kasza - 17339 przepisów (strona:867/1156)

Moja nagroda 147

Moja nagroda za udział w konkursie na zdrową sałatkę z kaszy z firmą SyS    Bardzo dziękuję

Sama słodycz i szczypta chili
Pasztet z cukini 218

Składniki: 3 szkl cukinii - obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić, odstawić na parę godzin i odcisnąć. 2 szkl kaszy manny 20 dag sera żółtego - zetrzeć na tarce o dużych oczkach 4 żółtka 4 białka - ubić na sztywno 2-3 marchewki - zetrzeć na tarce mniejszych oczkach 2-3 cebule - pokroić w kostkę 4 ząbki czosnku - drobno posiekać

charlotte gotuje
Babeczki z pesto i pomidorkami koktajlowymi 184

Składniki: 200 g mąki 50 g kaszy kus kus 1 łyżeczka proszku 0,5 łyżeczki soli pieprz bazylia 150 ml wody 100 ml oliwy z oliwek 1 jajko 1 mała cebulka 2 łyżki zielonego pesto 150 g białego twarożku 6 pomidorków koktajlowych   Suche składniki mieszamy razem w misce. Cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni, aż się

Ciastkozercy
Curry z dyni z warzywami i kurczakiem 271

kurczaka, jakie pozostały Wam w lodówce wraz z pasta curry. Całość mieszamy, dusimy ok 15 minut i doprawiamy do smaku, jeśli uważacie to za konieczne. Jemy samo lub z kaszą, ryżem, chlebem,...jak chcecie :) Smacznego

Taste Of My Day
Love me tender, love me sweet. Love me... without meat! 309

minuty.  Zaparzyłam herbatę. Wypiłam z dodatkiem 1 łyżki wywaru imbirowego. Obiad:  Naszpi(na)kowane naleśniki z jajkiem sadzonym Kolacja:  Sentymentalna sałatka z buraka, twarogu i kaszy gryczanej

bastalena
Tilapia z quinoa, fetą i ogórkiem 239

Zdrowy i pyszny posiłek... Delikatna w smaku tilapia i sałatka z komosy ryżowej, sera fety, zielonego ogórka i koperku. Przepis ze strony Marthy Steward. Składniki dla 4 osób: szklanka kaszy quinoa sól, pieprz świeżo mielone 3 łyżeczki oliwy 3/4 łyżeczki mielonej papryki 4 filety tilapii ogórek zielony 1/3 szklanki posiekanego świeżego kopru 1/3 szklanki pokruszonego sera feta 2 łyżeczki świeżego

wyzwania kuchenne
CEBULOWE LECZO Z KLOPSIKAMI 225

drobiowego (ja miałam mięso gulaszowe) 1 cebula 1 jajko 2 łyżki kaszki manny sól pieprz majeranek bułka tarta do panierowania Mięso mielimy wraz z cebulą. Dodajemy jajko, przyprawy i kaszę manną. Dokładnie wyrabiamy na gładką masę. Wilgotnymi dłońmi formujemy malutkie kuleczki wielkości orzecha. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju z każdej strony. Przygotowanie lecza: Na oleju podsmażamy

Walijskie Pichcenie
Tafla czekolady z podpieczonymi orzechami laskowymi 315

się wyłącznie z mrożonkami. Jak bardzo się myliłam w tej kwestii.... Na stronie firmy jest zakładka HoReCa adresowana do lokali gastronomicznych i sprzedaży hurtowej, a tam? Dosłownie kopalnia! Bakalie, kasze, ryż itd. Dlaczego o tym piszę? Wiem doskonale, że podgląda mnie kilkunastu szefów kuchni i być może jeszcze właścicieli lokali gastronomicznych i to właśnie tej grupie moich czytelników ta wiedza

Blondynka Gotuje
Frykas drobiowy 358

duszę ok 5-8 minut po czym dodaję śmietanę wymieszaną wcześniej z łyżką mąki. Regularnie mieszając dodaję jeszcze zszatkowaną nać pietruszki i po chwili sos jest gotowy. Podałem z kaszą kus-kus i surówką z białej kapusty. Smacznego

Mechanik w kuchni
PSTRĄG ŁOSOSIOWY ZE SZPINAKIEM 214

termoobieg), 6. posypujemy zmielonymi orzechami. 7. dopiekamy jeszcze 5 minut. Zdecydowanie najlepiej smakuje z dipem czosnkowym i ryżem lub z makaronem ryżowym, choć sądzimy, że pstrąg i towarzystwem kaszy jaglanej nie pogardzi! /jeśli chcecie, wrzucimy niebawem przepis na idealny, domowy dip czosnkowy/ Jeśli masz ochotę na więcej przepisów (a obiecujemy, że będzie w czym wybierać) - koniecznie polub

Wypisz Wymaluj
Karczek duszony i kilka słów o liściu laurowym 186

które pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Postanowiłam odtworzyć jeden z nich. Mięso wyszło mięciutkie i rozpływające się w ustach, a sos smakuje dokładnie tak, jak zapamiętałam :) Można go podać z kaszą gryczaną, kluskami śląskimi lub ugniatanymi ziemniaczkami. Przed rozpoczęciem, chciałam powiedzieć jeszcze kilka słów o... liściu laurowym . Pewnie czasami zastanawiacie się, po co właściwie dodajemy go do zup. W końcu taki

My Culinary Art
GULASZ ZE SCHABU 219

dorzucamy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok 40 min, do miękkości i odparowania większości płynu. Na zakończenie dodajemy 2 łyżki śmietanki i posypujemy obficie koperkiem. Zjadamy z makaronem, kaszą albo tak jak na załączonym zdjęciu z ziemniaczkami oraz surówką z papryki i ogórka   przepis tutaj

Walijskie Pichcenie
BITKI WIEPRZOWE 218

małym ogniu ok 45 minut. Po sprawdzeniu, że mięsko jest już miękkie sosik można dopawić łyżką śmietany (jeśli wolimy jaśniejszy i delikatniejszy) i posypać koperkiem. Podawać najlepiej z kaszą.  U mnie jednak królowały.... ziemniaki

Walijskie Pichcenie
ROLADKI ZE SCHABU Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ 222

zadowolą najbardziej wybrednych.  Mięciutkie mięsko, a w środku ogórek,cebulka,  biała kiełbasa, i cieniutkie plasterki boczku.  Wszystko w dość gęstym śmietanowym sosie.  Do tego tylko kasza lub ziemniaczki i pyszny obiad gotowy! Składniki: schab bez kości, cebula cienkie plastry boczku (kupiłam cieniutki boczek plasterkowany), ogórek kiszony biała kiełbaska, łyżeczka musztardy sól, pieprz (ew.vegeta) liść laurowy ziele

Walijskie Pichcenie
FORSZMAK 317

mięso jest miękkie. Jeśli tak, dodajemy pokrojone w kostkę ogórki kiszone, koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze chwilkę doprawiając do smaku. Podajemy z bagietką, ale można oczywiście z ziemniakami lub kaszą - wg upodobań smakowych

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania