Dziś na deser przygotowałam bardzo dobrze wszystkim znane ciasteczka: chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku kokosanki. Smakują dokładnie tak samo jak te, które pamiętam z
My Culinary ArtRozsmakowałam się w rabarbarze :-). A ponieważ ostatnio eksperymentuję z granolą, tym razem postanowiłam dodać do niej rabarbar. Było warto ! Granola kokosowo-rabarbarowa Składniki
Kulinarne przygody GatityPyszne kokosanki... fakt, jest przy nich trochę dłubania, ale ich smak wynagradza wszystko ! Delikatne, chrupiące, rozpływają się w ustach ! I niestety uzależniają, jak się człowiek przysiądzie
Kulinarne przygody GatityCiasto marchewkowe już jakiś czas temu podbiło nasze serca, choć nie powiem, pierwszy raz piekłam je z małą niepewnością... marchewka i ciasto
Kulinarne przygody GatityDzisiaj prezentuję rewelacyjne cappuccino - kolejny świetny przepis Teściowej :) Ciasto kokosowe 200 g wiórków kokosowych 5 białek 1 szklanka cukru Białka ubijamy z cukrem, dodajemy wiórki
Moje Kuchenne RewelacjeUwielbiam szybkie, proste a smakiem w pełni zadowalające ciasta. Szukając słodkości na bazie mleka kokosowego… Tak tak pozostałość po ostatnich czekoladowo – kokosowych muffinkach…
Made By Mom And SonMam dla Was propozycję na pyszny i szybki poobiedni deser. Dla fanów kokosa i nie tylko. Skoro szybko i pysznie to nic innego jak błyskawicznie powstające
Made By Mom And SonCzego nie ma w internecie to nie istnieje, zgodnie z tym często powtarzanym hasłem przez mojego łasucha (twierdzi, że naprawiał kable i elektronikę zanim zaczął
ciastkarnia na kruchym spodziePochwaliłam się ostatnio tortem ślubnym w poście nr. 100 (taki pomysł na podwójne świętowanie) ale nie pokazałam zdjęć z innej równie ważnej dla mnie
ciastkarnia na kruchym spodzieChwila przerwy od wypieków truskawkowych. Nie żeby mi się truskawki przejadły bo myślę, że taki stan jest nie możliwy ale pomyślałam, że mała odmiana na blogu
ciastkarnia na kruchym spodzieObserwuję z zapartym tchem delikatne falowanie tafli jeziora. Zbiera się na deszcz, ciemne chmury przysłaniają błękit nieba. Słońce zachodzi. Wsłuchuję się w bicie własnego serca. Będąc
W kuchni Karmel-itkiKokosowy zapach unosi się tu i ówdzie, słodko-lepki, egzotyczny, a zarazem tak domowy i swojski. Kokosanki, to tak naprawdę mój sposób na białka. Gdy chcę
W kuchni Karmel-itkiMega kokosowe, rozpływające się w ustach. Można zrobić ich więcej i przechowywać dłużej w szczelnym pojemniku w zamrażarce - o ile cokolwiek zostanie ;-) Składniki: 250 g wiórków
Kulinarny PamiętnikPostanowiłam wziąć udział w konkursie kulinarnym . Tematem przewodnim jest przygotowanie dania, którym chciałabym ugościć Margarytkę z Zielonookim. Wyzwanie! Poszperałam trochę w opisach i komentarzach do jej
bastalena