jajko - 22300 przepisów (strona:896/1487)

Muffinki z Nutellą 476

przygotowania:Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć na jasną, puszystą masę. Następnie powoli wsypywać cukier i cukier waniliowy. Dalej ucierać, po czym dodawać po jednym jajku. Cały czas mieszając stopniowo wsypywać mąkę z proszkiem. Gotową masę przełożyć do foremek na 2/3 wysokości i na wierzch każdej z nich nałożyć po ok. łyżce Nutelli

Słodka Strona
Sernik na Zimno z Serka Homogenizowanego 417

uniknąć użycia piekarnika, polecam zamiast pieczenia biszkoptu użyć gotowych okrągłych biszkopcików - dzięki temu ciasto będzie jeszcze łatwiejsze do zrobienia. Sernik na Zimno z Serka Homogenizowanego -  Składniki: Biszkopt: 2 jajka 4 łyżki cukru 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżki mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 cukru waniliowego (8 g) Masa: 1 kg naturalnego serka homogenizowanego (w wiaderku

Słodka Strona
Tort Truskawkowy z Masą Śmietanową i Musem 224

masą i orzeźwiającym musem truskawkowym. Polecam wypróbować ten przepis, ponieważ ciasto jest przepyszne i wyjątkowe w swojej prostocie. Tort Truskawkowy z Masą Śmietanową i Musem -  Składniki: Biszkopt: 3 jajka 6 łyżek cukru 3/4 łyżki mąki tortowej 110 g mąki ziemniaczanej (ponad pół szklanki)  3/4 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Mus truskawkowy: 250 g truskawek 3 łyżki cukru

Słodka Strona
Muffinki z Kawałkami Czekolady 191

czekolady. Bardzo proste w przygotowaniu i idealne jako dodatek do porannej kawy. Muffinki z Kawałkami Czekolady - Składniki: 250 g mąki pszennej 50 g płatków owsianych 150 g cukru duże jajko 1,25 szklanki mleka 85 g roztopionego masła cukier waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia 100 g czekolady (mlecznej lub gorzkiej - według uznania) Muffinki z Kawałkami Czekolady -  Sposób przygotowania: Wszystkie

Słodka Strona
Mini Pączki dla Dzieci 168

wypróbowania podczas robienia tradycyjnych pączków.  Mini Pączki dla Dzieci - Składniki: Pączki: 4,5 szklanki mąki (740 g) 200 g cukru pudru 150 g masła 5 żółtek 2 jajka 80 g drożdży świeżych 500 ml mleka cukier waniliowy odrobina soli Lukier: 1,5 szklanki cukru pudru ok. 5 łyżek wody barwniki (najlepiej w proszku) konfitura z róży olej

Słodka Strona
Mini Torciki Szwarcwaldzkie 133

idealna propozycja na kinderbale, przyjęcia, czy po prostu jako słodka przekąska. Łatwe w wykonaniu, atrakcyjne z wyglądu, a przede wszystkim przepyszne w smaku.Mini Torciki Szwarcwaldzkie - Składniki:Biszkopt:4 jajka (osobno żółtka i białka)9 łyżek cukru1/2 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki kakaocukier waniliowy ok. 150 g konfitury wiśniowejok. 330 ml śmietany

Słodka Strona
Donaty dla Dzieci - "Oponki" 180

kinderbale lub inne przyjęcia okolicznościowe.    Donaty dla Dzieci - "Oponki" - Składniki: Donaty: 4,5 szklanki mąki (740 g) 200 g cukru pudru 150 g masła 5 żółtek 2 jajka 80 g drożdży świeżych 500 ml mleka cukier waniliowy odrobina soli Lukier: 1,5 szklanki cukru pudru ok. 5 łyżek wody barwniki (najlepiej w proszku) olej lub smalec do smażeni

