kapusta kiszona - 6206 przepisów (strona:301/414)

Surówka "Samo Zdrowie" 210

oliwą z pestek winogron sprawia , że taka surówka, zagości nie raz , nie dwa... na naszych stołach ;)   Składniki:   - op. sałaty roszponki -  średnia kapusta pekińska - 2-3 pomidory - papryka czerwona  - 2 ogórki kiszone - pęczek szczypiorku - przyprawy - bazylia, tymianek, sól, pieprz - oliwa z pestek winogron Warzywa starannie umyć,osuszyć. Kapustę pekińską drobno poszatkować , roszponkę delikatnie "porwać", pomidora pokroić

Różne smaki w kuchni
Młoda kapusta z boczkiem 130

młoda kapusta z boczkiem jest gotowa, prosto i smacznie! Polecam też młodą kapustę z pieczarkami , z koperkiem , słodko-kwaśna , czy też młodą kapustę z kurkami. Oczywiście na bieżąco kiszę młodą kapustę . Ale lubimy też jeść żeberka z młodą kapustą , oraz pod postacią surówki z młodej kapusty . Składniki na: Młoda kapusta z boczkiem, porcja dla 2-3 osób ½ główki młodej kapusty

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Grillowane żeberka na słodko 223

Sezon grillowy można uznać w pełni. Warto wiedzieć, co przygotować na grilla aby było smacznie i abyśmy zaskoczyli znajomych. Tym razem będą to żeberka w miodowej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczna karkówka z grilla 257

Klasyczna karkówka z grilla to zaraz po kurczaku jedno z najbardziej popularnych dań przygotowywanych na grillu. Powinniśmy znać kilka podstawowych zasad, jak przygotować mięso aby było

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z rukolą i marchewką 238

Sałatka z rukolą i marchewką to idealna propozycja dla wszystkich osób będących na diecie. Przygotowanie zajmuje nam dosłownie kilka minut. Danie to możecie również przygotować na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gotowana golonka i żurek 303

Chyba każdy mężczyzna uwielbia golonkę. Tym razem będzie to gotowana golonka i przy okazji zrobimy pyszny żurek na zakwasie, który idealny będzie jako dodatek do golonki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karkówka z fasolką i puree 175

Karkówka pieczona według tego przepisu jest niezwykle aromatyczna, krucha, soczysta i rozpływa się w ustach. Trzeba ją zamarynować dzień przed pieczeniem, wtedy przejdzie smakiem wszystkich przypraw

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone żeberka w sosie ketchupowym 261

Pieczone żeberka w sosie ketchupowym – to idealna propozycja obiadowa. Co prawda potrzeba jest chwili na przygotowanie tego dania głównie ze względu na czas pieczenia, ale

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karkówka po cygańsku 936

Hmm… karkówka po cygańsku to obiad, który nie wymaga od nas zbyt dużych nakładów pracy :) Przyznam się, tym razem to Madzia gotowała, więc ja zupełnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Surówka z pora i marchwi 1097

Bardzo często zastanawiamy się na różnymi dodatkami do obiady. Brakuje nam pomysłu na jakaś zdrową i przede wszystkim smaczną surówkę. Surówka z pora i marchwi to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczona karkówka w winie Grażynki :) 299

Tym razem przepis na prostą w wykonaniu karkówkę. Pieczona karkówka jest inną niż wszystkie poprzednie, bo będzie zapiekana w winie. Samo przygotowanie zajmie nam niewiele czasu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KAPUŚNIAK MAZURSKI 208

Składniki: 40 dkg kapusty kwaszonej 4 dkg cebuli 50 dkg ziemniaków 5 dkg słoniny ziele angielskie 2 liście laurowe 12 dkg kości marchew pietruszka kawałek pora

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Zupa gulasz węgierski 104

podziękuje Ci swoim smakiem i aromatem. Zajrzyj także do innych moich przepisów: – zupa gołąbkowa – gołąbki bez zawijania – fasolka po bretońsku – gołąbki z włoskiej kapusty – zupa z włoskiej kapusty – kwaśnica z żeberkiem – przepis na ogórki kiszone – młoda kapusta – surówka z czerwonej kapusty ZUPA GULASZ WĘGIERSKI Ilość porcji: 4-5 porcji Przygotowanie: 3,5 – 4 h Składniki: 500 g mięsa

nietylkopasta.pl
Rzodkiewki kiszone 144

polskiej tradycji kulinarnej produkty kiszone są obecne od lat. Ze względu na tani i łatwy koszt produkcji, kiszenie to metoda powszechnie stosowana na całym świecie. Najpopularniejsze warzywa, które kisimy to kapusta i ogórki, ale tak naprawdę to kisić można niemal wszystko. Kiszonki posiadają duże walory nie tylko smakowe. Są cennym źródłem błonnika, soli mineralnych oraz witamin – zwłaszcza

mojewypiekiinietylko
Rzodkiewki kiszone 184

polskiej tradycji kulinarnej produkty kiszone są obecne od lat. Ze względu na tani i łatwy koszt produkcji, kiszenie to metoda powszechnie stosowana na całym świecie. Najpopularniejsze warzywa, które kisimy to kapusta i ogórki, ale tak naprawdę to kisić można niemal wszystko. Kiszonki posiadają duże walory nie tylko smakowe. Są cennym źródłem błonnika, soli mineralnych oraz witamin – zwłaszcza

mojewypiekiinietylko