wlać trochę oleju rzepakowego Na rozgrzany olej ułożyć szaszłyki i smażyć z każdej strony do momentu, aż kurczak będzie dobrze usmażony Ja podałam z surówką z czerwonej kapusty i ogórkiem kiszonym . Można ugotować ryż, kaszę gryczaną lub usmażyć frytki :) Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comszklanka mąki kukurydzianej 3 łyżki smalczyku roślinnego 2/3 szklanki gorącej wody płaska łyżeczka soli Dodatkowo: smalczyk do posmarowania tortilli 3/4 opakowania ogórki kiszone 3-4 sztuki szynka lub boczek ok 8-9 plastrów kapusta pekińska (najlepiej jej biały twardy głąb) pomidor - 2 sztuki opcjonalnie sos czosnkowy W gorącej wodzie rozpuścić smalczyk, sól i stopniowo dodawać do mąki, mieszając(...)musimy wykonać kiedy tortilla jest jeszcze ciepła, ponieważ potem mogłaby się połamać. W gotowe, uformowane tortille wkładamy ulubiony farsz. Mnie do smalczyku roślinnego najbardziej pasował ogórek kiszony, pomidor, szynka i głąb kapusty pekińskiej (pokroiłam go w paski i delikatnie przyprawiłam). Tortille można polać ulubionym sosem
Jadło i czytadłoDobra surówka do obiadu Składniki - 0,5 kapusty pekińskiej - 2 ogórki kiszone - 1 marchewka - 2 łyżki koperku (może być mrożony ) - 1 jabłko - sos sałatkowy koperkowo-ziołowy - 3 łyżki jogurtu - 3 łyżki majonezu Sposób przygotowania 1. - kapustę pokroić dodać potarte na dużej tarce ogórki,jabłko i marchew. Dodać koperek,wszystko posypać sosem sałatkowym. D odać jogurt i majonez dobrze wymieszać
W królestwie smaków BeatyKimchi czyli tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta, rzepa albo ogórek ale można też przygotować kimchi z innych warzyw. Większość kimchi ma ostry smak z powodu użycia płatków papryczek chili. W Korei kimchi jest popularną przystawką. Dziś podaję przepis na kimchi podstawowe. Ja używam kimchi do dań mięsnych, znakomicie podkreśla smak
Moje Małe Czarowaniebułka paluch 4 szt · parówki 4 szt · ogórki kiszone 3-4 szt · kapusta pekińska · keczup Bułki przekrawamy na pół, do środka wkładamy po jednej parówce i wkładamy do piekarnika. Pieczemy do momentu, aż bułeczki lekko zarumienią. Następnie układamy pokrojoną drobniutko kapustę pekińską oraz pokrojone w plasterki ogórki. Całość polewamy keczupem
Camilla w kuchniswoja objetość mniej więcej o połowę. Roladki wyciagamy a sos blendujemy na gładko. Roladki możecie podać np z ziemniakami lub kluskami śląskimi. Jako dodatek świetnie pasują ogórki kiszone, buraczki lub czerwona kapusta. Życzę smacznego ! The post Tradycyjne rolady wołowe appeared first on Kulinarna Patilogia
Kulinarna Patilogiateż robicie ? Zostawcie w komentarzach link do swoich przepisów. Składniki : * hamburgery z mielonego mięsa - u mnie drobiowo-wieprzowe * bułka - u mnie grahamka z ziarnami * kapusta biała * pomidor * ogórek kiszony * majonez * ketchup Do tego coca-cola z kostkami lodu. Bardzo kaloryczne danie więc wszystkim na diecie nie polecam ze względu na majonez,ale można zastąpić jogurtem naturalnym
Magiczne Życie Martyfiletów z kurczaka - 5 ogórków kiszonych - ½ opakowania przyprawy kebab-gyros - 2 cebule - ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki - olej Surówka - ½ kapusty pekińskiej - marchew, cebula - 2 ogórki kiszone - 2 łyżki oleju - sól, pieprz - cukier, ocet ( ok. 1 łyżeczka ) Sos - 2 łyżki jogurtu naturalnego - 2 łyżki majonezu - ½ opakowania(...)będzie dosłownie chwila a dla mnie miły gest doceniający moją pracę i poświęcony czas. Z góry dziękuję. Wykonanie Jogurt wymieszać z majonezem i przyprawą. Odstawić w chłodne miejsce. Kapustę pokroić w paski, cebulę w kostkę. Marchew i ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do warzyw dodać olej, sól, pieprz, cukier i ocet. Wymieszać i odstawić w chłodne miejsce
