room temperature; refrigerate for approx. 1 hour. Enjoy the burst. Chcesz przeczytać po polsku? Kliknij tu: “Rozrywające się granaty i kawa w pysznych czekoladkach o dużej zawartości kakao
Food Polkadrugiej jasnej części dodać środek laski wanilii. Jasną masę wyłożyć do tortownicy. Rozkruszyć resztę bez i przykryć masą z czekoladą.Torcik posypać startą białą czekoladą. (Można również posypać kakao, udekorować bezami albo tak jak ja, zmiksować ok. 10 truskawek z cukrem i zrobić małe kleksy z ajerkoniaku na górze ciasta.)Tortownicę zabezpieczyć folią i wstawić do zamrażalnika. Smacznego
Wielki apetytmąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru cukier wanilinowy 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 1 łyżeczka sody 2 łyżki kakao kolorowe posypki Sposób przygotowania: Suche składniki mieszamy razem.W drugiej misce mieszamy mokre składniki.Potem do mokrych dodajemy suche.Napełniamy papilotki i pieczemy(20min -180stopni).Dekorujemy masą czekoladową
Wielki apetytSkładniki: 1kg sera trzykrotnie mielonego 3 łyżki mąki pszennej 530g mleka skondensowanego słodzonego 6 jajek limonka cukier wanilinowy 200g śmietany 12% 200g cukru pudru 1 łyżka kakao 200ml śmietany kremówki 30% 100g masła 250g czekolady Sposób przygotowania: Do miski włożyć ser, mąkę,mleko skondensowane, sok z limonki i cukier wanilinowy.Wszystko dokłądnie wymieszać.Dodać pianę z 3 białek-delikatnie
Wielki apetytcukru 3/4 szklanki oleju 4 jaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka kropelki czekoladowe 250 g serka mascarpone 100ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao Draże Sposób przygotowania: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Dodać jaja,cukier,olej i mleko.Wszystko dokładnie wymieszać.Napełnić papilotki do 2/3 ich wysokości.Na wierzch posypać kropelkami czekoladowymi.Babeczki pieczemy
Wielki apetytJedno jest pewne, komu jak komu, ale on musi być zachwycony. Dodałam wszystko co lubi i wyszło bosko. Składniki: 4 jaja 3 łyżki mąki 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masy kajmakowej 2 śmietan Fixy 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka esencji waniliowej 20 g bez 500 ml śmietany 36 % Sposób przygotowania: Żółtka
Wielki apetytłyżki mleka 2 łyżki domowego cukru waniliowego (ewenualnie kupny wanilinowy-Polecam Oetker'a) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka domowego ekstraktu waniliowego 100g masła 1 łyżka dobrego kakao Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem i dodajemy do nich ubite na puszystą masę jajka.Delikatnie łączymy dodając suche produkty(wcześniej je dokładnie wymieszałam).Na sam koniec dodaje mleko,cukier waniliowy
Wielki apetytpierniczki.Wyszły super,tylko ciekawe czy dotrzymają do Świąt:) Składniki: 250g płynnego miodu 250g brązowego cukru 100g masła 600g mąki pszennej 1 opakowanie przyprawy korzennej do piernika 1 łyżka kakao 1 łyżka sody oczyszczonej 1 jajko Sposób przygotowania: Masło utrzeć z cukrem,dodać miód i jajko.Całość dokłądnie zmiksować.Dodawać stoniowo mąkę i sodą i kakao.Na koniec dodać przyprawę
Wielki apetytBackMit mają w swojej ofercie idealnie zmielone) 200g miękkiego masła/ margaryny 3/4 szklanki brązowego cukru 2 jaja 3 łyżeczki posiekanych orzechów ( u mnie Kresto) 100g posiekanej czekolady (min. 70% kakao) 1 łyżka ekstraktu waniliowego ( przepis znajduję się tu ) szczypta soli morskiej (ja używam takiej w młynku- Kamis) 1 łyżeczka sody oczyszczonej płatki migdałów Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem
Wielki apetytsię na kolację Walentynkową. Składniki: 5 jaj ½ szklanki cukru 2 kopiaste łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g zmielonych migdałów szczypta soli 1 czekolada gorzka ( min. 70 % kakao) 1 biała czekolada 800 ml śmietany 30 % 2 łyżki cukru pudru 80 g margaryny 1 łyżeczka oleju rzepakowego Sposób przygotowania: Białka ubić z solą na sztywną pianę. Żółtka
Wielki apetyttego do jego przygotowania wystarczy kubek, łyżka i mikrofalówka. Jest to świetna opcja dla mam małych łasuchów. Zobaczcie jakie to proste. Składniki: 4 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki kakao 1,5- 2 łyżek cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 3 łyżki mleka 1 jajko ulubione dodatki (suszone owoce, kawałki czekolady, bakalie) Sposób przygotowania: Wszystkie składniki
Wielki apetytpiknik. Składniki: 1 szklanka płatków jęczmiennych błyskawicznych 2 szklanki mąki pszennej ( ja dałam pół na pół z pszenną pełnoziarnistą) 1/2 szklanki cukru (ja dałam domowy waniliowy) 1 łyżka ciemnego kakao 1/2 tabliczki czekolady posiekanej w drobną kostkę 1 łyżeczka sody 200g stopionego masła Sposób przygotowania: Składniki umieszczamy w misie miksera, mieszamy i dodajemy stopniowo rozpuszczone, przestudzone masło. Na koniec dodajemy
Wielki apetytCiebie rozpieścić. Z tej porcji wyjdzie ci 8 porcji, które zaspokoją cię na długo ;) Składniki: na ciasto czekoladowe 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1/3 szklanki dobrego kakao 1 łyżeczka sody 1 jajko 1/4 łyżeczki sol 1/2 szklanki maślanki 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki gorącej wody sos czekoladowy
Wielki apetytlodami. Goście byli zachwyceni, moje dzieci również. Szczerze polecam- jestem pewna, że tak jak ja sięw nim zakochasz. Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1/3 szklanki dobrego kakao 1 łyżeczka sody 1 jajko 1/4 łyżeczki sol 1/2 szklanki maślanki 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki gorącej wody Sposób przygotowania: Wszystkie składniki (poza wodą umieść
Wielki apetyt