kapusta kiszona - 6206 przepisów (strona:301/414)

Drożdżowe paszteciki z mięsem. 128

language:EN-US;} Paszteciki dobrze smakują podane do barszczu czerwonego na gorąco lub na zimno jako przekąska. Farsz możemy również przygotować z samego mięsa gotowanego lub warzywny np. z kapusty kiszonej i pieczarek. Jednak uważam, że ten jest najsmaczniejszy :) Podane proporcję wystarczają na przygotowanie około 22 sztuk pasztecików. Składniki na farsz: 500 g mielonego  mięsa  wołowo – wieprzowego

Symfonia smakowa
Kotlety mielone w panierce owsianej 123

aromatyczne, soczyste i sycące, że nawet mój 18 miesięczny synek zjadł dwa na raz :) Składniki: 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowe 1 duża cebula 5 ząbków czosnku 20 g kapusty kiszonej 2 jajka oliwa z oliwek ( do smażenia) 2 łyżki bułki tartek 1 łyżka sezamu 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka przyprawy grillowej sól i pieprz do smaku

ClauditteMissCooking
ABC zdrowia. Domowy syrop na kaszel. 94

morelach,  śliwkach,  figach. witamina C - poprawia apetyt, wzmacnia odporność. Najwięcej jest jej w:  owocach kiwi,  czarnych porzeczkach,  malinach,  w owocach cytrusowych,  kiszonej kapuście, natce pietruszki.  SKŁADNIKI: burak miód malinowy (ekologiczny)* imbir PRZYGOTOWANIE: Buraka myjemy, obieramy i ucieramy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy do wyparzonego słoiczka, ucieramy odrobinę imbiry na tarce

ClauditteMissCooking
LunchBox 142

ISkładniki: Roszponka Kapary Cebula Pomidory Kiszona kapusta Gotowana brukselka Odrobina oliwy z oliwek i przyprawy

ClauditteMissCooking
Zaproszenie do akcji"Kuchnia niemiecka" i Currywurst z najprostszym sosem 136

prostu pyszne.Z udziałem popularnego fastfoodu jakim jest Currywurst,gdy klasyczny ketczup zastąpisz domowym sosem curry można przygotować szybki i pyszny obiad.Z ziemniakami puree i surówką z kiszonej  kapusty smakuje wybornie. Składniki na sos curry: 1 puszka krojonych pomidorów (400g) 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki curry 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka tłuszczu sól,pieprz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Barszcz z pasztecikami 151

Składniki: 250 g mąki pszennej 5 łyżek kwaśnej śmietany szczypta soli pół kostki masła suszone grzyby kiszona kapusta 2 cebule 1kg buraków 5 ząbków czosnku 2 liście laurowe 2 marchweki 1 pietruszka ćwiartka selera pieprz w ziarenkach kilka ziarenek ziela angielskiego sól 2 łyżki octu 1-2 łyżeczki cukru (do smaku) Przygotowanie: Buraki i cebulę obrać (w rękawiczkach) pokroić

Gaździnka warzy
Drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami 140

Składniki:  Ciasto: 1 szklanka mleka 1/2 kostki drożdży 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 2 szklanki mąki 1/2 kostki rozpuszczonego masła 1 jajko Farsz: 1kg kiszonej kapusty 2 cebule garść suszonych grzybów sól, pieprz jajko do smarowania pasztecików Sposób przygotowania: 1.Kapustę ugotować do miękkości. 2.Grzyby odgotować. 3.Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć. 4.Kapustę i grzyby drobno

A Ty Smakuj Mnie
Kapuśniak 150

Składniki: 3-4 l wody 1 mały seler 2 marchewki 1 korzeń pietruszki por (ok.15 cm białej części) 1 gałązka lubczyku porcja mięsa na zupę 25 dag kiszonej kapusty 20 dag wędzonego boczku 1 mała cebula 1 łyżka mąki 2 łyżki oleju sól, pieprz 1 kostka rosołowa lub warzywna majeranek 5 ziemniaków 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego Sposób

A Ty Smakuj Mnie
Surówka z kiszonej kapusty 423

Składniki: 0,5 kg kiszonej kapusty, 1/3 cytryny, 2 marchewki, 1 jabłko, kawałek pora, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1-2 łyżki oliwy z oliwek, pieprz czarny świeżo mielony. Przygotowanie: Kapustę kroimy na desce, tak co 3 cm.  Przekładamy ją do miski. Dodajemy starte na tarce marchewki i starte jabłko (bez skórki).  Por (ok. 6 cm kawałek) kroimy

Aga w kuchni
Kartofelkraut, ciapkapusta lub panczkraut 218

klasyka, pożywne, proste, prosto z darów ziemi, prosto od serca. Może by w wersji postnej jak tutaj, a można wzbogacić smak o dodanie podsmażonego boczku. Wystarczą trzy składniki, ziemniaki, kapusta kiszona i cebula. Zapraszam. Przepis ten oraz wiele innych możecie znaleźć w 4 numerze Magazynu Śląskiej Blogosfery MASZKETY . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Dietetyczna zupa z kiszoną kapustą 258

Dziś w menu aromatyczna, pożywna a jednocześnie dietetyczna zupa, której smak wzbogaciła mieszanka Ziół Ojca Mateusza ze sklepu internetowego Rafex. Spróbujcie:) Składniki: 250 g kapusty kiszonej  1 duża cebula  1 marchewka 1 pietruszka 1 czerwona papryka 5 - 6 ziemniaków  3 łyżki przecieru pomidorowego  przyprawy (u mnie mieszanka ziół - skład : majeranek czosnek cebula papryka słodka bazylia kolendra

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
KOTLECIKI Z CZERWONEJ FASOLI I BURACZKÓW 138

mięsem. Mięsożercy zjedzą, ale się nie najedzą ;) Kotleciki są bardzo proste w wykonaniu i bogate w łatwo przyswajalne białko.  Moją wersję podałam z frytkami z selera i swojską kiszoną kapustą, ale równie dobrze będą się komponowały z bułką, jako burgery. Polecam jako miłą odskocznię, od tradycyjnych mielonych. SKŁADNIKI: 1 puszka czerwonej fasoli 2 małe czerwone buraki (ugotowane) 1 cebulka

Kuchnia w opałach
Fasolowe brownie z orzeszkami ziemnymi, czyli kolejna zdrowa rozpusta 249

Niekonwencjonalne wypieki chyba przestały już kogokolwiek zaskakiwać. W sieci można natknąć się na mnóstwo intrygujących przepisów- od ciasta z kapusty kiszonej po słodkie placki burakowe. Mimo, że ciężko uwierzyć w ich zachwycający smak, to zdecydowanie warto eksperymentować, bo można stworzyć coś naprawdę pysznego, czego dowodem jest dzisiejsze ciacho. Do przygotowania tego słynnego wypieku, podobnie jak w przypadku chlebka bananowego ( KLIK

peanutbuttermonster
KROKIETY Z MIĘSEM INDYCZYM - FARSZ 106

pomysłów jest zmielenie i zrobienie farszu na przykład do krokietów. Mięso nabiera "drugiego życia", a my zyskujemy nowe danie. Nauczyła mnie tego moja mama :) SKŁADNIKI:   40 dag kiszonej kapusty 1 mała marchewka 30-40 dag mięsa z indyka (z rosołu) 4 pieczarki 1 cebula 2 łyżki oleju sól, pieprz A jak to zrobić: Kapustę przepłukać, przełożyć do garnka, zalać

Kuchnia w opałach

Proponowane wyszukiwania