Wyjątkowo panda musiała ustąpić zajączkowi 🐼 🐰 Składniki: Kakaowy biszkopt (śr:18cm) -4 duże jajka -40g mąki gryczanej -25g skrobi z tapioki/kukurydzianej -35g gorzkiego kakao -8 łyżek ksylitolu -3 łyżki oleju kokosowego (płynny w temp. pokojowej) Jaglane marchewki -65g kaszy jaglanej + ¾ szkl. wody -1 małe pomarańcze -1 średnia marchewka -2-3 łyżki ksylitolu Polewa daktylowa
Candy Pandaswypróbujecie i podzielicie się wrażeniami. Selerowo-ziemniaczano-marchewkowe kotlety mielone z kaszą jaglaną (4-5 osób) Składniki: 1 duży seler 1 średnia marchewka 3 ziemniaki 1 por (niewielki) 1 jajo (lub len mielony zmieszany z gorącą wodą) 1 garść otrębów pszennych bułka tarta otręby żytnie lub gryczane pieprz, ostra papryka, tymianek, lubczyk Selera, ziemniaki, marchewkę obieramy, kroimy na kawałki(...)masa będzie zbyt rzadka dodajemy więcej otrębów. Formujemy niewielkie kotlety i obtaczamy je w bułce tartej zmieszanej z otrębami. Smażymy na oliwie z oliwek. Kotlety gotowe :) Na dodatek proponujemy kaszę jaglaną z blanszowaną papryką. My kasze gotujemy najczęściej w ziołach i bulionie warzywnym, ale możecie oczywiście zrobić klasycznie, wyłącznie w lekko osolonej wodzie. Dodaliśmy też paprykę, którą wcześniej przesmażyliśmy delikatnie
vegetanieszklanki mąki gryczanej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 100 g masła kokosowego BIO 4 łyżki oleju ( ja dałam słonecznikowy) 1 łyżka siemienia lnianego 3 łyżki agawy Składniki na czekoladę: 200 g daktyli bez pestek 1,5 szklanki mleka roślinnego (ja dałam ryżowe) 4 łyżki kakao Składniki na krem: 3/4 szklanki kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część
nietadietajaką daniu zapewnia śmietana. Poza tym, żeby uniknąć nadmiaru kalorii w naszym przepisie użyliśmy pysznego, zdrowego, gryczanego makaronu sobą, zamiast linguini, które Amerykanie – balls stroganov to danie popularne w USA – wrzucają do sosu. Żeby dodatkowo podkręcić walory zdrowotne dania zrobiliśmy pulpety z kaszy orkiszowej, indyka i cukinii (tu znajdziesz przepis na burgery z kaszo-mięsno-warzywnej masy ). Są lekkie, bardzo
Niedzielny kucharzmąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 kostka margaryny bezmlecznej 1/2 szklanki miodu (u nas gryczany) 1 łyżeczka sody 3 żółtka Masa: 1 litr mleka owsianego 3/4 szklanki cukru 1 kostka margaryny bezmlecznej 2 łyżki cukru waniliowego (domowej roboty) 10 łyżek kaszy manny Polewa: 4 łyżki cukru 2 łyżki wody 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka margaryny bezmlecznej Mąkę przesiać, wymieszać
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanielight - na przekór karnawałowi... autorka: Szczypta Słodyczy | blog: Szczypta Słodyczy Owsianka super prosta :) autorka: justyna.pasiek | blog: JemyPijemy Pieczona marchewkowa owsianka autorka: truetastehunters | blog: true taste hunters Malinowy twarożek z kaszy jaglanej autorka: Zapach Apetytu | blog: Zapach Apetytu Śniadanie z dzieckiem: owsianko- jaglanka z persymoną autorka: moja.owsianka | blog: moja-owsianka.blog.pl Jak śniadanie to owsianka autorka: aga34 | blog: All roads lead to kitchen(...)owsiany autorka: Sniadaniuje | blog: Śniadaniuje #31 Płatki jaglane rafaello autorka: Sniadaniuje | blog: Śniadaniuje #35 Surowa gryczana autorka: Sniadaniuje | blog: Śniadaniuje 62. Zapiekane pyszności autorka: cynamonowa | blog: delicious breakfast creates better day 50. Niezawodne połączenie autorka: cynamonowa | blog: delicious breakfast creates better day 55. Kasza jaglana z bananem autorka: cynamonowa | blog: delicious breakfast creates better day 60. Smaki świąt autorka: cynamonowa
