koniec czerwca i jeszcze nie mogę się nacieszyć tym wszystkim, co tu na mnie czekało ;) Tak, dopiero teraz wiem, czym są wakacje! ;) Dziś pyszne i bardzo uniwersalne ciasto jogurtowe w wersji z czereśniami ;) Składniki: 350 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 ml oliwy 350 g jogurtu naturalnego 3 łyżeczki słodziku - używam Sussina Gold w proszku
Spektrum Smakupublikuję przepis, na który niektórzy z Was czekają od tygodnia (i z tego miejsca chwała Wam za cierpliwość :)) Mowa oczywiście o Tarcie orkiszowej z pikantnym kurczakiem i mozzarellą w jogurtowym sosie. To pierwsza zapiekanka w nowym naczyniu żaroodpornym kupionym w sklepie Duka. Forma do pieczenia sprawdza się znakomicie, a jej największą zaletą jest niewielki rozmiar
Spektrum Smakuopatulonych jeszcze w zimowe nostalgie, łódzkich przechodniów :) W związku z tą toną pozytywnej energii, jaka zwisła nad Łodzią - dziś na wczesny obiad wyczarowałam tęczę smaków zanurzoną w jogurtowym puchu :) Innymi słowy - stado kolorowych owoców i aksamitny jogurt! Składniki: 300g jogurtu naturalnego 0% - u mnie Jovi 30g płatków z pełnego ziarna Nestlé Fitness 0,5 banana
Spektrum SmakuNastępnie dodać drobniutko pokrojone dodatki i ponownie wymieszać. Odstawić na godzinkę aby smaki się przegryzły. Następnie małe sitko wyłożyć gęstą gazą ( u mnie gaza złożona na 4). Wlać masę jogurtową. Zebrać brzegi gazy i zawiązać w sakiewkę. Następnie sakiewkę zawiesić np. na kranie lub na uchwycie szafki. Podstawić pod spodem miseczkę na ociekającą serwatkę. Pozostawić do ociekania
Monia miesza i gotujewody, gotować budyń 55 minut po ugotowaniu zdjąć pokrywkę i budyń dobrze wystudzić, zimny wyłożyć na talerz - taki budyń jest wskazany przy dietach lekkostrawnych, można go podać z sosem jogurtowym do pieczywa lub porcje podgrzać i z sosem koperkowym na obiad..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięroku raczę się tymi z Hiszpanii czy Włoch, też są pyszne. Przepis znalazłam u Kingi i bardzo mi podpasował. Ciasto wygląda zjawiskowo i tak też smakuje. Zapraszam do degustacji. Jogurtowe ciasto z morelami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieczosnkiem przeciśniętym przez praskę, szczypiorkiem, kolendrą, migdałami i jajkami. Dopraw farsz solą i uformuj 8 kotlecików. Obtocz w “migdałowej mące” i smaż na złoty kolor na oleju. Jogurtowy dip na ostro 250 ml jogurtu typu greckiego 1 łyżeczka soku z cytryny sól do smaku 2 łyżki posiekanego szczypiorku ½ łyżeczki wędzonych płatków chili Wymieszaj składniki na dip i podaj
codojedzeniadużo kremowej masy i jest świetnym deserem na letnie przyjęcie. Ale gości chwalili i nawet zabrali co domu po kawałku obu deserów. Na taką letnią okazję polecam też torcik jogurtowy z jagodami - jest efektowny i nie wymaga pieczenia. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaTurecka zupa jogurtowa ,bardzo delikatna w smaku ,z lekką nutą mięty. Składniki 2 l bulionu wołowego 200 g ryżu 1 łyżka posiekanej mięty sól 150 g masła 125g mąki 500 ml jogurtu naturalnego słodka mielona papryka oliwa z oliwek (z pierwszego tłoczenia) Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Z bulionu odlewamy 250 ml ,resztę zagotowujemy ,wsypujemy ryż
R'n'G KitchenEkspresowy, gotowy w 5 minut pyszny sorbet poleca się na upały ;) Dzięki jogurtowi naturalnemu i słodzeniu stawią ma niewiele kalorii a jest słodki i pyszny. Składniki: (na dwie porcje) 3 duże garście mrożonych malin 200ml jogurtu naturalnego stewia w proszku do smaku Sposób przygotowania: Maliny miksujemy blenderem z jogurtem naturalnym. Dosładzamy do smaku stewia w proszku
Pyry na Gazrazem ja miałam ochotę na coś innego… na babeczki. Małe, poręczne, na dwa gryzy Postanowiłam upiec trochę udziwnione babeczki, czy też tartaletki z rabarbarem, mixem musli i musem jogurtowym, oraz odrobiną płatków białej czekolady. Te ostatnie dodatki dodałam podczas pieczenia, bo babeczki wydały mi się jakieś smutne. Wykorzystałam do tego przepisu ciasto na kruche babeczki z przepisu na babeczki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzielony 1 papryka czerwona natka pietruszki 1/2 szklanki oliwy kmin rzymski sól pieprz Natkę posiekać i posypać solą. Warzywa pokroić w kostkę. Wymieszać, doprawić i polać oliwą. Sos jogurtowy: 1 szklanka kefiru/jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól pęczek liści mięty Miętę drobno posiekać, wymieszać z przeciśniętym czosnkiem i solą. Całość dodać do kefiru, wymieszać i odstawić do lodówki
Chocolate Muffin Blogchałwowy (biszkopty nasączone kawą, przełożone cappuccino kremem z mascarpone i chałwy, z malinami i większą ilością chałwy) Cukiniwo-bananowy chlebek, z daktylami, białą czekoladą i jagodami goji bananowe lody jogurtowe z morelami i naktarynką mrożone smoothie banan-ananas-mleczko kokosowe mrożone smoothie banan-cappuccino mrożone smoothie banan-gruszka-szpinak-mleczko kokosowe kakaowe lody bananowe, z malinami
More food, love and dreamswierzchu paski paprykowego kurczaka i czarne oliwki, całość posypujemy posiekaną natką z pietruszki. Jeśli lubicie bardziej ostre potrawy, można dodać oliwę aromatyzowaną chilli. Do dania można podać sos jogurtowy, najlepiej na bazie gęstego jogurtu greckiego z czosnkiem, a natkę pietruszki zastąpić koperkiem czy innymi ziołami, jakie lubicie
Moja smaczna kuchniaoblegają, więc dajmy się zwariować owocowemu szaleństwu. Warto wykorzystać te ułamki roku kiedy możemy zasmakować w owocach lata. Prezentowana tarta to alternatywa dla tych, którzy chcą szybko coś stworzyć. Jogurtowy delikatny smak w połączeniu z owocami zasmakuje także dzieciom :) Spróbujcie :) Składniki: 100g cukru 100g margaryny lub masła 250g mąki szczypta soli 2 jajka (w temperaturze pokojowej) 250ml jogurtu naturalnego
ChilliJemy