Opis: Tacos to najsłynniejsze danie uliczne w Meksyku. To danie znajdziemy prawie na każdym rogu tego kraju. Zaletą tego dania jest szybkość przygotowania. Ja pokochałam kuchnię
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneWakacje to czas spotkań rodzinnych. Każdą wolną chwilę staram się także spędzić ze znajomymi. Polacy słyną z tego, że większość takowych spotkań odbywa się przy syto
Pobite gary BarbaryBłyskawiczna sałatka na śniadanie. Idealnym dodatkiem do niej są grzanki czosnkowo-paprykowe. Sprawdza się również w roli pudełkowego drugiego śniadania, więc bez problemu można ją zabrać
Czekoladowa muffinkaKolejny przepis na tosty francuskie podane słodko, tym razem dodatkowo postanowiłam podsmażyć tosty na patelni grillowej, by nadać im dodatkowego dymnego smaku. Danie w wersji jesiennej
Mango PapajaWęgierki w tym roku ładnie obrodziły, co mnie niesamowicie cieszy, bo za nimi przepadam i jestem w stanie zjeść od razu kilogram. Tylko rozsądek podpowiada, by
Weekendy w domu i ogrodzieHej! Pokażę Wam jak przygotować szybką i smaczną przystawkę - pastę z suszonych pomidorów. Przygotowanie zajmie nie więcej niż 10 minut. Zaczynamy ! Czytaj więcej »
Czekoladowa muffinkaSezon grillowy w pełni więc tym razem dam Wam przepis na fajny, prosty dodatek do pieczonego chleba jakim jest masło czosnkowe. U mnie na rodzinnych imprezach
Czekoladowa muffinkaDodatków na grilla ciąg dalszy. Dzisiaj przygotuję sos tzatziki - czyli coś dla fanów zielonego ogórka i jogurtów. Można go stosować jako dodatek do szaszłyków, karkówki czy
Czekoladowa muffinkaPasta śliwkowo-czekoladowa Zabrałem się za „małe” porządki w kuchni. Przetrzebiłem wszystkie półki, szafki, pudełka na lodówce… oj sporo się tego zebrało. Począwszy
BlendmanKnekkebrod, czyli chrupkie pieczywo, jest bardzo popularne w krajach skandynawskich. Wcale się temu nie dziwię, ponieważ jest zdrowe, łatwe w przygotowaniu i smakuje wspaniale. Często jest
zadanie-gotowanieBAJGLE Z GRILLOWANYMI SZPARAGAMI I BEKONEM łączą kremowość serka z... Artykuł BAJGLE Z GRILLOWANYMI SZPARAGAMI I BEKONEM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEPomysł na to danie podsunęła mi znajoma, która znalazła przepis na stronie moje gotowanie. Oczywiście przepis nieco zmodyfikowałam, bo nie byłabym sobą jakbym czegoś nie zmieniła
IMPRESJA SMAKUPasta z bobu z mocną nutą koperkową U mnie w domu nie pamiętam, żeby kiedykolwiek była kultura jedzenia bobu. Gdy oglądałem youtuberów, którzy rzucają się na
BlendmanWegetariańskie burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej, z kalafiorowym hummusem i reliszem cebulowym to wyjątkowe danie. Dlaczego? Dlatego, że jest wyjątkowo sycące, wyjątkowo dobre i
Moja DelicjaLubię seksowne jedzenie. Takie, które przyciąga wzrok i widząc je, już wiesz, że chciałbyś to zjeść. Najlepiej tu i teraz. To danie to dla mnie
Mango Papaja