła zrobić z niego pizze. Równie dobrze można robić małe placuszki i zrobić mini pizze ( i na imprezę jak znalazł ). Teraz zostaje już tylko posmarować placka sosem lub keczupem, posypuję startym serem i szczypiorkiem
Kuchnia Vikiochłodę w te gorące dni :) Lody wegańskie (!), bezmleczne, bez jajek ;) Na mleku kokosowym z dodatkiem truskawek, chyba już ostatnich tego lata ;) Kolejna fala upałów nadciąga, cieszę się bardzo, ponieważ w przyszłym tygodniu, razem z mężem i przyjaciółmi, wybieramy się na kilka dni w góry, takie mini wakacje ;) Jeśli Wy nie macie jeszcze pomysłu na zorganizowanie wakacyjnego wypoczynku swoim dzieciom, polecam
Domowa cukiernia EwyChoć wiosna zbliża się już bardziej żwawym krokiem, to jeszcze długo przyjdzie nam poczekać na pierwsze wiosenne i wczesnoletnie owoce. Na szczęście w obfitych ilościach występują
Even Better FoodJabłecznik z bitą śmietaną Keks na białkach Kruchy placek ze śliwkami Łaciaty sernik Makowiec Makowiec zawijany Małe szarlotki Mini serniczki Murzynek Murzynek Piernik na święta Piernik z marchewką Placek z wiśniami Placek drożdżowy ze śliwkami Puszysty sernik Rolada kokosowa Sernik na święta Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z truskawkami
Aga w kuchniSkładniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki wiórków kokosowych 2/3 szklanki cukru 120 g stopionego masła 2 jaja 1/2 szklanki mleka
Czerwień i błękitzalać masą jogurtową, upiec volia! Podane składniki są wystarczające na formę średniki 23 cm, ja wykorzystałam do upieczenia 5 mini form do tartelek: ciasto kruche: 180 g mąki pszennej ( 80 g pełnoziarnistej i 100 białej) 100 g masła roślinnego (użyłam kokosowego) lub 120 ml oleju roślinnego pół łyżeczki soli łyżeczka przypraw tj. tymianek, rozmaryn, bazylia (ulubionych) Masa: 400 ml jogurtu
greenscarfkokosowe tarteletki z ciecierzycy z kokosowym tofu i malinami~ Kilka dni temu na jakimś blogu zobaczyłam pomysł na tartę na spodzie z ciecierzycy (albo to była fasola - nie pamiętam!). Musiałam tego spróbować! Dzisiaj dzielę się z Wami moim przepisem i szczerze polecam spróbowanie tych mini-tart bo są przepyszne! Nikt nie zgadłby, że spód jest wykonany z warzywa :) Wczoraj prawie(...)napiszę :)), a potem nauka :( PRZEPIS /1 porcja/ ~120g ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki) ~białko ( w wersji wegańskiej można użyć "jajka z siemienia") ~lekko czubata łyżka mąki kokosowej ~łyżka soku z cytryny ~cukier/stevia do smaku Ciecierzycę, białko (lub "jajko z siemienia") i sok z cytryny miksujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę kokosową, cukier/stevię i mieszamy. Masa powinna być
breakfast of dreamsSkładniki na około 4-6 porcji: 2 puszki mleka kokosowego House of Asia 8-10 liści limonki kafir House of Asia 250 ml bulionu warzywnego ( ale nie koniecznie ) 1 duża pierś z kurczaka 4 mini bakłażany tajskie 1 cebula 1 zielona papryka ćwiartka brokuła 1/2 małej cukini 10 pomidorków koktajlowych 1/2 puszki przekrojonych na pól grzybów słomianych pęczek tajskiej(...)papryczkę chilli drobno posiekać. Bazylię oberwać z gałązek i podzielić na pół. Każdy doda je sobie na talerzu wg uznania. Na dno garnka wlać ok 100 ml mleka kokosowego House of Asia, podgrzewać mieszając do momentu zgęstnienia ( ma to wyglądać tak jakby olej oddzielił się od mleka ) i dodać pastę curry. Połączyć na jednolitą masę. Dodać pokrojoną pierś
Jemy Pijemymini babeczki, które smakują jak sernik, ale są ... bez sera SKŁADNIKI 400 ml śmietany 18% 2 jajka 1 budyń śmietankowy ½ szkl. wiórek kokosowych 3 łyżki cukru WYKONANIE Metalowe foremki (2 sztuki o średnicy 14 cm) smarujemy olejem, posypujemy wiórkami kokosowymi. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy śmietanę, wiórki i budyń waniliowy. Przekładamy do foremek. Pieczemy
słodki bratekłyżeczki nabieramy krem z którego lepimy niewielkie kuleczki, w środek wbijamy migdał i od razu obtaczamy w wiórkach kokosowych (czynność tę należy wykonywać szybko, ponieważ pralinki w połączeniu z ciepłem rąk będą szybko się rozpuszczać). Gotowe pralinki warto przełożyć do mini papilotek. Czekoladki koniecznie przechowujemy w lodówce do momentu podania. Uwagi: Pralinki mają bardzo delikatną, wręcz "lejącą" konsystencje - szczególnie
Słodka Strona