Chocolate Stop TemptingPiróg biłgorajski łysy to tradycyjny wypiek z województwa lubelskiego. Zwany jest także krupniakiem i pirogiem gryczanym. Od 2005 roku wpisany jest na krajową Listę Produktów Tradycyjnych
Pasja Smakuspaghetti, penne czy fusilli, po te fikuśne jak: strozzapretti, garganelli czy orecchiette. v Kaszy i grochu są ze trzy rodzaje: mieszanka grochowo-jęczmienna (na pożywn ą zupę), soczewica i obowiązkowo pęczak. Ryż na risotto też jest. Mąka: kasztanowa, ryżowa, gryczana, pszenna i żytnia. v Niewiele puszek, parę z tuńczykiem, pomidorami czy kukurydzą
Mia Cucina Sofietakaszy ugotowałam wyjątkowo dużo - chciałam wysypać resztę z pojemnika, żeby go umyć i nasypać świeżą porcję. Część zjadłam na śniadanie (bo po to ją ugotowałam) z bakaliami i owocami. W porze obiadowej pomyślałam, że dorzucę ją do zupy jarzynowej, którą miałam zamiar zjeść z grzanką. Dorzuciłam i bardzo mi zasmakowało! Poszłam krok dalej i zamiast gryczanej dałam taką córce
Zdrowa Kuchnia Sowysłowa: jest pyszna!!!❤ Składniki na tartę o średnicy 30 cm: Spód: 1 szklanka mąki gryczanej, 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej (u mnie - orkisz zmielony na pył), 150 ml wody, 2 łyżki oleju (u mnie - kokosowy), 1 łyżeczka soli. Krem: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej, 1 1/4 puree z dyni, 5 łyżek nieaktywnych płatków drożdżowych, 4 ząbki czosnku, 1,5 łyżeczki
Jeść, by żyć w zdrowiusmakowały i na obiad i na kolację. Zamiast mięsa mielonego można dodać ugotowaną kaszę jaglaną. Pieczone kotlety z dynią i kukurydzą Kuchnia Bez glutenu Porcje 12 placków Składniki 300 g mięso mielone z indyka 300 g cukinia 140 g kukurydza mała puszka 50 g mąka gryczana 1 szt jajko przyprawy: papryka wędzona, kolendra mielona, sól, pieprz Sposób przygotowania Cukinię
Kucharzycapiersi z kurczaka 1 mniejsza cukinia sól i kolendra mielona do smaku Kaszę gotujemy w mniejszej ilości lekko posolonej wody. Cukinię ścieramy na tarce o małych oczkach. Kurczaka siekamy na małe kawałki. Składniki łączymy w jednolitą masę. Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką (u mnie gryczana). Przekładamy masę do formy, pieczemy przez godzinę w 180 st. C. Całość
Kucharzycasoczystych ~100g kaszki ryżowo-kukurydzianej (naturalnaspizarnia.pl) ~szklanka mąki - 1/3 mąki jaglanej, 1/3 mąki gryczanej i 1/3 mąki kukurydzianej ~łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia ~1/2 - 3/4 szklanki cukru (w zależności od słodkości jabłek) ~100g roślinnej margaryny Jabłka obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. W misce mieszamy kaszę, mąki, cukier i proszek do pieczenia. Dzielimy powstałą mieszankę na trzy równe części
chili & sugarPłatki gryczane z jabłkiem karmelizowanym w maśle orzechowym Płatki jako tako nie zawładnęły w całości moim sercem w całości,że po nocach będę o nic śnić, ale nie są złe, na pewno lepsze od kaszy i na pewno do nich wrócę ;) Jabłko... jabłko to co innego :D Ps. Teraz po dokończeniu miseczki, jednak stwierdzam
More food, love and dreamsUstawić obroty: 12 czas: 5 minut. Przygotowanie tradycyjne: Dokładnie wysuszoną ilość kaszy wsypać do blendera wysokoobrotowego, kielicha do zboża, maszynki do mielenia zbóż czy młynka do kawy. Mielić na wysokich obrotach do uzyskania odpowiedniej konsystencji mąki. Inne przepisy z cyklu "jak zrobić?" Mąka ryżowa Mąka gryczana
CookYourself