Słodka Strona
Bułeczki do Hamburgerów, Burgerów 165

Hamburgerów, Burgerów - Przepis - Słodka Strona - Sposób przygotowania:Mleko w proszku wymieszać z wodą, masłem i cukrem. Dodać drożdże, wymieszać i odstawić na ok. 10 minut.Dodać szklankę mąki, jajko, sól i i dobrze wymieszać. Stopniowo dodawać pozostałą część mąki i zagnieść ciasto. Wyrabiać przez minimum 5 minut. Odstawić na godzinę w ciepłe miejsce.Po tym czasie podzielić ciasto

Słodka Strona
Sernik z Orzechami 210

bakalii. Klasyczny, elegancki, a do tego delikatny, puszysty i idealny w smaku. Sernik z Orzechami - Składniki: 1 kg tłustego twarogu dwukrotnie zmielonego 200 g masła 250 g cukru 4 jajka  50 g kaszy manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy odrobina aromatu waniliowego łyżeczka proszku do pieczenia polewa: 60 g czekolady mlecznej 60 g czekolady gorzkiej 70 g masła

Słodka Strona
Ciasto "Krówka" 625

się w ustach i bardzo "krówkowy" wypiek, który zachwyci zarówno dzieci jak i dorosłych.  Ciasto "Krówka" - Składniki: ciasto: 2 szklanki mąki krupczatki 1 szklanka mąki zwykłej pszennej 2 jajka 250 g poszatkowanego zimnego masła 4 łyżki miodu 1/2 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy masa śmietanowa: 500 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru cukier waniliowy śmietan

Słodka Strona
Sajgonki 205

makaron kroimy na mniejsze kawałki.Marchew kroimy w słupki, cebulę i kiełki w drobną kostkę, kapustę tniemy na niewielkie kawałki.Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy mięso mielone, rozbełtane jajko, 3 łyżki sosu sojowego, doprawiamy pieprzem i dokładnie wyrabiamy (najlepiej rękami) całą masę do połączenia składników. Pojedynczy arkusz papieru ryżowego zanurzamy w letniej wodzie, przekładamy na płaską powierzchnie

Słodka Strona
Sernik Czekoladowy z Orzechami, Kawałkami Czekolady pod Kakaową Pierzynką 152

Czekoladowy z Orzechami, Kawałkami Czekolady pod Kakaową Pierzynką - Sposób przygotowania:Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy.Twaróg, mascarpone, cukier, cukier waniliowy, kakao i mąki miksujemy ze sobą. Następnie dodajemy jajko i ciągle mieszając powoli wlewamy czekoladę i śmietankę. Na końcu dodajemy posiekane orzechy i pociętą czekoladę mleczną i białą.Herbatniki kruszymy w food procesorze razem z kakao i łyżką miękkiego

Słodka Strona
Tortilla - Placki 200

się dwa przepisy. Tortilla pszenna charakteryzuje placki wytwarzane w Hiszpanii, natomiast kukurydziana (u mnie kukurydziano - pszenna) Meksyk. Tortilla Placki - Tortilla Pszenna Składniki: 500 g mąki pszennej 125 g smalcu jajko pół łyżeczki soli 250 ml letniej wody Tortilla Placki -  T ortilla Kukurydziano - Pszenna  Składniki: 3/4 szklanki mąki kukurydzianej 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki oleju

Słodka Strona
Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek 363

tego delikatny, puszysty biszkopt makowy, a wszystko pokrywa czekoladowa polewa lekko oprószona kokosem - Ciasto Poezja.  Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 1/2 szklanki maku Masa: 500 ml mleka budyń śmietankowy łyżka mąki ziemniaczanej

Słodka Strona
Makowiec na Biszkopcie z Konfiturą Pomarańczową 189

strony) smarujemy cienką warstwą konfitury pomarańczowej.Masa Makowa:Mak zalać wrzącą wodą. Po 20 minutach zagotować i odstawić do ostygnięcia. Odlać wodę i dwukrotnie zmielić. Następnie połączyć z rozbełtanymi jajkami, mąką oraz aromatem.Margarynę zagotować i nie zdejmując z ognia powoli dodawać mak. Gotować do momentu zgęstnienia i nadal gorącą masę od razu przełożyć na dolny biszkopt - przykryć górną częścią

Słodka Strona