mięsa. Ugotowałam sporo ziemniaków i miały być znowu kopytka ale wpadłam na pomysł aby zrobić coś innego. I wiecie co ? Danie wyszło super. Do kul zrobiłam surówkę z młodej kapusty. I jak widać dobry obiad wcale nie musi być z mięsem. Przepis powstał przy współpracy z serami korycińskimi . Dziś padło na ser pomidor płatek z czosnkiem niedźwiedzim , który świetnie wkomponował
Ewa w kuchnizamiast podsmażonej cebulki dodałam cebulkę prażoną. Wyszło pysznie! Coś dla prawdziwych fanów koziego sera :) A może spróbujesz tych pierogów? RAVIOLI Z PIECZARKAMI, PODGRZYBKAMI I RICOTTĄ PIEROGI Z CZERWONĄ KAPUSTĄ I SEZAMEM PIEROGI Z PĘCZAKIEM I GRZYBAMI SEZAMOWE PIEROŻKI Z LEŚNYM FARSZEM TORTELLINI Z BOBEM W SOSIE OGÓRKOWO-CYTRYNOWYM PIEROGI Z SEREM I SOSEM MALINOWO-ROZMARYNOWYM Składniki (około 25 sztuk): Ciasto
Delicious Placeklusek na powierzchnię. Gotowe kluski podajemy omaszczone skwarkami bądź z sosami pieczeniowymi. Smacznego Kluski śląskie – Przepis Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Najlepsza surówka z czerwonej kapusty Rolada schabowa z boczkiem i pieczarkami Smażony ryż z jajkiem po chińsku Placek po zbójnicku – przepis Artykuł Przepis na tradycyjne kluski śląskie pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakuskropić sokiem z cytryny. Seler wymieszać z żurawiną i jogurtem. Ilość jogurtu zależy od indywidualnych upodobań. Surówka powinna odstać ok. kwadransa, zanim zostanie podana do obiadu. ----- Podobne: surówka z kapusty, pora i marchewki surówka kimslow pieczone placki z selera
Weekendy w domu i ogrodziewarzywach – boeuf bourguignon – stek z sosem whiskey – schab z pieczarkami – pikantny gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym pieprzem – placek po węgiersku – młoda kapusta ŻEBERKA BARBECUE PRZYGOTOWANIE: 2 h Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 600 g surowych żeberek – najlepiej jeden większy pas żeberek – 3 łyżki brązowego cukru – 1 łyżka soli – 1 łyżeczka wędzonej papryki
nietylkopasta.plkukurydzianej panierce. Ja do tego zapakowałam mężowi na wyjazd szybką zupę, pikantny sos pomidorowo-paprykowy i zdrową przekąskę My zjedliśmy w domy drobiowe polędwiczki z ziemniakami, surówką z białej kapusty i sosem czosnkowym Jak przygotować chrupiące drobiowe polędwiczki? Składniki: 7 polędwiczek 2 jajek 2-3 łyżki mleka po solidnej szczypcie słodkiej czerwonej papryki i przyprawy gyros sól i pieprz
Słodkie okruszkiSmaż kilka minut z obu stron. Wysmażone połóż na chwilę na ręcznik papierowy. Na hummusie ułóż kilka falafeli posyp np. nasturcją lub kolendrą. Dodałam też czerwoną kiszoną kapustę, która dobrze się wkomponowała
AZgotuj!minut i kotleciki gotowe! Pysznie smakują w towarzystwie sosu koperkowego oraz pieczonych ziemniaczków. Polecam też kotlety siekane z kurczakiem w różnych wersjach: Kotlety siekane z kurczaka i młodej kapusty Kotlety siekane z botwinki i kurczaka Musztardowe kotlety z kurczakiem Placki jogurtowe z kurczakiem i cukinią Składniki: 3 duże jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki majonezu
Kuchnia MagdaLenyminut i kotleciki gotowe! Pysznie smakują w towarzystwie sosu koperkowego oraz pieczonych ziemniaczków. Polecam też kotlety siekane z kurczaka w różnych wersjach: Kotlety siekane z kurczaka i młodej kapusty Kotlety siekane z botwinki i kurczaka Musztardowe kotlety z kurczakiem Placki jogurtowe z kurczakiem i cukinią Składniki: 3 duże jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki majonezu
Kuchnia MagdaLenyplacki ziemniaczane, to pomysł na pyszny obiad lub kolację. Usmażone na smalcu placki z tartych ziemniaków z dodatkiem dużej ilości czosnku, majeranku i kminku. Podaje się je tradycyjnie z kapustą albo zasmażaną albo kiszoną. Naprawdę pyszne połączenie! Danie smakuje nie tylko od razu po przygotowaniu ale też następnego dnia po odgrzaniu, warto więc za jednym zamachem zrobić więcej i mieć
Dorota SmakujeKurczak z makaronem ryżowym z marynowanymi pieczarkami Składniki: 2 filety z kurczaka Opakowanie makaronu ryżowego Kilka dużych pieczarek 2 małe marchewki 1 mały ogórek 1 pęczek rzodkiewek 1 główka kapusty rzymskiej lub dowolnej 1 łyżka tartego imbiru (około 2 cm) 2 starte ząbki czosnku 1 łyżka keczupu 1 łyżka miodu 1 łyżka soku z cytryny lub octu winnego, ryżowego
Niedzielny kucharzbędziemy się wygłupiać. Jeszcze zdążymy się nagrillować, mam nadzieję. W ogóle, apropos zieleniny. Mój mózg zaczyna chyba żyć nowalijkowym życiem. Nie, nie polecę jutro do sklepu po młodą kapustę. Poczekam na naszą. Pyszną i taką jak trzeba, a nie jakąkolwiek. Wytrzymałam prawie rok, wytrzymam kolejny miesiąc. Co nie zmienia faktu, że kulinarnie zaczynam myśleć już nieco inaczej. Dziś przeglądałam kalendarz
Kardamonovyzrobienia przepis na pyszny obiad dla całej rodziny. Danie nie wymaga wymyślnych składników ani specjalnych umiejętności kulinarnych. Świetnie smakuje z ziemniakami z wody lub frytkami i surówką z kapusty. Jeśli nie macie pomysłu na filety z piersi kurczaka, a standardowe kotlety w panierce wam się znudziły, to taki przepis będzie stanowił smaczne urozmaicenie obiadu. Danie można podać również jako ciepłą
e-PrzepisyKulinarnedań. Ze względu na swój łagodny smak i mączystą konsystencję zwykle pełni rolę składnika zagęszczającego i sycącego, często zastępuje ziemniaki. W tradycyjnych regionalnych daniach fasola dodawana była do gotowanej kapusty albo do kaszy. Była niezastąpionym składnikiem żydowskich czulentów. Na północy Podkarpacia gotowano również smaczne pierogi z farszem z fasoli i suszonych grzybów. Często dodawano ją także do różnego rodzaju
Trzeci talerz