kanapki - 13123 przepisów (strona:624/875)

Jajka faszerowane 124

małe kawałki wędlinę, odsączone warzywa, pokrojony szczypiorek i majonez. Wszystko mieszamy i przyprawiamy do smaku. Farsz nakładamy na jajka. Często zostaje trochę farszu, który bardzo fajnie smakuje na kanapkach:) Smacznego:)     function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

dom-agi.pl
Pieczone pierogi 125

postanowiłam dziś wypróbować ten przepis w ramach obiadu. Na szczęście mocno przyprawiłam farsz, bo ciasto w znacznym stopniu łagodzi jego smak. Pierogi po wystygnięciu można zjeść również w ramach kanapki, a nawet wziąć do pracy, czy szkoły. Zapraszam do wypróbowania:)   Składniki: - 30 dag mąki; - 20 g świeżych drożdży; - olej; - 200 ml letniej wody; - 20 dag pieczarek; - 20 dag twarogu

dom-agi.pl
Pszenny chleb nocny 137

smak jest pyszny! Chlebek wyrasta w nocy, rano chwile się grzeje i chwile piecze. Co ciekawe bardzo długo utrzymuje świeżość, nawet na 3 dzień jest smaczny. Jest doskonały do kanapek z wędliną, czy dżemem, jednym słowem pasuje do wszystkiego. Przepis znalazłam u Tosi Przepis dokładnie cytuję: Składniki: 500 g mąki pszennej chlebowej typ 650 2,5 łyżeczki suszonych drożdży instant

dom-agi.pl
Tosty pomarańczowe 95

Właśnie śniadanie dostarcza nam energii na cały dzień i pozwala sprawnie funkcjonować. Myślę, że nie trzeba nikogo zachęcać do zjedzenia pożywnego śniadania. Tosty często kojarzą się z ociekającymi tłuszczem kanapkami, a te są naprawdę orzeźwiające i pyszne. Fajnie mieć chwilę czasu rano i wypić kawę i zjeść coś pożywnego. Powiem szczerze, że w od dawna lubię wstać kilka minut wcześniej

dom-agi.pl
Wurzelbrot – Szwajcarski zawijany chleb 94

okrągło. Chrupiąca skórka i mięciutki miąższ w środku, na pewno nie wysycha w ciągu kilku godzin, co jest niezwykle ważne dla mnie. Tak można zaczynać każdy dzień, zwłaszcza intensywny, kanapki z takiego chleba można brać na wyprawy i delektować się nim z ulubionym dodatkami. Polecam   Składniki: - 500 g mąki pszennej chlebowej (typ 750); - płaska łyżeczka soli; - 7 g suszonych

dom-agi.pl
Pasta z pora i cebuli 148

ogniu z odrobiną oliwy z oliwek, następnie zdjąć z ognia. Wszystkie składniki zblendować na gładką masę, w razie zbyt gęstej konsystencji dolewamy wody lub oliwy. Pastę możemy dodawać do kanapek, makaronu, mięs – co kto lubi;) Przechowujemy w zamkniętym słoiczku w lodówce. Pesto z podanych składników (bez sera) zawiera

Powiedz dietom nie
Śniadanie, po którym dzień musi się udać! 110

ważne są śniadania chyba nie muszę Was przekonywać. Czasem, zamiast nudnych i monotonnych kanapek czy owsianki warto zjeść rano coś innego. Ja chciałabym zaproponować Wam kolorowy koktajl z dodatkami. Nie jest to jakiś skomplikowany posiłek, ale za to dostarczy nam mnóstwa energii i zapewni dobre samopoczucie. W prostocie siła;) Bazą jest jogurt zmieszany z owocami, dodatki są kwestią gustu

Powiedz dietom nie
Zacznij dzień wiosennie. 115

Propozycja ma jedynie 250 kalorii, dlatego polecam ją raczej na II śniadanie lub deser. Jeśli chcemy zjeść ją na I śniadanie, warto dodać porcję owoców/bakalii/płatków lub niewielką kanapkę, żebyśmy czuli się syci;) Składniki (2 porcje) 1/2 szklanki płatków jęczmiennych/owsianych 8 truskawek 1 gruszka łyżka wiórków kokosowych 180 g jogurtu naturalnego szczypta imbiru szczypta cynamonu łyżka syropu

