karkówka - 4371 przepisów (strona:213/292)

Ulubione przepisy w październiku 180

karkówka Nie da się ukryć, że przyszła jesień. W tak chłodne dni szukamy przede wszystkim rozgrzewających potraw. Czytelnicy mojego bloga najchętniej zaglądają do przepisów na nalewki. Na drugim miejscu mamy potrawy mięsne. Sznycle nalewka z orzecha włoskiego Nalewka z aronii

prawdziwe jedzenie
Akademia CookUp - Jagnięcina i cielęcina 229

pewne właściwości przeciwnowotworowe? Łukasz opowiedział nam o tym jakie przyprawy najlepiej pasują do jagnięciny, jakie są najlepsze te klasyczne i mniej klasyczne dodatki do niej. Z można zrobić z karkówką, combrem, antrykotem czy udźcem. Które kawałki nadają się do duszenia, smażenie, gotowania czy pieczenia! Jeśli nie raz zastanawiacie się skąd biorą się różnice w barwie mięsa - np. cielęciny - na zajęciach

Plate of Joy
Karkówka w sosie śmietanowo borowikowym 183

Jesienne danie, przepyszne swojskie smaki. Składniki 4 kotlety z karkówki ( po 200 g ) 1 duża cebula olej do smażenia 6 łyżek mąki 500 g borowików 1 łyżka masła 500 ml bulionu warzywnego 250 g śmietany 18% sól, pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Oliwę

R'n'G Kitchen
karkówka pieczona w plastrach z cebulą 161

Polecam karkówkę pieczoną z cebulą

Ugotujmy Coś
Łopatka pieczona w kapuście 216

Przepis na smaczny obiad – wieprzowina zapiekanka z kapustą kiszoną i ziemniakami. Składniki: 4 plastry łopatki wieprzowej (albo karkówki czy szynki) 500 g kapusty kiszonek 2 średnie marchewki 7-8 średnich ziemniaków łyżka majeranku 100 g koncentratu pomidorowego pieprz, sól, papryka ostra olej do smażenia Przygotowanie Łopatkę oprószamy solą i pieprzem i podsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron. Kapustę kiszoną

e-PrzepisyKulinarne
Glazurowana wieprzowina 127

przejrzałam, wypatrzyłam kilka bardzo interesujących potraw). W oryginalanym przepisie użyto tłustszych części mięsa wieprzowego (brzucha), ja jednak wykorzystałam schab, myślę jednak, że najlepiej sprawdziłaby sie karkówka.  Gorąco polecam przygotowanie tego dania, jest ono rewelacyjne, lekko ostre, nieco słodkie, i bardzo aromatyczne!  Składniki: 1 duża papryczka chili pokrojona w cienkie plasterki 2 gwiazdki anyżu 500g wieprzowiny 2,5 świeżego

Codzienne Gotowanie
Pieczarki faszerowane mięsem 134

mały pomidor 1 mała cebula 2 ząbki czosnku oliwa pół płaskiej łyżeczki lubczyku pół czubatej łyżeczki majeranku pół czubatej łyżeczki słodkiej papryki szczypta chili sól pieprz 100 g mielonej karkówki Wykonanie: Z umytych pieczarek wycinamy ogonki. Do naczynia żaroodpornego wlewamy 4 łyżki wody i układamy w nim pieczarki. Każdą pieczarką dość mocno solimy i pieprzymy oraz do środka każdej wlewamy

Smak mojego domu
Gołąbki z sarny z kaszą owsianą 138

karkówki sarny, 150 g cebuli, 5 łyżek tłuszczu (u mnie tłuszcz gęsi), 200 g kaszy owsianej, 400 ml soku jabłkowego z czarną porzeczką, 100 ml wody, sól, pieprz, 400 g liści kapusty toskańskiej*, ziele angielskie, czarny pieprz, listek laurowy, gałązka rozmarynu, Kaszę opłukać, wsypać do garnka, wlać sok i wodę, osolić. Postawić na dużym ogniu pod przykryciem, gdy się zagotuje

królestwo garów
Szynka duszona w warzywach 120

Przesmażenie mięsa z dużą ilością majeranku a następnie powolne duszenie to sposób często spotykany i lubiany wśród domowych szefów kuchni. Mój tata najczęściej przygotowuje w ten sposób łopatkę lub karkówkę choć ja wolę chudsze mięso od szynki. Od siebie dodałam warzywa: seler naciowy i paprykę. Moim

Pyry na Gaz
Szaszłyki z papryką i miodem. 121

Składniki : 50 dkg karkówki 2 średnie cebule 1 zielona papryka 1 czerwona papryka 1 łyżka miodu naturalnego 2 łyżki keczupu 1 łyżka sosu worcester olej  sól 2-3 ząbki czosnku pieprz czarny mielony 4 gałązki kolendry papryka czerwona słodka papryka czerwona ostra Sposób wykonania :   K arkówkę opłucz, osusz, pokrój na małe kawałki. Oprósz solą, pieprzem i mieloną papryką

Przepisy i porady kulinarne
Cukinia faszerowana mięsem i ryżem 152

pół godziny do piekarnika. Składniki: 100 g ryżu 1,5 szklanki wywaru warzywnego 2 duże cebule 5 ząbków czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 250 g  mielonej karkówki pół kilo pomidorów świeżych lub pomidory w puszce płaska łyżeczka cukru 2 czubate łyżeczki suszonego oregano 1 czubata łyżeczka suszonej bazylii 8 dużych listków świeżej bazylii sól pieprz 8 małych cukinii

Smak mojego domu
Jesienny pieczony udziec z indyka 124

piec jeszcze 10 minut skórką do góry, żeby była chrupiąca i podsuszona. Podawać z duszonymi albo pieczonymi ziemniakami lub ryżem, które można podlać sosem z indyka. Podobne przepisy Karkówka pieczona po afrykańsku Kapuśniak rozgrzewający Perliczka w pomarańczowej marynacie Egzotyczny krem z dyni .yuzo_related_post img{width:170px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background

Pociąg Do Kuchni
Krokiety z farszem mięsnym 120

przystawkę . Namawiam , pracy może sporo , ale efekt wyśmienity   Składniki 6 cieniutkich naleśników ( no na nie to chyba nie muszę przepisu podawać ) 2 kg kości wieprzowych po schabie lub karkówce , lub 0,5 kg mięsa gulaszowego 1 cebula – średniej wielkości 1 ząbek czosnku 1 jajko sól do smaku 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu ( dla lubiących pieprznie-reszta świata, sypie mniej

Ogrodnik w podróży
kiełbasa jałowcowa z domowej wędzarni 194

wędliny. Muszą koniecznie przeczytać poniższy tekst, a następnie zabrać się, do przyrządzenia własnej jałowcowej kiełbasy składniki   na pięć kilo wyrobu 0,5 kg wołowiny II lub III klasy (karkówka, pręga) 0,7 kg wieprzowiny III klasy (podgardle, pachwina,) 0,7 kg wieprzowiny I klasy( szynka,schab) 3 kg wieprzowiny II klasy( łopatka, boczek) jelita wieprzowe sól, pieprz 1 łyżka

Miód i pieprz