Świat Smakuwyszła właśnie taka. Dodatkiem do kapusty była marchewka, starta na tarce i zmiękczona trochę w garnuszku, bez tłuszczu, wody, niczego, sama ze sobą, no i surowizna - trochę kapusty pekińskiej, czerwone papryki, ogórki kiszone. Dobre. Reszta rodziny, nie będąca na diecie, zjadła dodatkowo ziemniaki z marchewką pogniecione z olejem kokosowym, więc były i węglowodany, i białko, i tłuszcz, i dobra kapusta
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEkapusty pekińskiej idealnie pasuje do obiadu. Do kapusty można wykorzystać wiele różnych warzyw, wszystko zależy od smaków i gustów. Ja proponuję dziś poniższy skład. Składniki: kapusta pekińska kawałek białej części pora ogórek kiszony marchew rzodkiewki jabłko Sos: 0,5 opakowania jogurtu bałkańskiego 1 łyżkę majonezu 1 łyżeczkę chrzanu sok z połowy cytryny sól pieprz cukier do smaku Pokroiłam parę(...)liści kapusty pekińskiej, uprzednio wykroiwszy z nich grube białe części. Na tarce starłam parę rzodkiewek i marchew Dodałam starte jabłko Pokroiłam pora I na koniec dodałam obrane ze skórki i pokrojone kiszone ogórki Wszystko wymieszałam Do miseczki przełożyłam składniki do sosu. Wymieszałam je i polałam nim surówkę. Smacznego
potrawyregionalneSkładniki: 1 kapusta pekińska, 1 por, 1 średniej wielkości marchew, 1 świeża czerwona papryka, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka groszku, 155g papryki konserwowej, kilka ogórków kiszonych(...)sztuk), majonez, 1-2 porządne garście świeżego koperku, sól, pieprz. Przygotowanie: Groszek i kukurydzę odsączyć. Marchew zetrzeć na tarce, na grubych oczkach, Por, kapustę pekińską, paprykę świeżą i konserwową i ogórki kiszone pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Powyższe składniki włożyć do jednej miski, dodać majonez, sól, pieprz i wymieszać. Smacznego
W kuchni u MonikiRewelacyjne propozycja na przepyszną sałatkę z ogórków kiszonych . Smakuje przepysznie i pasuje do każdego obiadu. U nas była dodatkiem do kotletów mielonych. Polecam i zapraszam po przepis. : Składniki:Pół główki kapusty pekińskiej1 mała puszka kukurydzy6 ogórków kiszonychSkładniki na sos:4 łyżki majonezu lub jogurtu1 łyżeczka koperku świeżego lub suszonego1 -2 łyżeczki soku z cytryny1-2 łyżeczki cukrupieprz Wykonanie:Kapustę kroimy
Smaki Edytyogórki kiszone, 1 pomidor, 1/2 niedużej kapusty pekińskiej, 1 jabłko, olej rydzowy Kapustę poszatkować. Ogórki i jabłko zetrzeć na tarce o dużych otworach. Pomidora obrać ze skórki i pokroić w cienkie półplasterki. Skropić olejem, wymieszać. Można dodać trochę cukru do smaku. zastawa
królestwo garówzdrowa, zawiera dużo witamin. Zawsze przyrządzam ją z podwójnej porcji i mam ją na kilka dni, najlepiej smakuje na drugi dzień. Składniki: 0,5 główki białej kapusty 1 papryka czerwona 4 ogórki kiszone 4 łodygi selera naciowego 2 marchewki 1 jabłko pół pęczka natki pietruszki 4 łyżki oleju lnianego 1 łyżka musztardy delikatesowej WOM Parczew sok z cytryny sól, pieprz
Bajeczna Kuchnia