Powiedz dietom nie
Dlaczego akurat płatki owsiane? 155

Dziś parę słów o płatkach owsianych. Przyznaję, że do niedawna rzadko jadłam tego typu produkty na śniadanie, preferowałam raczej kanapki, omlet czy jajecznicę. Ostatnio jednak coś mnie tchnęło i postanowiłam się przemóc. Zalety owsianki zdecydowanie przemawiają za tym, że warto ją włączyć do swojej diety. Postanowiłam zebrać najważniejsze dostępne na temat płatków owsianych informacje w jedno miejsce. Zapraszam do lektury

Powiedz dietom nie
Awokado - jak kupować, jak jeść? 175

surowo, nie wymaga gotowania. Dobrze sprawdza się jako zamiennik masła - 100g masła extra to 735 kcal, podczas gdy 100 g awokado to jedynie 160 kcal! Sama często jem takie kanapki - patrz instagram @powiedzdietomnie :) Możemy również zrobić pyszny mus czekoladowy - dojrzałe awokado + kakao niesłodzone/karob +stewia, ksylitol, miód. Jeśli mamy ochotę na coś bardziej zaawansowanego, możemy upiec czekoladowe ciasto klik

Powiedz dietom nie
Jak zrobić guacamole? 123

Ostatnio pisałam o awokado. Grzechem byłoby, gdybym nie podała Wam przy okazji przepisu na wykonaną na bazie tego owocu klasykę gatunku - guacamole. Tę pyszną pastę możecie jeść na kanapkach, grzankach czy z kawałkami świeżych warzyw. Pamiętajcie, żeby przygotować ją w niemetalowej misce, w przeciwnym wypadku owoc ściemnieje. Składniki: 2 dojrzałe, miękkie awokado sok z 1/2 cytryny 6 pomidorków koktajlowych

Powiedz dietom nie
SAŁATKA Z POMARAŃCZAMI I RUKOLĄ 175

mieszanka ziaren „ZIOŁOWO MI!” znajduje zastosowanie w daniach kuchni śródziemnomorskiej, sałatkach, zupach, twarogach, daniach mięsnych oraz rybnych, potrawach z grilla, oraz jako smaczny dodatek lub wręcz baza do kanapek. Zawarte w mieszance zioła mają świetny wpływ na Wasze zdrowie:   rozmaryn   przyspiesza trawienie tłuszczów,   majeranek działa łagodząco na przewód pokarmowy oraz wątrobę,   cząber   ma właściwości bakteriobójcze

Z Majeczką w kuchni
Jak wyhodować kiełki w domu? Kiełki ze słoika - instrukcja krok po kroku. 206

wyhodować kiełki w domu? Kiełki w słoiku to jedno z moich najnowszych i najlepszych odkryć. ;-) Wystarczą: nasiona, słoik, gaza, gumka recepturka i woda. Możemy cieszyć się ich smakiem na kanapkach, w sałatkach, surówkach. To prawdziwa bomba witaminowa, mają w sobie duże ilości składników odżywczych (dużo większa niż w pełni wykształconych roślinach), powinniśmy więc spożywać je zwłaszcza zimą, kiedy dostęp

Szefowa kuchni
Karkówka w ziołach. 113

mięsa.. Karkóweczka nadaje się na każdą okazję upieczone  mięso jest wspaniałe soczyste, miękkie, delikatne i rozpływające się w ustach. Znakomicie sprawdza się również jako domowa wędlina na kanapkach. Proponuję KARKÓWKĘ W ZIOŁACH-pieczoną w rękawie. SKŁADNIKI: 1-1,5 kg. chudej karkówki 2 szklanki mleka lub maślanki 3-4 łyżki oliwy oliwek oraz zioła po szczypcie: rozmaryn, tymianek

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania