minimum 30 min do zastygnięcia. Ja swoją zostawiłam na całą noc. Do rondelka przełożyć truskawki, dodać 1/2 łyżki ksylitolu*. Podgrzać przez chwilę, zmiksować. Mus truskawkowy ułożyć na warstwę jogurtową. Smacznego! * ksylitolu, cukru można dodać więcej jeżeli truskawki są kwaśne Przepis pochodzi z książki Anny Starmach "Pyszne na każdą okazję
Moja Galeria Smakutwarogowo-jogurtowe "lody" morelowe przełożone malinami podane z resztą malin i domową granolą ze słonecznikiem i jagodami goji
breakfast of dreamsmleczno jogurtowe smoothie bardzo dobrze smakuje zwłaszcza w lato kiedy jest gorąco. Warto wcześniej włożyć składniki do lodówki, żeby pić je od razu po zmiksowaniu, bo zostawione na później gęstnieje i trzeba je jeść łyżeczką ;) Dzięki zawartości tofu i lnu jest sycące, więc sprawdza się też jako przekąska
Milion Smakówpowodzeniem w przygotowywaniu i w smaku. W formie keksu prezentuje się ciekawie, polane karmelem i posypane orzechami przyciąga wzrok i pobudza kubki smakowe. Ciasto jest wilgotne dzięki jabłkom i jogurtowi, który dodatkowo sprawia, że długo utrzymuje świeżość. Ciasto do przygotowania z dziećmi, samemu, na prędce kiedy goście już w progu. Bardzo polecam. Składniki na ciasto: 175 g masła
Made By Mom And Sonciemną. Ostatnią warstwą jest jogurt naturalny. Jeśli lubimy słodsze desery możemy wymieszać jogurt z odrobiną miodu. Ja tego nie robię, ponieważ moje banany nadają deserowi wystarczającej słodyczy. Na białą jogurtową warstwę dajemy kawałki banana i jagody. Deser podajemy od razu. Smacznego
Słodkie okruszkiJogurtowe placki ryżowe z morelą*; miodem i borówkami *z mąki ryżowej, z ubitym białkiem Wiecie, że dzisiaj mijają 3lata? 3 lata od kiedy tu jestem. Ostatnio będąc w pracy (wczoraj xd) coś mi po głowie chodziło, coś mąciło, bo koniec lipca bo coś było, wracam do domu, w całym tym zamieszaniu jeszcze nawet mi się udało sprawdzić
More food, love and dreamsSurówka do obiadu wskazana. Dzisiaj zrobiłam surówkę z sałaty z jajkiem i sosem jogurtowym. Niewiele składników ,a smak rewelacja. Polecam jako dodatek do dań mięsnych. Pamiętajcie sałaty nigdy nie kroimy nożem. Składniki: 1 główka sałaty 2 jajka ugotowane na twardo 1 mała papryka czerwona Sos 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz Wszystkie składniki dokładnie wymieszać Liście
O kuchni z uczuciemFajne ciasto mam dla Was dzisiaj. Jest to ciasto ucierane z agrestem i porzeczką białą. Jest ono tak aromatyczne, wilgotne , powiedziałabym nawet że zakalcowate i takie pyszne, polecam. Jogurtowe ciasto z agrestem i porzeczką białą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemoże bezpośrednio z torby nie sprzedaje ale świeżutkie prosto z zamrażarki do wafelków i zajadamy. Lody robi się błyskawicznie tylko czas oczekiwania trochę dłuższy. Dziś robicie a jutro zajadacie. Jogurtowe lody mango. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewypełnione są już po brzegi słodkimi malinami , a co za tym idzie i ja sięgam po nie coraz częściej. Zanim pokażę Wam przepis na przepyszne ciacho poczęstuję Was fantastycznymi jogurtowymi racuszkami o smaku malinowo – kokosowym. Niesamowicie delikatne , puszyste …. i od razu mówię , że lepiej usmażyć podwójną porcję , bo znikają błyskawicznie z talerzy. Idealny pomysł na obiad w upalny
Ostra na Słodkojedne na drugich i zalać oliwą do przykrycia. W tej postaci kuleczki mogą spędzić do 2 tygodni w lodówce. Podawać jako dodatek do świeżego pieczywa. Smacznego! * Labneh to ser jogurtowy. Przygotowywany jest w taki sposób: 400 g jogurtu naturalnego umieszczamy na sitku wyłożonym gazą, pozostawiamy do odsączenia na ok. 4-5 dni. W międzyczasie odlewamy zgromadzoną wodę
Chocolate Muffin Blogpożywne. Pachnie miętą i skórką z cytryny oraz oregano, smaki i zapachy się przenikają i nadają daniu niepowtarzalnego śródziemnomorskiego smaku. Zapraszam na ucztę przy stole. Klopsiki w sosie jogurtowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniebotwinkowe lody caprese mrożona chłodnik jogurtowy z koperkiem i rzodkiewkami chłodnik melonowo arbuzowy chłodnik ogórkowy z pieczonym burakiem chłodnik owocowy, z czarnej porzeczki chłodnik z botwinki i agrestu kompot z czarnej porzeczki kompot wiśniowy lekki chłodnik lody imbirowo cytrynowe lody limonkowe lody jagodowe, lody borówkowe lody truskawkowe lody w kwiatach cukinii, w tempurze lody zapiekane w cieście lody
królestwo garówbiszkopty, wygładzamy wierzch i wstawiamy do lodówki by masa stężała. Gdy masa będzie całkowicie zastygnięta galaretkę którą zostawiliśmy podgrzewamy(uważać by nie zagotowała się), studzimy. Owoce układamy na masie jogurtowej i polewamy galaretką. Na owocach powstanie cieniutka warstwa galaretki po to by połączyć owoce z masą. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin
magiczna kuchnia Kasi