kapusta kiszona - 6206 przepisów (strona:302/414)

Wątróbka drobiowa,jedz na zdrowie! 214

ogień,przykryć patelnię pokrywką i pozostawić na kilka minut,by doszła.Można posypać suszonym,roztartym w palcach majerankiem,posolić i oprószyć pieprzem.Podawać z puree ziemniaczanym i surówką z kiszonej kapusty ważne: Watróbkę zawsze solimy na końcu,w innym razie będzie po prostu twarda.Im krócej będzie smazona tym delikatniejsza i aksamitna w smaku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kaczka pieczona bardzo czosnkowa 196

minut piec przykrytą, a następnie piec kolejne 1,5 godziny już bez pokrywki. Po zdjęciu pokrywki  polewać  kaczkę co jakiś czas piwem. Podawać    z kiszoną kapustą i kluskami kartoflanymi i oczywiście pysznymi, pieczonymi kartoflami, które znakomicie trzymały nasz ruszt. I oczywiście polewać znakomitym sosem z pieczenia.Smacznego

Stare Gary
Sójki mazowieckie 210

innego jak duże pieczone bułki, ze smakowitym nadzieniem. Prawdziwa sójka powinna mieć niezbyt grubą, złoto brązową skórkę z ciasta drożdżowego a w środku nie za bardzo zwięzły farsz z kapusty kiszonej, kaszy jaglanej i grzybów. Kształtem powinna przypominać duży pieróg, długości ok. 15 cm, na brzegu wykończony warkoczem albo falbanką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Sajgonki z kiszoną kapustą 185

Szybkie i proste do zrobienia sajgonki, a co najważniejsze bardzo pyszne :) Składniki: - kiszona kapusta, - sól ew. sos sojowy, - pieprz, - olej, - papier ryżowy. Wykonanie: Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna warto ją najpierw wypłukać. Kapustę kroimy tak żeby łatwo się ją gryzło, przesmażamy ją kilka minut na oleju by zmiękła, przyprawiamy do smaku. Zostawiamy na chwilę do ostygnięcia. Szykujemy deskę (najlepsza drewniana

Co na wege obiad?
Mielone kotlety rybne 141

stron na rumiano. Mielone kotlety rybne, to dobra alternatywa dla kotletów wieprzowych. Są lekkie i bardzo delikatne. Możemy je podać na obiad z ziemniakami i surówką (idealnie pasuje z kiszonej kapusty, ale nie tylko), jak również do kolacji – z pajdą świeżego chleba. Nie jest to może potrawa wyszukana, można ją przygotować nawet z gorszego gatunku ryb, ale na pewno

mojewypiekiinietylko
Szpecle – Spätzle 142

ciasto drobi się na niewielkie kluseczki, które gotuje się na wrzącej osolonej wodzie. Podaje się je zapiekane z górskim serem Alm Käse , ze skwarkami, z kawałkami kiełbasy lub z kiszoną kapustą. Czasem na słodko.” A smak? Spróbujcie sami. To bardzo proste danie. Korzystałam z tego przepisu.   Składniki: - 3 jajka - 300g mąki pszennej - 200 ml letniej wody - sól Dodatkowo

mojewypiekiinietylko
Szare kluski 241

gulaszem lub jako danie samodzielne – okraszone przesmażoną cebulką i skwarkami z boczku. Nie może się obejść oczywiście bez surówki. Tradycyjnie do tych klusek w Wielkopolsce podaje się kapustę kiszoną. Moja wersja podania, to szare kluski podsmażone ze skwarkami i cebulką, a do tego… kimchi. Ale o kimchi - wiecej - następnym razem. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Szare kluski appeared first

mojewypiekiinietylko
Bigos z wolnowaru 174

Był bigos z kiszonej kapusty gotowany w wolnowarze, a teraz jest ze słodkiej kapusty..ilość kapusty i dobór mięsa wedle własnego gustu i pojemności wolnowaru. k apusta golonka przyprawy wedle gustu koncentrat pomidorowy pomidory suszone Piątnica Kapustę poszatkować, golonkę pociąć na mniejsze kawałki.Przełożyć do wolnowaru, wlać trochę wody , dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy.Ustawić wolnowar i gotować około 8 godzin

Moje domowe kucharzenie
Flądra pieczona 247

wierzchu obsypałam je solą i pieprzem. Ryby przykryłam plastrami cytryny i zawinęłam w folię aluminiową. Piekłam 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Podawałam z surówką z kiszonej kapusty i sałatką ze świeżych warzyw

Kulinarny Pamiętnik
Zapiekanka syta i treściwa z ziemniaków, kapusty i mięsiwa :) 170

zimowa niż wiosenna ale to nic. Znalazłam ją u Magdy K. i powtórzę nie raz :) 1 kg ziemniaków 500 g mięsa wołowego, zmielić 100 g wędzonej szynki 600 g kapusty kiszonej 2 cebule olej kminek (u mnie bez) chili liść laurowy majeranek (u mnie rozmaryn) bazylia zioła prowansalskie sól świeżo zmielony pieprz

Dzieje kuchennej Wiewióry
WIGILIA lubelskich blogerów kulinarnych 142

siebie. I tak nasz stół zapełnił się obficie pysznościami. Były śledzie w śmietanie i śledzie z chili, była sałatka z tuńczykiem oraz klasyczna sałatka jarzynowa, ponadto tartaletki z kapustą kiszoną i żurawiną, paszteciki z kaszą gryczaną, a także wspaniałe kanapki z chałki z pastą z grochu i wędzoną rybą - mniam ! Nie zabrakło też słodkich przyjemności. Tego wieczoru raczyliśmy się wyśmienitymi

kolorowotorcikowo
Żeberka z czosnkiem niedźwiedzim i grzybkami 150

grudek. Wlewamy rozrobioną mąkę do gorącego sosu, intensywnie mieszając i przez 5 minut gotujemy. Żeberka z czosnkiem niedźwiedzim i grzybkami Propozycja podania żeberek: z kluskami śląskimi i surówką z kiszonej kapusty. Kluski mają kolor żółty gdyż były gotowane z dodatkiem kurkumy

Bon Appetit Małgorzaty
Piersi z kaczki w sosie czekoladowo-wiśniowym z prażuchami tymiankowo-szałwiowymi 188

wody i dodajemy do nich łyżkę mąki oraz zioła (s uszony tymianek oraz świeże drobno posiekane listki szałwii ). Tłuczemy tłuczkiem na jednolitą masę. Obiad podał a m z zasmażaną kiszoną kapustą z soczewicą i pomidorami. Rada: jeśli chcemy piersi bardziej różowe, skróćmy czas smażenia i pieczenia po 2 minutki na każdą stronę. Bardziej różowa

Bon Appetit Małgorzaty
Kotlety rybne z miruny 257

solą, pieprzem cytrynowym, koperkiem i szczypiorkiem. Formujemy w dłoniach kotleciki, obtaczamy w mące, jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Kotlety podajemy z surówką z kiszonej kapusty oraz ziemniakami posypanymi koperkiem. kotlety rybne z miruny i z koperkiem

Bon Appetit Małgorzaty
Frykadelki czosnkowe 143

Każdy wałeczek obtaczamy w bułce tartej, lekko spłaszczamy. 4. Gotowe mięso smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 5. Takie mielone najlepiej mi smakują z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania