Prawie klasyczna:) Sałatka jarzynowa z surimi SKŁADNIKI: 6 jajek paluszki surimi szczypiorek kukurydza z puszki musztarda majonez (lub jogurt) sól, pieprz Bardzo fajna propozycja na śniadanie. Ugotowane na twardo jajka siekamy w kosteczkę. Do dużej miski wsypujemy jajka pokrojone surimi i posiekany szczypiorek, do tego kukurydza z puszki. Dodajemy łyżkę musztardy
MarciochaKucharzylekko odcisnąć sok. Zblenderować i ponownie odcisnąć wodę. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do masy ogórkowej. Całość przyprawić solą i pieprzem. Ogórka razem z ziołami i czosnkiem połączyć z jogurtem. Wymieszać, a następnie odstawić sos do lodówki na godzinę, aby nabrał smaku. Frytki wiadomo jak zrobić :) z dodatków należy jeszcze pokroić pomidorka i czerwoną cebule, ser. By pita była dobra
MarciochaKucharzyŚwietne danie dla zabieganych Grillowany camembert z sosem czosnkowym SKŁADNIKI: 3 sery camembert sałata dębolisnta pomidorki koktajlowe zielone oliwki prażony słonecznik jogurt naturalny czosnek różki ziemniaczane sól, pieprz,ostra papryczka, oliwa z oliwek Camembert grillujemy to zarumienienia się skórki. Sałatę rozrywamy na mniejsze kawałki, pomidorki koktajlowe kroimy na połówki, dodajemy oliwki i prażony słonecznik. Doprawiamy i mieszamy z oliwą. Rożki
MarciochaKucharzyrazu wracam do domu, to tylko na chwilę. dlatego proponuje szybkie danie: Polędwiczki z kurczaka z brokułami i jakiem SKŁADNIKI: 500 g polędwiczek z kurczaka 1 brokuł 2 jajka jogurt naturalny feta czosnek sól, pieprz, papryka słodka, chili, oregano, kminek, goździki, cynamon, kolendra, oliwa Kurczaka umyć, oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Zamarynować w ulubionych przyprawach i oliwie. Jeśli jest
MarciochaKucharzykoktajle, które zastąpią nawet śniadanie. Dzisiaj moja propozycja zielonego witaminowego smoothie z płatkami owsianymi. Składniki : * 4 kostki mrożonego szpinaku * kiwi * banan * łyżka płatków bądź otrębów owsianych * 2 łyżki jogurtu naturalnego * szklanka mleka Przygotowanie : Wszystkie składniki przekładamy do blendera, mieszamy. Podajemy od razu. Koktajl przez dodanie mrożonego szpinaku jest idealnie zimny
Magiczne Życie Martyskrzydła indyczego z gotowanego bulionnu -sałata głowiasta -kawałek papryki czerwonej posiekanej drobno -kilka posiekanych w plasterki oliwek -pomidor obrany, pokrojony w ósemki -grzanka pełnoziarnista Sos: -posiekana żurawina -dwie łyżki jogurtu naturalnego -łyżeczka majonezu -ząbek czosnku przeciśnięty -sól, pieprz Wszystkie składniki na sałatkę układamy na sałacie, na środku robimy kleks z sosu
BaRepasdnia. Warto więc wybierać pełnowartościowe produkty, które dadzą nam energii na cały dzień. Jednym z nich są płatki lub musli, które możemy zjeść z mlekiem lub jogurtem. Zawierają dużo błonnika, który pęcznieje w żołądku i daje nam uczucie sytości i energię na wiele godzin. Osobiście nie przepadam za sklepowymi mieszankami musli
Marta Gotujebyć krupczatki) 200 g masła (schłodzonego) 1 jajko 1 żółtko 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu greckiego dodatkowo: 1 białko jajka 2 łyżki cukru ziarno sezamu, słonecznika i wiórki kokosowe Wykonanie: Do mąki dodać masło i pokroić nożem na drobne kawałeczki Dodać pozostałe składniki i szybko
Kuchcik gotujewarto przygotować z niej pesto, które później można wykorzystać jako sos do makaronu lub dodatek do grzanek. Można też na jego bazie przygotować pyszny dip, dodając do niego jogurt naturalny. Będzie on doskonałym dodatkiem do dań przygotowywanych na grillu. Składniki: pęczek czosnku niedźwiedziego 1/2 szklanki pestek dyni, uprażonych na suchej patelni 1/4 szklanki oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki soli
Smakowity Blog Kulinarnypaluszków krabowych i lekkich sałatek. SKŁADNIKI 1 opakowanie makaronu w kształcie ryżu (250g) 1 opakowanie paluszków krabowych (surimi) 1 puszka kukurydzy 1 ogórek szklarniowy świeży koperek ser żółty (opcjonalnie) jogurt grecki / śmietana majonez musztarda pieprz kolorowy sól cukier do smaku (opcjonalnie) WYKONANIE Paluszki krabowe kroimy w kostkę wraz z ogórkiem i ewentualne serem żółtym. Szatkujemy koperek. W naczyniu łączymy
Zofianapszennej 3/4szklanki mleka 3/4 szklanki wody gazowanej łyżka cukru 2 łyżki kakao (ja dodałam Nesquick, ale może być zwykłe) łyżka oleju jajko Farsz: 200g sera twarogowego 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru pół opakowania (16g) cukru waniliowego truskawki Mąkę przesiewamy do miski i dodajemy do niej cukier, kakao, jajko i olej. Następnie stopniowo dodajemy mleko i wodę
Czerwona Porzeczkacynamonu. Polecam podać je z wiejskim twarożkiem i soczystą gruszką :) Smacznego! Składniki : 3 łyżki mąki owsianej 2 łyżki mleka 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cynamonu Dodatkowo: twarożek wiejski pokrojona gruszka Rozgrzewamy patelnię. Mieszamy wszystkie składniki za pomocą łyżki. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza
Chocolate Muffin BlogSkładniki: 1 brokuł 1 op. sera feta 3 pomidory 4 ugotowane na twardo jajka 1 pęczek rzodkiewki Sos : 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka chrzanu 1 ząbek czosnku 200 ml jogurtu typu greckiego do smaku sól, świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Składniki na sos łączymy dokładnie ze sobą. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy w osolonej wodzie, studzimy. W kostkę kroimy pomidory
kgwjanczewoUpiecz ! Na dużą blachę - 1 kilo twarogu 3 razy mielonego - 10 świeżych jaj - szklanka cukru pudru - 1 budyń waniliowy - pół szklanki kaszy manny - pół szklanki jogurtu naturalnego - 1/3 szklanki śmietany 18 lub 30% słodkiej - 100g czekolady gorzkiej - 50g czekolady mlecznej - szczypta soli Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Włącz piekarnik na 170 ° góra-dół. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej
Pasje Jolkikaszą, pieczarkami. Odstawiamy do wystudzenia. Dodajemy jajko i posiekanego kalafiora. Mieszamy i zwilżając ręce zimną wodą wyrabiamy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju do zrumienienia. Sos: -jogurt naturalny -żurawina namoczona w soku z wiśni -ząbek czosnku, przeciśnięty -łyżeczka majonezu -odrobina soli -szczypta pieprzu Odsączoną żurawinę siekamy drobno, łączymy z pozostałymi składnikami. Mieszamy. Udało się, smacznego
BaRepas